2018-05-27
昨晚去土瓜灣呢間分店,6:50分坐下,已叫 可以 起長腳蚧,到了7:45還沒來,又提醒一下,到8:15沒來,又提醒一下,連隔離枱8:00先坐低,佢地隻蚧都到左。 於是我再趨一次,呢個女侍應不得了,聴完,冇回覆過一句,當我透明 就行開左。於是,再找了另一個女侍應,佢話隻蚧8分鐘到,時間到了。我們找經理,個經理真的好嘢,我地叫佢幾次,都扮見唔到,唔行埋我地張枱。我個 friend 就直接同佢講,夠鐘了 取消。呢個經理終於肯金口,都話8分鐘啦! 之後 又唔理我地走開左。 我們直接叫埋單。應該再過4分鐘左右,千呼萬喚 等左兩個鐘的 長腳蚧 到左。 但我地已經不要了,叫左埋單,佢地夠膽死,原來hold 住我地張單唔埋。呢個女侍應 攞住隻蚧 走去問人要唔要,仲夠膽同枱客說,我地發脾氣唔要隻蚧。什麼人種? 於是我地去左附近一家有長腳蚧酒家食,價錢 需要比佢地貴,但好吃,服務態度一流。一家服務欠佳的酒家,上至經理,下至傳菜,都是冇係唔知咩叫 禮貌,比$買難受。以後不會再去海港集團既任何一家酒家。
於是,再找了另一個女侍應,佢話隻蚧8分鐘到,時間到了。
我們找經理,個經理真的好嘢,我地叫佢幾次,
都扮見唔到,唔行埋我地張枱。
我個 friend 就直接同佢講,夠鐘了 取消。
呢個經理終於肯金口,都話8分鐘啦!
之後 又唔理我地走開左。 我們直接叫埋單。
應該再過4分鐘左右,千呼萬喚 等左兩個鐘的 長腳蚧 到左。
於是我地去左附近一家有長腳蚧酒家食,
價錢 需要比佢地貴,但好吃,服務態度一流。