I tried this restaurant because there are always many people queuing up for nearly an hour for the seats.That night I went there with friends. A friend ordered a bowl of Korean rice and I ordered a dish of pasta with salmon. Both dishes were very wet, especially mine. The pasta sauce was like creamy soup, too much cheese and cream. Although the dish cost HK$65 not very cheap, I couldn't stand to finish the whole dish, only ate 1/3.I won't go there again. Don't understand why there're so many peo

I won't go there again. Don't understand why there're so many people waiting outside for a meal.
2007-02-11 12 浏览
門面與樓下的pokka cafe頗相似,感覺甚至更高檔。但裡面竟然似茶餐廳的格局,總之就好唔自在。仲有,原來套餐並沒有餐飲,全部要另外加錢,令我頗反感。我和朋友兩個人去食,朋友忍得住唔飲野,只叫一客海鮮沙律。我當然唔得,要一個焗豬扒飯加杯凍檸茶。先來海鮮沙律,我和朋友share食。沙律外觀都唔多掂,雖有幾隻蝦(我冇食),但一睇就知唔靚。三文魚亦然,亳無鮮味,顏色又唔得。車厘茄有點酸,唯個菜算是幾清新。我和朋友都對此沙律都有點失望。等了近一個小時,焗豬扒飯才到。order時侍應已講明是用牛肉汁去焗,都幾特別。佢其實係用牛肉汁,有d黑椒,加上芝士和雞蛋片和磨菇面。味道幾特別,豬扒都算"淋",不過芝士唔夠香,蛋冇味,所以總體來說只是一般。以環境、食物和價錢去比較,我覺得唔多好。

以環境、食物和價錢去比較,我覺得唔多好。
2007-02-09 11 浏览
First of all, I loved this restaurant when i am still going secondary school, I think its a great restuarant.BUT, today i had this VERY UNHAPPY experience I want to share with everyone.I ordered a Deep Fried Chicken Curry with rice for lunch, and turned out what i got is just pan fried chicken. I think everyone will know how a deep fried chicken looks like right?I told one of the waitress why it looks like that, but she answered that was like that all along. Their attitude are so so bad, and ins

I told one of the waitress why it looks like that, but she answered that was like that all along. Their attitude are so so bad, and insist deep fried is like that. Sigh~

I have attached a picture for you guys to look at.

And urge everyone of you, forget about how good this restaurant WAS la. NEVER, NEVER go again la!!!!!!!!!!
2006-06-09 16 浏览
90年已經幫趁開~以前好好味的~近年每況愈下,唔可以再忍受~~~最後那次去食係上年6月,一行6人,等好耐先有人幫到我們落order, 侍應學緊用pda落單,每人要重覆講同一食物三次, 侍應先完成落單程序~好煩~~~等好耐先來食物, 可惜係唔好食的~~~本來order左三杯緑茶奶昔,等左好耐, 先有人走來話無貨~~~6個人叫的野食都唔同~但6個人都覺得唔好味~~~都一致咁話以後會再幫趁~~~
90年已經幫趁開~
以前好好味的~
近年每況愈下,唔可以再忍受~~~

最後那次去食係上年6月,
一行6人,
等好耐先有人幫到我們落order, 侍應學緊用pda落單,
每人要重覆講同一食物三次, 侍應先完成落單程序~
好煩~~~

等好耐先來食物,
可惜係唔好食的~~~

6個人叫的野食都唔同~
但6個人都覺得唔好味~~~
都一致咁話以後會再幫趁~~~
1) 芝士焗海鮮意粉($58) -份量好少,芝士又唔夠濃,意粉太乾,海鮮又無味!2) 韓國石頭飯($58) -韓國汁好怪又帶酒味!
1) 芝士焗海鮮意粉($58)
-份量好少,芝士又唔夠濃,意粉太乾,海鮮又無味!

2) 韓國石頭飯($58)
-韓國汁好怪又帶酒味!
2006-04-07 23 浏览
今天與友人開餐,大家也未曾到過。七點三去到,不用等位。環境不錯。點了牛肉鍋、海鮮長通粉和雞軟骨,很大碟,一路食,一路傾計,氣氛不錯,值得推介。要彈的是待應的圍裙可以更乾淨。
2006-03-20 10 浏览
昨天Sunday, 一個人在附近行街,約五點多有點餓於是入去這間外觀看似不俗的,店的外貌有點pokka caf的shadow 呀!所以我都覺得it should be okay as I guess!!order了一個cake tea set, 如果叫特飲並不是加錢,而係散叫!我原本想叫杯iced mocha,但我相信無pacific coffee 和starbucks 沖得咁好飲所以放棄,只好叫了杯iced lemon tea, 但係杯iced L. tea 係完全唔好飲囉!d lemon 可能唔fresh, 苦苦地架! 但係件cake 就唔錯, 我叫左個chestnut cake, d cream 好好味,但個餅底就差左少少,唔係咁脆,可能放左係refri一段時間了(我估計)Overall都ok ga! 但係入面有d staff 就完全無笑容,俾人客ga 感覺麻麻地,好彩serve 我的那個waitress 就勁好笑容! 下次去都要揾返佢落order!
2006-02-22 7 浏览
我為食貓開開心心唸住同男友去鋸扒,點知餐湯都未飲完D侍應就趕收工(不過果陣8點幾咋),o拿o拿林放晒D主菜上黎;我話我未飲完湯喎,佢都一於少理。真係以為自己入左一間要收加一既茶餐廳,無汽水送,就送你一肚氣啦!
2006-02-08 14 浏览
D Waiter 質素差, 野食欠落單,令食客苦苦等候.另Waiter收野太早,不詢問便收了客人餐盤. 埋單亦慢.雖然食物質量過得去
雖然食物質量過得去
2005-08-21 3 浏览
今日去太古城買書包,見到下午茶時間,就來這裡食。仔仔要了個肉醬意粉兒童餐包汽水一杯($38),個餐份量對小朋友來講剛剛好,但我個仔就...剩好多囉。肉醬得少少,意粉就一碗仔到。二件細塊炸雞肉(冇味的),四條粗薯條(又凍又硬)。一杯超市某某蛋旦布丁和一杯有一片檸檬的可樂,其實可以飲忌廉湯或橙汁的。自已就要了個焗白汁意粉碰炸雞塊包汽水一杯($38),如想飲其它飲品如咖啡等,熱飲就要加八元,凍飲就要加十元。個意份味道一般但就有幾多芝士粉鋪在意粉面,但我就不喜歡囉。只有兩小片煙肉和幾片磨菇片料,而意粉不算硬,有一碗到份量。而個炸雞塊同仔仔的一樣,不過都有六塊放在一片生菜上。炸雞肉味冇,不過幾熱。汽水要忌廉,不過味道好似怪怪地,很難飲呀。食完都好飽,因為個意粉好漏呀。順帶一提,這裡廁所是要去吉之島內的公共廁所。冇人加水,桌面有少少污穢,但收加一。還有收錢快,但找錢好慢呀。個待應不等妳找錢就清理桌面趕你走咁,重要將紙幣和單放在碎銀上阻你取回咁。之前服務不是這樣差的,真的以後一定冇下次幫襯呀。
2005-06-20 1 浏览
以同類型餐廳來說﹐價錢算便宜﹐而且質素也不錯﹐西式日式都有﹐任君選擇。店內也裝修得不錯﹐座位很舒服。兩間分店都位於吉之島裡面﹐方便食完去Shopping 或者Shopping 完去食野。
2005-04-28 7 浏览
平時行開都見有好多人排隊, 不過今晚見冇人, 咁就入去食喇...我order左個三文魚扒, 今晚話order呢個有野飲送喎, 哈, 喜出望外呀!跟住再加$18換個salad bar啦, 但佢只限俾一個人食, 一share就要收全費... 佢原價好似要$40左右...咁我男朋友叫左個鰻魚飯box啦...三文魚扒好重香草味, 香草都好似蓋過晒三文魚既味, 不過都ok既, 因為我都幾鍾意食香草...salad bar都幾多野食啦, 不過佢d sauce就有d核突, 唔知係咪冇乜人order, 佢好似變到一pat野咁...聽聞個鰻魚飯都ok喎...今晚食左$170左右啦...不過埋單時係俾credit card, 但個waitress超趕時間咁求其放張咭o係桌上就走人, 如果呢一下微細動作都可以兼顧到, 我諗我會俾高d分呢度...
咁我男朋友叫左個鰻魚飯box啦...
聽聞個鰻魚飯都ok喎...
今晚食左$170左右啦...
2004-11-14 2 浏览
其實之前食過一次已經覺得麻麻地,但最近個fd話d野好似好食左,所以琴晚再食多次~ 都唔明依度d野唔係咁好食又唔係平,但都係咁人排隊食0既呢~間舖仲好巴閉,晚上九點鐘已經唔俾入,十點幾已經要埋晒單,星期六都係咁喎~ 我地星期六8點40分左右排隊,等左15分鐘左右啦~講野食:本人很喜歡吃天掃羅,所以叫了天掃羅烏冬,但唔明點解佢d麵唔係同天掃羅分開上囉(因我通常食,d餐廳都會分開上d天掃羅,所以冇特別order話要佢分開上),點知佢攪到d天掃羅蝦成個發水麵包咁,勁難食,可能本身d漿料已經不好了,但d蝦尚算新鮮,湯底亦不錯,個烏冬亦好滑~ 所以各位下次食記得叫佢分開上~我個fd叫左6oz西冷扒餐(包湯+菜沙津+飲品,水隼一般),八成熟黎講都算捻,亦幾香口,但跟d意粉好似白灼咁,又冇汁撈,見到就唔想食,但d配菜-紅蔔白仔甜甜地,就好好味喎~我地再叫了5隻煎餃子($25),依個就好味,很鮮味,又煎得唔"火農"囉~ 環境舒服,傾計不錯,但食野就麻麻,d service都唔錯,但都係一dd waiter啦~整體黎講65分啦~
我地星期六8點40分左右排隊,等左15分鐘左右啦~
講野食:
整體黎講65分啦~
2004-10-08 9 浏览
以前食過d食物都唔錯,幾好味,但前日再去,點知d野食味道差o左好多!環境:都唔錯,我地平日8:00pm,所以冇乜人唔駛排隊,而且我地4人坐6人桌,唔會迫,坐得幾服同傾下計都得。服務態度:都算幾好, 點菜時d待應笑容都好親切,最初好快上到菜,不過我有個朋友遲黎點菜,就等o左好耐。食物:蕃茄海鮮意粉~好鬼大碟!隻碟好深,味道ok,算抵食,咖哩牛扒~好日式咖嘿粉囉,味道淡o左d,6安士牛扒,真係幾細件呀,叫o左5成熟,不過個樣似7成!反且叫咖哩牛扒6成仲生。整體上食物賣相同味道都差o左好多,但價錢一d都冇變。感覺唔抵o左!

2004-05-09 6 浏览
日期:2004.04.26時間:13:00 ~ 13:50食品:「是日午餐:雜扒餐」(@$44/份): 1. 餐湯(3湯題羅宋湯湯渣):好多料,味道適中。 2. 沙拉(日式菜絲薯蓉、生菜):美乃滋似乎多了些,麻麻地! 3. 主菜(熱狗腸、炸帶子串、煎薄豬扒、煎雞扒):熱狗腸好大條,惜外表好油膩;炸帶子串的帶子過於迷你,麵包糠炸得過硬,有些「界口」;豬扒薄到不能再,煎過火,好硬好乾;雞扒只有1/3隻手掌大,超細,淡到好似沒有下調味料! 4. 白飯:OK,軟濕度適中。5. 水果(2片蜜瓜):算新鮮。 6. 餐飲(意大利咖啡):似即磨意大利咖啡,算香濃可口!評語:雜扒餐的主菜煮得好唔理想。整體份量就好足,男生就會夠飽。以$44 吃一份日式西餐的set lunch 而言,唔算貴;但食物質素就真係好唔掂,難以下嚥。另外,侍應生不足。短期內都唔會再幫襯!
日期:2004.04.26
時間:13:00 ~ 13:50
食品:
「是日午餐:雜扒餐」(@$44/份):
1. 餐湯(3湯題羅宋湯湯渣):好多料,味道適中。
6. 餐飲(意大利咖啡):似即磨意大利咖啡,算香濃可口!