餐厅: 活蘭印度素食
资讯:

2019-02-01 107 浏览
淨化身心的地址:尖沙咀麼地道62號永安廣場UG 16-17號印度是全球最多人口吃素的國家,善於利用香料,就能把平凡的蔬菜變得豐富美味,難怪在印度食素多口味變化,日日吃也不會生厭一個人自然以健康為依歸,晚餐去食印度素菜。$65 咖哩菠菜芝士,把菠菜打成泥,而水芝士切塊一同煮 ,個菠菜泥可以當成濃湯喝,也可撈飯或配nann bread 一齊享用。唔洗食肉都有蛋白質同鐵質架。$40 雜菜沙律 , 沒看錯價錢竟那麼平! 相信份量也是一人迷你份的。食得太濃味,呢個平衡一下呢間真係好抵食!
淨化身心的

地址:尖沙咀麼地道62號永安廣場UG 16-17號

一個人自然以健康為依歸,晚餐去食印度素菜。

呢間真係好抵食!
2019-02-01 110 浏览
一直都好想試下素食 但一般都係偏貴 而E間嘅價錢就比一般嘅素食餐廳平 除左係素食之外 仲係食印度野 可以試埋啲印度咖哩 我同個fd叫左個薄餅餐 個薄餅餐有好多配料 有唔同醬汁同小食 有唔同味岩曬我E啲中意試唔同野嘅人 佢地整嘅飯都係比較大份 本身見佢價錢唔太貴 諗住碟野係偏細 但點知原來唔係 不論係啲薄餅餐同埋啲小食都係好夠食 下次再去真係要食完一樣唔夠食先再叫另一樣 間餐廳嘅服務員都係印度人 雖然溝通上係有少少麻煩 但係可以感受到印度人嘅親切
2019-01-29 87 浏览
本身屋企人都係食開素食,今次就帶爸爸去試吓新派素食,第一次是印度素食感覺好新鮮餐廳容易搵到近地鐵站附近,地鐵站一出行5分鐘左右就到,餐廳外籍侍應都識得講廣東話感覺好親切,Menu仲有中英文添!Menu上面有好多唔同類型嘅咖喱睇到我都發多眼亂最後我哋叫咗三款食物,北印式套餐套餐份量超大,有飯有麵包仲有兩片薄餅其實已經足夠兩個人嘅份量仲有配搭左七款唔同味道嘅醬汁配菜,除咗有咖喱雜菜之外,仲有乳酪汁香草汁,扁豆湯,我覺得最有趣嘅係其中一個樣都係有少少甜嘅味道,配送上薄餅一齊食就好似食緊甜品一樣另外我哋仲叫咗一款小食,咖喱菠菜炸薯雖然賣相一般,但食落味道非常好食👍但份量就比較少最後我哋見到隔離枱有個好大嘅炸球,覺得非常有趣,所以決定叫多一款,香料豆炸麵包初初以為份量都唔係好多,但食落原來都好飽,麵包以薯仔炸成,好似平d煎堆咁,感覺好有趣,配有香料豆醬,食落香口

Menu上面有好多唔同類型嘅咖喱睇到我都發多眼亂

最後我哋叫咗三款食物,

北印式套餐

另外我哋仲叫咗一款小食,咖喱菠菜炸薯

雖然賣相一般,但食落味道非常好食👍但份量就比較少

最後我哋見到隔離枱有個好大嘅炸球,
覺得非常有趣,所以決定叫多一款,香料豆炸麵包
2019-01-23 508 浏览
機緣巧合之下同朋友兩個人夜晚去左食呢間Woodlands印度素菜,估唔到係尖沙咀居然食到咁平咁好食嘅一餐。餐廳坐得舒服,有中文菜單,而且啲職員都識講廣東話,態度好好, 仲好熱心咁介紹菜色比我地。我地兩個人叫左4樣菜:芝士烤餅,南印式套餐,咖哩菠菜芝士,同職員推介的印度乳酪薯餅。1) 芝士烤餅 Cheese Plain Dosa$65有得揀bigger同smaller, 好彩我地揀左smaller, 如果唔係應該食唔曬。真係好大塊, 估計佢邊長應該差不多有30cm, 但係煎得好好食好脆, 就算凍左都唔會un仲keep住香, 最緊要係入面, 外面都好多芝士, 可能食到最後有少少膩 (因為得兩個人食), 但真係好好食, 下次黎都會再叫。2) 南印式套餐 South Indian Thali$95好似8星伴月咁, 有5款醬汁配料, 3款小食配菜, 中間放白飯, 附上3塊漲卜卜的薄餅, 同一塊薄身的脆薄餅。因為冇詳細打聽每一款成分係咩, 所以親身用味覺去嘗試, 除左一款紅色醬料是辣的外其他都唔係點辣, 每一款都各有特色, 味道唔錯, 個人最中意白色果款乳酪, 酸酸地好開胃。3) 咖哩菠菜芝士 P

芝士烤餅 Cheese Plain Dosa

1) 芝士烤餅 Cheese Plain Dosa$65
南印式套餐 South Indian Thali

3) 咖哩菠菜芝士 Paneer Palak$65
呢款菜感覺似係綠色的咖哩, 有點辣, 味道不錯, 中間有一粒粒正立方體的物體, 唔知係咪芝士, 食落冇咩芝士味, 口感比較似硬豆腐, 但好食。我地拎左上面套餐的薄餅去點黎食, 個人覺得要配合埋薄餅先更加食到佢的好味的同特色之處。

4) 印度乳酪薯餅。Dahi Batatapuri$65
難怪職員大力推介, 因為真係好好食。外而係薯仔整成的脆片, 內裡係豆同埋特色醬料+乳酪, 上面仲有少少芝士碎, 有少少辣, 甜甜酸酸, 但好好食好惹味, 好特別, 出而食唔到呢隻味, 雖然細細舊, 裡面亦唔係熱, 但好過癮, 力推必試。

以上食到食唔曬都係3百頭, 講真一D都唔貴, D野好食又有特色, 一定有下次~
2019-01-19
芝士烤餅 Cheese Plain Dosa
南印式套餐 South Indian Thali
2019-01-22 97 浏览
印度野食得多,印式素菜第一次! 來到Woodland, 看著一大堆印式文字既menu, 唔知點算。不過店員很細心, 拿出中文餐牌之餘, 亦很用心介紹食物同推介。最後, 我和朋友們享受了一頓大餐, 吃出心思, 吃出文化特色, 在此真的很想在此推介俾大家。首先, 我們點了印式咖喱角, 外皮鬆脆, 一咬開, 啖啖薯仔, 很踏實的感覺。接著有使我十分驚喜的Masala Dosa, 很大卷, 很香脆, 點上椰子醬, 薯仔, 辣湯, 很好味, 亦滿有地道風味。說到地道風情, 必定要推介多款咖哩夾特色薄餅, 它的咖喱天天不同, 有不同香料及食材, 最正是Poori, 脹卜卜, 放咖喱及薯仔一起食, 頂呱呱! 咖喱免治菜球也是推介之選, 口感得意, 味濃! 飲品同樣充滿特色風味! 喜歡喝奶的, 一定要飲特色奶, 當中含藏紅花, 杏仁, 開心果, 小豆蔻及肉豆, 使整杯奶充滿香味及有咬口, 十分具文化代表, 也喝得出健康! 平日我喜歡點Mango Lassi, 今次被店員推介試試菠蘿味, 很清甜, 重鮮果香味! 甜品亦具特色, 首次食甜品有意粉, 得意! 我們點了個名為Kulfi Falooda 的有趣

飲品同樣充滿特色風味! 喜歡喝奶的, 一定要飲特色奶, 當中含藏紅花, 杏仁, 開心果, 小豆蔻及肉豆, 使整杯奶充滿香味及有咬口, 十分具文化代表, 也喝得出健康! 平日我喜歡點Mango Lassi, 今次被店員推介試試菠蘿味, 很清甜, 重鮮果香味! 甜品亦具特色, 首次食甜品有意粉, 得意! 我們點了個名為Kulfi Falooda 的有趣甜品, 雪糕重奶味, 配意粉, 果仁碎, 香料及士多啤梨醬汁, 可口涼快!
餐前小食
特色奶
Pineapple  Lassi
Kulfi  Falooda
2019-01-21 112 浏览
同事食開素,今次特別少少去左食印度菜,選擇十分多,我地就一人揀左一個套餐。店內都有好多印度食客,估計味道算幾正宗先吸引到佢地😆南印式套餐❤️烤餅香熱軟熟,一d都唔油膩多士,酸辣湯多士卜卜脆,湯酸酸微辣幾開胃,同多士好夾。特式醬醬料有幾種口味,用唔同香料調成,有啲較甜,有d香d...每一種都有唔同嘅感覺北印式套餐❤️雜菜飯每一粒飯都粒粒分明,好有咬口👍扁豆湯豆味濃郁😋咖喱雜菜好香,又唔好太辣,雜菜亦十分多種類。香軟烤餅❤️必叫! 甜甜地,非常特別,更有3款醬料包括酸酸乳酪(左邊),惹味偏甜(中間),少辣咖喱(右邊),每一款都各有特色👍整體而言,本身印度菜比我嘅感覺係有d醬太重口味難入口,有太多芝士乳酪嘅材料,搞到好膩。但呢度完全無呢種感覺,普遍味道都非常平均易接受,有一個新既印度體驗。

南印式套餐❤️
烤餅
香熱軟熟,一d都唔油膩

多士,酸辣湯
多士卜卜脆,湯酸酸微辣幾開胃,同多士好夾。

特式醬

北印式套餐❤️
雜菜飯
每一粒飯都粒粒分明,好有咬口👍

扁豆湯
豆味濃郁😋

咖喱雜菜
好香,又唔好太辣,雜菜亦十分多種類。

香軟烤餅❤️

2019-01-11
2019-01-20 69 浏览
平時好少食印度菜,今次一齊出街嘅朋友係素食嘅,所以前一日就搵左間素食餐廳試下間店喺尖東站永安中心,非常近地鐵站,好易搵到。店面都算大,坐得好舒服,唔會逼。七點幾去到,仲未算多人,所以唔使等位就有得入座啦🤓坐低見到Menu真係有啲一頭霧水😅因為真係好少食印度菜,所以menu其實唔太睇得明,唔知係咩菜😂不過好彩佢有中文menu,同埋啲staff都好好人,會過利推介下啲菜式👍🏼餐前會送一碟脆蝦餅,味道不錯!招牌特色套餐拼盤中間係炒飯,周圍有8種唔同嘅醬料, 有幾款咖喱,每款入面都有不同嘅配料,有啲係扁豆,有啲係茄子masala, 有雜菜乳酪,所以味道都唔太一樣嘅,當中有一两款偏辣。拼盤配有幾塊粉餅,脆脆地有口感,可以沾上自己中意嘅咖喱再食,中和番醬料嘅咸味,幾好味。中間嘅炒飯粒粒分明,配左印度特色香料,炒得好入味。洋蔥薯仔烤餅呢個菜係職員介紹嘅,見其他枱嘅人都有叫,就想試下,估唔到有驚喜)佢係一塊好大嘅粉餅卷起左,份量好大,口感係脆脆地嘅,入面擺左薯蓉,好好味,上菜時配埋一個酸酸辣辣嘅咖喱汁,幾樣配搭得幾好,一齊食係唔錯嘅,唔會好膩!值得推介!如果好少吃印度菜的話,推介大家去呢間試試🤓環境好

間店喺尖東站永安中心,非常近地鐵站,好易搵到。

坐低見到Menu真係有啲一頭霧水😅

餐前會送一碟脆蝦餅,味道不錯!
招牌特色套餐
中間嘅炒飯粒粒分明,配左印度特色香料,炒得好入味。

洋蔥薯仔烤餅

如果好少吃印度菜的話,推介大家去呢間試試🤓
環境好舒服,而且價錢不貴,非常親民~
2019-01-20 65 浏览
從來都冇食過印度菜,朋友話想試吓,上網見到呢間好似唔錯,就過咗嚟試吓店員全部都係印度人,感覺好正宗,而且都有好多印度人嚟食😉香港人嚟到都唔使擔心,有中文餐單💓🌟印式乳酪脆餅本身諗住叫乳酪薯仔脆餅,但係店員話印式乳酪脆餅正宗啲,所以叫咗叫左尼個嚟食,估唔到佢係凍嘅,唔係完全實心,面頭嘅脆皮好薄,入面放左啲乳酪同豆既蓉,好特別!🌟南印式套餐上網睇咗個個都好似有叫套餐,我又唔執輸試吓。中間放左兩塊烤餅同一塊脆餅,側邊放咗八小碟餸,雖然唔知係乜但係每個都好特別,起碼係我第一次食嘅嘢!🌟洋蔥薯仔烤餅呢個真係估佢唔到咁大份,大過曬隻碟,烤餅個皮好脆,入邊仲放咗芝士,卜卜脆好好食,再點埋旁邊嘅汁,個汁真係精粹!唔覺唔覺就食咗好多,入邊嘅薯蓉係正常份量,係咖喱味。
店員全部都係印度人,感覺好正宗,而且都有好多印度人嚟食😉

香港人嚟到都唔使擔心,有中文餐單💓

🌟印式乳酪脆餅

🌟南印式套餐

🌟洋蔥薯仔烤餅
2019-01-19 87 浏览
印度素食歷史源遠流長,佢地國家總理總共有七、八位係素食主義者。今日我就第一次呢間立足左係香港已經好耐嘅老牌印度素食店一試!店舖係尖東永安廣場Upper Ground果層,店細細都幾多印度人幫襯餐牌選擇好多,但全部都係印文!堅睇唔明,於是就叫左個識講廣東話嘅印藉哥哥嚟推介下我地食咩(雖然佢有中文餐牌,但都唔update嘅,同埋有啲翻譯有啲模糊唔明佢其實係咩嚟)枱上面有呢款脆卜卜嘅餐前小食同埋一支礦泉水,以為會收錢但竟然唔使靚仔哥哥推介左我地食呢款dahi batata puri,係孟買人,同埋佢聲稱中國人都好鐘意嘅街頭小食!呢粒近乎空心嘅薄黃豆脆皮丸子入面有乳酪薯仔同埋小量豆, 有齊甜酸辣味,味道層次勁豐富!因為係凍食同埋幾乎空心嘅關係食幾粒都唔覺滯仲越食越過癮呢個又係另一典型嘅印度庶民小食,先以印度嘅ghee奶油淋係鐵板面,然後將餐包切開一半,再將佢擺喺鐵板上面微微咁烤一烤。之後將一湯匙嘅馬鈴薯蔬菜咖喱混合洋蔥粒同埋青檸放係餐包內夾住食,果種口感真係令人難忘,辣辣地再加上洋蔥粒啲爽脆口感超好食呀!佢其實嗰盆咖喱真係好大兜,兩個包真係根本點唔哂,如果呢個餐可以再包多兩個餐飽就好啦因為如果

餐前小吃

Dahi  Batata  Puri

因為係凍食同埋幾乎空心嘅關係食幾粒都唔覺滯仲越食越過癮

Pau  Bhaji
Pau

因為如果再額外點都唔知食唔食得晒
Pakora
之後侍應哥哥又推介左呢個八大天王俾我哋,有沾左麵糊去炸嘅薯仔,茄子,紅蘿蔔,青椒,同埋花椰菜。第一啖食落都覺得好神奇,果層外皮脆得黎又有少少似蛋糕嘅質感。我最鐘意其實就係花椰菜,因為得呢一舊係會有少少草青味,感覺冇咁油膩!不過點埋佢配埋啲茄汁同埋薄荷荽茜醬又會減輕佢果啲酥炸膩感👍🏻
但係呢一道菜都係建議返隻大班人食好啲,因為少食多滋味呀嘛

Mango  Lassi
本身對芒果類嘅飲品真係麻麻,不過我見店員極力推介都唯有試吓。餐牌上面有份芒果乳酪同埋芒果奶昔,店員推介嘅時候佢係話芒果奶昔,但其實佢意思係指芒果乳酪哈哈
芒果乳酪口感又出奇地唔係勁creamy嗰種,而佢真係會有解膩嘅感覺喎!食完咖喱同埋啲炸物,再飲返一啖芒果乳酪,真係幾match,強力推薦!
餐前小吃
Dahi  Batata  Puri
Pau  Bhaji
Pakora
Mango  Lassi
2019-01-16 78 浏览
來到尖東 唔知食咩好途經永安廣場見到呢間印度餐廳幾正咁裝修得非常雅致一於就入去食下本身對印度嘢食都有興趣見到佢餐牌密密麻麻都真係要花啲時間去睇一睇當你好認真睇緊個餐牌嘅時候侍應就送上一份中文嘅餐牌心情好似放下一個大石一樣即時問吓侍應有咩推介侍應推介乳酪薯仔脆餅佢話好多中國人都鍾意食外面脆脆裏面係乳酪薯蓉口感非常特別另外上網爬文後叫左洋蔥薯仔烤餅出場嘅時候真係要嘩一聲超級大個烤餅的而且確冇介紹錯係好好食對印度野改觀嘅一道菜色雖然個烤餅好大但係裏面嘅薯蓉係正常份量食晒薯蓉之後個烤餅可以點侍應送上來的汁另外揀咗個套餐可以食齊哂唔同嘅咖喱雜菜香料豆扁豆湯仲有多士中間仲有個長米飯粒粒分明用嚟配咖喱一齊食一流仲有鮮黃色嘅甜品印度西米露侍應細心提我地最後食最後叫咗兩杯 lassi芒果乳酪超級濃郁菠蘿乳酪菠蘿味比芒果味淡一些

來到尖東

超級濃郁
菠蘿乳酪
菠蘿味比芒果味淡一些
2019-01-15 68 浏览
今次陪媽咪喺永安商場行街,見呢間餐廳裝修好舒服好靚,於是入去試吓😝😝入面裝修好舒服,原來已經開咗好多年,老細話佢哋係第一間印度素食餐廳呢其實未食過印度野,真係唔知有咩好食,好彩老細見到我地唔係好熟,即時過嚟介紹呢個係炸米團,口感好鬆軟,外層脆卜卜,點埋啲醬食, 係唔錯嘅頭盤呢個要比10個讚老細真係冇介紹錯,一開頭見到呢一個,以為會好熱氣,見唔到吸引嘅地方但原來入面有好多芝士,食落嘅感覺一啲都唔熱氣,而且好好味,入面有少少薯蓉,一齊食好好食架,隔離有個咖喱汁,點埋落去食更滋味必點!最後點左個椰子飯🥥,真係第一次食,但原來好好食,夾埋啲腰果,特別得來好易入口。老細另外有介紹個檸檬飯,但我哋未有勇氣去試,都試過今次之後,下次真係可以試吓檸檬飯🍋

呢個要比10個讚

必點!

小肥最近鍾愛瘋狂食肉🤪都唔知點解會轉死性同朋友去食印度素菜🙉🙉但還掂鮮有接觸印度素食加朋友介紹🙊🇮🇳一於趁午飯時間去感受下印度風情啦🤣位於尖東永安廣場既活蘭印度素食🇮🇳喺尖東P1出口經麼地道行過黎亦算就腳😆呢度環境不論係壁畫或是裝修都甚有印度風格😆而卡位設計夠哂寬敞空間感讓食客坐得舒服☺️以甚有印度風格既環境😆亦煮出地道既印度素菜☺️🇮🇳餐前會先送上香脆蝦餅😆🦐做開胃零食一流🤤香料蕃茄飯Tomato Rice飯餐另外配有醃菜😆經慢火熬煮既蕃茄燴飯🍚🍅🔥燴飯煮得粒粒分明之餘🍚😋配合蕃茄及印度特色香料慢煮亦好入味☺️🍅加入腰果更增添更多口感🤤色香味全☺️🍴雜菜素角Samosas將雜菜素角炸至外皮酥脆🤤口感Crispy之餘配合經醃製既雜菜薯仔內餡😆🥔形造出外脆內軟既絕佳口感😋配合印度微微香辣既青醬一齊食更為開胃😆特色蒸餾咖啡Special Madras Coffee (Filtered)以金屬杯裝盛保持咖啡溫度😆☕️再用盤兜住避免辣手亦顯細心☺️濃郁既咖啡亦帶著濃郁奶香☺️
小肥最近鍾愛瘋狂食肉🤪

特色蒸餾咖啡
以金屬杯裝盛保持咖啡溫度😆☕️
再用盤兜住避免辣手亦顯細心☺️
濃郁既咖啡亦帶著濃郁奶香☺️
Special  Madras  Coffee  (Filtered)

2019-01-15
Tomato  Rice
2019-01-15 79 浏览
地理位置非常方便!一出地鐵站行幾步就到,喺永安廣場入面!之前機緣巧合下食過少少印度小食,原來好好食,尤其對我呢個麵粉控來講,簡直美味有諗過要去印度🇮🇳食tim😂😂不過來過呢間,唔洗去印度了!原來香港都有好好食見到呢個menu 嚇親,原來有中譯版😌😌老細仲識講廣東話架!他過左來介紹我們,我們仲叫哂他介紹嗰啲😝😝首先上呢個,食落好似米做的蛋糕咁,好鬆軟的,仲有好多醬可以沾,幾好食。呢個一定要介紹,口味好特別!叫個Dahi batata puri~外面係脆的,仲有芝士粉喺面,咬落有個薯仔蓉,甜甜酸酸,但我幾中意上主菜了!喺南印度套餐呀!有幾塊簿餅喺上面,入面仲有飯的,有好多配料在旁!老闆話呢個比北印度餐辣少少,但ok ah !!我們個個都食到!係好特別的體驗呀最後一定要提一提,你入座時,他會放2支水喺你枱面,但原來$12一支的😳😳我們其實有叫野飲,埋單先知,浪費左水同錢所以唔要的話要講呀😉😉
地理位置非常方便!一出地鐵站行幾步就到,喺永安廣場入面!

見到呢個menu 嚇親,原來有中譯版😌😌

係好特別的體驗呀

我們其實有叫野飲,埋單先知,浪費左水同錢
所以唔要的話要講呀😉😉

2019-01-13 587 浏览
原本2018年是跟朋友去倒數的, 但是最終未能成行,反而可以嘗試到一流的咖喱素菜,塞翁失馬,焉知非福。這間素菜店位於尖沙咀尖東站永安中心一樓,想不到慕名而來的人有很多,我們坐下之後,陸陸續續全場爆滿。對於印度素菜,我是一頭霧水的,所以委派了美女跟老闆問問有什麼好推介。Gobi Manchurian,這個有點像我們的咕嚕蝦球,他把西蘭花用炸漿炸起,再配上酸甜醬,非常有中國特色,如老闆推介,我們很喜歡。Pav Bhaji,這個是老闆特別推介飯前小食,他提供了一大碗蔬菜咖喱,外加一個烘底的餐包,網上查查,原來這個是印度街頭普遍的快餐小食。Mushroom Marsala Dosa,三角形的大脆餅,中間放了蘑菇marsala, 餅邊薄而脆,他還有兩款醬汁,可以沾來食,白色的像乳酪,黃色的帶點辣。如果唔點醬汁,好像食薯片一樣。Lemon Rice,送上來時上面塊薄餅。覺得很奇怪,但朋友告訴我,因為印度人用手食飯,所以,薄餅是用來盛飯的。當然最後我們沒有這樣用啦,而是把它沾了咖喱汁食用。Bhindi Masala,這個秋葵masala味道好特別,而且秋葵對健康非常之有益,如果你唔喜歡食辣,可以點

Bhindi Masala,這個秋葵masala味道好特別,而且秋葵對健康非常之有益,如果你唔喜歡食辣,可以點這個不辣的咖喱。

Pineapple Lassi,這個好像是新鮮菠蘿製成的,首選必推, 因為好有質感,而且好有菠蘿味,lassi可以解辣。

朋友覺得太凍了所以叫點了Ginger Tea,一送上來我們都以為是奶茶,但是品嚐了一口再發覺係無奶只係顏色相似。冬天時,飲薑茶非常好,可以暖胃。

再見了2018年,放下所有的開心與不開心,重新開始2019,願所有人都幸福滿載。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:9
總分:8.5
  • MasalaDosa
  • BhindiMasala
2019-01-13 88 浏览
不一樣嘅異國風情!前兩日約咗舊同事食飯,佢係一個素食者,所以每次同佢出去食飯,都會等佢話事。今日佢帶咗我嚟呢間係尖東站嘅印度菜館,vegetable concept ~!老實講,印度菜我有食過,中式素食亦都同佢出去試得多,但印度素食今次就係第一次!所以一切等佢發板。首先第一樣上枱嘅就係活蘭特色套餐, 賣相好吸引,中間係白飯同炸素包,旁邊伴有七個小碟,分別有辣同唔辣嘅扁豆湯,乳酪,咖喱雜菜,咖喱扁豆,一碟酸菜,同一個類似西米布甸嘅甜品。咁多嘅醬汁點薄脆同埋素包食,呢個亦係咁多印度菜式入面我最鍾意嘅一個!之後仲有咖喱菠菜芝士,咖喱香料極度香濃,內裏仲有一粒粒半溶嘅芝士,用薄脆點嚟食,或者送飯都係一流!最後就係今日最大嘅驚喜,Paper Masala Dosa, 呢個係一個size大得好誇張嘅類似烤薄脆,薄脆嘅中間仲有洋蔥薯仔蓉。依個就梗係相機食先啦,伴碟嘅仲會有一個扁豆湯同兩個Sauce跟埋,$85非常抵食!不得不提佢哋嗰個mango lassi 非常好飲,搞到我要encore多一杯。依間印度菜館真係誠心推介~!
不一樣嘅異國風情!

• Woodlands Special Thali 招牌特色套餐
  • Masala Dosa