2023-02-04 71 浏览
員工態度差不想再幫襯!禮貌地要求換位時各員工回答不一樣,並呼喝客人自行拎返餐具及水,這是什麼服務,態度,又串又冇禮貌!對小狗的態度好過對顧客,好似只係想同狗狗玩的!
2023-02-03 82 浏览
今日同朋友仔難得一齊去行街街🫧買左好多衫,行到腳仔軟🫧跟住我地打算搵地方坐低食嘢抖一抖,咁有緣地見到位於北角「活」餐廳,睇一睇🫧西式食物為主,仲有扒同甜品,岩曬我地兩個女仔既口味🫧入到去已經有人好快咁帶位,服務都唔錯既 總結來講真係好食🤓與種不同,環境裝修格調較文青,感覺企理,有點高級感😇價錢合理不失禮🤩可以介紹比朋友啦 😍脆炸雞塊 薯條 $88哇,炸得勁香,薯條好夠粗又夠多,雞塊炸得剛剛好,感覺不油阿,唔錯唔錯 😍脆炸魷魚圈 $68一上碟已經不覺中有一種美感,整整齊齊,外皮呢個炸到乾身,唔會太油太粒,外面係非常脆口,魷魚係勁入味,好味,唔錯唔錯 😍Cappuccino賣相好靚,估唔到咁靚阿,拉花師父好勁,第一時間一定係打卡啦,好飲阿好香好滑又好醇,咖啡味好香,超滑阿,超好飲,我好鍾意阿!滿意度 😝😝😝😝😝

😍脆炸雞塊 薯條 $88
😍脆炸魷魚圈 $68
😍Cappuccino
滿意度 😝😝😝😝😝
2023-01-31 96 浏览
男朋友話帶我去食好野,去左北角匯一期《活》,佢鄰近北角碼頭⛵️ ,交通方便,好容易搵的。我地叫左:活 all day breakfast 🧇🧇🧇🧇🧇脆炸魷魚圈 🦑🦑🦑🦑🦑慢煮雞胸超級碗 🥙🥙🥙🥙🥙活 all day breakfast $138窩夫超正,好香蛋味和牛油味😋仲有薯餅,炒蛋,冬菇,昆布蘭豬肉腸,茄汁豆,沙律菜非常豐富,亦好好味!唔係早餐時間食早餐食物真係特別正的😋薯餅我好鍾意。脆炸魷魚圈 $68每一啖都有好香嘅魷魚味,淡淡嘅椒鹽味令到魷魚更惹味。🦑包住魷魚嘅炸粉好薄,咬落口非常香脆,而且炸得到岩岩好,唔會好乾,亦唔會覺得油膩。點上芥末醬味道更有層次😍慢煮雞胸超級碗  $108非常推薦!雞胸肉的雞味濃郁,同其他材料撈埋一齊非常好味,又fresh 又健康。Super bowl入面有雞胸肉,藜麥、車厘茄、流心蛋、柚子、牛油果醬、沙律菜,勁豐富勁正!Cappuccino入口香濃幼滑的Cappuccino充滿濃郁的咖啡香味,加上奶又滑又有奶香,唔會太苦,有少少酸味,好好飲。

活 all day breakfast 🧇🧇🧇🧇🧇
脆炸魷魚圈 🦑🦑🦑🦑🦑
慢煮雞胸超級碗 🥙🥙🥙🥙🥙
活 all day breakfast $138
窩夫超正,好香蛋味和牛油味😋
慢煮雞胸超級碗  $108
2023-01-31 84 浏览
忙完一個早上,決定下午去放鬆一下,北角匯一期《活》食個豐富午餐。餐廳裝潢以白色為主調,自然的風格令人好放鬆。主供以輕食為主的多國菜料理。另外,餐廳有提供寵物餐單可帶同毛孩一起用餐🍽。先嚟杯Cappuccino☕️🥛補助能量先 ,香濃幼滑的Cappuccino充滿濃郁的咖啡香味,加上奶又滑又有奶香,唔會太苦,容易入口。活 all day breakfast $138煙三文魚好正呀😋仲有薯餅,炒蛋,冬菇,昆布蘭豬肉腸,茄汁豆,沙律菜和窩夫🧇非常豐富,亦好好味!唔係早餐時間食早餐食物真係特別正的😋炒蛋🥚唔會太熟,仲有D蛋液,我好鍾意。其他都好好食脆炸魷魚圈 $68🦑包住魷魚嘅炸粉好薄,咬落口非常香脆。每一啖都有好香嘅魷魚味,淡淡嘅椒鹽味令到魷魚更惹味。而且炸得到岩岩好,唔會好乾,亦唔會覺得油膩。一試難忘😍

煙三文魚好正呀😋
2023-01-31 83 浏览
爬山日🌳ᴛᴀʀɢᴇᴛ係小馬山於是係北角食咗嘢先出發見到呢家北角匯的ᴄᴀғᴇ好旺就攞咗位 等了10分鐘入座分咗2個區 動物友善餐廳ᴄᴀғᴇ靠窗的座位很寬敞藤椅配大理石餐桌 喜歡望窗有好多植物盆栽🪴用ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ自助下單 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿法國無激素烤雞 • 黑松露 • 薯蓉 $𝟏𝟒𝟖 ✿紐西蘭有機青口 •馬來西亞喇沙 意粉 $𝟏𝟑𝟑 ✿香橙朱古力 (凍+熱) $𝟓𝟎 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 叫咗2樣嘢食都好惹味實測行完山之後都無好口渴 濃得嚟唔係味精🤣但係2杯朱古力超甜😅凍嘅有冰好ᴅ 熱嘅狂溝水都係好甜 下次都係唔亂試了上餐速度好快 人均~💲𝟐𝟎𝟎
爬山日🌳ᴛᴀʀɢᴇᴛ係小馬山

香橙朱古力
香橙朱古力
2023-01-01
紐西蘭有機青口 •馬來西亞喇沙 意粉
約左朋友去《活》食野聚會,仲帶埋我地的毛孩🐶🐱一齊去。餐廳鄰近北角碼頭⛵️ 北角匯一期地下,交通方便,好容易搵的。佢哋非常選迎我地帶同毛孩🐶🐱一起用餐。餐廳供應以輕食為主的多國菜料理,更貼心製作寵物餐單。活 all day breakfast $138味道:⭐️⭐️⭐️⭐️有薯餅,煎三文魚,炒蛋,冬菇,昆布蘭豬肉腸,茄汁豆,沙律菜和窩夫🧇非常豐富,亦好好味,如果窩夫可以軟熟啲就更好啦!😋最鍾意食昆布蘭豬肉腸,調味剛剛好,多汁滋味,啖啖肉。脆炸雞塊 薯條 $88味道:⭐️⭐️⭐️⭐️香脆可口的炸雞塊薯條🍟雞塊又厚又大塊,啖啖都係肉。香脆炸薯條灑上香草🌿更加香,無得頂。
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
炸雞塊 薯條 $88
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-01-18 129 浏览
我地兩個人黎到北角匯,行完海濱就見到呢間餐廳,有晒落地大玻璃別,慢活岩晒,即刻黎試下。我地叫佐一個主食一個小食,仲有兩杯飲品,食完已經好飽。主食係蜆肉白酒蒜片橄欖油炒意粉($118)🍝意粉係爆分呀,蜆肉超超超大隻,香酒同蒜片終極提升蜆肉鮮味,意粉用橄欖油黎炒又好香好滑,唔會太硬,成碟好香好正!另外小食係脆炸日本蠔他他醬($78)🦪呢個完全將日本生蠔帶去另一層次!日本蠔本身都夠晒大隻夠晒濃味,炸佐之後既蠔除佐食到蠔本身既鮮味,仲食到炸出黎既香口,配埋他他醬,超級惹味,真係勁好食!飲品就飲佐Blue lemonade🍹同Cappuccino☕️ Blue lemonade用佐唔同莓果再加檸檬再加梳打,酸酸甜甜,加埋梳打既氣泡,好爽好正!而Cappuccino咖啡味好好,牛奶又配合得啱啱好,唔會太多,唔會搶到啲咖啡味,成杯都好好飲,又夠晒滑。

2023-01-18 117 浏览
原來北角匯有一間咁正既餐廳!呢度地方好大,又有一個好大嘅落地玻璃,成個環境望落真係好舒服,好開揚,喺日頭嘅時間陽光射入嚟好暖好舒服,冬天嚟就啱晒啦☀️❤️活 all day breakfast:$138我好中意食全日早餐,因為啱晒我選擇困難症唔使諗去食咩依度嘅全日早餐真係好豐富,食完一定超飽,有窩夫,有薯餅,仲有炒滑蛋,豬肉腸,煙三文魚,沙律菜,茄汁豆同埋蘑菇,淨係窩夫都有兩塊,焗得好脆,熱辣辣,薯餅都係好脆好好食,炒蛋真係好滑,食得出係有牛奶去炒,所以好香,豬肉腸都煎得啱啱好,煙三文魚好肥美,沙律菜又夠晒新鮮,蘑菇都好濃味,總之全部都好好食!💙Blue lemonade呢杯有好多藍莓,又有檸檬,將啲藍莓打爛咗做藍莓汁,好香好有生果本身既果甜,再加埋酸酸地嘅檸檬,仲有梳打,好好飲!
❤️活 all day breakfast:$138

💙Blue lemonade
2023-01-18 96 浏览
好開心🥳今日同朋友黎到北角既「活」餐廳同朋友食飯🍚。《活》位於北角邨北角匯一期地下,呢度環境好舒服,感覺好悠閒,侍應好貼心安排左個近窗邊🪟非常闊落既卡位俾我哋坐,好正!脆炸魷魚圈 $68魷魚🦑圈新鮮即叫即炸,上枱熱辣辣香噴噴。魷魚圏外層脆卜卜,入面的魷魚圈新鮮,好容易咬開,點上芥末醬更加滋味。慢煮雞胸超級碗  $108呢碗超級碗有雞胸肉,藜麥、車厘茄、流心蛋、柚子、牛油果醬、沙律菜,勁豐富勁正,又fresh 又好味!Cappuccino香滑的Cappuccino充滿濃郁的咖啡香味,加上奶又滑又有奶香,唔會太苦,容易入口。
慢煮雞胸超級碗  $108
2023-01-18 53 浏览
放假悠悠閒閒地去北角匯一期的《活》食午餐。餐廳環境好舒服,空間感十足,座位亦非常舒服,裝潢以自然風格為主,比人好修閒的感覺。我叫左個all day breakfast和杯Cappuccino,過了一個美好的時光。活 all day breakfast $138個all day breakfast有薯餅,煎三文魚,炒蛋,冬菇,昆布蘭豬肉腸,茄汁豆,沙律菜和窩夫🧇非常豐富,亦好好味!雨塊大大塊的窩夫,又香又又鬆軟,超讚!😋Cappuccino香濃幼滑的Cappuccino充滿濃郁的咖啡香味,加上奶又滑又有奶香,唔會太苦,容易入口。
2023-01-16 72 浏览
呢間係北角匯既餐廳環境令人超放鬆,好舒服,有晒落地大玻璃,超正,係度輕食好開心好正。慢煮雞胸超級碗🤟🏻係一個好足料既super bowl呀🙊慢煮雞胸超好食超嫩肉興超好!藜麥、車厘茄、流心蛋、柚子、牛油果醬、沙律菜、沙律醬係其他配料,勁豐富勁正,全部材料撈埋黎食真係口感好豐富,好新鮮,尤其是酸酸地既柚子令到成知bowl都唔好fresh,超正超好食🤤Matcha latte👐🏻係一杯好高質好好飲既咖啡🤭綠茶味濃,又多奶,咖啡底好香濃,超級好飲,成杯真係超正😳

慢煮雞胸超級碗🤟🏻

Matcha latte👐🏻

2023-01-13 78 浏览
呢度嘅環境真係好舒服落地大玻璃望出去就係海濱同埋大海,可以見到啲人喺度放狗散步,咁樣慢慢坐一個下午真係好chill好舒服。我就叫佐一個慢煮雞胸超級碗同一杯Cappuccino。慢煮雞胸超級碗$108🥗一碗真係好豐富,慢煮雞肉有好多舊,而且每舊都好厚肉,睇得出係啱啱熟,一咬落去啲肉好嫩仲好香雞味,而且其他配料都好豐富,藜麥,流心蛋,車厘茄,唔同沙律菜都有,仲有牛油果醬添,將全部材料撈埋一齊食真係好健康,咩營養都有,超正👍🏻👍🏻而Cappuccino同樣高質☕️咖啡豆係靚嘅咖啡豆,所以煮出嚟嘅咖啡好香,特濃咖啡底,再加上三份一杯嘅鮮奶,成個配搭好match,好滑好好飲🤟🏻

2023-01-12 68 浏览
呢間活係北角匯,對住海濱,有大大既落地玻璃,仲有室外位置,歡迎帶埋毛孩一齊去食野,好貼心呀!我地叫佐$158既慢煮西班牙黑毛豬白酒香草忌廉配薯蓉,黑毛豬好嫩,豬扒好厚,大大舊,煮到啲肉汁鎖住晒,面頭係有啲炸脆既牛蒡絲,口感好好,薯蓉好滑,好綿密,而且好香忌廉香草味,好好食(。・ω・。)另外叫佐$108既慢煮雞胸超級碗,終極super bowl!入面有慢煮雞胸、藜麥、車厘茄、流心蛋、柚子、牛油果醬、沙律菜、沙律醬,望到都覺得好豐富!雞胸肉質好嫩好滑,同平時食既好唔同,又夠晒大塊,其他藜麥呀,蔬果都好新鮮好好食,真係超豐富超滿足(¯︶¯)最後叫埋飲品Matcha latte,抹茶味好濃,都好香咖啡味,而且牛奶係好新鮮嘅牛奶,所以奶味都好香濃,成個配合好好,好滑好好飲(≧▽≦)
2023-01-11 55 浏览
軟殼蟹、龍蝦汁意大利飯$148軟殼蟹超大隻,炸到金黃色,勁香脆,軟殼蟹蟹肉爽爽地,仲要有蟹膏🤪意大利飯就軟硬好適中,龍蝦汁煮到意大利飯好香,每啖都有龍蝦味,同脆脆既軟殼蟹一齊食真係好正,勁好食!慢煮西班牙黑毛豬白酒香草忌廉配薯蓉$158慢煮出黎既肉真係唔同啲🤭黑毛豬本身已經好香好好食,再加埋慢煮既方法,啲肉更加嫩更加入味,用上白酒去煮,帶出豬肉既肉味,仲好有肉汁,真係勁正,薯蓉都好綿滑好好味,超超超好食!脆炸日本蠔他他醬$78日本蠔一隻隻炸到好肥美🤗炸粉好薄,僅僅包住生蠔黎炸,生蠔炸到岩岩熟,我咬開仲好嫩好多汁,好creamy,再點埋他他醬咁食真係不之了!
軟殼蟹、龍蝦汁意大利飯$148
慢煮西班牙黑毛豬白酒香草忌廉配薯蓉$158
脆炸日本蠔他他醬$78
2023-01-10 50 浏览
呢間餐廳係北角匯,但望到海濱,仲有啲open area添,落地大玻璃,完全慢活享受。呢度既Cappuccino好好飲,特濃咖啡加上香滑既鮮奶,成杯咖啡好滑好香,飲到咖啡香味同時又飲到奶香,好正,熱辣辣好好飲🤓呢度既主食好正,我地先叫慢煮西班牙黑毛豬白酒香草忌廉配薯蓉,$158一份,性價比超高,黑毛豬煎得啱啱好,一切落去啲肉汁彈晒出嚟,啲肉好嫩,琳琳地好有口感,表面煎到焦香,再加埋底下滑滑嘅薯蓉,好重白酒同埋忌廉味,成份超好食🤤另外我地叫埋軟殼蟹、龍蝦汁意大利飯,$148一碟,軟殼蟹係原隻超大既軟殼蟹,炸到好脆,金黃色一隻,一咬落去索索聲,而且有好多蟹膏,好濃蟹味,龍蝦汁令到啲意大利飯好香,每一啖都食到龍蝦味,啲飯整得好軟硬適中,超入味勁好食😋