2004-02-28
食物味道一般, 冇話特別好食唔好食, 不過好似客家好棧好食dd.價錢okay啦, 唔貴, 幾公道. 細凍蟹(8兩左右)$60, 食得過喎.有幾種櫈, 其中一種方形但尖角係中間, 都唔知點坐好? 打側坐又坐得辛苦, 坐中間又要'mark"開雙腳, 如果著裙點算? 總之就'r'頭啦.同埋佢地選擇的廁所用具真係有d造作. 我諗佢地原意係好ge, 想乾淨衛生d, 唔駛d客掂d潔具, 於是洗手盆, 乾手紙, 垃圾桶全部用晒感應器. 但衰就衰在, 佢又要懶特別, 唔用傳統果隻洗手盆, 個infrared 係水龍頭後面塊板的左手邊, 鬼咁遠, 仲要開關分開感應, 話就話有說明, 但d婆婆鬼識咩. 個乾手紙機又要感應至出紙, 但要放晒隻手落去按喎, 咪又係終於要掂到個機? d婆婆又係唔識用. 我見過就算後生女都唔識用呀.如果真係咁乾淨衛生, 應該用埋自動感應沖廁, 自動感應開門啦. 咁就真係全程唔駛用手掂d野喇. 而家做d唔做d, 我個人覺得係造作囉, 仲令d 客覺得唔user friendly.