2021-03-11 1193 浏览
工作關係到深水埗附近,晚餐未食但又有少少餓,於是幫襯一下這家的港式漢堡。去到這家小食店,舖前都有6-7個人排隊,等大約10分鐘,叫了黑椒牛肉漢堡加可樂。呵打完再等大約5分鐘,新鮮即製的黑椒牛肉漢堡就程現眼前,打開包裝紙,一塊頗有厚度漢堡扒配上茄汁跟秘製漢堡醬汁,吃下去很有牛味,黑椒味也突出,絕對是比某連鎖店的期間限定黑椒漢堡美味,作為晚餐前的小食是一個不錯的選擇,下次經過會再幫襯其他口味款式及小食。

外卖自取
2021-01-15 1102 浏览
食物即叫即製可能係我食過最好味嘅炸燒賣!!!-This is probably the best fried siu mai I have ever had! Tim Fook is one of the most famous stores in Sham Shui Po for selling Hong Kong style street food. Their fried siu mai comes with a crispy skin and also a chewy texture inside. The overall texture is super nice!!! The salty taste is right on point and I just really love it. Last but not least, for the price, you can get 8 pieces in $10! What a great deal! ❤️-✨炸魚肉燒賣 (八粒 $10)每一口都驚艷到我嘅炸魚肉燒賣 熱辣辣新鮮炸起 粒粒飽滿 外層撒上鹽巴調味 外面口感香脆 內
食物即叫即製
可能係我食過最好味嘅炸燒賣!!!

✨炸魚肉燒賣 (八粒 $10)
每一口都驚艷到我嘅炸魚肉燒賣 熱辣辣新鮮炸起 粒粒飽滿 外層撒上鹽巴調味 外面口感香脆 內裡軟綿彈牙 真正做到外脆內軟 價錢又合理 十蚊有八粒 下午茶小食呢個份量實在剛剛好 係無可挑剔嘅炸燒賣😍

😋 添福小食 @timfook_burger
📍深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖

#foodietummy_ssp #foodietummy_fastfood #foodietummy_yellowshop
2021-01-03 1162 浏览
好想試呢間漢堡好耐,但唔係住附近,小店又冇堂食位,所以一直未試,今日咁啱經過一於買黎食。呢個價錢真係冇得輸,一個漢堡包都只係$26。由於係外賣店,我地去左附近球場食,包裝好整齊乾淨,薯條係我鐘意的粗薯,外脆內軟好好味。雖說係巨無霸,但其實唔係好大個,不過$26呢個size我好ok!!生菜好新鮮,牛有好香濃的黑椒味,好軟但有少少筋同埋有啲啲鬆散,塊牛其實幾厚幾juicy,相當唔錯,係個包冇咩特別。相當輕易就可以食左一個漢堡,一啲都唔會漏。
呢個價錢真係冇得輸,一個漢堡包都只係$26。

添福巨無霸

相當輕易就可以食左一個漢堡,一啲都唔會漏。
添福巨無霸
2020-12-20 972 浏览
<終於試到添福小食>有良知既小店 添福 次次想試都排到乜甘😂 冇人排嗰時就係賣哂 , 今次得閒 終於等到 試佢個炸脾同薯條 唔係講笑 真係好好食👍🏻排下都抵🍴黑松露薯條 24 蚊🔥🥔平時佢薯條係22 蚊 加黑松露醬 24 蚊 佢 d薯條有 d扁同粉身 有 d似外國薯條 出面炸得好香脆。入面夠哂熱辣辣 🔥 點 d黑松露醬更香 突出番松露香 正👍🏻🍴炸脾 22 蚊🔥🐤雞脾係生炒 個外皮帶 d甜咸香 又夠香脆 炸得黎又保留皮下少少脂肪 醃同炸同好出色👍🏻雞肉又保留水份 夠彈牙 好味 😍#雞脾 #炸雞脾 #黑松露 #薯條 #炸薯條 #黃藍是政見好食是良知 #黃店 #黃色經濟圈 Score 平均分< 7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#添福小食深水埗長沙灣道80 至82 號文海樓地下a1 鋪~~~~~~~~~~~~任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開

<終於試到添福小食>

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#添福小食
深水埗長沙灣道80 至82 號文海樓地下a1 鋪
~~~~~~~~~~~~

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2020-12-20
西式burger成日食,今次介紹下港式地道漢堡啦!小店只做外賣,深水埗營業多年,一直受街坊歡迎。每次經過都有男女老少等緊野食。.🔸芝士黑椒牛肉漢堡($24)⭐️分數: (7/10)黑椒牛肉扒有少許辣,愈食愈正,唔會好乾。配茄汁,微酸,夾住煮得入味既洋蔥,好開胃。芝士溶係漢堡上面,芝士味唔算好濃郁。漢堡包唔係好軟潤果隻,但唔乾,算ok..🔸炸雞脾($22)⭐️⭐️分數: (8.2/10)勁大隻啊!成隻手掌咁大隻!表皮炸到好夠脆,仲有椒鹽調味,勁香。咬開肉嫩,又入味,夠juicy!!!裝雞髀既紙袋索左好多油,不過油炸既炸髀好難唔油既😂
西式burger成日食,今次介紹下港式地道漢堡啦!
小店只做外賣,深水埗營業多年,一直受街坊歡迎。
每次經過都有男女老少等緊野食。

🔸芝士黑椒牛肉漢堡($24)⭐️
分數: (7/10)
黑椒牛肉扒有少許辣,愈食愈正,唔會好乾。
配茄汁,微酸,夾住煮得入味既洋蔥,好開胃。
芝士溶係漢堡上面,芝士味唔算好濃郁。
漢堡包唔係好軟潤果隻,但唔乾,算ok.

🔸炸雞脾($22)⭐️⭐️
分數: (8.2/10)
勁大隻啊!成隻手掌咁大隻!
表皮炸到好夠脆,仲有椒鹽調味,勁香。
咬開肉嫩,又入味,夠juicy!!!
裝雞髀既紙袋索左好多油,不過油炸既炸髀好難唔油既😂
炸雞脾
2020-12-03
炸雞脾
-今次有機會可以食到添福小店 👻相信去過深水埗都有聽過添福小店👍🏻-炸魚肉燒賣😍($10)$10有8粒炸燒賣👍🏻每粒燒賣都炸到好香脆٩(๑❛ᴗ❛๑)۶熱辣辣新鮮出爐🔥食之前都吹下先食如果唔係,好易熱親個口⭐️炸燒賣好好食外脆內軟😚好彈牙(*´∀`*)-下次要試下招牌漢堡包先👻-Name🏠: 添福小食 Tim FookLocation📌:深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖(港鐵深水埗站 B1 出口, 步行約6分鐘)價錢💰: 炸魚肉燒賣($10)

今次有機會可以食到添福小店 👻
相信去過深水埗都有聽過添福小店👍🏻
炸魚肉燒賣😍($10)
$10有8粒炸燒賣👍🏻
每粒燒賣都炸到好香脆٩(๑❛ᴗ❛๑)۶
熱辣辣新鮮出爐🔥
食之前都吹下先食
如果唔係,好易熱親個口⭐️
炸燒賣好好食
外脆內軟😚
好彈牙(*´∀`*)
炸魚肉燒賣

下次要試下招牌漢堡包先👻
Name🏠: 添福小食 Tim Fook
價錢💰: 炸魚肉燒賣($10)

炸魚肉燒賣
2020-11-20 429 浏览
已經食過3次添福的炸雞脾,一如以往的好味,皮脆肉嫩,有我塊面咁大,食一隻已經飽左。除左炸雞脾,佢仲有漢堡,魚蛋,燒賣,炸薯條等小食,我最有興趣係佢既黑松露薯條,下次一定要試下。

2020-11-18
  • 炸雞脾
2020-10-26 608 浏览
今天中午在深水埗吃完魚蛋粉,意猶未盡,於是去了附近添福小食吃漢堡。我和友人分別買了一個黑椒牛肉漢堡和雞扒漢堡。由於等候食飯的人不算多,等大約等十分鐘便有新鮮熱辣的漢堡了。由於小食店末有堂食服務,我們到了對面的楓樹街運動場享用美食。雞扒漢堡非常出色,雞扒很厚實而且很嫩滑,最驚喜的是雞扒不會很油膩,扒上的千島醬有畫龍點睛的效果,非常juicy.黑椒牛肉漢堡方面,同樣出色,很重的黑椒味,漢堡扒很鬆,肉汁可口,有很多洋蔥粒,非常美味。以這個價錢來說,簡直是物超所值。
以這個價錢來說,簡直是物超所值。
2020-10-25
  • 雞扒包
2020-10-14 607 浏览
店鋪位於大馬路旁,人流不算多,反而疾駛而過的車輛更多。到達時已有幾個人在等拿外賣,看來生意是做過不停的。漢堡包有幾款,也有雞扒,也有薯條加汽水的套餐,一律是外賣。整個店鋪就其實就是一個廚房,一個人負責面對顧客,另一個人負責烹調。漢堡包是用紙包裹著,再放落一個紙袋,簡單方便衛生。看到漢堡包的第一個感覺是十分之有份量。蔬菜份量十分慷慨。生菜新鮮爽脆,番茄顏色鮮豔味道也鮮甜。整體視覺效果十分之好。沙律醬味道以我口味認為偏向太甜。薄薄一塊芝士的味道就不知去了哪裏。牛肉的直徑不大但十分之厚,入口還挺有肉汁的。但主要還是調味,尤其是黑胡椒的味道多於牛肉本身的肉味。質感偏向軟和鬆散,也吃出挺多的筋。但以這個價錢確實要求不能太高,也敢向大家保證味道已比所有香港的美式連鎖快餐店強得多了。
漢堡包有幾款,也有雞扒,也有薯條加汽水的套餐,一律是外賣。
漢堡包是用紙包裹著,再放落一個紙袋,簡單方便衛生。
2020-10-14
2020-07-31 1383 浏览
大家行開深水埗都可以試吓呢間外賣漢堡店🍔 主打港式漢堡,味道都幾好😚 由於order係即叫即整,所以基本上長期排長龍,如果夜去更有機會好多食物都賣晒🤧⠀🌯 墨西哥雞卷 $20 (凍食)呢個係第一次去時唯一賣剩嘅種類,本身諗住又凍食仲要賣剩一定麻麻地🤨 點知勁驚喜😣 雖然係凍食但雞肉嫩滑,完全冇乾爭爭嘅感覺😌 沙律醬同雞卷好夾,不過就唔係好關墨西哥事😂🍔 黑椒牛肉漢堡 $21呢個係我第二次去先食到,麵包烘到熱辣辣而且帶有煙韌😙 手打牛肉咬落去有汁,煎得啱啱好唔會韌,而且入面仲有洋蔥粒,成個口感不錯😌 醬汁就普通茄汁~另外都有叫燒賣魚蛋呢啲小食,唔算太特別,一試無妨,都係包類比較出色😙

🌯 墨西哥雞卷 $20 (凍食)

🍔 黑椒牛肉漢堡 $21

2020-07-25 802 浏览
呢間相信唔需要我多介紹,就係添福小食,佢出名就係手打牛肉漢堡,所有既野食都係即叫即製,價錢又平民化👍所以,成日都會叫到人龍係到排隊。✨Special: 食物即叫即製!💓芝士牛肉漢堡🍔 $24:芝士好快溶化,包好軟熟,手打牛肉味明顯又Juicy,帶黑椒香,食落唔會覺得死實實。💓炸🍟 $19:薯條可配黑松露醬、茄汁或芝士醬,價錢有差少少。粗身薯條即炸,外層微微脆,啖啖薯肉。味道:⭐⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐⭐等候時間:10分鐘

✨Special: 食物即叫即製!

味道:⭐⭐⭐⭐⭐
芝士牛肉漢堡
荔枝梳打
  • 芝士黑椒牛肉漢堡
2020-06-21 976 浏览
去開太子想食d野就走左去呢間小食店, 六點幾都仲有人排隊. 落完單即叫即整, 本來想試埋個芝士薯條但食唔晒. 單叫左個黑椒牛肉漢堡, 拎上手熱辣辣, 包係軟身, 手打牛肉有厚度, 整得啱啱好唔會un, 咬落去有d汁. 溝埋d洋蔥粒係牛肉入面,出面仲有番茄汁, 好快就食晒成個, 正
2020-06-01 633 浏览
Tim Fook is a very traditional take-away tuck shop located opposite to Maple Street Playground. It’s famous for their signature handmade burger.I got this Cheese Burger as a light lunch. Even though there were quite a number of people queuing for food, waiting time was shorter than expected. This Tim Fook Cheese Burger bought so much joy on a rainy Saturday! The beef was made with deliciously flavored minced beef, not your ordinary beef patty! The cheese and ketchup made superb dressing.I would
Cheese Burger

I would definitely visit again for the burger, also the fries and drinks when the Maple Street Playground is open again (so that I can eat there more comfortably instead of gobbling the burger on the street).
2020-05-30
2020-05-05 977 浏览
頭盔:食嗰陣好肚餓,Hunger is the best sauce 😋牛肉漢堡:由長沙灣買外賣返到大角咀,竟然溫度仲可以係暖粒粒,我自己將塊芝士擺落去,仲可以係溶到嫁😍 值得讚嘅位係,牛肉其實都有返咁上下厚度,但係咬落去見到裏面都係熟得啱啱好(tender pink )唔會太乾身,有肉汁ga!炸雞全翼:外皮揸得金黃食唔再講,裏面啲肉都唔會乾身,食落好香。好少何會搵到鍾意食嘅炸雞翼😋蜂蜜柚子茶:味道配埋上面兩樣食物,都唔會太甜,飲完感覺都清新嘅😌 同埋真係夠大枝🙃👍🏻

(tender pink
)唔會太乾身,有肉汁ga!
炸雞全翼

蜂蜜柚子茶
2020-05-02
外卖自取
  • 炸雞全翼
2020-04-20 668 浏览
正如圖示一樣其實每樣嘢都唔貴,手工漢堡都係二十幾蚊,我貪心地仲加咗芝士!啲肉無花無假,仲超香肉味,麥當奴個塊漢堡扒真係無得比,所以無理由唔幫襯添褔!全場都係即叫即整,保證食物熱辣辣,所以如果多人要食好嘢真係要比啲心機等!今日仲好好運有炸燒賣(聽聞成日賣哂!!!)炸燒賣入面啲餡超彈牙,唯一美中不足係偏鹹咗少少,重口味既人應該會超鐘意!因為無位,所以去隔離公園食,啲相影得唔係好靚!但你地試過就知道值得再去!趁住依家疫情算少咗人排隊,快啲去買😂😂

趁住依家疫情算少咗人排隊,快啲去買😂😂

2020-02-27
  • 炸燒賣