2018-04-19
🥗🌯🍖今日又黎葵涌廣場巡遊掃街!呢期又潑水節又盛 我突然被感染 都好想下泰國野!呢間看似平凡嘅泰國野,原來又平又好食😍先黎一罐青檸梳打 記住一定要呢款泰國version先有風味同好飲!呢個泰式生菜包真係不得了咁大碗都係$35👍🏻💓入面嘅豬肉肉汁勁多,小小辣配埋洋蔥酸酸甜甜,真係好有泰式風味🤤連啲生菜都好新鮮!信我!一定要試😝而呢個係馳名嘅四色芒果糯米飯🤤$30已經有四款💓白色係傳統椰汁味,紫色係紫糯米,綠色係班蘭味,紅色係蝶豆花?(唔知點解係紅色🤣我都食唔出係咩味又冇問🤣)個人覺得班蘭味道最特別😝而且個芒果又香又甜一啲都唔酸😍美中不足係椰汁太少,糯米飯可能放得耐又凍咗變咗小小硬,所以溫馨提示大家趁熱食係最好味👍🏻💓點攪 第一間已經塞飽左大半個胃 咁我唯有行陣街 消化下先繼續掃啦
呢間看似平凡嘅泰國野,原來又平又好食😍
呢個泰式生菜包真係不得了咁大碗都係$35👍🏻💓