2021-01-19
本身上年12月就訂左食dinner buffet 但防疫進行中 6點後冇堂食 唯有襯住*紙婚*紀念日黎試下食過tea 經kkday訂會有8折 🤟🏻依家做緊promotion 仲會每人送杯酒🤭 酒店入口有點難搵 終於搵到要搭電梯落一層 窗邊位比較小 如果有要求既人真系要早小小黎到 因為得4張炸 我14:00岩岩開始tea 入座 另外三張已坐左 好彩俾我坐埋最後一張 staff 都親切有禮 吾似聽到之前d人話態度差 不過以酒店黎講有d野系要改善 叉同刀都有水印 應該就冇抹另外staff 用五爪金龍落茶杯😑茶杯底碟有污積😑好喇 講番食物 一人一個茶架 如果二人枱真系會好迫3層tea set 煙三文魚香葱忌廉芝士三文治:三文魚既油脂岩岩好 忌廉都滑滑的鵝肝慕絲及黑松露醬配格餅:鵝肝好大舊😍 下面個格餅脆卜卜煙肉洋葱蛋酥配原隻鮑魚:👀鮑魚味濃郁 但同個蛋躂底吾夾香煎虎蝦配車厘茄:👍🏻大大粒蝦爽彈感滿滿
巴馬火腿配牛角包:👍🏻大舊芝士 prama ham 火箭菜 鬆脆既牛角包鬆餅配英式牛油 同 草莓醬英式牛油好 so 😑所以成個scone都用草莓醬一齊食 鬆餅微暖 夠牛油 同蛋香 亦夠鬆化焦糖
叉同刀都有水印 應該就冇抹
英式牛油好 so 😑
焦糖燉蛋
焦糖燒到岩岩系溶同就濃之間吾錯
再黎就系出事既甜品🤭
panna cotta 算系好既一個 但甜品用*貪*草怪怪的
藍莓芝士蛋糕🙄
藍莓芝士 ·蛋糕 原來真系分開 蛋糕冇味又鞋
藍莓芝士好鞋 個味完全夾吾到 食落陣味好up.....
芒果可麗餅 三層芒果茸俾可麗餅夾住一齊食口感豐富 淡淡芒果吾死甜
榛子朱古力蛋糕 又甜又溜 食左一啖已經系咁飲番茶中和番
酒店好新 趁人還不是太多 好去影相打一下卡喇 場外小確幸 職員記得我地paper wedding 送左個蛋糕俾我地🥰