疫情😷😷嚟都五月都已经到尾声。。肺炎价💰💰自助餐应该六月就冇得食啦。。很多酒店也会因市道开始旺盛。。就变回正价💸💸。。好彩我都把握最後机会食返个半价海鲜自助晚餐😋😋今日天气依然唔多☔️好但系总算顺利到达海洋公园站B出口。。由於近来海洋公园停业所以连接万豪酒店的电梯就停了。。改行迂回的路🤷🏻‍♀️我们早到了多少。。很快量度体温後就安排座位。。我们被安排到窗边的位置。。今晚是全院满座一个吉位也没有😆好快趣6:30就开始各人👫👭👬杀戮战场🔪我见很快已经龙虾区有一条长长的龙。。我就放弃排。。走过隔离烧鲍鱼和鹅肝多士。。。。其实整间餐厅摆食物嘅布置都很好唔会令客人挤迫排在同一条队等食物。。有个区域是鱼生沙律区。。我最欣赏他的带子刺身不会太吝啬。。很多餐厅把带子切到细细件给客人。。但这间酒店餐厅原粒大大带子刺身给客人不吝啬。。而且还有赤虾🦐。。当然还有几款鱼类刺身。。一连吃下几粒带子刺身真的是有一点饱饱地😆。。吃了一两转望到清蒸龙虾区已经少了很多人。。。只需等一两位每人每次限攞半只。。但不停师傅开出来所以食完再攞唔使怕之後缺货。。我几乎走食到9:30仍见出紧龙虾。。虽然是清蒸龙虾但是会有两款酱汁。。。

吃了一两转望到清蒸龙虾区已经少了很多人。。。只需等一两位每人每次限攞半只。。但不停师傅开出来所以食完再攞唔使怕之後缺货。。我几乎走食到9:30仍见出紧龙虾。。虽然是清蒸龙虾但是会有两款酱汁。。。。我就特别喜欢芝士汁。。令清蒸龙虾更加野味

另外还有一款即烧牛肉。。没有调味即烧。。客人自己放海盐就可。。这个也是人龙不断的。。另外还有比较少人留意的炖汤。。我觉得比西汤出色。。今晚是雪梨海底椰炖瘦肉。。还饮到淡淡的雪梨味。。这个炖汤值得添饮😋。。隔离就是车仔面区。。。大家好奇怪食自助餐几百蚊食车仔面🧐🧐。。我就觉得非常不错。。我自己自选左一碗不要粉面。。只要菜心花胶冬菇长洲鱼蛋。。汤底还可以选清汤或者冬阴功汤。。花胶虽然不是很大片但是绝对唔失礼。。。。

食咗几个round发觉自己仲未食冻海鲜🤣。。。又走返出去试吓冻蟹脚啦🦀。。其实冻海鲜方面也有几款。。冻海虾🦐青口。东风螺🐚。蚬。。不过由於肚子空间有限。。只拿了几条蟹脚🦀就算了。。。。还是拿多几粒带子刺身实际一点🤣🤣。。

循循环环也食了几round 龙虾鹅肝鲍鱼。。终於跑到去Order一碗虾子捞面。。份量其实很少大约一个乒乓波大的面饼。。但是就非常多虾子🤩🤩🤩这个面我竟然order了两次
。。因为实在好吃😋。。吃了大半晚其实已经很饱但是仍未搞到食甜品🍮。。。点都要出去食下啦。。。原本想攞窝夫。。但发现木桶豆腐花热烫烫。。。又被吸引着拿了一碗🤪。。之後看到雪糕柜原来是haagen dazs。。结果又拿了一条脆皮朱古力雪条。。已经太饱了。。。我放弃了其他的甜点🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️因为实在撑不下了🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️。。

整体总括这间自助餐的食物。。。款式是贵精不贵多。。其实还有很多热食和马来西亚美食我也没有试。。而且服务员收碟情况也算快
。。饮品是每人包免费一杯冷热饮料☕️。。。餐厅其实还有汽水和啤酒清酒当然是另外收费啦💰💰💰💰
虾籽捞面
  • 烧鲍鱼
  • 鹅肝多士
  • 炖老火汤
1K
在海洋公园万豪酒店刚刚开幕嘅时间,就已经来吃过一次自助餐,那惊喜到今日还记忆犹新。阔别一年不见,香港社会虽然变了很多,但这里的自助餐似乎冇乜点样变,依然保持其最佳状态。虽然喺三月头刚刚因为疫情关休业了一会,不过,似乎回来後更加强势回归,系食物同卫生方面做到一个更大嘅平衡。就因为系openrice 看到多间酒店将自助餐转为任点任食嘅形式,由专人送上枱或代夹,整体感觉好卫生,食都食得放心的文章後,就想再来试。在刚刚重开的这个星期,我们一行七人一於黎食饭,幸好,当时未有四人限枱令,如果唔系,都冇食得咁开心,毕竟食好嘢一定要一班人食先至够高兴。先讲人人享用无限量供应嘅海鲜拼盘,包括有青口、海螺、虾、长脚蟹同蟹脚,样样都咁正咁新鲜,特爱劲粗的蟹脚和海螺,而且真系要几多,有几多,平时後期海鲜会冇咁多,但去到九点,碟碟靓海鲜仲会源源奉上,你爱海鲜,就一定喜欢这个送上台嘅arrangement 。然後系刺身嘅部份,呢个就系自助形式,你自己又系锺意有几多攞几多,甜虾、北寄贝、希灵鱼、带子、油甘鱼等等多种不同刺身,最重要系鱼生够新鲜而且好慷慨,基本上每次都被俾好多你,就好似呢碟我一次过攞晒咁多种,你胃口少

然後系刺身嘅部份,呢个就系自助形式,你自己又系锺意有几多攞几多,甜虾、北寄贝、希灵鱼、带子、油甘鱼等等多种不同刺身,最重要系鱼生够新鲜而且好慷慨,基本上每次都被俾好多你,就好似呢碟我一次过攞晒咁多种,你胃口少啲都食唔晒。

另外一赞就当然系呢度嘅烧味,上次已经讲过呢度嘅烧味系米芝莲嘅师傅做嘅烧味,最不能错过的是叉烧,真系食几件已经回本,仲有烧鹅、油鸡等等也是优质之选,可惜如果要一碗白饭实在不智,还是欣赏单单一件叉烧的美。

热荤有好多种,最吸引的当然系海鲜同牛肉。先讲牛肉,食咗两种,一个系来自美国嘅牛,另一个系来自日本嘅和牛,加上简单嘅烧汁,由於肉质本身已经好正,基本上不用太多调味都已经好得,呢个又系好多人会排队,一定要食。

另外一个回本作系鲍鱼,每次一人两只,而且不停提供,速度非常之快令人震惊,不过不如惊你个胃冇位食好过。

仲有黄金虾、西兰花鲍片、乳猪、鹅肝多士,虾带子锅巴等等,基本上每样味道都不错,绝对令你眼花撩乱。

上次已经知道有虾子捞面呢个item,今次依然有提供,品质同上次一样冇变过,一样咁好,系你面前每碗准备,即煮即食,每碗又唔会太大碗,两口便完事,但用上嘅虾子同外边差不多。

最後仲有粉面档呢个不能错过之选,用返上次嘅班底有花胶、冬菇和来自长洲嘅大鱼旦,仲有好多种唔同嘅粉面可以俾你选择,如果你惊太饱,就咁一块一块花胶攞嚟食,一件一件冬菇攞嚟享受,增加一下骨胶原和养颜吧。

炖汤又系不能错过嘅系列,我唔知系咪晚晚唔同,但今晚饮嘅都不错,我估下次你嚟到都不会太差。

最重要嘅一定系蒸活龙虾,呢个绝对系今晚主角,套用呢度嘅员工话斋,基本上只要你食多几件蒸龙虾,就一定会回本,你只要吃过就知道活鲜龙虾同雪藏龙虾嘅分别真系好大,肉质的色彩,味道,入口的质感都有极大的分别,加上仲要有三种唔同嘅酱汁俾你点,个龙虾基本上系有四种食法,你唔食番八件龙虾试吓前後唔同滋味又点对得住自己。

净系前菜、热食、刺身和龙虾都已经令人非常满足,甜品其实都有好多元化,不过真的不了,因为太饱的关系我只推介两种,第一个一定要吃嘅系心太软,第二就系佢个雪糕柜里面有两个期间限定嘅雪糕,其中最爱系哈根大师的caremel CRE me brûlée mochi ,之前喺7-Eleven见过,三十元一杯,几饱我都忍唔住食咗两杯,因为太好食,睇到呢度,今晚又点会不回本?

当而家变咗半自助嘅时候都一样强势回归,宅在家中的你如果要选择一餐去调剂下近日低落的心情,你又会唔会去食番够本?

海湾餐厅及海湾咖啡室
黄竹坑黄竹坑道180号香港海洋公园万豪酒店海湾地下
2020-03-27
2020-07-20 50 浏览
餐厅位於酒店之内,正门却面向室外,客人需要从酒店大堂穿过无上盖的中庭才能到达。设计师为炫示中庭风景而要客人日晒雨淋的心思,着实令人费解。餐厅摆放食物的方法也比较特别,种类看似不多,其实该有的都有。冷盘有沙律、有cold cut;芝士至少有四款。有肉有芝士,理应有饼或面包,不过在哪呢?且看後来分晓。冻海鲜基本齐备,以长蟹脚、东风螺、北寄贝、油甘鱼最鲜甜。 刺身虾不够新鲜,冻虾更好吃。虽然早知没有生蚝供应,却没想到刺身区连三文鱼和吞拿鱼也没有。熟海鲜的重头戏是龙虾。虽说是清蒸,但咸味够,不用再点酱汁;而且尚算多膏,肉质、鲜味则一般。近鳃的位置很少人会拆来吃,反而那少许肉有惊喜,是最鲜的。矶烧鲍鱼理当也是亮点之一,可惜质素一般,韧。除了海鲜,重点的热蕈便是酒店五月在fb post中说有供应的鹅肝。今日提供的却是鸭肝,果然是「自助餐食品将轮流供应」。另外,即点即煎的美国和牛多筋、韧,完全没调味的话真的不好吃,一定要沾些海盐。烧肉眼、羊架并无独立的切割区,已预先切块,偏乾,肉汁欠奉,不吃也罢。其他例牌热蕈如烧味、面档、印度菜等,餐厅也俱备,同时亦省略了很多自助餐用以充撑场面的炒饭面菜及煎炸品。在

矶烧鲍鱼理当也是亮点之一,可惜质素一般,韧。
在中、西汤後方,美国和牛(韩式生菜包)区的前面,有两个盖着餐巾的木盘。揭开看,才知道餐巾下藏着面包。旁边没有纸牌,没有钳也没有餐碟,只有一碟餐刀。这种「彩蛋」式的摆法,令我莫名其妙。
我拿的第2批长蟹脚过咸,因此用面包垫着吃,自制蟹肉包。
雪糕有三个牌子,分别是Haagen Dazs, New Zealand Natural 和I-Scream。切饼款式亦不少,大都精致小巧,味道、层次感的质素亦很高。如简单常见的Creme Brulee,其浓郁的程度,坊间的实在都无法比拟,尽显餐厅的用心和级数。

中式甜品有豆腐花和姜汁芝麻汤圆。姜汁正好给吃得多蟹脚的我驱寒。

这里的龙虾和甜品质素,与尖沙咀有任吃龙虾的某酒店不相伯仲,甚至有过之而无不及。服务则还有进步的空间。例如入座时想叫餐饮,侍应却要我们埋单时才点。上半场侍应还很勤奋地收碟,连盛有不少完整海鲜的碟也想收走。到下半场,想找人加水也十分困难。

最後,令我惊喜的是餐饮可选热朱古力。虽然不是浓香醇厚的那种;以大众口味的热朱古力来说,味道刚刚好,不会太甜或一大股朱古力粉的味道,温度也恰到好处。
  • 甜品
2020-07-13 54 浏览
出不了香港,最近流行起在香港住酒店住万豪酒店当然要来试试酒店早餐,今天来介绍breakfast buffet的菜色,先来张食物大集合以下分别介绍各区食物,首先是多种蛋料理可以选择的一区,今天选了omelet ,表现的普普通通现场有煮面的服务,面的种类和配料都可以自由搭配热盘有薯饼、培根、蛋、番茄沙拉水果区水果竟然有蓝莓可以选择现打的果汁仲有豆奶和优格总体而言,早餐种类多样,食的饱足又开心,餐厅环境好,可以好好享受悠闲的早晨时光,海洋公园的万豪位置得天独厚,很有度假⛱️的感觉,推荐给大家
出不了香港,最近流行起在香港住酒店

现场有煮面的服务,面的种类和配料都可以自由搭配

热盘有薯饼、培根、蛋、番茄

沙拉水果区
水果竟然有蓝莓可以选择

现打的果汁

仲有豆奶和优格

2020-07-11 61 浏览
之前听朋友介绍话好得,点知好失望。服务同环境都几好,但食物选择不多。刺身都新鲜,但系连多数人锺意食嘅三文鱼都冇。寿司款式都不太多。冷盘海鲜有虾,蟹脚,青口,蚬,东风螺。熟食嘅选择都唔多,大约有牛腩,咖哩,炒饭,菜,叉烧,油鸡烧鸭.... 牛扒就变咗烧烤完切好一小块咁俾人夹。仲有粉面区煮汤河。甜品区再令人失望,得一个小小display 柜,好似平时甜品店个小小display柜咁。另外一区有细萄挞,细waffle (但系冇蜜糖&练奶,只有朱古力&士多啤梨酱😩),豆腐花,汤圆同生果。最吸引只系个雪糕柜,有六款雪糕。综合所有食物嘅质素同味道都唔错,但系唔值哩个价。原本我哋每人要俾$580,但系埋单嗰阵个staff话如果我哋download 佢哋个app join 会员即刻有六折,所以最尾埋单每人要俾$350。折咗$350去食都好唔抵食。仲有周围不时有着住泳衣嘅住客行行去泳池。
2020-06-27
用餐优惠
优惠券
2020-07-10 64 浏览
庆祝男朋友仔生日同促进下香港经济🤣🤣见到Marriott做仲package 就一於去试下chill反下😘😘个package都好抵 包左住一晚,早餐buffet,2大1小海马公园入场券,同1000蚊饮食套票😏😏去到check in 都唔算好多人,可能因为平日啦,都唔洗等到3点先有得check inCheck 完in 就游下水等食buffet 啦。佢呢度buffet由18:30到22:00,打去book问时已经full左话要on waiting list,话有位会再打黎,就等左成日都无打黎,就走落去谂住walk-in,又话如果有位既话会1930左右打黎,因为再顺住waiting list 打喎,好啦甘唯有反房等。等到1930都无打黎甘就落去睇下可唔可以walk-in la,点无前台话full左无位安排唔到😢😢😢😢谂住生日食反个大餐姐都甘难,好彩岀现左一位男既职员,佢好热心甘帮我地睇下有无位,又话睇下加唔加到位,因为疫情令到d位都疏落左少左位,虽然最後都加唔到位,佢就问我地介唔介意坐outdoor, 等到入面有位就转返入面,甘我地就话可以,位都好快就set比我地,点知攞完野食入面就已经有位,
庆祝男朋友仔生日同促进下香港经济🤣🤣
Check 完in 就游下水等食buffet 啦。
等到1930都无打黎甘就落去睇下可唔可以walk-in la,点无前台话full左无位安排唔到😢😢😢😢谂住生日食反个大餐姐都甘难,好彩岀现左一位男既职员,佢好热心甘帮我地睇下有无位,又话睇下加唔加到位,因为疫情令到d位都疏落左少左位,虽然最後都加唔到位,佢就问我地介唔介意坐outdoor, 等到入面有位就转返入面,甘我地就话可以,位都好快就set比我地,点知攞完野食入面就已经有位,好快就帮我地转反入去😋😋好快手,服务态度好专业,见我拎住两手都拎住食物又会主动帮手拎!非常贴心😛😛因为book果d话生日既话可以送一件小蛋糕,我就问反果个男职员仲有无得送,佢话要望望先🥳🥳好好彩仲有,好搞笑,佢同我打哂手势话有蛋糕🎂同问我上得未,唔似其他餐厅会走埋嚟问上得蛋糕未,咩surprise都无哂,😖😖
野食方面虽然无生蚝🦪但有好好味既蒸龙虾🦞好多膏!肉质弹牙,食左成只已经饱饱地,仲有蟹脚都大大只,刺身都唔错,带子系原只上好满足😍😍熟食方面都有煎下和牛,不过我就觉得有d溜,不得不提如果你系一个叉烧控一定要食佢地个叉烧,烧得燶燶地超级好味😋。甜品既话有H字头既雪条,M字头雪糕同本地牌子gelato😛😛最中意食gelato感觉冇咁邪恶,佢地d朱古力蛋糕都唔错😆😆送既生日蛋糕都好食😋食到捧住个肚走。 非常感谢果位男职员既安排,虽然宜家去唔到旅行,去反个本地staycation都唔错
😉😉
由於太多好评,一定要自己试下先能辩真假。打去订位时所有吴同日子都不能立即confirm booking, 原来系因为餐厅会尽量确保入住客人先有位,所以街客会put on waiting list。终於confirm 7月1号,餐厅於一星期前send payment link, 比左钱再有电邮reconfirm booking。当日11.45 到未能入座,已见到有一家8-10 个外国人排头位不停同职员指手划脚,佢地後面还有几个客人排队。到左11.56 我系队的第5/6 位,等左10 分锺都未能入座,头位仍然系果班外国人,reception 有2部电脑4个职员,全部都处理紧果班外国人,跟本无人理後面排队的客人。我地怀疑呢班人跟本就无位但佢地死都吴肯走又阻住後面d 客最终都安排左张台比佢地。我前面及後面的女士原来都系未能confirm booking (on waiting list), 佢地问我,我话我於一星期前比左钱,其中一位女士系酒店住客,但都无位食lunch 。餐厅安排入座颇混乱,我忍吴住上前问我已有booking 究竟在等mud呢?职员先话吴好意思然後尽快安排我地入座,此时条队已有几十人。我个位刚好望到reception, 此後见到不停都有人询问有无位。讲番食物,我地一家4个大人一致认为整体食物系好味的,尤其grilled meat section, 三文,羊,牛肉好嫩,salad section 烟三文吴错,但成个区域的食物被放系2个凹入去的入墙柜中,极难夹,海鲜中长蟹脚非常甜,鱼生好大件又新鲜,另有几款热食如饭,curry, 汤,即渌粉面,烧味,一般。甜品全部好食,waffle, 蛋挞,豆腐花,姜汤汤圆及雪糕,我地望云都吴见有其他甜品,但已饱到呕所以无为意,奇怪走时经过cafe 见佢个冻柜上有块纸写住"自助餐甜品"? 呢个cafe 位置系餐厅外面近洗手间,餐厅入面跟本吴会望见,餐厅入面无指示牌,无职员通知有其他甜品,我地亦无见到有客人罗其他甜品。有可能我望错,留代你地去食时了解下。其实餐厅提供的食物款式好少,黎黎去去都系果几款,收几百一个人都有赚。service 方面,可以话系无, 收碟吴算快,张台好细,有时要将食完只碟放系隔离有位的地方,但见十几分锺都未收。除此之外无人会理你,职员亦吴见有笑容,冷气不足,好彩无听带位意见坐窗边,否则热死。重点系,我地返到家全部口渴到不行,整个下午到夜晚不停饮水饮茶都不能解到渴,饮得太多水半夜要起身去洗手间,好食的背後原来隐藏住极重味精。我地全家都无对味精过敏,亦经常到不同酒店食自助餐,却从未如此口渴过,对有味精稍为敏感的人要小心。总评觉得只系一般,本人就未必会再去喇。
鱼生好好好新鲜有龙虾任食炖汤鹅乾葡达同埋心太软都做得好好蟹脚都好新鲜不过我星期买坐嗰个位比较入, 啲waiters 唔系成日入黎, 服务真系可以再勤快啲另外, 我一行五人去食dinner buffet, 系每人有一个餐饮嘅, 我杯冷咖啡叫合格, 我有三个朋友叫左冻柠茶, 都觉得茶味好淡, 有个朋友叫左冻奶茶, 我见啲色水都好唔得, 佢话好似茶胆冇晒, 我地要求换这一杯, 换完之後好左少少, 但系都仲系差过普通茶餐厅, 如果酒店睇到, 希望佢地会反省, "只鸡做得好好, 都唔可以忽略左个酱油"Anyway, 6折嘅cp系几好嘅
鱼生好好好新鲜

• 龙虾
  • 葡达
  • 甜品
2020-06-07 3678 浏览
餐厅的食物质素一向好高,而且坐的环境十分舒适,望到泳池绿化,远远走来吃都值得。但现在疫情下食品选择少了三成,又没有任点任吃,虽然sat lunch 498会员有6折,最後每位350, 面对极少甜品选择总有点失望。
2020-06-02 4501 浏览
呢度buffet 一向都好有口郫, 一直都想试吓. 适逢早排OP Marriott 推出咗自助餐半价优惠, 一於就book 佢, 果然冇失望! 因应疫情 某啲食物选择(尤其系甜品) 就系埋去问staff 攞冇display, 而某啲就cut 咗 不过都明白嘅 Food choices 少就少啲 但系胜在款款食物都质素好高-贵精不贵多. 必试既有呢几款: 1. 清蒸开边龙虾 (有芝士汁或䄂子soy sauce 拣) - 呢个长期见人排队, 人密密攞, 师傅密密蒸密密劏 冇停手! 龙虾尾肉小编就觉得少少overcooked 但都唔错, 最正就系龙虾钳!!! 肉质鲜嫩爽弹, 三个字-冇得tarn💯👍🏻👍🏻 2. 开煎鹅肝配法包 - 鹅肝自助餐嚟讲十分高质有份量同煎得好好, 睇吓个厚度同表面色水就知! 块包油咗少少 所以timing 好重要 - 要师傅一煎好就攞嚟食 3. 原盅炖汤 - 一个字, 正! 4. 烧味(叉烧&烧鸭) - 呢个真系有惊喜 平时啲自助餐烧味质素真系一般(if not one of the worst choices) 但呢啲烧鸭值得一赞! 皮真系脆 肉真心嫩! 叉烧入味tender, 外表烧得好好 钟意燶边叉烧嘅朋友一定like爆 5. Creme brulee 以上都系小编觉得可以食多过两次嘅食物, 因为真系好好食 不过提提大家 其他食物都好有诚意好有质素都值得留个胃俾佢 同埋个雪糕柜几特别 选择好多同都系高质, 唔系用阿波罗雀巢嚟hea你嗰啲 总括嚟讲, 呢餐系好对得住佢收嘅价(even系原价)同好有诚意 食得好抵好开心😃 Food: 8/10 Service: 7/10 Environment: 7/10 CP: 9/10 (half-price promotion, otherwise 7/10)
2020-05-26 3334 浏览
一试无纺,唔会有第二次,食品种类少,龙虾,鹅肝,鲍鱼可取外,其余一搬货色,雪糕有几款概。最败北又焗,冷气唔够!登特!等你快D走,买饮品(只包一杯餐饮!)宜家外面开返好多自助餐,唔洗特登入来食!
2020-05-26 1790 浏览
食物质素一般,餐厅内完全无冷气。食物种类太少。嘛有柠檬挞系唔错,其他都麻麻地😔😔完全无网上讲得咁好。失望.......真系无下一次..............
食物质素一般,餐厅内完全无冷气。
食物种类太少。嘛有柠檬挞系唔错,
其他都麻麻地😔😔完全无网上讲得咁好。
失望.......
真系无下一次..............
柠檬挞
2020-05-24 1616 浏览
系当年开幕既时候男朋友带我来食过一次,当年已经觉得每一样嘢都好食⋯今次3周年纪念日+半价优惠,所以决定再来一次!刺身大大旧,新鲜!海鲜有超长长脚蟹!清蒸龙虾好多膏~有鸭肝,烧肉眼,羊架全部都熟得岩岩好!中式炖汤真系好滋润。仲有花胶冬菇,虾子面的面底会过冷河!仲有米芝莲叉烧食完已经饱左9成!甜品有出炉心太软,蛋白杏仁茶,蛋糕细细件非常好?仲有我认为全香港自助餐最好食既马卡龙!总之我觉得样样都好食!就算无半价7折都系值!我觉得完胜hotel icon!啊!服务都好好好好!带左口罩都系靓仔一名~哈哈
啊!服务都好好好好!带左口罩都系靓仔一名~哈哈
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
优惠券
2020-04-06 5176 浏览
一年最紧要就系开年饭 因为系附近做野 所以就成班同事专登搭的士嚟食buffet啦!!!!!🤩 一听到阿姐请食ocean park marriott 个个同事都已经好开心 Buffet 既重点就系要量少 咁就可以食到唔同嘅款式 如果好味之後再返去添咁就最perfect啦 ! 一入到大门口就有一个好巨型嘅旋转haagen dazs雪糕柜 超级吸睛 由於食饭时间太短 所以都冇逐个影相 不过lunch 食物种类来讲系多 而且有好多live station Eg lobster risotto, steak, lam rack, 绍兴酒海鲜蒸蛋? 车仔面 Lunch 四个即煮station 黎讲真系算多🤭 酒店又比较新 又用咗好多开阳嘅设计所以成个餐饮环境都唔错於价钱因为系阿姐找数所以就无理啦不过会员好似有折扣
一年最紧要就系开年饭

咁就最perfect啦 !

一入到大门口就有一个好巨型嘅旋转haagen dazs
雪糕柜 超级吸睛

Lunch 四个即煮station 黎讲真系算多🤭
酒店又比较新 又用咗好多开阳嘅设计
所以成个餐饮环境都唔错

於价钱因为系阿姐找数所以就无理啦
不过会员好似有折扣

上星期六想出外走走,想起海洋公园停园,就去看看宁静的公园会是怎样,的确除了我们一行几人外,便没有其他人,真是静到前所未有。当日天气清朗,大家更在门前玩自拍,然後便走到附近的香港海洋公园万豪酒店,最初谂住只是HEA下饮杯茶,但见到海湾餐厅刚推出「任点任食」,只限星期六、日及公众假期提供,今日刚好是星期六,就决定饮一阵,够钟便去试试呢个「任点任食」晚餐。 其实我都是首次踏足餐厅,感觉又几舒服,当我们坐下时,侍应已为我们送上海鲜拼盘,包括阿拉斯加蟹、鲜带子、三文鱼、海螺、青口、大蚬.....等,尤其是带子,肥大肉厚超鲜味;长脚蟹渗出的咸水令蟹肉特别鲜甜。 任食日式寿司和刺身,包括鲷鱼、赤贝、油甘鱼和赤虾等,更是无限量供应,款款都是味道鲜甜,而三文鱼肥美而鲜甜,口感油润,甜虾鲜味得来又带有粘粘的口感,超赞。 开边即蒸龙虾,肉爽口弹牙,啖啖肉,内里还有不少虾膏,味道甘香鲜甜,超爱海鲜的朋友,单单食龙虾已食了4只,真是赚晒。 矶烧鲍鱼配柚子汁,肉质鲜嫰而带点咬口,那柚子汁大大提升鲍鱼鲜味,滋味。 任食的厚切鹅肝,虽然好邪恶,鹅肝的表层煎得好松脆,入口即溶,渗出鹅肝的香味,令人难以抗拒。 一

任食日式寿司刺身,包括鲷鱼、赤贝、油甘鱼和赤虾等,更是无限量供应,款款都是味道鲜甜,而三文鱼肥美而鲜甜,口感油润,甜虾鲜味得来又带有粘粘的口感,超赞。

一盅盅的那清澈的汤头,芳香浓郁,滋补又养颜,喝起来甘醇顺口。

烧牛和油花分布,充足牛肉香味,简单的放上海盐调味,好味。
米芝莲蜜汁叉烧,入口时有点焦脆燶边效果,肉质软腍又充满蜜汁味,甜丝丝好惹味!
油鸡肉质好嫩滑,吃时蘸上姜蓉,令齿颊留香。一定要试呀 !
最後要一提的便是卫生安全措施,餐厅提供清毒酒精搓手液,消毒湿纸巾还有信封供客人放口罩,相当的贴心。
2020-03-21
  • 厚切鹅肝