1K
4天前 0 浏览
筲箕灣呢間燒味真係隱世美食,鋪面細充滿街坊人情味,乾淨企理,透明玻璃後就見到師傅即場斬料,油光閃閃勁誘人!有堂食位置,即叫即食風味更佳😋🪿燒鵝皇呢碟燒鵝皇真係冇得彈😍皮脆肉嫩,咬落去啲鵝油香噴噴,又唔會太肥膩。外皮燒到金黃色,仲keep到少少肉汁,點埋佢哋特製嘅酸梅醬,酸酸甜甜更加突出鵝嘅鮮味。份量都幾足,例牌都夠兩三個人 share ,抵讚!🐷叉燒皇半肥瘦叉燒絕對係高質🤤睇個色水已經知道功夫到家,外面微微焦香,裏面軟淋淋仲有肉汁,蜜汁香甜得嚟唔會過鹹,仲有少少燶邊,食落去口感層次好豐富,送飯或者就咁食都一樣咁正!💯🐔三拼(油雞、白切雞、燒鴨)賣相勁吸引🤩兩款雞都皮滑肉滑,仲好入味,配飯食一流!燒鴨水準亦高,保持到皮脆,好香口🫶🏻

🪿燒鵝皇

🐷叉燒皇

🐔三拼(油雞、白切雞、燒鴨)
2024-12-15 77 浏览
叫兩次,兩次燒鴨都全部骨嚟,60蚊買你個雙拼飯,你已經咁嘅質素重要全部俾骨我?同你講叉燒要半肥瘦,竟然可以俾晒全部最瘦最柴嗰啲位我,分類仲要好少,真係好野,請好好改進!

2023-11-15 228 浏览
行過幾次,見開住喇叭話唔賣隔夜燒味,特價開賣,都有d人買下,心想應該有質量保證吧。於是今晚就行去買隻試試啦,但乳鴿無折,呃人嘅都係$45一隻,不過好食的話都ok既。滿心期待啦,點知……食落味道一般,個配個汁,咸咗少少,肉質就無彈性,係‘’梅梅哋‘’嘅中伏了
中伏了
外卖自取