2019-02-12 51 浏览
朋友非常中意貓貓🐱,今日佢帶左我去樂園睇喵喵🐾餐廳座位不多,所以最好book左位先~ 我地book左7點,去到餐廳已接近full house~餐廳色彩繽紛,內有兩隻貓🐱,有一隻非常活潑,四周圍走,又中意俾人摸😍😍 另外仲有提供免費board game可以一班朋友玩😼雖然餐廳不大,但非常溫馨,有家的感覺❤️薯絲蝦 $58好少見到餐廳有呢個小食,所以我地叫左個試下🙈 薯絲蝦係用一條條薯絲包著蝦炸,炸完之後外皮好香脆安格斯肉眼 $198擺盤好靚😍 除左有薯條,亦有sauce同伴菜~ 我地叫左7成熟,整得岩岩好,無overcook肉眼係薄切,肉質好腍,但肥了點帶子番茄意粉 $148帶子非常大粒,鮮甜爽口。番茄意粉酸酸甜甜,很開胃🤩拖肥朱古力(+$29)榛子朱古力(+$29)
朋友非常中意貓貓🐱,今日佢帶左我去樂園睇喵喵🐾

雖然餐廳不大,但非常溫馨,有家的感覺❤️

薯絲蝦 $58
好少見到餐廳有呢個小食,所以我地叫左個試下🙈
薯絲蝦係用一條條薯絲包著蝦炸,炸完之後外皮好香脆

安格斯肉眼 $198
肉眼係薄切,肉質好腍,但肥了點

帶子番茄意粉 $148
帶子非常大粒,鮮甜爽口。番茄意粉酸酸甜甜,很開胃🤩

拖肥朱古力(+$29)
榛子朱古力(+$29)

2019-01-30 47 浏览
尖沙咀iSquare 對面,地點方便,訂座後,職員很快已WhatsApp介紹、提供餐廳的資料和餐牌到步後,有兩隻可愛貓貓🐱可以玩食物大份好味服務親切,環境舒服最後因叫夠$1000,送一個大大的怪獸雪糕非常滿意

到步後,有兩隻可愛貓貓🐱可以玩

食物大份好味

服務親切,環境舒服

最後因叫夠$1000,送一個大大的怪獸雪糕

非常滿意
2019-01-29
2019-01-30 57 浏览
第一次去貓貓cafe ‼️好評得閒玩下貓貓原來係會幾放鬆既今日呢間適合上黎 同朋友吹下水或者叫小朋友上黎慶祝 都幾岩既.今次先講貓貓(重點比貓搶左)呢到有2隻貓貓 🐱白色多多同🐱灰色小寶佢2隻野好乖 佢地訓足全程全程任你摸 任你玩(‼️可睇最後小影片)(‼️從來上cafe環境氣氛比野食重要).咁野食點呢?呢間既野食水準都唔錯wo先講野飲 ⭐️薄荷摩卡咖啡 單點$58👍🏻呢杯野好高質 我鐘意😍基本上同👍🏻星星克 碎朱古力咖啡一樣味👍🏻朱古力味重過薄荷味😍偏甜人仕喜愛⭐️推介.⭐️彩虹特飲-紫 黑加侖子青檸特調$78有枝 紫色既糖漿比你自己加😍加果下 漸變既感覺係幾靚同爽既(冇位放圖啦)👍🏻店員細心 話可以先加小小試試甜度唔夠再加 同埋太滿小心爆出黎 加分(野飲質素同樣都唔錯)(但個人鐘意甜甜既咖啡多d).到講主菜 (跟餐價錢睇圖 )⭐️德國鹹豬手配蜜糖芥末醬呢個豬手 唔錯既(呢隻唔係肥到 唔洗用力拉條骨出黎果d)👍🏻食完冇 油膩食濟既感覺👍🏻外皮夠脆 肉感偏實👍🏻同埋筋既位置口感幾爽.⭐️帶子南瓜意大利飯👍🏻個汁做得出色 岩岩好痴哂係個飯到👍🏻食果時有小小拉絲👍🏻帶子夠大粒 有咬口 重調味偏咸但加埋飯係
第一次去貓貓cafe ‼️好評
得閒玩下貓貓原來係會幾放鬆既
今日呢間適合上黎 同朋友吹下水
或者叫小朋友上黎慶祝 都幾岩既
今次先講貓貓(重點比貓搶左)
呢到有2隻貓貓 🐱白色多多同🐱灰色小寶
佢2隻野好乖 佢地訓足全程
全程任你摸 任你玩(‼️可睇最後小影片)
(‼️從來上cafe環境氣氛比野食重要)
咁野食點呢?
😍偏甜人仕喜愛
⭐️推介
⭐️彩虹特飲-紫 黑加侖子青檸特調$78
有枝 紫色既糖漿比你自己加
😍加果下 漸變既感覺係幾靚同爽既(冇位放圖啦)
👍🏻店員細心 話可以先加小小試試甜度
唔夠再加 同埋太滿小心爆出黎 加分
(野飲質素同樣都唔錯)
(但個人鐘意甜甜既咖啡多d)
到講主菜 (跟餐價錢睇圖 )
⭐️德國鹹豬手配蜜糖芥末醬
呢個豬手 唔錯既
(呢隻唔係肥到 唔洗用力拉條骨出黎果d)
👍🏻食完冇 油膩食濟既感覺
👍🏻食果時有小小拉絲
👍🏻帶子夠大粒 有咬口 重調味偏咸
但加埋飯係岩岩好既
⭐️推介
最後講埋個怪獸雪糕(可睇圖)
係成座山咁大既雪糕
夠4-5個人食
‼️我敢講 細路仔見到會開心死
如果買滿1000會送呢個
得閒上去淨飲杯野 同朋友傾下計
玩下貓都唔錯咖
#happylandhk @happylandhk
地址:尖沙咀北京道65-69號環球商業大廈2樓205-206室
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4.5/5 簡單童話風
服務:4/5 出品慢 扣左分 但絕對用心 店員服務都好好
衛生:5/5 好乾淨
抵食:3.5/5
· 下 個 月 就 是 情 人 節 ❤ 諗 好 同 最 愛 去 邊 度 慶 祝 未 呢 ? 最 近 發 現 尖 沙 咀 有 間 靚 靚 CAFE呢 度 嘅 廚 師 發 板 好 特 別 係 必 食 之 選 👑食 物 顏 值 味 道 極 高 之 餘 😋環 境 設 計 好 童 話 Feel 💕 仲 有 貓 咪 店 長 好 親 人 好 嗲 勁 可 愛 😍 貓咪小寶訓緊覺 zZz 😚係點餐後等緊嘢食之際食住糖傾下計餐具碟好靚嚟 緊 Cafe 推 出 甜 蜜 的 情 人 節 套 餐💕💝$398/每位 ; 有 湯 有 主 菜 同 飲 品 💝 ··👑 情 人 節 系 列 的 廚 師 發 板 率 先 登 場 👑🔼廚 師 發 板 ( 二 人 份 量 ) ⭐⭐⭐⭐⭐⭐嘩! 好Suprise 好 Sweet !!! 勁靚唔係講笑😍有九款食物咁多⬇ 每樣都好有心思同好好食💗1· 雜菜沙律配日式麻醬 : 沙律好Fresh !2· 蒜片配安格斯牛柳粒 : 一定要搭蒜片咁食好香口!3· 黑魚子鵝肝多士 : 鵝肝大件,一口吃溶化感覺超正!3· 香煎加拿大虎蝦 : 蝦肉大大啖好Juicy!4· 牛油檸檬汁煎帶子刺身 :
· 下 個 月 就 是 情 人 節 ❤
諗 好 同 最 愛 去 邊 度 慶 祝 未 呢 ?
最 近 發 現 尖 沙 咀 有 間 靚 靚 CAFE

餐具碟好靚

嚟 緊 Cafe 推 出 甜 蜜 的 情 人 節 套 餐💕

🔼廚 師 發 板 ( 二 人 份 量 ) ⭐⭐⭐⭐⭐⭐
有九款食物咁多⬇ 每樣都好有心思同好好食💗
1· 雜菜沙律配日式麻醬 : 沙律好Fresh !
2· 蒜片配安格斯牛柳粒 : 一定要搭蒜片咁食好香口!
3· 黑魚子鵝肝多士 : 鵝肝大件,一口吃溶化感覺超正!
3· 香煎加拿大虎蝦 : 蝦肉大大啖好Juicy!
4· 牛油檸檬汁煎帶子刺身 : 帶子厚身好正!
5· 榮螺片刺身 : 爽口不韌仲好有鮮味!好味 👍
6· 日式松葉蟹棒 : 蟹棒勁鮮甜!!!!
7· 煙三文魚牛油果他他:
無諗過牛油果同煙三魚都可以咁Match!
水果版花之戀❤ 呢個好特別好好食!
8· 酒煮布冧 : 酸酸甜甜食完好開胃~
9· 士多啤梨玫瑰 : 廚師用心雕出的玫瑰花~ 好有心思👍
· 🔼黑 松 露 香 煎 鵝 肝 意 大 利 飯 ⭐⭐⭐⭐⭐

新鮮即叫即整上枱新鮮熱辣辣👍👍👍
一啖鵝肝加 Rissoto, Creamy得嚟果種溶化感
再配埋少少嘅黑松露咁食,絕對會一試難忘呀~ 💗
🔼藍 · 藍 天 柚 子 特 調 ⭐⭐⭐⭐⭐

彩虹特調系列; 有紅去到紫七種口味, 我簡咗藍色💙
會有支好似試管裝住你簡咗嘅顏色糖漿
因應個人喜愛的甜度而加幾多,漸變效果好靚👍
藍天係薄荷~ 初時諗會唔會係好假嘅薄荷味
點知味道係出乎我所料😍 好Fresh嘅柚子梳打味😍 ·
🔼笑 口 常 開 ⭐⭐⭐⭐⭐

由芒果, 橙, 蘋果, 黑加侖子 四款水果混合的水果茶🍹
· 💗 推介餐廳慶祝點
快啲預約渡過一個甜蜜 Valentine's Day 啦 ☎
庆祝纪念
情人节
  • 藍天柚子特調
  • 廚師發板
  • 黑松露香煎鵝肝意大利飯
2019-01-24 78 浏览
就到情人節啦!如果未諗到同另一半食咩嘅話可以考慮吓我而家介紹呢間啊😂🧡前排去咗試覺得唔錯👍🏻....................廚坂套餐 $188@1位呢個套餐超多嘢食!!好大盆而且佢可以畫碟影相真係超靚呀賣相好精緻🥰入面有好大粒嘅帶子刺身丶 鵝肝多士煎虎蝦丶牛柳粒等等!味道唔錯👍🏻👍🏻仲好多選擇🤩....................松葉蟹味噌甲羅燒$168呢個都好食🤣首先上面會有一隻半熟嘅鵪鶉蛋下面蟹蓋有芝士喺上層下面有蟹膏整個配搭好match🙈唔錯🤣....................另外餐廳入邊有貓貓一入到去見到已經覺得勁得意🧡🧡仲有唔同嘅board game可以借來玩係一個聚會嘅好選擇👍🏻👍🏻👍🏻....................🍳Happyland樂園尖沙咀北京道65-69號環球商業大廈2樓205-06室
就到情人節啦!
如果未諗到同另一半食咩嘅話
可以考慮吓我而家介紹呢間啊😂🧡
前排去咗試覺得唔錯👍🏻
廚坂套餐 $188@1位
呢個套餐超多嘢食!!
好大盆而且佢可以畫碟
影相真係超靚呀賣相好精緻🥰
入面有好大粒嘅帶子刺身丶 鵝肝多士
煎虎蝦丶牛柳粒等等!
味道唔錯👍🏻👍🏻仲好多選擇🤩

係一個聚會嘅好選擇👍🏻👍🏻👍🏻

🍳Happyland樂園
尖沙咀北京道65-69號環球商業大廈2樓205-06室
2019-01-17 113 浏览
[這是一篇歌頒妹妹的文]熟悉我的人應該知道我跟我妹火星撞地球🌍畢竟她總是跟我跟爸媽爭寵的人╮(╯_╰)╭今天她請客了🤪 所以要大篇歌頌她XD(好現實)-這家餐廳環境不錯,走cafe的風格等餐的時候可以先玩玩小遊戲解悶還有多隻慵懶的貓咪🐱看店很適合年輕人👱🏻‍♀️來捧場-食物方面我點了安格斯肉眼扒$218質量不賴,調味烤焗的剛剛好,黑椒鹽巴很能帶出牛肉的鮮味很高性價比👍🏻我妹點了帶子刺身茄汁扁意粉$188帶子比$5硬幣還要大顆拌的蔬菜汁味道很清新,味道像甘荀和西芹(這我不確定)我妹大讚好吃😋配上套餐+$78選了花茶跟是日餐湯整體不錯👍🏻服務生服務很優跟朋友聚會或慶生也可以選這裡以下menu
[這是一篇歌頒妹妹的文]
熟悉我的人應該知道我跟我妹火星撞地球🌍
畢竟她總是跟我跟爸媽爭寵的人╮(╯_╰)╭
今天她請客了🤪
所以要大篇歌頌她XD(好現實)
這家餐廳環境不錯,走cafe的風格

等餐的時候可以先玩玩小遊戲解悶

還有多隻慵懶的貓咪🐱看店

很適合年輕人👱🏻‍♀️來捧場
食物方面
我點了安格斯肉眼扒$218

質量不賴,調味烤焗的剛剛好,黑椒鹽巴很能帶出牛肉的鮮味

很高性價比👍🏻
我妹點了帶子刺身茄汁扁意粉$188

帶子比$5硬幣還要大顆
拌的蔬菜汁味道很清新,味道像甘荀和西芹(這我不確定)
我妹大讚好吃😋

跟朋友聚會或慶生也可以選這裡
以下menu

2019-01-16
2019-01-16 2737 浏览
之前都係ig見朋友來過食,個廚師發板真係好吸晴,一於來試試!呢間樓上cafe係isquare對面的商廈,地點都好就腳,除左有不少broadgame玩,仲有2隻喵星人同我地一齊玩😻!❤️廚師發板$188/位(兩位起)擺盤好精緻,加上好多花花裝飾,成幅畫咁,仲可以寫字落去,慶祝生日同紀念日就啱哂😆不過我地果日冇也特別慶祝,就叫店員寫Happy New Year!新一年keep住開開心心嘛😂野食方面就有齊熟食同冷盤,包括有牛油檸檬帶子,蒜片安格斯牛柳粒、香煎虎蝦、鵝肝多士,煙三文魚、榮螺、蟹棒,烈酒煮布冧同沙律,2個人份量剛好,味道也不錯呢😊!🧡香煎帶子刺身南瓜意大利飯$188賣相都幾靚,主菜盤仲有裝飾,寫上smile☺️,帶子表面微煎香,內裏的肉還好嫩,而飯亦煮得不錯,好香南瓜味🎃💛笑口常開$34(原價:$68,主食可享飲品半價)名字好開心,其實是有芒果、橙、蘋果同黑加侖的水果茶,芒果味好出,甜甜的😉

之前都係ig見朋友來過食,
廚師發板真係好吸晴,一於來試試!
呢間樓上cafe係isquare對面的商廈,
地點都好就腳,除左有不少broadgame玩,

仲有2隻喵星人同我地一齊玩😻!

❤️廚師發板$188/位(兩位起)
擺盤好精緻,加上好多花花裝飾,成幅畫咁,
仲可以寫字落去,慶祝生日同紀念日就啱哂😆
不過我地果日冇也特別慶祝,就叫店員寫
Happy New Year!新一年keep住開開心心嘛😂

野食方面就有齊熟食同冷盤,包括有牛油檸檬帶子,
蒜片安格斯牛柳粒、香煎虎蝦、鵝肝多士,
煙三文魚、榮螺、蟹棒,烈酒煮布冧同沙律,
2個人份量剛好,味道也不錯呢😊!

🧡香煎帶子刺身南瓜意大利飯$188
賣相都幾靚,主菜盤仲有裝飾,寫上smile☺️,
帶子表面微煎香,內裏的肉還好嫩,
而飯亦煮得不錯,好香南瓜味🎃

💛笑口常開$34(原價:$68,主食可享飲品半價)
名字好開心,其實是有芒果、橙、蘋果同
黑加侖的水果茶,芒果味好出,甜甜的😉

2019-01-13 2179 浏览
網上介绍樂園餐廳是慶祝生日,紀念日專用餐廳 ,今日専程與太太來到尖沙咀北京道的樂園餐廳晚餐。來到門口已見到一幅色彩繽紛,充滿童真與歡樂的畫,室內裝修牆上有一朵朵的玫瑰花及一幅幅的畫,令餐廳簡潔中帶著浪漫情調與色彩。蕃茄豆腐沙律$108先上的是蕃茄豆腐沙律,有切開的生菜,蕃茄,豆腐,櫻桃蘿蔔及鬆子...等。芝士煙肉忌廉藍青口$88芝士煙肉忌廉藍青口,驟眼看就像一座座的山峰,廚師將一個個的青口插於薯容上,芝士有輕微的拉絲,及焗到有少少焦的痕跡,令青口更香。吉列蠔$88吉列蠔不是很大隻,外帶少少脆,帶有港島蠔特有的甘澀味,都很香口。安格斯肉眼$218,七成熟安格斯肉眼都比較大件,不過是薄切,面上擺放了少少香草,一整件的肉眼扒下面蓋著一條條的薯條,跟燒汁及茄醬。薯條外脆內軟綿綿的,與茄醬最配。安格斯肉眼扒要了七成熟,入口帶香,牛肉味比較濃,再加上調得好味的燒汁,令安格斯肉眼扒更爲美味。我們食的時候,今晚有3張台都有人生日,餐廳會為壽星播生日歌及息燈㸃蠟燭慶祝,氣氛熱烈。

蕃茄豆腐沙律$108

芝士煙肉忌廉藍青口$88

吉列蠔$88

安格斯肉眼$218,七成熟
薯條外脆內軟綿綿的,與茄醬最配。

2019-01-11 1085 浏览
還記得上次同太太經朋友介紹黎過呢間尖沙咀樓上小店用餐慶祝生日,當晚重叫左廚師推介,賣相好吸精,重影相留念,事隔數月,有朋友見過我啲相,又話想上去,又可以見番2隻貓貓。入到裡面已經有好多食客,呢間店好多客棒場,一定要定位先,今次有小小失望,無緣同貓貓玩,店主話有啲客驚驚貓,祇有緣慳一面。朋友都話環境好舒服和温馨,好多小朋友和拖友捧場,我地無時間玩game,睇左餐牌叫左兩個主菜和飲品1.美國安格斯肉眼扒(7成熟),朋友唔想太生,廚師煎得剛好,肉質都好嫩又唔韌,肉味又濃,上乘扒大大塊,重配上炸得好脆嘅薯條,如果多少少就好2.煙三文魚蟹子炒飯,上枱重好熱又炒得香,成塊新鮮滑滑三文魚伴上数量唔少蟹子,賣相吸引,如果啲飯多番些少就更加好3.2杯彩虹特飲(跟餐半價),芒果熱情果青檸和菠蘿柚子薄荷特調,未飲已經俾賣相吸引住,好清爽透心涼,女性特別喜愛,吸管可以自行調較甜度,窩心朋友話下次再黎

朋友話下次再黎

2019-01-09
  • 彩虹特飲
  • 煙三文魚蟹子炒飯
  • 安格斯肉眼扒
貓咪勝地,睇到好多食評來到cafe 。好評,本住一試無妨嘅心態黎食,估唔到幾有驚喜!有下次!一出lift就見到呢個繽紛嘅牆身,配合餐廳名字。 餐廳裝潢簡單,帶少少童心,以粉藍色為調,位置唔多,但座位間空間感足。餐牌都係貫徹「樂園」風格,色彩鮮豔!貓貓做主人,一路係我隔離陪住我食飯, 愛貓人士勝地。先介紹頭盤「廚師發板」裏面都有好多好食材:鵝肝多士、蒜片牛柳粒、蝦碌、煙三文魚丶帶子、凍螺肉二人分量剛剛好!*P.S蝦頭既肉都食埋,仲好多肉第二道:日本紅蟹忌廉流心暑餅「真係好流心啊!」味道creamy !第三道:香煎帶子刺身南瓜意大利飯可以喺咖啡室食到好西方嘅味道實在係一種幸福!帶子啖啖肉,好滿足!配上手工水果茶 - 笑口常開味道天然,一邊享受一邊傾談。桂圓紅棗茶 足夠飲三大杯 最重要可以慢慢坐慢慢飲。總括黎講,樂園嘅食物比想像中好好多,價錢中上啦,而且無限時,都適合一班人坐下傾下計。
貓咪勝地,睇到好多食評來到cafe 。

好評,本住一試無妨嘅心態黎食,估唔到幾有驚喜!有下次!

一出lift就見到呢個繽紛嘅牆身,配合餐廳名字。

餐牌都係貫徹「樂園」風格,色彩鮮豔!

貓貓做主人,一路係我隔離陪住我食飯, 愛貓人士勝地。

先介紹頭盤「廚師發板」

廚師發板
二人分量剛剛好!

*P.S蝦頭既肉都食埋,仲好多肉

第二道:日本紅蟹忌廉流心暑餅
「真係好流心啊!」味道creamy !

第三道:香煎帶子刺身南瓜意大利飯
可以喺咖啡室食到好西方嘅味道實在係一種幸福!
帶子啖啖肉,好滿足!

配上手工水果茶 - 笑口常開

味道天然,一邊享受一邊傾談。

桂圓紅棗茶 足夠飲三大杯 最重要可以慢慢坐慢慢飲。

廚師發板
This is a cute café conveniently located opposite to iSquare. The colour déco, a variety of board games and the kitty waitresses are the key highlights of this resto. The staff here were attentive and provided good recommendations and explanation on the dishes. We enjoyed playing Jenga while waiting for our dishes. The kitty waitresses entertained the customers by walking pass between their legs while the customers were dining.We ordered the chef’s selection, which came with scallop, tiger prawn

We ordered the chef’s selection, which came with scallop, tiger prawns, foie gras toasts, Angus beef etc. The size of the chef selection board was a good starter.

Then we shared the Spanish black pork chop with chips and molten lava chocolate cake. The pork chop was very well made, juicy and tender at the same time. Molten lava chocolate cake was average.
2019-01-07 80 浏览
收工之後同朋友去咗附近覓食。朋友介紹左呢間樓上cafe。本身都諗住Cafe呢啲間間都差唔多,點知一入到去就好surprise,就係入面有兩隻貓。除咗玩貓之外,咁就梗係要食下野啦!佢有個廚師發板嘅優惠,大概$400就可以食到9款嘢食,好抵!同朋友慶祝生日仲可以叫廚師加啲字落去。廚師好有心機咁將所有嘢食擺晒落一塊版到,成碟嘢食好似一個藝術品咁!佢個牛油帶子個汁好香,帶子煮到啱啱好。牛柳唔會好鞋口,好juicy。另外,鵝肝多士又creamy又脆!酒煮螺肉,煙三文魚,蝦同埋蟹棒都正常發揮。烈酒煮布冧就超好味,酸酸甜甜!本身驚唔夠飽就叫多咗個蟹蓋同埋炸蠔。蟹蓋好多蟹膏仲有一隻鵪鶉蛋係上面。廚師又係將隻碟畫到好靚!總括來講食物質素都唔錯,睇得出廚師擺咗好多心機煮同埋擺碟!

除咗玩貓之外,咁就梗係要食下野啦!

本身驚唔夠飽就叫多咗個蟹蓋同埋炸蠔。

蟹蓋好多蟹膏仲有一隻鵪鶉蛋係上面。廚師又係將隻碟畫到好靚!
總括來講食物質素都唔錯,睇得出廚師擺咗好多心機煮同埋擺碟!
2019-01-02 90 浏览
2018年12月31日除左係年尾最後一日,亦都係我同老公結婚一百日。老公話要帶我食好野,晚上book樂園Happyland慶祝🥂入到去,周圍都佈置聖誕氣氛,不過地方比較窄,臺與臺之間唔夠一個手肘位,太善用地方吧⋯窄成甘⋯食野都食得唔暢快!老公訂左廚師發板,食物拎來時真係好靚,食物都多款,有蝦、有牛肉、有鵝肝、有西蘭花薯容聖誕樹⋯⋯有聖誕裝飾,不過其實過左聖誕節😓哩個餐唔係好飽肚⋯不過勝在賣相吸引,影相留記念。叫左一杯薄荷朱古力,哩杯野飲要$58,唔算平,不過幾好飲,夠凍夠甜!

2018-12-30 179 浏览
昨晚經朋友介紹,慕名而來慶祝生日,一行四人,訂了四份廚師拍板(218一個人),氣氛是溫暖的,因為很多人迫在一起,非常熱鬧,還有可愛的二隻肥貓可玩。我們四人知道四份廚師拍板是吃不飽的,所以再叫了一個pizza, 一個黑松露意大利飯,二份甜點,二份湯和飲料,終於上菜了,我們滿心期待的叉起一塊安格斯牛柳粒放進口中,怎麼好像是牛肉乾的?再看看其餘的牛柳粒,都是牛肉乾的感覺,放進口中也是牛肉乾的感覺,又硬又鞋,再試試蝦,也非常老。於是叫樓面那位姨姨來告訴她這件事,沒有估到她只是一句:不好意思。一直到埋單,也沒有任何表示,我們以為即使是大家樂,都會馬上換上一份給你,或者扣掉部分錢,結果,埋單1700多,吃不飽也沒有驚喜的感覺。沒有下次了,也想將此經歷分享出來。
廚師拍板
每年結婚週年我都會負責諗去邊度慶祝每次都會選擇一間未試過嘅餐廳去食今次我哋就嚟到尖沙咀 樂園在openrice都有好多人寫過食評見到反應都唔錯又適合小朋友所以就決定咗今次在樂園慶祝未介紹食物之前都想讚下餐廳負責人嘅服務我本身在openrice訂座之後好快就收到電話whatsapp確認訂座而且負責人仲畀咗menu我 等我可以事先諗下有啲咩食同埋佢都會再三提醒有啲特別嘅菜式係需要預訂就好似依一款頭盤- 廚師發板裏面有9款唔同嘅小食本身有牛肉不過因為我哋戒咗牛肉好多年所以我都要求佢哋換另外一種食物最後佢就安排咗呢一set有雞翼,大蝦, 鵝肝多士 等等兩位起就可以叫廚師會幫你擺到好靚再加上特別嘅字句你可以預先同負責人講想寫嘅字句食完廚師發板跟住就飲湯啦不過今日呢個湯就咸咗啲跟住就食返個芝士焗青口芝士味幾香濃唔太油膩主菜我揀咗兩款先黎戀之花煙三文魚意粉意粉份量唔算多不過擺盤擺得幾靚另一款我再揀咗西班牙黑毛豬肋骨配薯角唔知係咪個部位嘅問題定係煮得太耐肉質比較硬小朋友難咬爛不過薯角幾好食唔太鹹大爺唔夠飽我就再叫多個焗釀大菇大菇好juicy食埋就可以食甜品呀主菜可以加錢叫野飲我哋叫咗一杯芒果綠茶同埋一
每年結婚週年我都會負責諗去邊度慶祝

裏面有9款唔同嘅小食
本身有牛肉不過因為我哋戒咗牛肉好多年
所以我都要求佢哋換另外一種食物
最後佢就安排咗呢一set
有雞翼,大蝦, 鵝肝多士 等等

兩位起就可以叫

其實佢本身真係好大個
怪獸雪糕係有九個雪糕球
但我哋得三個人又唔想小朋友食太多雪糕
所以就只係要咗4球雪糕
不過都已經好大杯,好夠食
雪糕球唔係即場舀出來
係本身已經雪成一個球狀
上枱時仍然好凍好硬
所以都幾難即刻食

總括來說
這間餐廳非常適合打卡及拍照
餐廳有兩隻肥貓
如果大家唔怕貓可以同佢玩
另外仲有好多玩具例如大富翁,層層疊
好適合 朋友聚會
食物質素不錯 不過價錢略貴