2025-07-14 57 浏览
又嚟到周五晚可以同老婆出嚟食飯鬆一鬆,我哋嘅工作唔算忙,不過,周五先出街食感覺特別輕鬆啲。最近,咖啡友推薦我哋試吓呢一家以貓為主題嘅咖啡店「𠽌𠽌」,讚其環境舒服,餐點製作用心。一入夜呢截街就好靜吓,但正正咁,更突出店舖嘅存在。未入餐廳,單喺門口已好有一股文青風,原來門口位喺專俾帶有毛孩嘅客人,呢個安排幾好。走進餐廳內,就會明顯知佢喺間以貓做主題嘅咖啡店,牆上嘅擺設,櫈上嘅坐墊,都喺貓貓元素。而一室簡約日系予人感覺喺小清新,枱櫈嘅編排又唔密,加上今晚客人唔算多,閒逸舒適。開放式廚房,除咗睇到店主做菜之外,做菜時香氣四溢,未食已被香氣所吸引呀!而廚房尾位,放齊好多調味料、紙巾、水杯、清水……等等,自由取用。落單模式喺先晌門口收銀位落下單,再等食物送上,至於俾錢,下單時俾埋又得,食完先一次過俾亦得。而食物嘅種類,以貴精不貴多為路線,種類包括全日早餐、沙律、三文治、湯烏冬、意大利麵、日式咖喱蛋包飯、甜品及各式飲品,可謂麻雀雖小,五臟俱全。不得不提,飲品、甜品皆有加配優惠。All Day Breakfast $118大多時候,啲成品跟餐牌嘅相片都有好大出入,但先讚一讚店家,你晌餐牌見到嘅,跟送到
All Day Breakfast $118

大多時候,啲成品跟餐牌嘅相片都有好大出入,但先讚一讚店家,你晌餐牌見到嘅,跟送到上枱嘅,近乎一模樣,而餐牌亦標明有忌廉芝士酸種麵包、黑松露炒蛋、牛油果、香煎雞扒、沙律、希臘乳酪,絕無欺場。睇樣你可能會話:唓!咪都喺嗰啲,識食嘅話就會食出到分野。件酸種包口感好夠煙韌,較特別喺個皮脆口得嚟唔會好硬,事後同店主交流先知,啲包喺煎過,唔喺用翻焗;炒蛋有好強黑松露香,落得一啲無手緊,牛油果、乳酪都喺超級食物,夠晒健康,後者更加咗少少蜜糖同果仁,令味道同口感更豐富;雞扒亦有意外驚喜,皮下脂肪極少,煎到個皮勁脆,真喺有種食燒肉嘅感覺。
煙三文魚日式咖喱蛋包飯 $108

本來就好想試草飼牛肉眼嘅蛋包飯,可惜無貨,但三文魚我都啱嘅。唔喺講笑,件三文魚好大件,而且,煎得甘金,除咗啲肉好嫩滑、好油潤之外,層皮煎到脆卜卜,店主話佢哋喺用冰鮮貨,唔喺雪死晒嗰啲雪藏貨,啲點就顯示誠意。蛋包飯方面煎成旋風形蛋皮包住啲飯,配上好多野菜,啲野菜亦炒過嚟,調上味,唔喺白烚,香口好多,再加上帶甜味嘅日式咖喱,撈飯真一流。
菠蘿焦糖燉蛋 +$28

原價四十幾蚊嘅甜品,依家加$28就有,再者,小弟嗜甜,無理由唔試囉。法式焦糖燉蛋食得多,加入菠蘿咪都喺第一次,估唔到都幾夾,有驚喜喎,既有蛋香,亦滲出陣陣菠蘿嘅清甜,口感亦好柔滑,此外,面層嘅焦糖做得又薄又脆,有水準。
朱古力巴斯克芝士餅 +$28

原本另一客甜品試試奶凍,不過,知道今日嘅芝士蛋糕喺朱古力巴斯克芝士餅(每日口味唔同),老婆就最鍾意朱古力,當然要試佢。一身全黑,餅面烘得焦黑,篤一小口試試,好濃郁嘅朱古力味,而質感夠挺而軟滑,襯咖啡真喺一流。
朱古力 +$20

飲品嘅加配優惠就只需加$20即可(除生果乳酪奶昔系列,需正價),等同半價享用。都話老婆鍾情朱古力,所以,佢都喺揀熱朱古力。杯朱古力賣相好靚,拉花精緻,始終都加咗奶泡嚟拉花,奶味有番咁上下重,但不失朱古力香,口感順滑。
朱古力
鮮奶咖啡 +$20

講到襯甜品,小弟都喺鍾情鮮奶咖啡,除咗表面非常之平滑之外,拉花亦幾唔錯。但重點都喺要好飲,的確沖泡得好唔錯,咖啡嘅香味醇厚芳香,口感細膩,奶泡跟咖啡撞得均勻,好飲。
鮮奶咖啡
用餐完,店主都會走過嚟問問啲食物點,簡單交流吓,知道佢哋真喺做菜好有誠意,而且,親切有禮,招呼好,晌度食飯唔止喺味道,待客仲有一份溫度。下次再嚟,一定要試試佢哋嘅蕃茄魚湯烏冬
,喺店主嘅真心推介。
朱古力巴斯克芝士餅
最近搵左一間好舒服既cafe☕️🌿cafe新開張🖇️位於深水埗基隆街📍店內環境好休閒舒適,行簡約木系風格🪵裡面播放住好輕鬆抒情既音樂,聽住聽住就放鬆左😌另外仲有戶外座位,好有日系feel,幾chill☁️係Pet-friendly架,可以帶埋小動物黎嘆下咖啡☕️❥ 明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉 $98意粉掛滿忌廉汁,夠晒creamy💕明太子既咸味同鮮味融入意粉之中,好香口✨🍝煙肉和蘑菇份量都幾多,食落有咬口,令成碟意粉更有風味☺️❥ 日式咖喱雞扒蛋包飯 $88超級推介蛋包飯💛份量超大✨蛋食落軟嫩滑口,撈埋米飯好正🍚雞扒外皮微脆,內裡肉質好嫩!配上濃郁既日式咖喱,米飯吸收左咖喱的香氣,食落去好滿足🥰❥ 薄荷特飲 +$20好refreshing,解喝🌿好啱夏天飲用👍🏻❥ 泡沫咖啡 +$20咖啡香濃滑順~泡沫輕盈,飲落去好有層次感🙌🏻❥ 菠蘿焦糖燉蛋 $28口感滑嫩,菠蘿既酸甜味道搭配焦糖🍍~面頭仲有層薄薄既焦糖面~甜而不膩💕❥ 黑芝麻意式奶凍 +$28有驚嘉❤️‍🔥黑芝麻香氣濃郁😍🖤奶凍香綿軟滑,口感獨特!知唔到黑芝麻同奶凍味道咁夾☺️
最近搵左一間好舒服既cafe☕️🌿
cafe新開張🖇️位於深水埗基隆街📍

店內環境好休閒舒適,行簡約木系風格🪵
裡面播放住好輕鬆抒情既音樂,聽住聽住就放鬆左😌
另外仲有戶外座位,好有日系feel,幾chill☁️
係Pet-friendly架,可以帶埋小動物黎嘆下咖啡☕️

❥ 明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉 $98
意粉掛滿忌廉汁,夠晒creamy💕
明太子既咸味同鮮味融入意粉之中,好香口✨🍝
煙肉和蘑菇份量都幾多,食落有咬口,令成碟意粉更有風味☺️

❥ 日式咖喱雞扒蛋包飯 $88
超級推介蛋包飯💛
份量超大✨蛋食落軟嫩滑口,撈埋米飯好正🍚
雞扒外皮微脆,內裡肉質好嫩!
配上濃郁既日式咖喱,米飯吸收左咖喱的香氣,食落去好滿足🥰

❥ 薄荷特飲 +$20
好refreshing,解喝🌿
好啱夏天飲用👍🏻

❥ 泡沫咖啡 +$20
咖啡香濃滑順~
泡沫輕盈,飲落去好有層次感🙌🏻

❥ 菠蘿焦糖燉蛋 $28
口感滑嫩,菠蘿既酸甜味道搭配焦糖🍍~
面頭仲有層薄薄既焦糖面~
甜而不膩💕

❥ 黑芝麻意式奶凍 +$28
有驚嘉❤️‍🔥
黑芝麻香氣濃郁😍🖤
奶凍香綿軟滑,口感獨特!
知唔到黑芝麻同奶凍味道咁夾☺️

2025-06-30
2025-06-07 227 浏览
話說其實我每個星期都會去一次深水埗做頭嘅treatment,塊面要護膚,頭皮同頭髮都要🤣 今日係附近發現咗一間用貓做主題嘅cafe,見佢嗰裝修好chill就去食嗰超豐富嘅午餐🤗 如果你有幸仲會見到基隆街金仔🐱 我哋瘋狂叫地嗌左兩嗰主食,兩個甜品同兩杯飲品🥤 埋單$352,甜品跟餐只係加$28,用呢個量嚟講都幾抵食😌 佢係先落單俾錢🤌🏻 甜品好細心會後上🩷蕃茄魚湯烏冬配雞扒 $88 - 佢嗰湯底都真係幾正,好濃郁,係店員推薦我食🤗 不過我覺得佢嗰雞扒反而有驚喜,佢送到嚟嗰陣勁香🩷明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉 $98 - 佢係真係煮,唔係求其落汁落去,幾好食😋 不過要等得耐少少🤏🏻牛角窩夫配雲呢拿雪糕 (跟餐價$28) - 用呢嗰價錢俾到呢個質素,超級平😍菠蘿焦糖燉蛋 (跟餐價$28) - 我未試過菠蘿味嘅焦糖燉蛋,好有驚喜,係師傅自己原創 ,佢同平時嗰啲燉蛋口感好唔同,好重菠蘿味芒果乳酪奶昔 $55 & 牛油果乳酪奶昔 $55 - 佢啲乳酪奶昔超棉,超正,又唔會覺得甜😍 呢個絕對值得encore‼️註: 佢餐廳外面嗰area可以帶寵物,帶🐶🐶嚟chill下啦

• 芒果乳酪奶昔
2025-06-06 325 浏览
新開「𠽌𠽌 Cafe」簡約日系風·淺木系小清新靚靚貓坐墊·舒適環境Menu食材健康,特飲好您打卡✅免加一✅無時間限🌸香煎三文魚蕃茄湯烏冬 $108🌸湯頭鮮魚蕃茄熬製配上手打烏冬 彈牙入味,配料三文魚、豆腐、芫荽及菠菜,健康開胃,大人細路至愛 🌸All day Breakfast $118🌸健康版🪄高蛋白、低卡低脂忌廉芝士酸種麵、包黑松露炒蛋、沙律菜牛油果香、煎雞扒、蜜糖希臘乳酪🌸和牛漢堡蛋包蓋飯 $88🌸精心炮製有2嚿迷你漢堡圍繞翠綠蔬菜咖喱汁,入口不辣惹味🌸Pineapple crème brûlée +$28🌸夏日菠蘿口味Creamy甜蜜🌸牛油果窩夫配雲呢拿雪糕 $58🌸甜品療癒~牛油酥口感醮朱古力醬或冰凍雪糕冷熱交集好美味🍵[跟餐]玫瑰白茶White Rose花茶撲鼻🌿仲可以泡多幾次🫚[升級$20]薑蜜特飲Ginger Flow💦鮮薑汁🍋檸汁,ginger ale入口好爽
新開「𠽌𠽌 Cafe」
簡約日系風·淺木系小清新
靚靚貓坐墊·舒適環境
Menu食材健康,特飲好您打卡
✅免加一✅無時間限

🌸香煎三文魚蕃茄湯烏冬 $108🌸

🌸All day Breakfast $118🌸
健康版🪄高蛋白、低卡低脂
忌廉芝士酸種麵、包黑松露炒蛋、沙律菜
牛油果香、煎雞扒、蜜糖希臘乳酪

🌸和牛漢堡蛋包蓋飯 $88🌸
精心炮製有2嚿迷你漢堡
圍繞翠綠蔬菜咖喱汁,入口不辣惹味

🌸Pineapple crème brûlée +$28🌸
夏日菠蘿口味Creamy甜蜜

🌸牛油果窩夫配雲呢拿雪糕 $58🌸
甜品療癒~牛油酥口感醮朱古力醬或冰凍雪糕冷熱交集好美味

🍵[跟餐]玫瑰白茶White Rose
花茶撲鼻🌿仲可以泡多幾次
🫚[升級$20]薑蜜特飲Ginger Flow
💦鮮薑汁🍋檸汁,ginger ale入口好爽

2025-06-05
2025-07-12 0 浏览
環境整體感覺好舒適,比起一般咖啡店更加寧靜,唔怕熱嘅仲可以揀戶外坐,近門口仲有書櫃同board game提供,坐足一日都冇問題餐廳招牌嘅蕃茄魚湯烏冬,湯底只係簡單用咗少量調味,同平時屋企滾湯差唔多,入口舒服又健康本身諗住嗌穀飼牛扒,可惜未返貨,改左穀飼漢堡扒,裏面唔算多肉汁,比較之下三文魚會好食啲另外建議+25蚊試埋佢哋自製甜品,焦糖燉蛋面頭燒得好平均,蛋香味足夠入口又夠滑,估唔到同菠蘿味都幾夾牛角包窩夫熱壓之下變得煙韌,會比較難切開,但佢地雲呢拿雪糕幾唔錯,嗰味幾重而且仲要唔假

2025-07-10 0 浏览
𠽌𠽌擁有美美的用餐空間,是小店經營,店內主打日系風格和貓貓可愛氛圍,營造出一種悠閒的氣息,絕對是拍照打卡的好地方,不論是跟朋友聚餐還是獨自前來,都能在𠽌𠽌找到一片寧靜,另外𠽌𠽌以日式咖哩蛋包飯闖出名堂,吸引不少食客來此用餐。日式咖哩蛋包飯草飼牛肉眼(150g)溫暖的滑蛋飽滿地躺在飯上,隨著朋友行雲流水的劃開,滑嫩的蛋包往兩側流淌,熱氣裊裊淋上日式咖哩醬,使米飯充滿咖哩獨有香濃,蛋包滑滑的嚼感與咖哩辛香料滋味結合,真的有一秒到日本的感覺。草飼牛肉眼煎至五分熟,鎖住飽嘴的肉汁,搭配𠽌𠽌自製的日式咖喱汁,更能襯托草飼牛肉眼的肉香甜味,晚餐能吃到草飼牛肉眼,超狂肉量搭配日式咖哩蛋包飯,一口接一口,好吃到停不下來,對於肉肉控而言,實在是幸福的享受。黑椒大蝦炒意粉送上來的時候有被份量嚇了一跳,黑椒大蝦炒意粉如山丘壯觀,誠意十足,然後黑椒大蝦屹立在炒意粉上,氣勢磅礡。炒意粉嚐起來香辣惹味,麵條中還夾雜蘆筍、黃椒及菇菌,口感豐富,亦多了一份鮮蔬的清新,黑椒大蝦十分彈牙。有些客人會專程來𠽌𠽌喝奶昔,我便是其中一位,牛油果乳酪奶昔真材實料,牛油果與乳酪搭在一起非常對味,相當濃郁,細滑極致,牛油果乳酪的滋味

有些客人會專程來𠽌𠽌喝奶昔,我便是其中一位,牛油果乳酪奶昔真材實料,牛油果與乳酪搭在一起非常對味,相當濃郁,細滑極致,牛油果乳酪的滋味令人越喝越喜愛。

牛奶咖啡果然不讓朋友失望,牛奶咖啡頂層綿密扎實的奶泡即使放了一段時間也沒有塌掉,牛奶與咖啡香的味道平衡得很不錯,是一杯濃而不膩的牛奶咖啡,朋友挺喜歡。

牛角窩夫配雲呢拿雪糕上桌後,當然也成為眾人驚艷的對象,鬆脆的牛角窩夫淋上朱古力醬,再放上香滑的雲呢拿雪糕,冰熱交融感值得一嚐。雲呢拿雪糕隨著牛角窩夫的熱度融化,時而溫柔,時而狂野,不愧是會讓女生為之瘋狂的甜品魅力。

甜品領域中許多人鍾愛帶有焦糖的香氣,而在焦糖裡加入菠蘿汁的菠蘿焦糖燉蛋,更有果香,菠蘿焦糖燉蛋幼滑的燉蛋加上脆脆的焦糖薄脆,還有菠蘿的果甜,教人會心一笑,菠蘿焦糖燉蛋予人視覺和味覺皆滿足的愜意。
2025-07-09 0 浏览
位於深水埗區嘅「𠽌𠽌」 cafe, 裝修簡約,帶日系風格和文青的氣息…牆上掛滿貓貓照片……有戶外座位安排給有帶寵物的朋友😙😙😙主食加$48有兩塊酸種麵包同埋個蘑菇湯🤤⋯⋯快酸種麵包好香脆好好食,個蘑菇湯亦都好Creamy👍日式咖喱蛋包飯配三文魚……個日式咖哩可以揀配漢堡肉眼扒或者雞扒等….份量不少🫣個滑蛋好香滑,而個日式咖哩味道不錯!好match😙😙黑椒大蝦,炒意粉……個意粉炒得幾惹味,大蝦份量也不少!

黑椒大蝦,炒意粉……個意粉炒得幾惹味,大蝦份量也不少!
星期日晚窩夫與蝦子餅在深水埗一帶覓食,光顧一間看來開業不久的咖啡店。咖啡店的名字很特別,叫「𠽌𠽌」。「𠽌𠽌」以貓做主題,貓咪坐墊十分可愛。食物選擇不少。除了烏冬和意粉,還有全日早餐、沙律和三文治。生果乳酪奶昔以外的飲品可加20元加配,但窩夫與蝦子餅當日下午已喝過咖啡,決定試試生果乳酪奶昔。窩夫點了芒果乳酪奶昔($55),蝦子餅則點了紅火龍果乳酪奶昔($55),顏色很美,打卡一流,喝下去口感順滑,散發淡淡的自然果香。食物方面,先來蘑菇忌廉湯配酸種麵包($48),蘑菇忌廉湯水準不俗,酸種麵包更有驚喜,烘至金黃色,外脆內軟,叫窩夫一吃愛上。蝦子餅的黑椒大蝦炒意粉($98)即叫即炒,鑊氣十足,非常惹味。窩夫點了蕃茄魚湯烏冬配香煎三文魚($108)。蕃茄魚湯香濃但完全不腥,烏冬口感煙韌,配料有豆腐和菠菜,豆腐的豆香特別濃,整碗蕃茄魚湯烏冬美味又有營養,窩夫會為了它回訪的。蕃茄魚湯烏冬可加配香煎三文魚或香煎雞扒,窩夫與蝦子餅選了香煎三文魚,三文魚件頭不小,魚皮煎得脆卜卜,一點也不油膩。加了$28加配甜品「菠蘿焦糖燉蛋」,焦糖燉蛋屬水準之作,多了菠蘿的香味,吃起來味道更有層次,值得一試。

咖啡店的名字很特別,叫「𠽌𠽌」。

「𠽌𠽌」以貓做主題,貓咪坐墊十分可愛。

食物選擇不少。

除了烏冬和意粉,還有全日早餐、沙律和三文治。

生果乳酪奶昔

蘑菇忌廉湯配酸種麵包

黑椒大蝦炒意粉

2025-07-06
生果乳酪奶昔
蘑菇忌廉湯配酸種麵包
黑椒大蝦炒意粉
2025-07-08 0 浏览
基隆街有一間cafe,環境十分雅緻,慢活生活嘅好地方。紅肉火龍果,藍莓乳酪奶昔藍莓鮮甜味特顯,帶有乳酪微酸,夏日健康最佳飲品。蕃茄魚湯烏冬配香煎三文魚湯底是自家製,魚味香濃兼有蕃茄酸香,好有媽媽的味道,讚👍。配菜以蕃茄,豆腐,芫荽,菠菜,平衡健康之選。三文魚煎得外皮酥脆,不油腻。賣相不錯,盛載嘅碗碟都花過心思。自家製朱古力芝士餅朱古力味道濃厚,配合芝士,入口香濃幼滑,每一口都協奏出豐富濃郁味道。
基隆街有一間cafe,環境十分雅緻,慢活生活嘅好地方。

紅肉火龍果,藍莓乳酪奶昔
藍莓鮮甜味特顯,帶有乳酪微酸,夏日健康最佳飲品。

蕃茄魚湯烏冬配香煎三文魚
湯底是自家製,魚味香濃兼有蕃茄酸香,好有媽媽的味道,讚👍。
配菜以蕃茄,豆腐,芫荽,菠菜,平衡健康之選。
三文魚煎得外皮酥脆,不油腻。
賣相不錯,盛載嘅碗碟都花過心思。

自家製朱古力芝士餅
2025-07-08
2025-07-06 0 浏览
💁♀️今日同老公去深水埗掃街,意外發現基隆街呢間新開嘅「𠽌𠽌cafe」!白色簡約風裝修打卡一流,重點係食物質素超驚喜,即刻同大家分享~ 🍝 *黑椒大蝦炒意粉 ($98)* 手打意粉煙韌度啱啱好!大蝦爽口彈牙,黑椒香氣好足但唔會嗆喉,加咗少少蒜片爆香,食完成個口腔都回味~ 🧈 *蘑菇忌廉湯配酸種麵包 ($48)* 濃稠度💯!蘑菇打得好細滑,飲到淡淡牛油香。酸種麵包外脆內軟,蘸湯食簡直絕配! 🍳 *All Day Breakfast ($118)* 份量多到嚇親!黑松露炒蛋香滑到震✨,雞扒煎得金黃脆皮,仲有成半個牛油果🥑!希臘乳酪加咗蜂蜜,清新解膩~ ☕ *凍朱古力咖啡 (+$20)* 朱古力同咖啡比例完美🍫,飲到尾都唔會分層,仲有咖啡師拉花靚到唔捨得飲! 🍰 *芝士Oreo蛋糕 (+$28)* 必點‼️ 芝士層creamy得嚟唔膩,Oreo餅底脆脆哋,一個人食晒成件都唔夠喉~

🍝 *黑椒大蝦炒意粉 ($98)*

🧈 *蘑菇忌廉湯配酸種麵包 ($48)*

🍳 *All Day Breakfast ($118)*

☕ *凍朱古力咖啡 (+$20)*

🍰 *芝士Oreo蛋糕 (+$28)*

黑椒大煆炒意粉
黑椒大煆炒意粉
2025-07-06 0 浏览
深水埗越黎越多文青cafe,今次發掘到依間好啱打卡既小店🥰𠽌𠽌cafe🥰食物好高質價錢好抵!下午茶幫襯飲品仲可以+$28就有精緻甜品😋餐牌有好多選擇!款款好吸引!有貓貓座墊🐱環境好舒服!係度好適合悠閒飲杯野食件cake過一個relax既下午🥰Food list🍽️蕃茄魚湯烏冬配香煎三文魚 $108豆腐好滑呢!仲可揀香煎雞扒或淨蕃茄魚湯烏冬!我揀左香煎三文魚,煎得好香口😋牛油果燒雞片、沙律菜及薯條 $82法式焦糖奶油布甸 $42超香滑!食完回味!牛角窩夫配雲呢拿雪糕 $58芒果乳酪奶昔 $55

餐牌有好多選擇!款款好吸引!

有貓貓座墊🐱環境好舒服!

係度好適合悠閒飲杯野食件cake過一個relax既下午🥰

Food list🍽️

蕃茄魚湯烏冬配香煎三文魚 $108

牛油果燒雞片、沙律菜及薯條 $82

法式焦糖奶油布甸 $42
超香滑!食完回味!

牛角窩夫配雲呢拿雪糕 $58

芒果乳酪奶昔 $55
2025-07-05
2025-07-04 0 浏览
呢間cafe以簡潔、恬靜為主題。潔白既牆壁上,掛上風景與貓既相片,氣氛恬靜柔和,適合同朋友一聚。✨明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉食落去用料絕對冇孤寒,煙肉蘑菇切粒,配上濃郁嘅忌廉汁,捲起軟硬適中嘅意粉,口感有咬口之餘,亦都啖啖足料又夠味。食落好Creamy,而佢份量亦都啱啱好,再多啲都真係食唔曬!✨蘑菇忌廉湯配酸種麵包忌廉湯味道夠晒香濃,蘑菇同忌廉嘅香味都好出。但最驚喜係配搭埋烘到脆身既酸種麵包,咬落去煙靭之餘,配埋個蘑菇忌廉湯,成個味道層次豐富 - 麵包、蘑菇、忌廉嘅香味各有特色!大愛!✨蕃茄魚湯烏冬 配香煎三文魚配上滑豆腐嘅烏冬,軟硬同份量都適中。蕃茄湯唔會太甜太酸,飲落濃濃嘅蕃茄味道。值得一讚係香煎三文魚,唔單止煎到香脆可口,而且仲係無骨,食落去啖啖肉,肉質仲要嫩滑,一啲都唔會太乾身!✨凍美式咖啡&凍朱古力嘢飲出色,冇花巧嘢而香味十足,值得一提嘅係凍朱古力唔會太甜,有濃濃嘅朱古力味道😍!食咗咁多野都係每人百幾蚊,性價比相當高,經過深水埗都會再嚟encore😋😋😋!

✨明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉

✨蘑菇忌廉湯配酸種麵包

✨蕃茄魚湯烏冬 配香煎三文魚

✨凍美式咖啡&凍朱古力

2025-07-02 0 浏览
📍𠽌𠽌Cafe(深水埗)深水埗基隆街145號👉明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉💰98😋😋😋😋.8/5呢碟意粉真係好吸引,明太子風味濃郁,加上煙肉嘅鹹香,令每一口都充滿層次感。蘑菇嘅滑嫩搭配忌廉汁,口感順滑,實在令人回味無窮。意粉煮得剛好,既有彈性又唔會過軟,真係一碟完美嘅組合,適合喜歡重口味嘅食客。👉牛油果煙三文魚沙律配日式芝麻醬💰78😋😋😋😋.8/5呢碟沙律清新又健康,牛油果嘅綿密搭配煙三文魚,味道鮮美,口感豐富。日式芝麻醬更係為整個沙律增添咗一份獨特嘅香氣,令人一試成主顧。每一口都充滿營養,食完之後仲覺得精神百倍,真係個好選擇!👉All Day Breakfast💰118😋😋😋😋.8/5呢個全日早餐真係驚喜連連,無論係香腸、蛋、煙肉定焗豆,每樣都煮得恰到好處。食物新鮮又飽滿,搭配香脆吐司,簡直係完美嘅搭檔。份量充足,足夠填飽肚子,無論幾時食都會令人開心,真係早餐愛好者嘅夢幻選擇。👉凍美式咖啡💰20😋😋😋😋.8/5呢杯凍美式咖啡真係完美嘅夏日解暑飲品,咖啡味道濃郁而唔苦澀,冰涼嘅口感令人神清氣爽。適合喺炎熱嘅日子飲,無論係放鬆時刻定係提神,都係一個唔錯嘅選擇。簡單但又好味,值得一試!👉凍鮮奶
📍𠽌𠽌Cafe(深水埗)
深水埗基隆街145號

💰20

👉凍鮮奶咖啡
💰20
😋😋😋😋.8/5
凍鮮奶咖啡真係好飲,鮮奶嘅滑順同咖啡嘅香味完美融合,飲落去既香濃又唔膩。冰冰涼涼嘅口感,特別適合夏天,令人瞬間靜心。無論係早上提神定係下午茶,都係個好伴侶,無法抗拒!

回頭:yesyesyes!新開cafe,價錢唔貴又好味,一定要去試吓
2025-07-02 0 浏览
溫馨的cafe乾淨舒適,門口設雅座歡迎毛孩🐱🐶到訪。最喜歡來這些溫馨小店,試連鎖集團找不到的溫度和味道。咖啡師身兼點餐和收銀工作,服務親切。兩個人一腳踢,出餐時間較長,可以諒解。不同枱的客人到送餐後,都會連連對著食物讚美:「嘩,好漂亮😍。」「好食喎😳!」🥩🍛草飼牛肉眼蛋包飯200g的肉眼煎至約5成熟,肉質清香又軟唸。野菜也不馬虎地以薄鹽和黑椒炒香。蛋包飯配著帶甜味日式咖哩很下飯。豬先生盛讚味道是 No.1,必食必食。🍝明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉意粉Creamy 又香濃。明太子雖然是主角,但配角煙肉和蘑菇量也很充。😍貓太太很愛。🍮焦糖布甸雞蛋布甸軟滑,面頭的焦糖如玻璃漂亮。狠狠敲碎,味濃而不苦。🍦🧇雲呢拿雪糕窩夫純粹而美味❤️☕🥛🌸飲品點了鮮果乳酪奶昔和以靚靚英式茶具沖泡的熱茶,心情都靚靚。

🥩🍛草飼牛肉眼蛋包飯

🍝明太子煙肉蘑菇忌廉汁意粉

🍮焦糖布甸
雞蛋布甸軟滑,面頭的焦糖如玻璃漂亮。狠狠敲碎,味濃而不苦。

🍦🧇雲呢拿雪糕窩夫
純粹而美味❤️

3K
2025-07-02 0 浏览
成條街都黑漆漆,突然見前面有光,原來係一間咖啡店,見感覺唔錯就入去試下。睇睇餐牌,都幾多選擇,揀啱去門口收銀位落單,先付款再埋位等上菜,⭐日式咖喱蛋包飯小店招牌名物,我見枱枱都點呢樣😆日式咖喱甜甜地幾香口,飯軟綿綿,仲有靚靚旋風蛋蓋住,打卡一流。⭐牛油果燒雞片三文治三文治用上亞麻籽酸種麵包,煙韌香口,入面係綿滑牛油果同煎香嘅雞肉😋塗了牛油再加上沙律醬,簡單但好好食!伴碟仲有即炸薯條同沙律菜,正。⭐菠蘿焦糖燉蛋加配甜品加$28咋,咁抵梗係要加😝先來份菠蘿焦糖燉蛋,入口有淡淡菠蘿香味,蛋好滑,好食!⭐牛角窩夫配雲呢拿雪糕仲加左牛角窩夫,賣相幾靚😋入口香脆,配埋雪糕食更正。⭐火龍果乳酪奶昔 & ⭐Latte加飲品同樣有優惠,咖啡類加$20🥰啡香奶滑仲有靚靚拉花。另一杯要左乳酪奶昔,火龍果顏色幾靚😍甜甜酸酸好好飲。高質咖啡店~又靚又好食,價錢又唔貴👍
⭐日式咖喱蛋包飯
⭐牛油果燒雞片三文治
⭐菠蘿焦糖燉蛋
⭐牛角窩夫配雲呢拿雪糕
仲加左牛角窩夫,賣相幾靚😋入口香脆,配埋雪糕食更正。
⭐火龍果乳酪奶昔 & ⭐Latte
高質咖啡店~又靚又好食,價錢又唔貴👍
2025-06-30