2022-06-05 192 浏览
而家興生酮飲食,冇諗過打邊爐都有得生酮🤩 生酮menu有海帶麵,食少啲澱粉質,第一次食海帶麵,口感似係比較有咬口嘅粉絲,感覺輕盈,食落冇負擔,唔使驚肥,另外生酮花膠雞湯底🍲仲有特別嘅生酮豉油,仲有生酮雜莓特飲🍸,成個package,希望真係可以生酮食住瘦😜😜.之前都食過幾次呢間,因為鍾意佢啲食物有得叫半份,啱晒兩個人嚟打邊爐👯,可以叫多幾款.另外今次發現多樣貼心嘢,除咗餐紙上邊有教你每款食物要淥幾多秒之外,枱面上仲有個timer⏱,唔使驚掛住傾偈啲食物overcook🔥
2022-05-27 198 浏览
跟朋友點選了二人餐,再另加至愛牛舌,點菜點侍應推介蟶子,點了半份試試味道整體而言,食物水準屬中上,食材頗新鮮,當中蝦滑咬落真材實料,蟶子確實鮮甜,值得一讚。唯一美中不足的地方係套餐肉品份量非常少,沒有另叫牛舌羊肉的話,對愛吃肉的我實在吃不飽。

2022-05-21
  • 手打蝦滑
  • 稻田毛肚(半份)
2022-05-22 214 浏览
渝味曉宇既午市一人鍋好抵食$98 包鴛鴦湯底 我地四款湯底都揀晒重慶麻辣,芫荽皮蛋,蕃茄湯,什菌湯肉類我哋揀咗安格斯牛同埋嫩牛肉另外加點走麻辣牛肉配菜有好多唔同款 午餐肉、芝士腸、海蝦、粟米、菇類、娃娃菜等仲有主食同飲品整體:⭐️⭐️⭐️環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
渝味曉宇既午市一人鍋好抵食
$98 包鴛鴦湯底
我地四款湯底都揀晒
重慶麻辣,芫荽皮蛋,蕃茄湯,什菌湯
肉類我哋揀咗安格斯牛同埋嫩牛肉
另外加點走麻辣牛肉
仲有主食同飲品

整體:⭐️⭐️⭐️
環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️
CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

麻辣牛肉
2022-05-04 292 浏览
第二次食,OpenRice book左枱兩位,一去到唔洗等好快就入座了首先會上碗雪耳紅棗糖水⋯⋯好正同埋佢哋嘅茶我覺得好好飲!又可以解油膩叫左鴛鴦鍋,一邊麻辣,一邊香菜,麻辣之前食過好味,叫左普通辣,唔算好辣,香菜第一次試,個湯好清甜,有驚喜!特別淥菜好正渝味曉宇既野食好味有水準!又多款式揀,可以叫全份同半份,就算兩個人食都可以食到好多款牛肉只有一款,但已經夠做了好味好味2人枱夠大坐得好舒服,staff都好helpful會再黎幫襯!

首先會上碗雪耳紅棗糖水⋯⋯好正
同埋佢哋嘅茶我覺得好好飲!又可以解油膩

渝味曉宇既野食好味有水準!
又多款式揀,可以叫全份同半份,就算兩個人食都可以食到好多款

牛肉只有一款,但已經夠做了
好味好味

• 美國安格斯優質肥牛
  • 紅棗雪耳糖水
  • 雪耳紅棗糖水
2022-04-03 284 浏览
雖然地方不夠大.但餐廳裡會給人乾乾淨淨的舒服感.服務員熱情以及態度較好.有耐心 .食材也是很新鮮 .我超愛吃辣的 .所以這家店是我每次都會選擇去的. 他家的湯底能選擇辣度.上次點的是小辣.吃到最後會慢慢感覺到辣味從小辣直接到了大辣.總結一下 :太好吃😋
  • 曉宇嫩牛肉
  • 鴛鴦鍋
  • 重慶炸酥肉
  • 手打墨魚滑
  • 紅糖糍粑
2021-12-24 532 浏览
锅底入选舌尖上的中国,满怀期待结果果然和重庆朋友所言,没有重庆当地的好吃辣味是一种港式人工辣椒精的辣,没有重庆火锅花椒的香麻。有一小块牛油,但就是没有重庆吃到的那种香味可以半份半份点还是蛮不错的嫩牛肉有一点牛味,猪五花不错,芝士丸子好评,土豆粉一般饭前雪耳红枣糖水和饭后红糖冰粉好评,料很足,很解辣最好吃的是微辣涮完加香油,酱油,蒜蓉,小葱和醋,酸酸辣辣,解辣又开胃中午订台名额宽裕,冷气足,位置不难找,服务员态度好。不过吃完衣服上还是一身火锅味儿…吃出一根头发还是猪毛…
锅底入选舌尖上的中国,满怀期待
结果果然和重庆朋友所言,没有重庆当地的好吃

可以半份半份点还是蛮不错的
嫩牛肉有一点牛味,猪五花不错,芝士丸子好评,土豆粉一般

饭前雪耳红枣糖水和饭后红糖冰粉好评,料很足,很解辣

吃出一根头发还是猪毛…
鸳鸯锅
2021-12-24
$222.2 (午餐)
庆祝纪念
  • 晓宇嫩牛肉
  • 酱料
  • 雪耳红枣糖水
2021-12-16 426 浏览
見天氣開始凍,好想食重口味既野,就上網seach重慶麻辣火鍋見呢間評分都幾高就試下店入面裝修較簡潔,偏昏暗,感覺舒服,店員服務親切,亦會好主動幫手加湯, 入座時會每人先送一碗冰糖雪耳糖水湯底簡左鴛鴦麻辣鍋 (重慶辣(小辣)/皮蛋香菜鍋)QR Code自己落單,見到無得簡辣度問店員話重慶辣即係大辣,要另外講先小辣湯底香味芳郁,辣味好有層次,唔係死辣先麻後發熱,再慢慢辣到滿頭大汗,忠於重慶火鍋特色,只有麻油、葱花和生蒜蓉做油碟但其實唔用任何醬料都好夠味配料方面都好新鮮 爽口過癮嫩牛肉同牛小排必點,肉質嫩滑不韌,肉汁夾雜麻辣湯汁,好惹味有咬口就算放係辣湯都仲保留到佢既牛味鴨血口感彈牙
見天氣開始凍,好想食重口味既野,
就上網seach重慶麻辣火鍋
見呢間評分都幾高就試下

店入面裝修較簡潔,偏昏暗,感覺舒服,
店員服務親切,亦會好主動幫手加湯,

入座時會每人先送一碗冰糖雪耳糖水

湯底簡左鴛鴦麻辣鍋 (重慶辣(小辣)/皮蛋香菜鍋)

QR Code自己落單,見到無得簡辣度
問店員話重慶辣即係大辣,要另外講先小辣
湯底香味芳郁,辣味好有層次,唔係死辣
先麻後發熱,再慢慢辣到滿頭大汗,

忠於重慶火鍋特色,只有麻油、葱花和生蒜蓉做油碟
但其實唔用任何醬料都好夠味

配料方面都好新鮮 爽口過癮
嫩牛肉同牛小排必點,
肉質嫩滑不韌,肉汁夾雜麻辣湯汁,好惹味有咬口
就算放係辣湯都仲保留到佢既牛味
鴨血口感彈牙
2021-11-27 503 浏览
2021.11.21 Sunday lunch約咗兩年嘅火鍋聚會,終於呢日達成😆 一心係諗住食某一間台式火鍋,好可惜已經唔同咗,所以再尋覓之下就搵咗呢間。一坐下感覺良好,服務員態度好好,令你好舒服,唔單只一個,一路食⋯⋯搵人拎隻匙、搵人加湯等等,連最後埋單嘅服務員都係咁有禮貌,真係食得特別開心,讚😃👍🏼都係用手機點餐,好清晰易用,第一次食重慶火鍋,原來真係有唔同,女友係度,當然唔少得叫一個辣,所以一定揀鴛鴦麻辣鍋,一邊辣一邊唔辣,因為老友同我都唔食得咁辣。不過,辣都要揀普通辣😝 雖然女友勁鐘意,但第一次食,唔好去到咁盡🤣 一陣辣到癲咗就浪費了。唔辣個邊一定係揀皮蛋香茜,老友同我都 like 😁點餐前已放下3碗雪耳紅棗糖水,服務員話係食火鍋前飲咗會好啲🙂 味道好好,又唔太甜,鐘意 😋👍🏼我哋點咗:美國prime小牛排一份 😋👍🏼👍🏼 $238手打蝦滑半份 😋👍🏼👍🏼 $48韮菜豬肉水餃半份(4隻) 😋👍🏼👍🏼 $28蓮藕片一份 😋👍🏼 $28鮮腐竹一份 😋👍🏼 $48現炸豆皮半份 😋👍🏼 $38田園菜籃一份 😋👍🏼 $88稻庭烏冬一份 😋👍🏼 $48全部都新鮮好味,食得出係用比較好嘅食材
2021.11.21 Sunday lunch

鴛鴦麻辣鍋

點餐前已放下3碗雪耳紅棗糖水服務員話係食火鍋前飲咗會好啲🙂 味道好好,又唔太甜,鐘意 😋👍🏼
免費餐前糖水

鮮腐竹一份 😋👍🏼 $48
現炸豆皮半份 😋👍🏼 $38
田園菜籃一份 😋👍🏼 $88
稻庭烏冬一份 😋👍🏼 $48

全部都新鮮好味,食得出係用比較好嘅食材😃😋 至於個湯底,麻辣個個呢,女友話有啲羊羶味,又因為係普通辣,所以唔算好辣,亦無咩麻味喎,對女友嚟講,應該唔算好正😅 但見佢都食到紅晒面,又出晒汗🤣 我試咗,其實都辣🤪 另外個香茜皮蛋都幾正,啲材料好新鮮,好味😋
整體都唔錯,可以再嚟,午餐仲要免湯底費,正😁👍🏼
2021-11-21
2021-10-11 1150 浏览
高質正宗重慶麻辣老火鍋🤩價錢親民|$98一人套餐|午市湯底免費必食推薦😋:1. 鴨血(口感一流!)2. 稻田毛肚(超爽口但一定要睇住時間淥!)3. 嫩牛肉(唔係食和牛都可以入口即融!)4. 功夫萵荀片(超爽口又解辣!)5. 手打蝦滑(好彈牙!)6. 紅糖糍粑(一咬就開煙韌口感!加埋紅糖同黃豆粉令味道層次更豐富💥甜度低超輕型❤️絕對要食)九功格麻辣鍋打卡滿分,不過得中間嗰格滾到🤣下次食都係叫返鴛鴦鍋,都係想食下食物原來嘅味道❤️👫本次人均ʜᴋᴅ 250~300

高質正宗重慶麻辣老火鍋🤩
價錢親民|$98一人套餐|午市湯底免費
必食推薦😋:
1. 鴨血(口感一流!)
2. 稻田毛肚(超爽口但一定要睇住時間淥!)
3. 嫩牛肉(唔係食和牛都可以入口即融!)
4. 功夫萵荀片(超爽口又解辣!)
5. 手打蝦滑(好彈牙!)

👫本次人均ʜᴋᴅ 250~300
  • 曉宇苕粉
  • 手打墨魚滑
  • 鴨血
2021-10-10 719 浏览
呢間重慶火鍋店想試咗好耐,今次就試吓佢哋嘅麻辣鍋,重慶口味真係唔同啲,比較重香辣味,覺得好辣。✨✨叫咗個肥牛,都唔錯✨🤩(*≧ω≦)返唔到大陸食重慶火鍋嘅話可以嚟呢間店試吓!👍🏻✨但價錢比較偏貴咗少少😌😌

叫咗個肥牛,都唔錯✨🤩(*≧ω≦)

全間餐廳位置不大。但依照服務生的說法, 有四分三的枱是需要全部人都有安裝安心出行App才可使用。其他可用的枱子祇有三數張而且很細。四人坐在一起,連放食物位置都不足夠。這樣的招呼,絕對是歧視不用安心出行App的顧客。
2021-08-25 964 浏览
好友生日月,本人有幸可以排列期同女皇食生日飯,女皇平時周圍食好嘢,在選餐廳時都唔敢怠慢眾多菜式中選了女皇鍾意嘅麻辣火鍋今次我哋簡左鴛鴦湯底,麻辣配豬骨湯呢度好好嘅係食物有半份嘅份量,咁樣就可以以胃有限嘅空間食到多種唔同嘅食物,諗起都開心我哋都叫左好多食物,有牛心掟,嫩牛肉,蝦滑,萵筍,凍豆腐,鴨血,豬大腸同腐皮第一次食牛心掟,口感憶相像中好,平時唔係會好特別點牛食,今次無浪費左我嘅quota,萵荀一如以往好味,最好笑係我地都無乜食豬骨湯底嗰邊,下次可以淨係叫麻辣啦。食物質素好,職員有禮,需要搵佢地時好快就到,女皇表示滿意的一餐🤤🤤

眾多菜式中選了女皇鍾意嘅麻辣火鍋

今次我哋簡左鴛鴦湯底,麻辣配豬骨湯

2021-08-21
庆祝纪念
生日
2021-07-30 2505 浏览
下雨天沿着马路快走到店里,热气腾腾的火锅并没有让人失望~~~重庆辣对于不太能吃辣的人来说,应该是完全够了。建议点个鸳鸯锅,蔬菜什么的吃不辣的,内脏统统进辣锅推荐的菜有:腰片,毛肚,鱼泡,还有贡菜请务必试一下!!!特别好吃优点:食物质素不错,味道不错,菜品选择多,服务不错。我朋友很爱吃香菜,一直让服务员加香菜,服务员也很耐心。关注社交平台,每人会送一份冰粉,当饭后甜点还是很不错的~缺点:量偏少
下雨天沿着马路快走到店里,
热气腾腾的火锅
并没有让人失望~~~

优点:食物质素不错,味道不错,菜品选择多,服务不错。
我朋友很爱吃香菜,一直让服务员加香菜,服务员也很耐心。
关注社交平台,每人会送一份冰粉,当饭后甜点还是很不错的~
缺点:量偏少
2021-07-22 901 浏览
小妹中午放飯正在想吃什麼好有同事介紹了這間重慶火鍋給小妹,因為會有一人套餐,很抵吃一人套餐可以自選飲品、主食、肉類及湯底小妹就點了嫩牛肉,平時不太吃的,今次就試試吧主食點了曉宇苕粉,它是寬薯粉來的小妹很喜歡薯粉哦辣妹子當然要選麻辣湯底呢但暫時不太敢吃重慶辣,因為腸胃不太好餐具都很有中國風先有一碗餐前的紅棗雪耳糖水,甜度剛好嫩牛肉滑滑的看~~後面的配菜誇張了~起碼14種看不清楚就看下面這張:料都遮起來了重點來囉~一人一鍋麻辣鍋那些辣椒🌶️看起來都怕個人建議:先讓湯底滾多一會兒再涮料因為一開始還未出味來小妹也是吃了一條沒味的蟹柳也想出來之後那些料越煮越辣,不能少看哦配了一杯洛神花茶幸好是冰的涮東西時的拍照效果挺好哦雖然小妹不太喜歡嫩牛肉那種滑滑的口感,但味道很好,好吃那兩支蝦很甜很彈,讚菜跟菇都非常吸味辣到小妹都吃不完全部.連服務費及醬料茶水費,$107很不錯哦
小妹中午放飯正在想吃什麼好

有同事介紹了這間重慶火鍋給小妹,因為會有一人套餐,很抵吃

一人套餐可以自選飲品、主食、肉類及湯底

小妹就點了嫩牛肉,平時不太吃的,今次就試試吧

主食點了曉宇苕粉,它是寬薯粉來的
小妹很喜歡薯粉哦

辣妹子當然要選麻辣湯底呢
但暫時不太敢吃重慶辣,因為腸胃不太好

餐具都很有中國風

餐前糖水

先有一碗餐前的紅棗雪耳糖水,甜度剛好

一人套餐

那些辣椒🌶️看起來都怕

個人建議:先讓湯底滾多一會兒再涮料
因為一開始還未出味來
小妹也是吃了一條沒味的蟹柳也想出來

之後那些料越煮越辣,不能少看哦

配了一杯洛神花茶
幸好是冰的

涮東西時的拍照效果挺好哦

雖然小妹不太喜歡嫩牛肉那種滑滑的口感,但味道很好,好吃

那兩支蝦很甜很彈,讚

菜跟菇都非常吸味

辣到小妹都吃不完全部

連服務費及醬料茶水費,$107

很不錯哦
餐前糖水
一人套餐
麻辣鍋
2021-07-08 820 浏览
好惹味嘅重慶麻辣火鍋,麻辣湯底好正宗嘅重慶口味先麻後辣,不過叫左小辣唔係咁食得辣嘅人都會覺得好辣本身唔食內臟但佢有一碟黃喉(牛嘅喉嚨?!)都幾爽脆牛肉片不過不失,其實所有食材主要都係食佢嘅湯底!
好惹味嘅重慶麻辣火鍋,麻辣湯底好正宗嘅重慶口味
先麻後辣,不過叫左小辣唔係咁食得辣嘅人都會覺得好辣

本身唔食內臟但佢有一碟黃喉(牛嘅喉嚨?!)都幾爽脆

牛肉片不過不失,其實所有食材主要都係食佢嘅湯底!