6天前
🧭 滾餃•觀塘🍴觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓K室之前平日lunch time已經食過一次 但果陣都好多人排隊,今日見星期六係駱駝漆睇下多唔多人排,發現星期六係完全唔洗等💙本身以為星期六都有下午茶,點知睇漏眼 原來一至五先有🤣唯有照舊試哂湯餃同煎餃2款啦🤪湯餃🍲黑松露芝士豬肉餃😍一咬果陣黑松露好勁咁飄左出黎😍超香 好食,而且因為夠大隻足料,即刻好滿足。好易就一啖一啖就食哂6隻🤣下次可能要叫8/10隻先夠😛強烈推薦👍🏻另外,我地都加左個湯麵,有上海麵/米粉/ 米線/ 烏冬/蔥油撈麵揀。我地揀左上海麵配豬骨湯底。淡淡地加埋啲餃子 就岩岩好😘個麵 岩岩好硬度 唔係果啲一Pat Pat 淋哂咁。煎餃🥟泡菜豬肉餃😬佢煎到好靚,隻隻都大大隻 金黃色咁。開頭仲怕佢個面咁硬,啲餡應該無乜汁。點知食落有驚喜,入面有滿到瀉既泡菜 而且係仲有汁既添。而且估唔到今日見到有一班姨姨係到人手包餃子。就睇得出佢係人手 而且好有信心先會係客面前咁包餃子。#hongkong #hongkongfood #foodstagram #foodie #dumpling #kwuntong #香港#覓食 #香港美食 #
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座9樓K室
湯餃🍲
黑松露芝士豬肉餃😍
煎餃🥟
泡菜豬肉餃😬
#hongkong #hongkongfood #foodstagram #foodie #dumpling #kwuntong #香港#覓食 #香港美食 #九龍 #觀塘 #觀塘工業區 #餃子 #觀塘美食 #觀塘美食地圖
黑松露芝士豬肉餃配上海麵