2023-05-13
旺角一向係大家朋友聚腳既中心點👫唔少聚餐都係約係旺角,晚餐過後要揾下場食個糖水,都淨係就諗到廣華醫院附近🏥但其實向太子方向都有呢間以出色嘅合桃甜品聞名👍🏼用心製作甜品既港式甜品店🍧。小朋友先做選擇,雖然知道佢地既沙沙合桃糊好出名,但因為已經試過所以今次就試埋另外都十分之出名既芒果腸粉🥭但得一款係唔夠嫁,試埋個綠豆沙就岩岩好😌。🐒芒果腸粉💰$51芒果腸粉外層係椰汁皮而內𥚃就卷住一件件新鮮芒果,即使係無任何醬汁其實都已經十分好味🧉但配埋on top既芒果醬就更perfect,令成件腸粉無咁dry同更濃芒果味。🐒綠豆沙清心丸💰$31清心丸聽就聽得多,但真正係糖水舖試就真係第一次🥣估唔到原來係咁煙韌,而且仲要同綠豆沙都十分match,成個甜品turn out並唔甜,相信如果嗌熱應該會更加舒服同smooth🫘。除左啲傳統既中式糖水之外,佢哋都有啲創新先甜品我都好想試🍮就好似龍眼冰鮮果椰青凍同芒果小丸子仙草涷🍯如果有一班朋友一齊黎,仲可以嗌埋糖不甩一齊share添👍🏼
🐒芒果腸粉💰$51
🐒綠豆沙清心丸💰$31