2021-04-13
越式豬頸肉撈檬我最愛嘅越南美食之一,豬頸肉笑得好香,每件都好大塊,而且肉質鮮甜美味,餐廳用嘅醬汁撈得非常好食,配上撈檬裏面嘅新鮮蔬菜,平衡到肉嘅鮮味和檬粉清新嘅感覺,實在太好食。安南鮮蝦米紙卷越南美食嘅米紙卷,都係我好鍾意嘅食物選擇之一,嘅米紙卷包住入邊豐富嘅餡料,非常鮮味,夾埋蔬菜紅蘿蔔等一齊食,非常健康又美味嘅小食。越式青檸冰超正嘅飲品,最鍾意青檸嘅香味,令人提神醒腦之餘,仲有開胃消滯嘅感覺,飲品只需要加$12 ,仲大大杯,真係好抵飲呢!芒果西米露呢個芒果西米露好香芒果味,而且唔會太甜,可以當飲品,又可以做甜品,真係一舉兩得。總括而言,呢間越南餐廳CP值極高,食物質素好,而且服務周到,係一間值得再返嚟食嘅餐廳選擇。
安南鮮蝦米紙卷
越式青檸冰