2015-05-09 400 浏览
兩三年前在舊店染布房街吃過之後,就沒有再吃過了,可能總是很多人在等位,就選擇其他食店。今次再臨此店,因有朋友生日又知道新店坐得舒服一點,所以再次過來!預定了八時正,到達再等大概十分鐘左右,等侯時又有位置坐,和朋友聊聊天便可入座了!先點了一些小吃,蒜泥白肉,如果多一點蒜頭香味會更好!之後,正式吃招牌菜招牌魚煲,不能吃棘的我又不想太清淡,選擇了微棘味道!魚煲到了,要等五至十分鐘才可以吃,我們五人享用這大條二百多元的魚也十分足夠,挺惹味的!平日吃得挺清淡的我,偶爾也想吃一點惹味食物令自己快點一點!看上去雖然用了很多棘椒,但微棘絕對可以吃到!另外,又點了類似油炸鬼爙蝦滑和墨魚滑,很脆和再配酸甜醬,美味!KO 完條魚後,再點了一些打邊爐食物,一客大肥牛,很新鮮,很滿足的一頓好朋友生日飯!
蒜泥白肉

香棘魚煲

鬼馬蝦滑和墨魚滑

2015-05-08
庆祝纪念
生日
2015-01-22 334 浏览
一直都好想試下汀汀. 今次第一次同朋友一齊黎呢間分店食汀汀,可能係閒日, 都唔洗點樣等位其實本身想食雞煲,但見每張台都係食烤魚, 就改為食呢個招牌菜!招牌烤魚真係好好食, D 魚肉質好滑夠爽,而且服務好好, 店員見到你唔夠湯都會自動自覺過黎幫你加湯底!而且湯底夠味道,用完魚再打邊爐真係一流!價錢偏小小貴一但係覺得食物, 同埋服務都好好, 值呢個價錢!
烤魚
一直都好想試下汀汀.

今次第一次同朋友一齊黎呢間分店食汀汀,

可能係閒日, 都唔洗點樣等位

招牌烤魚真係好好食, D 魚肉質好滑夠爽,

而且湯底夠味道,用完魚再打邊爐真係一流!
2015-01-19
庆祝纪念