2025-06-04 106 浏览
今日去了九龍灣同朋友去食泰菜。我們點了🐃泰青檸燒牛肉沙律~清爽的沙律搭配酸香的青檸燒牛肉,口感豐富。🐥泰式海南雞飯~嫩滑的雞肉搭配香噴噴的油飯,配有特製醬料。🍢沙爹串牛/雞~香烤肉串,牛和雞肉質鮮嫩,搭配沙爹醬,風味獨特。🥭芒果糯米飯~甜美的芒果與香糯米飯相得益彰,是經典的泰國甜品。香味泰式奶茶~濃郁的泰式奶茶,茶香氣四溢。青檸柑桔~清新的青檸與柑橘,帶來爽口的味覺享受。泰國料理色香味俱全。
今日去了九龍灣同朋友去食泰菜。

我們點了

🐥泰式海南雞飯~嫩滑的雞肉搭配香噴噴的油飯,配有特製醬料。

香味泰式奶茶~濃郁的泰式奶茶,茶香氣四溢。

青檸柑桔~清新的青檸與柑橘,帶來爽口的味覺享受。

泰國料理色香味俱全。

2025-06-01 127 浏览
德福食肆多的是,在眾多食肆之中選擇吃那一間,確實不容易。這次來到泰廚房子,見到價錢實惠,食物選擇不少,晚上還有晚餐,優惠套餐,食物份量十足,非常吸引。泰廚房子位於德福花園商業平台位置,從商場進入都非常方便。餐廳地方不算大,座位都不少,坐下不久,就差不多滿座。吃泰國菜,柚子沙律、串燒、咖喱和金邊粉都不能少,下單後不久,很快上菜。沙嗲串燒半打 HKD72,3串牛肉和3串雞肉。串燒個串肉都好大片,無論牛肉或雞肉,都加上香料醃製,只需加少許沙嗲醬,肉本身香草味相配,已經很有風味。鮮蝦柚子沙律 HKD88,加上腰果、洋蔥絲、沙律菜。鮮蝦好食,柚子肉清甜,爽脆新鮮沙律菜,連配菜配上酸辣汁,有點辣但非常開胃。泰式黃咖喱虎蝦 HKD128,虎蝦開邊後炸至香脆,份量都不少,咖喱醬加入蛋汁煮成,咖喱香甜而不辣,好有蛋香味,好食。泰式炒鮮蝦金邊粉 HKD98,金邊粉份量十足,吃一口鑊氣十足,甜甜醬汁都好惹味。碟邊伴著辣椒粉,如果不能吃太辣,就落一半就夠。凍泰式奶茶 HKD22,和平常喝到泰式奶茶相比又沒有好甜,奶味相對較重。凍柑桔青檸 HKD14,咸柑桔配上青檸,咸咸酸酸都幾解膩。

• 鮮蝦柚子沙律
  • 泰式黃咖喱虎
  • 泰式炒鮮蝦金邊粉
  • 泰式奶茶
  • 沙嗲串燒
推薦九龍灣嘅高質泰國菜😍 店員親切熱情,環境舒適 好 chill,啱晒同朋友嚟食 dinner泰風味手撕脆皮雞 (半隻)🍗勁正🤩只要$58勁抵!熱辣辣嘅脆皮雞 外皮香脆,肉質鮮嫩,搭配特製醬汁,味道非常出色!!手撕的方式讓雞肉更加入味,適合與朋友分享~泰鮮蝦金邊粉🦐必食炒金邊粉😋😋 造型好吸引🍳 搭配新鮮蝦仁、香蔥,味道鮮美,金邊粉口感彈牙滑順,令人回味無窮!沙爹串燒牛/雞 (雙拼) 🍢係泰國經典小食,用香料醃製,雙拼選擇牛肉和雞肉,口感好嫩滑有咬口 味道香濃,搭配花生沙爹醬食用更有風味🤤🤤手打蝦餅🍤用新鮮蝦仁製作,外脆內嫩,通常會搭配酸梅醬,口感非常彈牙,好適合作為開胃小食😍最後仲有甜品送😍😍💚泰式奶茶以濃郁的紅茶為基底,味道香甜獨特,十分受歡迎🥳特別適合搭配泰國菜青檸梳打清新解渴😋青檸的酸味搭配梳打水,十分爽口,適合炎熱天氣

泰風味手撕脆皮雞 (半隻)🍗

泰鮮蝦金邊粉🦐

沙爹串燒牛/雞 (雙拼) 🍢

手打蝦餅🍤

最後仲有甜品送😍😍💚

泰式奶茶

青檸梳打
清新解渴😋青檸的酸味搭配梳打水,十分爽口,適合炎熱天氣

位於九龍灣德福廣場一期平台的泰房廚子,無疑是泰國美食的愛好者必到之地!一進入餐廳,就被充滿泰國風情的裝潢和香氣所吸引,立即感受到熱情的氛圍!😋首先,我試咗**海南雞飯**,這道菜的賣相非常吸引,嫩滑的雞肉搭配上香氣四溢的米飯,令人忍不住想立即品嚐。雞肉的鮮嫩程度讓我驚訝,輕輕一咬,肉汁四溢,搭配上特製的醬油,味道更上一層樓,真係令人心滿意足!🍗🍚接著,我又嘗試咗**泰風味手撕脆皮雞**,外皮酥脆,裡面卻保持著雞肉的鮮嫩。這道菜的香氣讓我無法抗拒,咬下去時,脆皮的口感與肉質的汁多形成絕妙的對比,每一口都令人陶醉!🔥然後,**KK手打炸蝦餅**更係一個驚喜!炸得金黃酥脆的蝦餅,外層香脆,內裡蝦肉鮮美,搭配上酸甜的醬汁,簡直令人食指大動,無法停口!每一口都彷彿帶來海洋的味道,讓我感受到大海的清新!🦐此外,我仲試咗**沙爹雞肉及牛肉串燒**,這道菜的香氣撲鼻而來,搭配上特製的花生醬,味道更加出色。雞肉和牛肉都煮得剛好,肉質鮮嫩,讓我一口接一口,完全享受不到滿足!🥙最後,當然不能錯過**泰式風味奶茶**,濃郁的奶香與茶香交織,甜而不膩,喝下去的瞬間,整個身心都得到放鬆,真係好開心!☕️總括來說,泰

總括來說,泰房廚子係一個讓人感受到泰國熱情的地方,無論是食物的質素、環境的氛圍,還是服務的周到,都讓我期待下次再來!✨

庆祝纪念
生日
優惠券、試食活動
2025-05-27 252 浏览
今日同老公去九龍灣探朋友,之後就到德福廣場食晚飯。朋友推介,叫我哋食泰國嘢,價錢親民,餐廳係泰國人主理,正宗泰國菜。餐廳空間大,裝修以泰國風情為主,座位寬落,坐得舒服。餐牌選擇幾多,同埋有D item做緊promo,整體價錢都幾抵。老公發辦叫左兩款小食,一個主食,一個飯,另外兩杯飲品。手包春卷:春卷剛炸起,熱辣辣,好脆口。裡面有香菜、紅蘿蔔、木耳同粉絲等配料,點埋醬,酸酸甜甜,仲好食。沙爹串燒 (半打):牛同雞各3串,串燒每串份量都好大塊,帶焦香味,兩款都燒到標油,好juicy,好味道。清邁鐵板蠔仔蛋:蠔仔勁大隻,份量多,每口都食到蠔仔,同埋好香雞蛋味。底層鋪左洋蔥,咁就唔驚燶同痴底,另外用鐵板上,食到最後都唔會凍晒,幾好。泰式海南雞飯:係無骨海南雞,雞肉嫩滑,油飯夠香,旁邊配左青瓜,好清爽。飲品:老公食泰國嘢必叫凍泰式奶茶,佢話奶味重,口感幼滑,叫左少冰少甜,味道剛剛好。我就叫左柑桔青檸,少少凍柑桔味,青檸味濃,酸may may,冰凍消滯。 甜品:免費贈送,仲要係我鐘意食嘅椰汁千層糕同椰汁西米糕,好驚喜。兩款甜品椰汁味重,唔太甜,絕對係泰國風味,食完好飽好滿足。
餐廳空間大,裝修以泰國風情為主,座位寬落,坐得舒服。

2025-05-24
2025-05-26 61 浏览
德福抵食之選!估唔到商場鋪口味都咁正宗👍🏻。🔸沙爹串燒 $72可以揀3串雞、3串牛。濃濃嘅新鮮香茅味,醃到好入味。雞肉串肉質特別軟腍。冇諗到商場鋪都做到喺東南亞國家食到嘅口味。🔸泰式黃咖哩虎蝦 $128黃咖喱溫和順滑,好啱用嚟撈飯。虎蝦好大隻,肉質緊實。🔸泰鮮蝦金邊粉 $98用蛋皮包住特別靚。好香羅望子味道,口味好正宗。估唔到仲有少少鹹香嘅蝦米。份量多到驚人,大概夠三個人食。🔸鮮蝦柚子沙律 $88香辣開胃,蝦肉超彈牙!🔸泰式奶茶 $22🔸泰式檸茶 $22好香嘅香料茶底,好濃又唔澀。

德福抵食之選!估唔到商場鋪口味都咁正宗👍🏻。

🔸沙爹串燒 $72

🔸泰式黃咖哩虎蝦 $128
黃咖喱溫和順滑,好啱用嚟撈飯。虎蝦好大隻,肉質緊實。

🔸泰鮮蝦金邊粉 $98

🔸鮮蝦柚子沙律 $88
香辣開胃,蝦肉超彈牙!

🔸泰式奶茶 $22
🔸泰式檸茶 $22
好香嘅香料茶底,好濃又唔澀。

2025-05-26 53 浏览
餐廳位於德福廣場既平台,交通便利。店員穿上泰國傳統服飾,餐廳充滿泰式風情。晚市高峰時段到餐廳用饍,有機會要拎飛輪候,所以建議提早預約。泰式海南雞飯海南雞肉質滑嫩可口,無骨方便食用,醬料有辣醬及蒜油醬。黃薑飯做到金黃色,顏色吸引,黃薑香味令人更有胃口。沙嗲串燒可以雞肉牛肉雙拼,沙嗲醬汁有滿滿一小碗,味道不辣,又香又甜,仲有花生醬。雞肉和牛肉每舊都大大塊,啖啖都係肉,食落相當滿足。泰式咖喱大蝦虎蝦有手掌咁大隻,蝦身開邊,炸得金黃色,先放在黃咖喱醬入面。蝦頭有蝦膏,味道濃郁,蝦肉可容易用叉從蝦殻扯起,可叫埋油酥餅沾點咖哩配搭食用。炸蝦餅外皮炸得香脆,蝦餅結實有咬口,一炸起就送上枱,蝦餅附有甜甜的醬汁。青檸梳打可以憑自己喜好加糖水,青檸梳打酸酸甜甜,好不開胃。KK獨特香味泰式奶茶泰式奶茶較一般奶茶更加香甜順滑,有獨特既香甜味。

泰式海南雞飯

沙嗲串燒

泰式咖喱大蝦

炸蝦餅

青檸梳打
可以憑自己喜好加糖水,青檸梳打酸酸甜甜,好不開胃。

KK獨特香味泰式奶茶
泰式奶茶較一般奶茶更加香甜順滑,有獨特既香甜味。

試食活動
身為牛頭角街坊,呢間泰廚房子真係第一次幫襯!🤯 估唔到咁有驚喜,啲泰菜又好食又抵食,一定要推介俾大家!🥳🐔 手撕脆皮雞 (半隻)我哋叫咗半隻,嘩,幾大隻㗎!🤩 唔係春雞 size 喎!雞髀滑就正常啦,估唔到雞胸都唔會好老,而且入味,皮又脆卜卜,真係合格有餘!👍 點埋佢哋嘅醬汁,正!🤤🍢 沙嗲串燒 (牛 + 雞) (半打)又係幾有驚喜!🤩 因為 72 蚊,但肉嘅份量幾多,又唔係燒到又細粒又乾柴,抵讚!👍 🍤 手打蝦餅蝦餅好彈牙,唔係來貨貨色👍 食得出係手打嘅,口感紮實, 不過咸味可以再出啲會更好!🍜 鮮蝦金邊粉一上枱,俾佢哋嘅網紋外觀吸引咗!🤩 打卡一流,味道又好好,酸酸甜甜好開胃!😋 而且同樣地又係份量多,一定夠飽!👍 金邊粉炒得夠乾身,配埋啲鮮蝦同花生碎,口感豐富!🤤🍹 泰式奶茶 & 青檸梳打飲品我哋叫咗泰式奶茶同青檸梳打,都係正常水準!😌 泰式奶茶夠晒香濃👍呢間性價比真係超高!🤩 有質素之餘又好食夠飽,真係冇投訴!👍 作為九龍灣、牛頭角街坊一定會再次幫襯!😎📍 九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P8A號舖

🐔 手撕脆皮雞 (半隻)

🍢 沙嗲串燒 (牛 + 雞) (半打)

🍤 手打蝦餅

🍜 鮮蝦金邊粉

🍹 泰式奶茶 & 青檸梳打

📍 九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P8A號舖

2025-05-22 271 浏览
𓊔 𓊔 𓊔 在九龍灣德福廣場的平台上,藏著一家低調卻不失華麗的泰式食府 —— 泰廚房子。這裡的菜色不僅忠於泰國傳統風味,更在細節處展現廚師的匠心獨運,每一道料理都值得細細品味。 𓊙泰風味手撕脆皮雞(半隻)必點招牌!這道脆皮雞絕對是店家的鎮店之寶!外皮炸至金黃酥脆,輕輕一撕,便能聽見「咔嚓」的悅耳聲響。雞肉依然保持嫩滑多汁,搭配泰式酸辣醬或魚露辣椒,層次更加豐富。食客能盡情享受手撕的快感,毫無顧忌地大快朵頤。 𓊙泰鮮蝦金邊粉金邊粉的擺盤堪稱藝術 —— 以薄如蟬翼的網紋蛋皮包裹,揭開後,金邊粉色澤油亮,酸甜適中,帶有濃郁的鑊氣。鮮蝦彈牙爽口,與花生碎、青檸檬的清香交織,開胃又滿足。 𓊙沙爹串燒(牛/雞/雙拼)這裡的沙爹串燒絕非泛泛之輩,牛肉軟嫩多汁,雞肉醃製入味,炭烤後帶有微微焦香。沙爹醬濃郁帶花生香氣,微甜微辣,與肉香完美融合。推薦雙拼,一次品嚐兩種風味! 𓊙手打蝦餅蝦餅厚度驚人,咬下去瞬間感受到蝦肉的鮮甜與彈牙口感,絕非一般粉感重的廉價貨色。蘸上泰式甜酸醬,酸甜微辣,更能提鮮。𓊙 KK獨特香味泰式奶茶泰式奶茶的靈魂在於茶香與煉乳的平衡,這裡的版本茶味醇厚,甜度恰到好處,不會過膩

𓊔 𓊔 𓊔

𓊙泰風味手撕脆皮雞(半隻)

𓊙泰鮮蝦金邊粉

𓊙沙爹串燒(牛/雞/雙拼)

𓊙手打蝦餅

𓊙 KK獨特香味泰式奶茶
泰式奶茶的靈魂在於茶香與煉乳的平衡,這裡的版本茶味醇厚,甜度恰到好處,不會過膩,尾韻帶有淡淡花香,令人回味。

𓊙泰式檸茶
比起港式檸茶的濃烈苦澀,這杯泰式檸茶更顯輕盈。茶底柔和,檸檬的酸香清新自然,非常適合在享用濃郁泰菜後解膩醒胃。

若你追求正宗泰味與精緻體驗,這裡絕對是九龍灣的隱藏瑰寶。記得提前預約,以免向隅!

𓊔 𓊔 𓊔

2025-05-12
  • 炸蝦餅
  • 泰式奶茶
  • 沙嗲串燒
  • 泰式鮮蝦炒金邊粉
2025-05-22 41 浏览
九龍灣地鐵站德福廣場平台,位置超級方便,夜晚幾乎座無虛席~同男朋友都覺得呢度好泰好chill,店員好helpful ,一直幫我地加水✨泰式炒鮮蝦金邊粉薄薄蛋皮包住,賣相同泰國一樣~金邊粉炒得乾身,有蝦、豆乾、芽菜,口感豐富!加左花生碎更惹味,中意加埋辣椒乾都得!✨泰風味手撕脆皮雞半隻店舖招牌菜之一!雞皮脆肉嫩,好多肉汁唔齊唔乾~同泰國食味道一模一樣,配有泰式辣醬同甜酸辣醬!✨柚子沙律一定要點!柚子新鮮爽甜,完全冇酸澀味~撈埋大蝦洋蔥香茅,腰果增加口感,酸酸甜甜好開胃~✨沙爹串燒(雞牛雙拼)燒到帶點焦香,份量好大食肉獸最啱!配上沙嗲醬,飽到上心口

✨泰式炒鮮蝦金邊粉

✨泰風味手撕脆皮雞半隻

✨柚子沙律

✨沙爹串燒(雞牛雙拼)
燒到帶點焦香,份量好大食肉獸最啱!配上沙嗲醬,飽到上心口
  • 泰式鮮蝦炒金邊粉
2025-05-21 39 浏览
「九龍灣德福都有出色泰菜」除左小編自己鐘意食泰菜,友人都系泰菜愛好者,小編今次就同友人帶埋大家黎到九龍灣,同大家介紹位於德福廣場門外,位置非常便利既泰菜 一 泰房廚子🌟沙嗲串燒 $72串燒燒得夠香之餘,肉質吾會柴,沙嗲食得出花生香🤤👍🏻🌟泰式豬手飯 $85豬手燘得軟腍入味,充滿膠質,好好餸飯🤤👍🏻👍🏻🌟鮮蝦柚子沙律 $88作為前菜非常清爽,柚子清甜,蝦肉彈牙🤤👍🏻👍🏻🌟菠蘿海鮮炒飯 $98炒飯炒得夠乾身,幾夠鑊氣,配料亦比得非常豐盛🤤👍🏻👍🏻🌟泰式甜品拼盤 $48斑蘭糕、斑蘭千層糕口感煙韌,椰汁西米糕香甜🤤👍🏻🌟清邁鐵板蠔仔蛋 $72蠔仔肥美,蛋煎得幾香,芽菜爽脆🤤👍🏻🌟泰風味手撕脆皮雞 $58燒雞外皮燒得微脆,肉質嫩滑之餘,撕開入面仲滴緊汁🤤👍🏻👍🏻🌟泰式黃咖喱軟殼蟹 $138黃咖喱作為泰菜標配,配蒜蓉包食又得,用黎餸飯都得,而今次嗌既軟殼蟹亦炸得酥脆🤤👍🏻👍🏻📍泰廚房子地址:德福廣場1期平台P8A號舖
「九龍灣德福都有出色泰菜」

🌟沙嗲串燒 $72
串燒燒得夠香之餘,肉質吾會柴,沙嗲食得出花生香🤤👍🏻

🌟泰式豬手飯 $85
豬手燘得軟腍入味,充滿膠質,好好餸飯🤤👍🏻👍🏻

🌟鮮蝦柚子沙律 $88
作為前菜非常清爽,柚子清甜,蝦肉彈牙🤤👍🏻👍🏻

🌟菠蘿海鮮炒飯 $98
炒飯炒得夠乾身,幾夠鑊氣,配料亦比得非常豐盛🤤👍🏻👍🏻

🌟泰式甜品拼盤 $48
斑蘭糕、斑蘭千層糕口感煙韌,椰汁西米糕香甜🤤👍🏻

🌟清邁鐵板蠔仔蛋 $72
蠔仔肥美,蛋煎得幾香,芽菜爽脆🤤👍🏻

🌟泰風味手撕脆皮雞 $58
燒雞外皮燒得微脆,肉質嫩滑之餘,撕開入面仲滴緊汁🤤👍🏻👍🏻

🌟泰式黃咖喱軟殼蟹 $138

📍泰廚房子
地址:德福廣場1期平台P8A號舖

2025-05-18 66 浏览
由泰國人主理既泰房廚子,係呢度食野好似置身喺泰國咁🌴🌴環境舒適,服務員態度非常好,笑容滿面。食物方面,份量非常足夠,可以話大件夾抵食🌝仲有甜品送呀🩷▫️沙嗲串燒分別叫左3串牛3串豬,每串都啖啖肉,而且有泰式香料混合,食落口感更豐富,而且肉質仲好滑👍🏻👍🏻▪️手打蝦餅鮮蝦味十足,即叫即整熱辣辣,趁熱食好香口▫️泰式海南雞飯雞肉嫩滑,仲係無骨果隻🤩,配油飯好香▪️清邁鐵板蠔仔蛋粒粒勁大粒既蠔仔🦪,蛋邊煎到勁香脆可口,鐵板底仲墊有洋蔥,以防燶底,好用心
由泰國人主理既泰房廚子,係呢度食野好似置身喺泰國咁🌴🌴

仲有甜品送呀🩷

▫️沙嗲串燒

▪️手打蝦餅
鮮蝦味十足,即叫即整熱辣辣,趁熱食好香口

▫️泰式海南雞飯
雞肉嫩滑,仲係無骨果隻🤩,配油飯好香

▪️清邁鐵板蠔仔蛋
呢間泰國菜價錢親民,服務又好。我哋叫咗泰式炒鮮蝦金邊粉鑊氣十足,金邊粉炒得乾身唔油膩,鮮蝦爽口,配埋花生碎、青檸同辣椒粉,食落好開胃! 小食手打蝦餅外皮炸得金黃酥脆,蝦肉鮮味,點埋甜酸醬更好味。而沙嗲串燒牛同雞肉都燒得香嫩,沙嗲醬香濃帶花生香。 另外,泰式黃咖喱虎蝦🦐,咖喱香濃帶椰奶香,虎蝦大大隻,肉質爽口,仲有薯仔同蔬菜,配蒜蓉包好食😋飲品方面,凍泰式奶茶🥤茶香濃郁,甜度適中。青檸🍋‍🟩梳打清新酸甜。

小食手打蝦餅外皮炸得金黃酥脆,蝦肉鮮味,點埋甜酸醬更好味。
而沙嗲串燒牛同雞肉都燒得香嫩,沙嗲醬香濃帶花生香。

2025-05-17 66 浏览
晚上肚餓,四處逛逛,走到九龍灣德福,發現香氣四溢,裝修精緻,氣氛甚佳的店舖便入內嘗試。手包春卷 $48春卷炸到微微金香,一咬下去,鬆脆可口又不油膩,加上特配的醬汁,更另春卷絕冇油膩感,絕佳的餐前小食。泰風味手撕脆皮雞 (半隻) $58脆皮雞一遞上枱,隨即聞到淡淡清香的雞味,一撕開脆皮雞,肉汁四濺,另人食指大動,當初嚐脆皮雞時,隨即比嫩滑加爆汁的雞吸引,另人一試難忘。沙嗲串燒 (半打) $72建議串燒選雙拼-牛及雞,牛串牛味濃郁又容易嘴嚼,雞串嫩滑又多汁,2款串燒都十分美味,加上靈魂的沙嗲汁。微辣加上有香甜花生味,醬汁加配串燒一同進食,另食材提升一個層次。泰式炒鮮蝦金邊粉 $98金邊粉火喉控制得宜,又保持到粉的嫩滑,又不會炒得太濕或太干,恰度好處,加上很大隻的爽嫩鮮蝦,炒金邊粉另人食得不能停口。凍泰式奶茶 $22奶茶很滑又不甜凍金桔青檸 $14金桔青檸有一點微酸,開胃之選泰廚房子偉業街33號德福廣場1期平台P8A號舖

手包春卷 $48

泰風味手撕脆皮雞 (半隻) $58

沙嗲串燒 (半打) $72

泰式炒鮮蝦金邊粉 $98

凍泰式奶茶 $22
奶茶很滑又不甜

凍金桔青檸 $14
金桔青檸有一點微酸,開胃之選

泰廚房子
偉業街33號德福廣場1期平台P8A號舖
泰風味手撕脆皮雞 (半隻)

泰式炒鮮蝦金邊粉

沙嗲串燒 (半打)

手包春卷

凍泰式奶茶及凍金桔青檸

泰風味手撕脆皮雞 (半隻)
泰式炒鮮蝦金邊粉
沙嗲串燒 (半打)
手包春卷
凍泰式奶茶及凍金桔青檸
  • 沙嗲串燒(半打)
  • 泰風味手撕脆皮雞(半隻)
3K
放工後到左德福的泰廚房子食晚飯,呢間泰國野幾好食,價錢又唔貴。先用Qr code落單,餐牌上有唔少特價菜式,價錢相當親民。⭐KK手包春卷春卷上枱時熱辣辣,好脆口,內邊包著素菜同芋頭等,又香又好食,點埋個甜酸醬更正🤤⭐沙嗲串燒揀左牛雞雙併,肉串大大條,燒得香口肉嫩,個沙嗲醬勁好食喎😍⭐清邁鐵板蠔仔蛋鐵板燒熱左,上枱時咋咋聲響㗎,遠遠已聞到香味。蛋嫩蠔仔肥美,下邊有洋蔥同芽菜,貌似塗左牛油在鐵板上,個陣香味在夾起蠔仔蛋後更突出。旁邊的辣醬必點,點左更惹味😋⭐泰式豬手飯最後係豬手飯,豬手炆得極淋,一夾就甩開,豬皮軟嫩係滿滿嘅骨膠原感覺,肉質鮮味,調味本身已好正,點埋個酸辣醬正好去膩,好好食🤤⭐泰式奶茶茶香奶滑夠甜美,仲勁大杯添😆叫太多食唔晒,留返聽日帶飯吧,呢個價真抵價食。

⭐KK手包春卷

⭐沙嗲串燒
揀左牛雞雙併,肉串大大條,燒得香口肉嫩,個沙嗲醬勁好食喎😍

⭐清邁鐵板蠔仔蛋

⭐泰式豬手飯

⭐泰式奶茶
茶香奶滑夠甜美,仲勁大杯添😆

叫太多食唔晒,留返聽日帶飯吧,呢個價真抵價食。

2025-05-15