1K
❀ 洪瑞珍 #旺角 ❀❗️再戰台灣人氣三文治「洪瑞珍」第三間分店連同新口味❗️——————————————————相信大部份人對「洪瑞珍」都唔陌生,佢係一間台灣非常出名嘅三文治店,至今已有約80年歷史,餡料配搭簡單,賣點在於秘製鮮奶油同埋美奶滋,真係會一試愛上🥪,當初喺台灣買咗十幾件!幾個月前先剛剛喺屯門開第一間分店,話咁快就喺朗豪坊開第三間,仲推出左兩款新口味——柑桔柳橙、藍莓芝士🙀。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 滿漢(火腿加芝士)$22☞ 招牌火腿$20☞ 原味芝士$20☞ 芒果芝士$19☞ 柑桔柳橙 $19 新口味☞ 藍莓芝士 $20 新口味.每一個三文治都會有蛋皮、香濃嘅鮮奶油同埋家族祖傳嘅美奶滋秘方。美奶滋同台灣一模一樣味,甜甜地散發住少少果醬味,同時間再有少少忌廉奶油嘅感覺,雖然只係薄薄一層,但真係非常美味😋。.我覺得滿漢、火腿、芝士嘅分別唔大,最主要係靠個美奶滋醬🤣最豐富就係滿漢,可以一次過有齊火腿加芝士。.另外鍾意果醬嘅就可以選擇柑桔柳橙🍊 /藍莓芝士🫐/芒果🥭。呢幾款嘅味道分別就會大啲,帶有生果嘅鮮甜。我自己最怕果醬味太假,但呢幾款都唔會😌。.留意建議嘅三文治最佳食用方法係雪櫃攞出嚟
❀ 洪瑞珍 #旺角 ❀

☞ 原味芝士$20
☞ 芒果芝士$19
☞ 柑桔柳橙 $19 新口味
☞ 藍莓芝士 $20 新口味

留意建議嘅三文治最佳食用方法係雪櫃攞出嚟後耐心等待15至20分鐘,等麵包回軟。或者連包裝喺微波爐用細火加熱5至8秒。我個人更鍾意呢個翻熱方法,覺得個麵包更加鬆軟,而且內裏嘅芝士、忌廉會更加流心💖!

——————————————————
☞ 滿漢(火腿加芝士)$22
☞ 招牌火腿$20
☞ 原味芝士$20
☞ 芒果芝士$19
☞ 柑桔柳橙 $19 新口味
☞ 藍莓芝士 $20 新口味
味道: 4.3/5 性價比: 4.6/5
整體來講,自己覺得味道同台灣嘅一模一樣,未試過或者想回味一番嘅喺香港購買都冇問題,價錢合理,係我不斷回購嘅三文治😆。
2021-01-02 28 浏览
-🔸滿漢🔸原味起司🔸芒果起司🔸招牌火腿🆕柑桔柳橙🆕藍莓起司-台灣必食嘅洪瑞珍終於開到嚟旺角啦,依間第三分店喺朗豪坊正式揭幕,身為旺角地頭蛇當然要率先品嚐介紹俾大家啦!超級想念台灣嘅滋味呢,之前去台灣時已經試過滿漢(即係火腿加起司),亦都係我第一次食凍嘅三明治,諗起真係好懷念吖!今次洪瑞珍為咗慶祝新店開幕,仲推出咗2款新口味,就係柳橙同藍莓,兩款都係好fresh嘅水果口味,配上鬆軟嘅白麵包同獨家嘅鮮奶油,平時好少食果jam嘅我都覺得好正啊!

🔸滿漢
🔸原味起司
🔸芒果起司
🔸招牌火腿
🆕柑桔柳橙
🆕藍莓起司

外卖自取
應該冇乜人唔識洪瑞珍呢間台灣過江龍,最近喺香港不停開分店,而開襯都大排長龍🙈。最近連旺角朗豪坊都有佢嘅足跡,開到嚟九龍一於幫大家試吓佢係咩來頭。 呢度一款共6款口味冇錯你冇睇錯佢哋外貌係9成似但的確款款唔同味😂當中藍莓起司🫐🧀️同柑橘柳橙🍊係新口味食落甜甜哋,嗯,喺平日果jam麵包嘅味🥯不過佢啲麵包口感喺好鬆軟嘅,絕對唔嚡口另外仲有芒果起司🥭、招牌火腿、原味起司同滿漢。應該因加咗沙律醬,所有口味食落去都甜甜哋如果真係要比,草根可能最鍾意滿漢因為佢最多料,夾左火腿/芝士/蛋皮鹹鹹甜甜咁味道都豐富啲雖然有晒心理準備,但係仍然比佢好薄嘅餡所震撼🤯唔係話佢唔好食,只不過三文治普遍追求多料🥪依家只係食到火腿芝士同沙律醬嘅甜味,食唔到有蛋草根妹妹都係鍾意厚身嘅炒滑蛋多啲不過要講下佢哋嘅包裝又真係做得唔錯乾淨企理夠體面🥡.📍藍莓起司/招牌火腿/原味起司 ($20)📍柑橘柳橙/芒果起司 ($19)📍滿漢($22).

呢度一款共6款口味
冇錯你冇睇錯佢哋外貌係9成似
但的確款款唔同味😂
當中藍莓起司🫐🧀️同柑橘柳橙🍊係新口味
食落甜甜哋,嗯,喺平日果jam麵包嘅味🥯
不過佢啲麵包口感喺好鬆軟嘅,絕對唔嚡口
另外仲有芒果起司🥭、招牌火腿、原味起司同滿漢。
應該因加咗沙律醬,所有口味食落去都甜甜哋
如果真係要比,草根可能最鍾意滿漢
因為佢最多料,夾左火腿/芝士/蛋皮
鹹鹹甜甜咁味道都豐富啲
雖然有晒心理準備,但係仍然比佢好薄嘅餡所震撼🤯
唔係話佢唔好食,只不過三文治普遍追求多料🥪
依家只係食到火腿芝士同沙律醬嘅甜味,食唔到有蛋
草根妹妹都係鍾意厚身嘅炒滑蛋多啲
不過要講下佢哋嘅包裝又真係做得唔錯
乾淨企理夠體面🥡
📍藍莓起司/招牌火腿/原味起司 ($20)
📍柑橘柳橙/芒果起司 ($19)
📍滿漢($22)
2021-01-01 37 浏览
台灣既國民美食:洪瑞珍三明治相信大家去台灣都一定食過自從今年8月黎左香港後到而家又開分店啦😍仲要開係mk好方便今次仲提供左2款新口味💙藍莓起司🆕藍莓醬配埋芝士酸酸甜甜好滋味強烈推介🧡金桔柳橙🆕金桔味濃帶點點柳橙味酸甜又清新應該會大受歡迎另外仲有四款經典口味💛芒果起司芒果同芝士都好夾🤍原味起司一個字,掂呀❤️招牌火腿都唔錯,有別於茶記既💜滿漢三文治呢間我去到台灣都會想特登去食而家香港有就方便左好多la不得不試
台灣既國民美食:洪瑞珍三明治

芒果同芝士都好夾
🤍原味起司
一個字,掂呀
❤️招牌火腿
都唔錯,有別於茶記既
💜滿漢三文治
呢間我去到台灣都會想特登去食
而家香港有就方便左好多la
不得不試

2021-01-01 27 浏览
洪瑞珍進駐旺角朗豪坊✨/////繼荃灣同屯門 洪瑞珍三文治係旺角朗豪坊開設第三分店🥳買嚟做早餐or輕食都係唔錯嘅選擇☺️.旺角分店推出兩款限定新口味金桔柳橙 藍莓嘅三文治🥪麵包好鬆軟!柳橙味道比較清新 金桔潤喉 好適合喺冬天季節食用 而藍莓配合美乃滋醬食 甜甜地 幾特别.新店開張仲有限時優惠⬇️✅19/12-31/12 每天首60名顧客到店購買 可享買3送3優惠 或者買6件盒裝送一件指定口味嘅三文治‼️—————-洪瑞珍 @hungruichen.hk 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖
洪瑞珍進駐旺角朗豪坊✨
/////

新店開張仲有限時優惠⬇️
—————-
洪瑞珍 @hungruichen.hk
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖
2020-12-22
10 分钟 (外卖自取)
1K
2020-12-31 19 浏览
洪瑞珍登陸香港後一直大受歡迎,相繼於屯門及荃灣開分店後,終於進註九龍區開第三分店!地點極之方便,九龍人可以大飽口福了!除了4款經典口味之外,還推出了2款新口味:藍莓起司 ($20)藍莓味濃郁,味道天然不假,而且不會很甜。柑桔柳橙 ($19)酸酸甜甜,味道清新,相當開胃。芒果清甜,火腿和起司入口咸香;麵包鬆軟,包裝和口味也跟足台灣做法,四層包三層夾心,夾住香濃鮮奶油、美奶滋和一片薄薄的蛋皮。味道獨特香口,令人一吃愛上,難以忘懷!

除了4款經典口味之外,還推出了2款新口味:

藍莓起司 ($20)
藍莓味濃郁,味道天然不假,而且不會很甜。

柑桔柳橙 ($19)
酸酸甜甜,味道清新,相當開胃。

洪瑞珍三文治❤️🥪台灣好出名的洪瑞珍三文治喺香港開左第三分店啦!仲要係喺旺角朗豪坊超方便喔!💡仲要有超多口味選擇真係令人花多眼亂,❄️但要注意如果唔係即食的話要1小時內存放於雪櫃喔。menu💡兩款新口味登場:藍莓起司同柑桔柳橙起司❄️冷藏後食用前於常溫下回溫15至20分鐘💡如果想即時食用,從雪櫃取出後,建議連包裝於微波爐解凍5至8秒🥪滿漢/招牌火腿/芒果起司/原味起司/藍莓起司/柑桔柳橙起司👍"三文治入面的香濃鮮奶油味 加埋秘方的美奶滋好好味""特別推介新口味的柑桔柳橙起司味 酸甜味超夾"
洪瑞珍三文治❤️

menu

💡兩款新口味登場:藍莓起司同柑桔柳橙起司
❄️冷藏後食用前於常溫下回溫15至20分鐘

"三文治入面的香濃鮮奶油味 加埋秘方的美奶滋好好味"
"特別推介新口味的柑桔柳橙起司味 酸甜味超夾"
店鋪:洪瑞珍地址:旺角朗豪坊B2 - 01b號舖相信一講起三文治,唔少人就會諗起洪瑞珍呢個名,呢個品牌喺台灣日賣3萬件👏,而2020年8月終於由台灣飛過嚟香港,唔夠半年就喺旺角朗豪坊開咗第三分店😎除咗滿漢、招牌火腿、芒果芝士、原味芝士四款經典嘅口味,趁住旺角店開幕嘅同一日(19/12),洪瑞珍全線推出新口味——藍莓芝士同柑桔柳橙芝士🧀兩款新口味嘅味道都幾balance,藍莓同柑桔柳橙酸酸甜甜,有新鮮果香🫐,同時有自家黃金比例配方嘅忌廉同芝士,我終於明點解咁多人會爭住買嚟食🤤為慶祝洪瑞珍旺角店開幕,依家仲推出限時限額優惠,喺12月19日至12月31日,每日頭60個客人可以用買3送3嘅優惠,而買滿1盒6件三文治仲送多1件指定口味(招牌火腿/芒果起司)嘅三文治😍,不過優惠唔可以同時使用,亦只限旺角朗豪坊分店,唔好錯過喇🎉
店鋪:洪瑞珍
地址:旺角朗豪坊B2 - 01b號舖

相信一講起三文治,唔少人就會諗起洪瑞珍呢個名,

2020-12-19
5 分钟 (外卖自取)
$60 (其他)
2020-12-31 17 浏览
早排去朗豪坊行街見到洪瑞珍裝修緊,就已經好期待喇🤩洪瑞珍係旺角開分店絕對係九龍人嘅福音呀!感謝洪瑞珍開幕邀請令港女我可以率先同大家分享吓,佢哋加推嘅兩款新口味💕-🔵藍莓起司三文治($20)麵包層次豐富,口感柔軟上下兩層搽滿酸甜嘅藍莓醬 再配上香滑奶油&秘製美奶滋簡單又好味👍🏻🟠柑桔柳橙起司三文治($19)柑桔x柳橙,果醬很特別呢!味道清新開胃,酸甜有致正好減卻奶油起司嘅飽膩感😋而且酸甜之中又交織著咸香芝士味味道非常獨特呀!
早排去朗豪坊行街
見到洪瑞珍裝修緊,就已經好期待喇🤩
洪瑞珍係旺角開分店
絕對係九龍人嘅福音呀!
感謝洪瑞珍開幕邀請
令港女我可以率先同大家分享吓,佢哋加推嘅兩款新口味💕
🔵藍莓起司三文治($20)
麵包層次豐富,口感柔軟
上下兩層搽滿酸甜嘅藍莓醬
再配上香滑奶油&秘製美奶滋
簡單又好味👍🏻
🟠柑桔柳橙起司三文治($19)
柑桔x柳橙,果醬很特別呢!
味道清新開胃,酸甜有致
正好減卻奶油起司嘅飽膩感😋
而且酸甜之中又交織著咸香芝士味
味道非常獨特呀!
2020-12-31 22 浏览
🍊金桔柳橙藍莓cheese🥪Orange & Blueberries Cheese Sandwiches!九龍嘅朋友真係期待咗好耐!終於有新店開到咗朗豪坊🤩人氣臺灣三文治更推出特別新口味,食貨探索嘗新go go go!🍊清新柑橘酸甜可口🍇香甜藍莓芝士濃香🍲豐富滿漢蛋皮香脆🍞經典火腿加熱流心買定一盒放係雪櫃,隨時隨地都食得🤓無論係早餐定宵夜,唔同口味鹹甜皆備。
🍊金桔柳橙藍莓cheese🥪

🍊清新柑橘酸甜可口
🍇香甜藍莓芝士濃香
🍲豐富滿漢蛋皮香脆
🍞經典火腿加熱流心

買定一盒放係雪櫃,隨時隨地都食得🤓
無論係早餐定宵夜,唔同口味鹹甜皆備。

2020-12-31 17 浏览
又係洪瑞珍三文治喇🤤上次荃灣店新開張都介紹過一次 今次朗豪坊又有新店聽日開張👏🏻除咗有兩款新水果口味之外 仲有好多開張優惠 快啲去佢地ig睇吓啦😍.藍莓起司三文治💜 $20我同朋友都覺得呢款好味啲😛佢係兩層藍莓醬 中間就係奶油起司🥰同佢芒果嗰款幾似🧐個藍莓醬甜甜地 再加埋鹹鹹地嘅cheese又幾夾😎不過同藍莓芝士蛋糕唔同 呢款嘅芝士鹹香味濃啲🍰.柑桔柳橙三文治🍊 $19柑桔加柳橙嘅果醬會清新啲 酸酸甜甜😚中間都係夾住奶油起司🧀️我朋友覺得好難食 話接受唔到味蕾衝擊 因為佢有齊酸甜鹹🤯我自己就覺得唔錯🤣不過雖然個三文治睇落細細舊 加咗果醬係會fresh啲🤔但係中間啲奶油太多 食落都有啲膩🥺
藍莓起司三文治💜 $20
柑桔柳橙三文治🍊 $19
  • 藍莓起司
  • 柑桔柳橙三文治
2020-12-31 24 浏览
今日咁岩去咗朗豪坊行街,諗住離開嘅時候突然間見到呢間,因為冇得去旅行太耐,都好掛住台灣特色嘅三文治,見到冇咩人排隊,就即刻走去買,店內有五款唔同嘅三文治揀,但係我食開有塊火腿係裏面嘅就已經賣晒,當時都差唔多六點幾,買晒都係好事,咁即係應該唔會留過夜,跟住我買咗原味嘅三文治,都係十零蚊一個,搭車返屋企差唔多大半個鐘,返到屋企唔算好凍,即刻食,個包裝都好精密,我覺得都算幾乾淨,佢仲有個特色開關,個奶油味都好重,相對都幾好食,不過懷念喺台灣買嘅時候即刻食嘅感覺。
原味
原味
2020-12-22 77 浏览
洪瑞珍自於屯門及荃灣開設分店後,終於將在12月19日正式登陸旺角‼️👏🏻👏🏻▫️洪瑞珍三文治是每次去台灣旅行必買手信之一😋 它的三文治口感很鬆軟綿柔☁️ 香濃的鮮奶油與家族祖傳秘方的美奶滋真的是完美組合‼️足以令你吃不停口🤤▫️除了滿漢、招牌火腿、芒果起司、原味起司4款經典口味外,由12月19日開始將全線分店推出2款新口味:❶藍莓起司🆕 ❷柑桔柳橙起司🆕‼️酸酸甜甜,口感很清新感覺很Fresh✨不小心吃多了也不會有飽膩感‼️🤤🤤▫️朗豪坊新分店還有限時優惠:❶由12月19日至12月31日,每天首60位客人可獲買3送3優惠‼️或 ❷買滿1盒6件三文治套裝再送1件指定口味‼️▫️💡原來洪瑞珍三文治的包裝紙可用於微波爐,只要解凍5-8秒,會有意想不到的口感👅 以後早餐不用再煩惱吃什麼了,靠你了喔 ‼️🤗