2019-09-30 248 浏览
老友生日年年都要慶祝,今年當然唔會錯過,今年我地黎左銅鑼灣深宵食堂餐廳位於時代廣場附近,樓上樓下都是餐廳,餐廳放了好多裝飾,感覺很漂亮。先來了一堆前菜,有些都頗特別,最特別係枝豆,特別有味道同口感, 份量亦都剛好,食落別有一番風味。 我很喜歡這個烤羊架,又粗又厚,燒過後更添一種油香,肉質超靚,有口感,烤度足夠,唔會過燶,中意佢濃濃既炭燒味,一絲一絲拆開來吃,佐酒一流。另外還吃了很多東西,朋友的生日永遠都是那麼開心!

另外還吃了很多東西,朋友的生日永遠都是那麼開心!
2019-09-29 144 浏览
早2日收工可以放早,好耐無試過咁早放工啦 我就即慶帶左愛人出黎. 我地去左銅鑼灣,最近無咁熱,所以行得舒服D.之後去左一間樓上日式餐廳, 叫做深宵食堂!佢呢間餐廳主打日式料理環境充滿東瀛味得黎又帶點住家feel.. 好舒服.. 野食方面我地就叫左幾樣野食,不過最好食一定係玉子燒,好夠味,肉質都好滑,另外燒菠蘿都幾有味道,其實仲食左好多唔同既野,肉類串燒都入味,不過感覺都係依2樣最好食,最後愛人都食左好多野,價錢都唔貴👍
2019-09-29 114 浏览
今日難得放早,約左朋友去飲野!放工後就去搵啲嘢食先,口痕痕想食d香口惹味嘢, 諗住食串燒!喺銅鑼灣附近就黎左呢間深宵食堂,依度好就腳,係港鐵銅鑼灣站行一陣就到,交通非常方便。這裏行日式風格,裝修光猛開陽,牆壁貼上舊日本懷舊牛皮紙電影海報,頗有情調!我哋點咗燒牛脷、炸年糕、炸紫薯、芝麻雞翼、牛肉他他沙律、手打烏冬!炸年糕、炸紫薯,香脆夠乾身,沒有油膩感!燒牛舌 重牛味有質感 微微表皮燒焦的肉香味!芝麻雞翼 原粒芝麻灑上雞翼上,散發芝麻香味 ,外皮脆口 雞肉嫩滑多汁!

炸年糕、炸紫薯,香脆夠乾身,沒有油膩感!
燒牛舌 重牛味有質感 微微表皮燒焦的肉香味!
2019-09-27
2019-09-27 131 浏览
一早約左朋友食晚飯,今次去左銅鑼灣食野,好掛住燒物🔥同串燒🍡,所以,我地去左《深宵食堂》。餐廳係日式🎌風格裝潢,店子雖然不大,但座位和環境都帶給人一種舒適的感覺😌。烤羊扒🐑唔錯,好香,味道好正🤤🤤,唔算太肥,可以一試😋😋😋「鵝肝飯」係必點之物✨,超級好味,熱熱地好有口感!食物唔算太貴,每樣都有特色,不過最好食都係烤羊扒🐏🐑🐏🐑🐏🐑🤣。下次一定會再黎銅鑼灣呢間食多幾款燒物呀😍

烤羊扒🐑唔錯,好香,味道好正🤤🤤,唔算太肥,可以一試😋😋😋

「鵝肝飯」係必點之物✨,超級好味,熱熱地好有口感!

下次一定會再黎銅鑼灣呢間食多幾款燒物呀😍
2019-09-22 239 浏览
兩個人去到已經無位,佢哋好好咁開咗張枱比我,叫我早啲交枱。冇問題。食物味道質量好好,佢哋服務都好好。其中有一樣野唔係咁好食,佢哋就退咗我錢。海膽cocktail and salad 好新鮮,個牛脷燒得好好食, Bbq pineapple 燒得好juicy 芝士年糕都係推介餐牌上有推介嘅食物我都叫咗,唔錯唔錯起碼如果呢個時期食啲有社會責任嘅餐廳係大勢所趨Thanks for the good food and service
食物味道質量好好,佢哋服務都好好。
芝士年糕都係推介
餐牌上有推介嘅食物我都叫咗,唔錯唔錯

起碼如果呢個時期食啲有社會責任嘅餐廳係大勢所趨
2019-09-21
  • 冰燒菠蘿
  • 生燒牛脷芯
2019-09-12 272 浏览
芝麻雞翼燒得好脆,但又唔乾身吉列炸豪有水準貓飯就只係木魚加醬油,普通無特別燒薯仔好好食,係切開一片片薄片,好似薯片但只有少少鹽調味燒元貝ok不過不失食串燒來講這間算食得過
芝麻雞翼燒得好脆,但又唔乾身

吉列炸豪有水準
貓飯就只係木魚加醬油,普通無特別
燒薯仔好好食,係切開一片片薄片,好似薯片但只有少少鹽調味

燒元貝ok不過不失
  • 煙肉荔枝卷
  • 吉列廣島蠔
  • 芝麻雞翼
2019-09-12 189 浏览
串燒食得多,不過唔係間間好食,今日黎到依間有D名氣既深宵食堂,試下係咪真係咁正先黎到唔算太多人,可能因為我地早黎到叫左野食好快到,服務唔錯秋葵串燒好有味道,食落好有口感,感覺一流,😋所以一定要點雞軟骨同雞翼都好好食,令每件雞肉都有陣陣香味,🤤仲要好嫩滑,分量都幾多,所以叫多幾樣已經好夠食而環境方面比較日本FEEL,但整體環境都好乾淨👍最後食左個燒飽魚,味道都唔錯人均消費唔算好高,所以都好抵食
黎到唔算太多人,可能因為我地早黎到
叫左野食好快到,服務唔錯

秋葵串燒好有味道,食落好有口感,感覺一流,😋所以一定要點
而環境方面比較日本FEEL,但整體環境都好乾淨👍
最後食左個燒飽魚,味道都唔錯
人均消費唔算好高,所以都好抵食
2019-09-10
$250 (宵夜)
2019-09-12 172 浏览
放假無野做,又無人約,唯有自己約人,約左個舊朋友,去睇下佢BB探完朋友之後,朋友帶左我地去食飯,佢話平靚正!有野食我不嬲都冇問題!一於跟食!概然係跟食,仲可以撓埋雙手等食,會唔會太幸福 !! 黎人地頭就有呢D好處 !!黎左深宵食堂,之前聽過個名,不過無食過,食落都唔錯每樣野食都唔錯,其中佞款最特別呢碟係雞軟骨,炸得比平時香脆,份量都唔小 !!朋友另外叫左個招牌玉子燒,勁香 !! 放底既時侯我地打影相 ~~ 好勁既玉子燒香味,入面仲有唔少既芝士 !! 入口蛋肉又好滑 ~ 完全唔會老 !! 果然冇介紹錯 ~2個人堅飽 ~ 抵食 !!

黎左深宵食堂,之前聽過個名,不過無食過,食落都唔錯

每樣野食都唔錯,其中佞款最特別

呢碟係雞軟骨,炸得比平時香脆,份量都唔小 !!

入口蛋肉又好滑 ~ 完全唔會老 !! 果然冇介紹錯 ~

2個人堅飽 ~ 抵食 !!
2019-09-10 159 浏览
最近公司比較清閒,方便D約朋友食下飯見下面,都未嘗唔係好事今日落雨天就好想食日本野,同幾個朋友就揀咗深宵食堂試下🤤聽夥計講最出名係深宵玉子燒,2個人就叫一份啦!本身個玉子燒已經有蛋同芝士,聞落超香強味,當然識落都有好香既芝士味!啱晒用嚟做前菜! 另外叫左個炸紫薯,勁香脆,所以食落勁好食!紫薯好飽滿,唔會因為炸得太勁而冇晒好味!每舊都係大大舊👍🏻另外串燒都幾好食,牛肉串燒果然係推薦嘅肉,無咩油脂,所以相對肉味比較重,勁好食!而且三碟嘅份量都好多!價錢唔貴,可以再黎
最近公司比較清閒,方便D約朋友食下飯見下面,都未嘗唔係好事

今日落雨天就好想食日本野,同幾個朋友就揀咗深宵食堂試下🤤

價錢唔貴,可以再黎
2019-09-07 92 浏览
食日本野又有好選擇啦,今次黎到朋友介紹既深宵食堂,感覺唔錯餐廳環境都算大,駐場嘅員工都好好人,佢哋會教你食邊樣先,咁就唔使怕自己亂叫野食。首先當然係豆腐沙律啦,店員表示要即刻食,如果唔係唔好食。豆腐充滿芝麻醬,令到成個豆腐非常鮮甜,另外沙律都幾好食,一開始就已經覺得呢一餐會好滿足。另外亦都點左串燒不可或缺嘅燒魷魚,佢哋嘅魷魚好鮮味十足,切得都幾厚,食落好有口感。入口亦好Q彈,加埋啤酒簡直係雙重享受。飯類方面我地都點左,石鍋飯好有味道,爽口彈牙,而且好足料,咬落食到好多餸,好好食。飯粒吸收埋啲汁,軟林林好好食。喜歡串燒嘅朋友不妨試吓
食日本野又有好選擇啦,今次黎到朋友介紹既深宵食堂,感覺唔錯

飯粒吸收埋啲汁,軟林林好好食。

喜歡串燒嘅朋友不妨試吓
2019-09-05 98 浏览
香港越黎越多餐廳,要選一間好既要越黎越用心,今次就試下自己眼光,黎左深宵食堂同朋友食飯聚會當然要飲啤酒慢慢食下野,呢間餐廳環境都闊落,伙記推介深宵玉子燒,一於試下,蛋肉都嫩滑,伙記專人寫字,服務態度好,而度明顯食開都係街坊,餐牌好選擇而且價錢好合理。另外牛油飯醒胃,入口真係好清甜,唔洗沾豉油都好有味,好香牛油味,飯粒超新鮮,另外羊扒都好好食,好爽口,都係大大隻,當然不能不提,佢啲羊肉肉質稔,易咬口份量超多,呢間野每樣材料份量都勁足,我地仲叫左啤酒飲,30蚊一個超清甜,想食日本野都推介黎!
2019-09-05 101 浏览
終於收到好消息這個環境之下可以加人工,十分開心放工立刻約朋友去吃飯我們就黎左這家深宵食堂這兒除了串燒外還可以叫不同定食大佬話呢度的餸菜也很有鑊氣所以我們決定又食串燒又叫定食。叫左個牛油飯外表特別好味濃郁,甜而不油飯粒實淨入口很有清甜感覺我們忍不住每人點了一碗真的很好吃呢!火腿沙律意想不到的味道估唔到這兒的沙律也那麼出色最後牛柳肉質肥美juicy又鮮甜非常新鮮美味飲品也不會太貴我們之後還吃了很多東西呢
終於收到好消息
這個環境之下可以加人工,十分開心
放工立刻約朋友去吃飯
我們就黎左這家深宵食堂

這兒除了串燒外

還可以叫不同定食
大佬話呢度的餸菜也很有鑊氣
所以我們決定又食串燒又叫定食。

叫左個牛油飯
外表特別好味濃郁,甜而不油
飯粒實淨

非常新鮮美味

飲品也不會太貴
我們之後還吃了很多東西呢
2019-09-03 75 浏览
最近大家都唔開心,唯有食下野,大家聚下,有返d人氣,感覺會好D我地去左深宵食堂,黎到都幾多客,感覺都唔錯落單之後好快有野食,我地選擇得好快呢間野好就好在可以食好多串燒,款式好多,但係似乎鵝肝飯最出名,不過今日唔想食咁飽,所以無叫到.之後叫左好多串燒.其中最好食一定係依幾款羊肉串燒果然肉質實淨,而且羊味濃郁,好味!燒魚肉都好好食,D魚肉好鮮甜,真係好新鮮,爽脆彈牙。帶子都好好食,肉質鮮嫩有咬口!份量都岩岩好,顏色鮮嫩,脂肪分布均勻,好靚,食落都好好味,肉質鮮嫩爽滑,充滿味道,同時裏面仍然可以鎖住肉汁,保持Juicy,都不錯!

我地去左深宵食堂,黎到都幾多客,感覺都唔錯

落單之後好快有野食,我地選擇得好快

之後叫左好多串燒.其中最好食一定係依幾款

羊肉串燒果然肉質實淨,而且羊味濃郁,好味!

燒魚肉都好好食,D魚肉好鮮甜,真係好新鮮,爽脆彈牙。

2019-08-24 1608 浏览
再次嚟到呢幢building覓食,想食下日式串燒吹下水咁就嚟到呢間深宵食堂★★巨峰提子梳打 $38淡而無味,得梳打水嘅感覺😟★★★★味付螺肉 $38習慣開餐前都會叫下呢D前菜味通唔錯,仲附有D沙律菜★★★煙肉荔枝卷 $36燒到微脆嘅煙肉捲住荔枝,咸中帶甜,係幾特別但個人覺得呢個係最唔抵食嘅一款36蚊食3粒荔枝會覺得好肉赤★★★★吉列廣島蠔 $42★★★★日式一口雞 $42炸物一次過講,兩款都炸得夠香脆,外皮酥香,內裡肉質鮮嫩唔會太乾,點埋醬食好正★★★牛油炒什菌 $42唔算話太重牛油味,不過尚算juicy,不過不失★★★★香草羊架 $78唔會太羶,燒得岩岩好鎖到肉汁,羊肉味又夠。值得一讚係佢地好貼心地已經幫你起埋骨★★★鵝肝什菌石窩飯 $118先將鵝肝煎香,然後落埋燒汁再撈飯食,夠晒肥美入味個底仲有微微飯焦~可惜鵝肝得一塊,飯量偏少最近食過另一間鵝肝飯,同一價錢比較下,呢間就遜色好多了果間就之後再介紹~深宵食堂整體評分★★★地理環境★★★時代廣場後面最多人排嘅building,都幾好搵燈光柔和,簡單佈局,有種真係深宵食宵夜感覺服務★★★得一個人係樓面serve客傳菜,其餘時間多數唔見人
再次嚟到呢幢building覓食,想食下日式串燒吹下水咁
就嚟到呢間深宵食堂

★★巨峰提子梳打 $38
淡而無味,得梳打水嘅感覺😟
巨峰提子梳打

★★★★味付螺肉 $38
習慣開餐前都會叫下呢D前菜
味通唔錯,仲附有D沙律菜
味付螺肉

★★★煙肉荔枝卷 $36
燒到微脆嘅煙肉捲住荔枝,咸中帶甜,係幾特別
但個人覺得呢個係最唔抵食嘅一款

36蚊食3粒荔枝會覺得好肉赤

煙肉荔枝卷

★★★★吉列廣島蠔 $42
★★★★日式一口雞 $42
炸物一次過講,兩款都炸得夠香脆,
外皮酥香,內裡肉質鮮嫩唔會太乾,點埋醬食好正
吉列廣島蠔
日式一口雞

★★★牛油炒什菌 $42
唔算話太重牛油味,不過尚算juicy,不過不失
牛油炒什菌

★★★★香草羊架 $78
唔會太羶,燒得岩岩好鎖到肉汁,羊肉味又夠。
值得一讚係佢地好貼心地已經幫你起埋骨

香草羊架

★★★鵝肝什菌石窩飯 $118
先將鵝肝煎香,然後落埋燒汁再撈飯食,夠晒肥美入味
個底仲有微微飯焦~可惜鵝肝得一塊,飯量偏少
最近食過另一間鵝肝飯,同一價錢比較下,呢間就遜色好多了
果間就之後再介紹~
鵝肝什菌石窩飯

深宵食堂
整體評分★★★

地理環境★★★
時代廣場後面最多人排嘅building,都幾好搵
燈光柔和,簡單佈局,有種真係深宵食宵夜感覺

服務★★★
得一個人係樓面serve客傳菜,其餘時間多數唔見人
落單果陣都幾nice嘅

食物★★★
上菜快,但份量較少唔太飽肚
整體OK,但又未話真係特別好食到會記得住

價格$$$$
偏貴未算太抵食
2019-07-05
味付螺肉
吉列廣島蠔
香草羊架
2019-08-08 301 浏览
今日早收工,阿姐話帶大家食飯,於是黎到公司附近既深宵食堂,�😂鍾意呢度既設計風格,好日本風😆😆第一次食深宵食堂,想必一定好好食,200蚊左右一個人.而且餐單都好豐富. 🤣🤣最鍾意食雞翼,外脆內嫩,真係會忍唔住食完再食🤩🤩有時候食得濟,仲可以食啲串燒清清腸胃,然後再繼續食😋😋烤羊架一定要叫,咬落口之後所有既羊肉都會融入口中真係好過癮,好好食,而且味道啱啱好,唔會好鹹🤤重頭戲,鵝肝飯,一般係出面食既鵝肝都會有啲過鹹,但係呢嘅鵝肝反而味道適中,重點係飯粒夠脆肉夠嫩,仲可以食完再叫,真係好抵食😋😋

🤣🤣

最鍾意食雞翼,外脆內嫩,真係會忍唔住食完再食🤩🤩

有時候食得濟,仲可以食啲串燒清清腸胃,然後再繼續食😋😋