2017-06-04 135 浏览
晚飯時間見到滿屋廚房門外排哂長龍好多人等位,先發先原來又有新餐廳開幕!餐廳有wifi供應,岩哂我這種手機不離手既人呀!!!泰式、西式、新加坡、港式既菜式都係宜個餐牌搵到,款式種類多到真係令人o咀!😂😂😂雞翼和薯條,從來都係最好既小食!薯條配上芥末蜜糖醬,別有一番風味!芥末味突出但又唔係攻鼻,一流!薯條非常欣賞佢係粗炸厚切薯條,連有小小薯皮,香脆煙靭,口感一流!香茅雞翼餣得好入味,再加上新鮮既青檸汁,非常fresh!生肉骨茶賣相同味道都與以前在新加坡吃到的一樣!肉骨茶有一種好香好肉藥材既味道,唔會係好多胡椒好辣喉嚨果種!肉骨肥瘦適中,非常入味!普通一杯既熱朱古力撒上可可粉,整成一個圖案...除左有心思,仲令朱古力味更香濃呀!

雞翼和薯條,從來都係最好既小食!

香茅雞翼餣得好入味,再加上新鮮既青檸汁,非常fresh!

2017-06-04 119 浏览
小妹收到消息,最近荷里活廣場1樓174號舖開左間新既星馬餐廳叫<滿屋廚房>,今晚就特地約埋好友來一齊試試虛實真係無改錯名,7點左右去到的時間真的全場滿座!最得意的是門面擺設居然和食物無關,是幾隻很可愛的公仔,應該是餐廳的主角人物?相信小朋友們看見應該會很高興大約等左15分鐘左右,侍應小姐禮貌地請我們進去,但原來舖內除了有吃東西的區域外,還有一處小小的精品店,應該目標是小孩子吧而且還有個鋪了軟墊的遊戲園地,如果有小伙伴們,應該會玩得不亦樂乎到食野區域,無論天花的裝飾和桌上的號碼牌都同樣充滿歡樂的氣氛!好了,説了這麼多環境,該説説我們這些大人最關心的重點~~食~~物!先來一個 <滿屋。招牌喇沙~$62>嘩~這個超正!香濃的喇沙湯底有著椰汁的香氣,伴著細細的米粉,每一口都是海鮮的精華!而且魚蛋和魚片都很爽口彈牙,不錯不錯而好友則點了<新加坡雞飯~$68>,淡淡的油餅滲著油香,連同滑滑的無骨雞一起食,絕對是享受至於小食,我們點了<東南亞風味拼盤~$58>,和<青檸香茅燒雞全翼~$28>。拼盤內有魚餅,蔗蝦和金絲蝦圈

真係無改錯名,7點左右去到的時間真的全場滿座!

滿屋。招牌喇沙

先來一個 <滿屋。招牌喇沙~$62>

而且魚蛋和魚片都很爽口彈牙,不錯不錯

新加坡雞飯

東南亞風味拼盆

青檸香茅燒雞全翼

拼盤內有魚餅,蔗蝦和金絲蝦圈,金部都炸得香香脆脆,非常香口,應該又會是一頂小朋友喜愛的菜式

而雞翼則有重重的香茅味,再配上青檸仔讓客人可以自行擠出青檸仔去調味,酸酸的,平衝返油膩感,非常好

滿屋薄荷朱古力,青檸荔枝綠茶

飲品方面我們點了<滿屋薄荷朱古力~$28>和<青檸荔枝綠茶~$28>
朱古力好好飲喔!濃濃的朱古力有著淡淡的薄荷,不會單單只有甜味,還有著薄荷清香,正

而青檸荔枝綠茶則微微偏酸,感覺好清新

特濃朱古力蛋糕,紫薯撻

最後又點可以缺小甜品呢!
我們點了<特濃朱古力蛋糕~$18>和<紫薯撻~$18>
香濃的朱古力一點都不溜,而紫薯撻亦有大大督紫薯泥,喜歡紫薯的你絕不能錯過

這餐盛惠$270,下次必定要帶外甥女一起來又吃又玩
2017-06-03
滿屋。招牌喇沙
新加坡雞飯
東南亞風味拼盆
青檸香茅燒雞全翼
2017-06-02 661 浏览
滿屋廚房 Full house kitchen 鑽石山龍蟠街3 號荷里活廣場174 號鋪一間有好多分店既星馬菜 , 環境舒服 外表美觀 以得意既公仔做裝飾 , 似cafe多過西餐廳Set dinner for two.188 蚊入面既Main course 8 選2 巴來巴山肉骨茶配飯 原價78 蚊飯同肉骨茶分開上 茶底 好香 有紀子 冬菇 脆身油炸鬼 薑 仲有好香藥材味 而 巴生肉好似排骨甘肥瘦適中, 帶有少少肥膏 同多多既筋位 好有口感 連埋茶底同白飯食一流Set dinner for two.188 蚊入面既飲品抹梨花茶 原價18 蚊蓋身好得意 可以拎開佢做埋杯墊 . 雖係茶包沖 但一d都唔馬虎, 茶味好香茉梨花香味 飲落好順滑 正Set dinner for two.188 蚊入面既飲品榴槤咖啡 原價18 蚊外表睇落係比較淡身既咖啡, 應該係咖啡溝左少少 榴槤所以色水有點淡, 飲落除左有咖啡味 仲有好多香濃既榴槤味, 好味 連糖都唔洗落Set dinner for two.188 蚊入面既前菜煙三文魚沙律 (原價 53 蚊)三文魚肉同蔬菜都主鮮 帶有少少爽脆既麵包糠 配以沙律
滿屋廚房

抹梨花茶 原價18 蚊

入面既飲品
榴槤咖啡 原價18 蚊

入面既前菜
煙三文魚沙律 (原價 53 蚊)
三文魚肉同蔬菜都主鮮 帶有少少爽脆既麵包糠 配以沙律 係一個好好味既前菜沙律

入面既
Main course 8 選2
滿屋 招牌喇沙 原價62 蚊
好大碗既喇沙 充滿住椰汁香 河粉係類似米粉甘 十分幼身爽口 入面既材料有蝦 青口 豆卜 魚蛋同炸魚蛋 再加上葱花調味 好出色 接近喺星馬食既味道

即叫即做雞蛋仔
章魚燒雞蛋仔 30 蚊
加3 蚊 加肉鬆

好邪惡既雞蛋仔
首先雞蛋仔好香脆充滿蛋香 上面鋪滿住木魚同燒汁醬 最後喺雞蛋仔入面有章魚粒同 肉鬆 好有口感好夠味 正

東南亞風味併盤 58 蚊
越南蔗蝦 , 金絲蝦卷, 泰式魚餅
魚餅好夠鑊氣 有淡淡香草同魚肉味 口感彈牙, 金絲蝦卷外面既炸粉好爽脆 入面蝦肉新鮮彈牙 而越南庶蝦 蝦卷好入味 入面既庶汁夠甜好match

沙嗲雞肉6 串
雞肉 開胃醃菜 花生沙嗲醬
雞肉有六串 十分嫰滑 又唔會太肥 雞肉再點以沙嗲醬 沙嗲醬味十分香濃再帶點花生香 正

西榴青瓜賓治 28 蚊

好得意既特飲 飲時記得攪雲,石榴味好香甜 而青瓜味好清新 幾啱食完星馬濃味野再去飲 唔錯

薄荷茶 18 蚊
好得意既茶杯 蓋可以同時當墊用, 杯同墊可以一齊用 而且有公仔喺上面好得意 茶包既薄荷味香濃 唔錯

抹茶紅豆千層蛋糕 18 蚊
用朱古力醬做伴碟
蛋糕一睇就知有好多層蛋糕皮 整個蛋糕充滿綠茶味 食落去好有層次感 仲有紅豆同cream又軟滑又夠味 推介

流心紅桑子開心果餅 18 蚊
外表一層既開心果綠色啫哩 加上蛋糕既軟滑表皮 , 一整開入面有流心 紅桑子醬流心 酸甜開胃 而且開心果 同紅桑子既酸甜好配塔 正

2017-06-02