2022-11-03
好耐都冇去過食泰國野啦,今次去到位於mk瓊華中心嘅泰thaiology依到裝修好靚,坐得舒服,而且唔會話好嘈,可以同朋友仔好好傾計。今次叫左shake shake海鮮、串燒、馬拉盞炒椰菜苗、素菜冬蔭功同青檸梳打1.shake shake海鮮(三款海鮮)依個係餐廳 Signature嘅食物,佢有3款、5款、8款嘅set咁,今次點左3款set,可以係10樣海鮮入面揀,我地揀左鮑魚、扇貝同虎蝦。海鮮本身係先蒸熱上枱,所以一上枱就好香嘅海鮮味,佢比埋個膠袋我地自己shake,正!海鮮食落爽口彈牙,而醬汁酸酸辣辣夠惹味,總之就叫8款set啦😋2.串燒(6串)我地叫左豬、牛、雞各2串,價錢唔算貴,估唔到上枱係勁大串🤩🤩串燒煮嘅時間岩岩好,所以肉質仲係嫰口,加埋d沙嗲一齊食,正呀😋3.馬拉盞炒椰菜苗椰菜苗夠晒爽口,而且炒出黎唔算太油,馬拉盞味濃得黎又唔會遮到椰菜苗本身味道,好食😋4.素菜冬蔭功上枱會用火燒住,保護溫度!撈下個湯底已經聞到好香嘅素菜味!入口酸辣味岩岩好,易入口,而且蔬菜味道落晒湯到,非常好飲😋5.青檸梳打最後整返杯青檸梳打作結,夠晒清新,解晒油膩感,好滿足。整體黎講,餐廳坐得舒服,食物
1.shake shake海鮮(三款海鮮)
2.串燒(6串)
3.馬拉盞炒椰菜苗
4.素菜冬蔭功
5.青檸梳打
最後整返杯青檸梳打作結,夠晒清新,解晒油膩感,好滿足。
整體黎講,餐廳坐得舒服,食物質素高,岩晒好辣人士三五知己一齊食。