2023-12-18 65 浏览
I recently dined at this shop and I must say, it was an exceptional experience for my taste buds. The food was simply delectable, bursting with flavors that delighted my palate. The presentation of each dish was a work of art, showcasing the culinary skills of the chefs. The ingredients used were fresh and of the highest quality, resulting in dishes that were both flavorful and satisfying. The service was impeccable, with the staff being attentive and knowledgeable about the menu. The ambience of the restaurant was also inviting and comfortable, creating a perfect atmosphere for a delightful dining experience. Overall, I highly recommend this shop to anyone seeking a memorable culinary adventure.
2023-12-16 56 浏览
估唔到喺韓印入邊有間穩世韓國餐廳。 地方好大,份量都好大,性價比好高,嘢食都好食。帶咗小朋友一齊嚟食,職員好細心,特登出去買交叉俾小朋友用,真係覺得好抵讚仲有韓國人喺度幫手,真係好地道
仲有韓國人喺度幫手,真係好地道
作為一位美食愛好者,我最近有幸品嚐了一道令人難以忘懷的美食——醬油蟹。這道菜絕對是一場味蕾的盛宴,將我的味覺帶入了一個全新的境界。首先,這道醬油蟹的外觀就令人垂涎欲滴。螃蟹的殼呈現出橙黃色,光滑而有光澤,讓人一看就知道它的鮮美。螃蟹的身體肥美飽滿,充滿了蟹肉的彈性與鮮甜。每一口咬下去,都能感受到肉質的豐潤和細膩。然而,最令人驚艷的是這道醬油蟹所使用的醬汁。醬汁所帶來的風味讓整道菜更加獨特。它的味道醇厚而深邃,融合了醬油的咸香、大蒜的辣味和微微的甜味,構成了一種完美的平衡。醬汁滲透到蟹肉裡,使得每一口都充滿了誘人的風味,讓人欲罷不能。此外,醬油蟹的烹調技巧也值得一讚。螃蟹的肉質經過短暫的煮熟,保持了蟹肉的鮮嫩和彈性,不會讓它過於乾柴。而且,螃蟹的殼上的醬汁被烹調進一步提升了它的風味,使整道菜更加豐富多樣。總的來說,這道醬油蟹給我留下了深刻的印象。它的外觀誘人,醬汁的風味獨特,螃蟹的肉質鮮美。這道菜無疑是一場味蕾的盛宴,值得一試。如果你是一個喜愛海鮮的美食愛好者,我強烈推薦你前往品嚐這道美味的醬油蟹,你絕對不會失望的!

2023-12-13 71 浏览
環境優美,服務態度良好。地方寬敞,食物美味。食物種類選擇多元化。工作人員有禮,笑容可供。食物很有特色, 埸地會因應節日佈置有所改變。 餐廳內有商店可提供購物。 非常貼心。
2023-12-13

😋海鮮泡菜煎餅 $90
  • 前菜
  • 海鮮嫩豆腐鍋
2023-12-07 131 浏览
呢間餐廳好多侍應都係韓國人,亦有好多韓國人嘅客,門口係韓國超市,幾有期待。兩個人普通晚飯,叫咗一個豆腐泡菜湯,一個烤韓牛肉餅(配飯)。豆腐湯用咗新鮮泡菜和老泡菜,少少豬肉片,好濃味,係正宗的韓國口味。烤牛肉餅第一次食,估唔到係成舊都係牛肉,佢有啲似中式嘅蒸牛肉餅,但佢唔係碎牛肉,啲肉小片小片撈埋洋蔥,調味甜甜哋,佢煎到個面有少少香口,幾好食,好濃牛肉味,夾埋啲蔥花食又係另一個味道。小菜俾咗五個款,幾有心思,仲可以添食,正!見隔離枱啲菜式幾好樣,有機會再試吓燒韓牛同豬手。
烤韓牛肉餅(配飯)
豆腐泡菜湯
2023-12-07
烤韓牛肉餅(配飯)
豆腐泡菜湯
2023-12-07 71 浏览
已经来过三次的韩国餐厅尖沙里非常地道的韩国味儿基本上每桌上有的菜一起配的两拌葱丝也挺好吃朋友们都喜欢吃 而且同时一起上的韩式凉拌荞麦面拌面也挺好吃的 下次还是回来 这边的香港大叔听幽默的
已经来过三次的韩国餐厅
用餐优惠
現金券
半半-  卤猪蹄,包菜肉
2023-12-03 174 浏览
海陆空招牌套餐“海神汤”,在韩国上点年纪的人才知道的美食,相信绝大多数中国人都没有听过海神汤,绝对属于一吃忘不了,简直是大补特补。。。海陆空拆开来分解就是:海-海鲜汤、陆-牛膝汤、空-参鸡汤,三样大菜组合而成的膏汤,鲜到眉毛掉下来。内含澳龙+人参鸡+牛骨+鲍鱼、大虾……等等一众精品海鲜,这只澳龙尺寸可是比鸡还大!光如此size的澳龙在上海都得是4位数。店铺推广价也非常实惠,在北上广一线城市都不算贵,放在香港更加显得格外便宜,值得一试。尖沙咀地铁B2出口直行100米便到,交通极其方便。

尖沙咀地铁B2出口直行100米便到,交通极其方便。
2023-12-01
  • 海神汤
2023-09-27 615 浏览
早排食完晚餐,今次嚟食午餐十二點鐘到達,店員話最近做緊推廣,有買一送一優惠,今期係新品人參牛肋骨湯,原價128蚊,而家買一送一人蔘雞週圍都係,但係人蔘牛肋骨湯真係第一次食,上枱之後真係覺得超驚人,足料到不得了,有大大舊連骨嘅牛肋骨,同埋一條好粗好粗嘅人參,完全冇因為買一送一而偷工減料而且服務態度超好,店員仲幫我哋好細心咁剪開牛肋骨同埋條人參,等我哋方便食牛肋骨超級多肉,好淋滑,個湯都好好飲,好有人參味,條人參煮得啱啱好,質地淋淋地,味道濃郁另外叫咗個拌面,不過不失呢個買一送一嘅人參牛肋骨湯我真係可以日日食
早排食完晚餐,今次嚟食午餐

另外叫咗個拌面,不過不失

呢個買一送一嘅人參牛肋骨湯我真係可以日日食
😽筆者已經是第三次去海陸空餐廳,正是韓印紅旗下的韓國餐廳,很低調,價錢又貼地,沿着門口韓印紅logo入去就是海陸空餐廳。🎂這一次是跟朋友慶祝生日,預先告知餐廳,他們會生日預備大電視banner!店員會圍住生日者唱生日歌同埋有生日牌助興!氣氛很好,店員很投入!我們自己帶了蛋糕過去,也沒有收切餅費還提供蛋糕餐具給我們!和一個靚靚托盤!食物方面,味道都很不錯!🔆醬烤石板豬肉好香好惹味!送飯一流!🔆光陽式烤韓牛韓牛好幼嫩,熱辣辣奉上。🇰🇷老闆娘係韓國人,識少少普通話,人靚又賢淑大方,做左份蒸大蝦比我地,係用木箱裝住架,話係新產品,又幾好味🤤🔅韓式海鮮煎餅,第一次端上來,我們覺得先得很濕,不脆,不像平時吃的韓式煎餅找來了經理反映意見,隨即找廚師再做過一碟煎脆一點俾我哋,廚師解釋由於落多咗海鮮配料,導致今次煎得比較濕,連老闆娘都過黎睇下係咩事出問題,我很欣賞他們處理的手法和態度,只是一次小失準。📳如果經OpenRice 訂座,有餐廳指定菜式贈送,今次送上:🔅韓式菜包肉!好闊綽!又好食!每期送既禮物都唔同。🎊店內好闊落,場地好大!非常推薦大家過黎幫襯呢間咁有heart既韓國🇰🇷餐廳!過生日黎呢度搞好

食物方面,味道都很不錯!

醬烤石板豬肉

🔆醬烤石板豬肉
好香好惹味!送飯一流!

光陽式烤韓牛

🔆光陽式烤韓牛
韓牛好幼嫩,熱辣辣奉上。

韓式菜包肉

🔅韓式菜包肉!好闊綽!又好食!
每期送既禮物都唔同。

🎊店內好闊落,場地好大!非常推薦大家過黎幫襯呢間咁有heart既韓國🇰🇷餐廳!過生日黎呢度搞好有氣氛!臨走時不妨響門口買返d韓國地道產品和水果返屋企同家人享用!
2023-09-20
醬烤石板豬肉
光陽式烤韓牛
韓式菜包肉
2023-09-18 524 浏览
我和囡囡,早前去過這餐廳。食她們的特色的海神鍋。昨天想再去海陸空。見到門口招牌是韓印紅以為只做零售,餐廳沒有營業。原來別有洞天。原來餐廳隱藏在內。直行入去大大的餐廳一覽無遺。現在新出啲菜式:1)扁柏木牛肉+五花肉蒸推廣價HK$118.00原裝扁柏木盒子承載靚靚韓牛薄片,牛味重,肉質結實而不老。五花肉肥瘦均勻,冧滑不膩。分量都多。2) 扁柏木大蝦蒸(2只起)HK$68.00雖然我叫左2只大蝦蒸,但都原只大蝦放在盒上蒸。大蝦焗了一場扁柏桑拿,鮮味無比。值得一試。注意: 如果兩個都想試下,先品嚐蝦後,再叫牛和豬。 那可保持熱度。
現在新出啲菜式:
1)扁柏木牛肉+五花肉蒸

推廣價HK$118.00
2) 扁柏木大蝦蒸(2只起)

HK$68.00
雖然我叫左2只大蝦蒸

扁柏木牛肉+五花肉蒸 (推廣價)
扁柏木牛肉+五花肉蒸 (推廣價)
  • 扁柏木牛肉+五花肉蒸(推廣價)
2023-09-06 569 浏览
韓國菜之中最服醬油蟹,餐廳佔地空間好大,裝潢簡潔舒適,坐得好舒服前菜共有4款,包括泡菜、菠菜、小魚乾和番薯蓉。番薯蓉最有驚喜,番薯味濃郁,入口好creamy,面頭淋上果醬,酸酸甜甜,增加食慾😋醬油蟹套餐,用水果天然甜味調製後既韓國西海進口鮮蟹,蟹味好鮮甜,完全無腥味。透明蟹肉入口充滿鮮香,質感滑嫩,蟹膏甘香!蟹蓋配埋個飯黎食,每啖飯都有滿滿既蟹肉蟹膏,加埋蛋黃和紫菜碎,實在太幸福🥰果然係白飯神偷呀😂

2023-08-23 566 浏览
香港已經好難揾到間有質素又抵食嘅餐廳……但呢間韓國餐廳真係好食又抵食🤤份量足,味道好,食得出用心制作…… 尤其是辣豬手同泡菜鍋。 喜歡辣嘅你一定要試。 配菜仲可以免費添加。服務仲好好。真係有服務,有態度,有質素👍
精美配菜
辣豬手
泡菜煎餅
  • 前菜
2023-08-21 375 浏览
今日朋友生日,佢最愛食韓國菜。呢間都好有韓國氣氛,餐廳外係賣韓國食品。有啲店員係韓國人,仲有好多韓國客人嚟幫襯。如果有客人生日,所有員工都會過嚟唱生日歌同埋送果盤,好有氣氛😂😋海鮮泡菜煎餅 $90本人都唔係太喜愛泡菜味,但係呢個泡菜煎餅味道又唔係好濃,我又覺得好好味👍🏻😋辣炒八爪魚拌麵 $250唔食得辣嘅朋友呢道菜應該會覺得好辣,但係八爪魚好新鮮。雖然好辣,但係哩個醬汁拌麵又好好味👍🏻😋蜂蜜牛油+甜辣炸雞 $178呢個甜辣炸雞絕對唔係好辣,雞肉多汁,炸雞剛剛好唔會太厚,但又好脆👍🏻😋韓式滷水豬腳 $190/半份好欣賞呢個豬腳,個皮好Q彈,好有骨膠原feel😂而且切得薄薄細細容易入口。芝麻葉同其他蔬菜都好新鮮,包埋一齊食好好味。👍🏻😋海鮮刀削麵火鍋 $380各種海鮮都好新鮮,個湯底好鮮甜充滿海鮮嘅鮮甜味道。而且店員會過嚟幫手煮,唔怕煮過龍。👍🏻😋醬油蟹撈飯 $250從來都未食過醬油蟹,見呢度有朋友就專誠叫咗俾我試下。感覺好似食日本海膽,但味道比較鹹,但係都算鮮甜。👍🏻😋長壽米酒 $48/枝朋友生日梗係要飲長壽米酒,酒精度唔高,甜甜嘅米酒味道👍🏻本身都比較少食韓國菜,今次都幾多驚喜

😋海鮮泡菜煎餅 $90

😋辣炒八爪魚拌麵 $250

😋蜂蜜牛油+甜辣炸雞 $178

😋韓式滷水豬腳 $190/半份

😋海鮮刀削麵火鍋 $380

😋醬油蟹撈飯 $250

😋長壽米酒 $48/枝
朋友生日梗係要飲長壽米酒,酒精度唔高,甜甜嘅米酒味道👍🏻

本身都比較少食韓國菜,今次都幾多驚喜,大滿足。呢間餐廳有生日驚喜,大家記得去試吓會好開心。😂

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

海陸空 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖

飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #生日驚喜 #尖沙咀美食 #韓國餐廳 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #lunch #koreafood #生日飯
本來我對韓國野一般,亦冇特別喜好鍾意食邊間但係朋友生日想食韓國嘢,就有人介紹咗呢間平凡中帶來不平凡嘅韓國餐廳😌門面係零售店,唔行入去根本就唔會知道係餐廳嚟嘅,而入邊比想像中闊,亦可能唔起眼,所以當日亦未滿座。驚OpenRice訂位,三個或以上訂座人數就已經會送醬油蟹或生拌牛肉,個人就覺得幾抵,因為出邊叫1份都要$100以上。前菜✔️✔️✔️價錢菜無論擺盤定係味道都合格以上,感覺似係一碟餸,不過不失👍🏾醬油蟹✔️✔️✔️✔️✔️贈送嘅菜式,今次就揀咗醬油蟹(一份),唔腥亦都啖啖肉,唔會因為送嘅就將價就貨👍🏾仲配左個紫菜飯🙈超值海鮮嫩豆腐鍋配麵✔️✔️✔️入邊都幾多配料,有蝦同蟹,唔會淨係俾啲急凍海鮮你。不過入邊有麵,建議一上枱就盡快食用,如果唔係淋左就唔好食。獎忠洞韓式滷豬腳✔️✔️✔️入味夠淋,仲配左菜比我地包住食😌👍🏾正常發揮,但未算好驚艷半半炸雞(醬油&芝士)✔️✔️炸雞比我想像中遜色🥲勁乾身,芝士口味只係落左好少芝士粉係面,我地個個食落口都以為原味,要梅真啲粉先知原來芝士從何來。可以留quota食其他🤨海鮮泡菜煎餅✔️✔️✔️✔️同食開既煎餅差唔多,所以唔會太大要求。但佢做到唔多粉,唔係一patpat,煎得夠香。所以我
本來我對韓國野一般,亦冇特別喜好鍾意食邊間

前菜✔️✔️✔️

醬油蟹✔️✔️✔️✔️✔️

海鮮嫩豆腐鍋配麵✔️✔️✔️

獎忠洞韓式滷豬腳✔️✔️✔️
入味夠淋,仲配左菜比我地包住食😌👍🏾正常發揮,但未算好驚艷

半半炸雞(醬油&芝士)✔️✔️

海鮮泡菜煎餅✔️✔️✔️✔️
同食開既煎餅差唔多,所以唔會太大要求。但佢做到唔多粉,唔係一patpat,煎得夠香。所以我地一致認為佢算好食😋

不得不讚既係同事服務好好👍🏾個個都好細心
幫我地吱一半蟹落去飯到拌飯食,另一半就比我地就咁食
見我地張枱長就自動拎多壺水比我地斟,又會主動收碟,加水,值得加分。
因為係朋友既生日,佢地食飯中途打黎問壽星叫咩名。
原來有驚喜😆每個同事都出心出力載歌載舞,仲有好多pops影相,唔收切餅費仲要送果盤。第一次去真係會比佢地嚇親,全場爆笑。

臨走時oppa經理仲送到我地門口,服務真係好好👍🏾
價錢唔算貴,5個女仔食$8xx係飽到食唔晒啲野。
食物質素對比起正宗韓國菜就有進步空間,不過一班朋友去食,個氣氛真係無得彈😆
前菜
醬油蟹