2024-08-23
聽朋友講長沙灣有一間新開嘅貓貓cafe,有大型緬因貓😍趁住暑假帶小朋友去體驗一下🤗🤗其他貓貓雖然唔係隻隻都熱情 但唔會抗拒你摸佢😆仲有逗貓棒可以一齊玩 可以有多啲互動機會✨餐廳推廣素食--純素、蛋奶素、五辛素部份菜式可走五辛, 走雞蛋走牛奶亦可🥬一入店鋪首先穿即棄鞋套及消毒雙手,感覺好衛生👏即使係長毛貓都十分乾淨, 沒有一丁點味道🤗Cafe環境偌大,裝潢簡約,感覺舒適。脆炸魷魚鬚配海苔**$88必點小食,份量都幾多,炸得好香脆又不覺油膩,1啖1條,淡淡的胡椒香味,配埋海苔條,非常惹味🤩黑松露野菌貓耳朵粉黑松露是爆香級別💥小朋友極度喜歡😋剛上桌就完全沈浸在黑松露香裡, 貓耳朵粉嘅窩裏亦都沾滿醬汁, 每口都是滿滿黑松露與忌廉汁交織嘅美味👍👍👍香烤美國穀飼肉眼配紅酒汁薯菜分量很足,而且肉眼非常有牛味,係高質嘅牛扒✨點了五成熟剛好,咬落外脆內juicy😋巴斯克芝士蛋糕(芝麻味)蛋糕好綿滑好細膩,食落有濃厚嘅芝士味道加上黑芝麻味,唔會覺得好heavy。喜歡食cheese cake的必點👍👍凍榛子鮮咖啡榛子同咖啡嘅比例剛剛好,配搭得天衣無縫,既有濃濃嘅榛子味,又唔會太甜,亦唔會搶咗咖啡未👍👍👍紫夜
脆炸魷魚鬚配海苔**$88
黑松露野菌貓耳朵粉
香烤美國穀飼肉眼配紅酒汁薯菜
巴斯克芝士蛋糕(芝麻味)
凍榛子鮮咖啡
紫夜星願
一杯好靚嘅特飲🥰見到都陶醉了, 味道就不過不失, 不過小朋友打卡影相就好開心👏👏