2022-04-25
地點好方便既然一間西日餐廳,距離地鐵站3分鐘路程就到。企嚮對面街望過去鋪面好大,霓虹燈招牌好醒目。店內裝修比較西化,有酒櫃、bar檯位同唔少梳化位,但又有一面畫上北角邨既壁畫,增加老香港嘅特色。 Lunch Set價格都幾相宜,60幾蚊起包埋飲品,所以午市都幾受歡迎😋。 ❤澳洲肉眼扒配意粉(蒜蓉汁)$89牛扒叫左五成熟,兩面煎得幾香,而且夠厚,入面保留唔少肉汁,口感好冧而且非常之juicy。意粉係比較爽口彈牙嘅,份量都唔少。 ❤高興全日早餐 $85見到個名咁開心,又有我最鐘意嘅parma ham,就揀左呢個試試😝。材料好足,基本配置好似腸仔、炒蛋、包、茄汁豆、沙律菜同蘑菇都有齊。炒蛋又厚又滑,仲有一層層嘅豐富口感。而牛角包雖然細細個,但都好酥脆香口👍。 ❤Latte, Dirty (跟餐半價)Latte拉花好靚,係一個小驚喜🤩。Dirty就送到黎嘅時候,熱啡同凍奶已經大致融合左,但味道係唔錯的。
❤澳洲肉眼扒配意粉(蒜蓉汁)$89
❤高興全日早餐 $85
❤Latte, Dirty (跟餐半價)