2018-03-29
有朋友來港話想體驗下中國文化。上網見到樂茶軒週末有表演,就帶咗朋友去。$150/人入場,有足足2小時聽,仲附上茶任飲。朋友一場嚟到,就叫咗份好少少嘅茶比佢試下泡茶,大約$58+ 一位 環境清靜,人唔多,都係外國人多。 仲有一班人早早去坐頭位嘅客,應該係聽開中樂。朋友和我都非常enjoy, 好休閒哋hea咗2個鐘,唔似出面啲coffee shop.咁周圍都係學生死霸住做功課傾project. . 由於音樂會期間唔可以高聲閒談,如果想傾計就留意返喇!但完音樂會後都同朋友再坐多陣, 的確係一個傾計好地方 。 裝修好有中國色彩, 仲有好多茶包禮盒買,花茶都只係$25/粒,朋友仲買咗啲做手信,都唔貴。 有啲禮盒都幾靚。 個花茶睇落packing就咁鍚紙袋感覺好淘寶....但職員話鍚紙係特別做,可以防潮保持花茶味道。聽落好似好有heart,總之外國朋友就好喜歡啦。見有客人有叫點心食,但價錢略貴,就無試喇。如果有朋友嚟旅遊或暫想搵個安靜地方, 呢度的確唔錯。 同去coffee shop 其實差不多價錢。
由於音樂會期間唔可以高聲閒談,如果想傾計就留意返喇!
見有客人有叫點心食,但價錢略貴,就無試喇。