2008-09-21
食完個壽司午餐細佬仲未見飽 , 我地兩個就即興去埋九龍城食個勁出名既牛肉飽啦 , 不過都幾難先搵到 , 仲差d入錯左前面個間北京清真牛肉食品館 , 唔知既話真係會覺得係見人地做得咁成功先改個咁似既名黎誤導人架 , 好彩有位叔叔提醒我地行前仲有一間先冇入錯鋪頭食 , 開左鋪先一個鐘頭左右呢度已經有好多人排隊等食囉。 清真牛肉包(兩件) ~ 包如其名 , 咬落去真係會爆汁 , 層外皮唔厚而且又煎得岩岩好 , 加上口感有少少煙韌現會埋入面d好有肉汁既牛肉餡簡直係一流 , 不枉我地專登黎到試食呀 , 細佬都食到讚口不停。 咖哩角(5件) ~ 岩岩炸出黎所以見到面有d油 , 但係5件三角形都幾大件 , 入面亦放滿足料既咖哩餡 , 唔似得出面食個d冇餡又難食既咖哩角 , 細佬一個口鯨吞左幾件。呢度每人最低消費要$20 , 所以兩個人去點都一定要叫兩樣野以上黎食 , 唔好諗住淨係試牛肉包就算呀 , 其他人點個d咖哩都好似好好味道咁 , 同台既人邊食邊讚 , 可惜我地實在食唔落。