2009-09-14
成日係九龍城出沒, 都唔知有呢間好食野都見d人話呢度似茶餐廳既服務態度, 唔少人受過氣, 都有d驚...不過都要試一次既...有人寫星期六lunch會踢晒腳, 不過個日星期六差唔多1點去到又唔覺多人侍應們的確會好大聲講野落單, 個別員工的確無嘜禮貌既, 落單唔笑, 見你唔係落單就自己走左去不過呢, 話晒餐廳位置都係街市上面既食肆, 環境的確好嘈, 佢地又習慣忙, 大聲d粗聲粗氣在所難免但難得有晒冷氣有晒風扇, 而且位置唔算迫, 都算ok啦~我地望左好耐個餐牌, 叫左沙嗲牛肉西多士, 雪菜肉絲餐肉一丁, 五香肉丁餐蛋麵, 2杯奶茶紅豆冰 奶茶紅豆冰 - 本來男友望落去覺得應該唔多好味, 但一飲就喜出望外! 奶茶都幾滑, 重點係紅豆真係大大粒, 仲要好多, 冰既數量剛好, 唔會太水, 唯一有d搞笑係...d奶茶其實有少少似溝左咖啡...不過都非常好飲呀! 沙嗲牛肉西多士 - 塊麵包係大大塊個種, 2塊夾住d沙嗲牛肉, 炸完再放埋牛油同煉奶, 原來用煉奶感覺好特別, 好好味, 切開見到沙嗲牛肉份量好多, 的確係又鹹又甜, 不過感覺係幾得意既~ 雪菜肉絲餐肉一丁 - 本以為多樣野送份量就會
不過都要試一次既...
但難得有晒冷氣有晒風扇, 而且位置唔算迫, 都算ok啦~
雪菜肉絲餐肉一丁 - 本以為多樣野送份量就會少, 點知d雪菜肉絲仍然咁多! 而且餐肉都係成個圓形俾左我!! 一丁就唔知點解唔多似一丁, 仲好快吸晒水, 搞到勁少湯...我地最後都有懷疑過, 可能將我d一丁過左落碗五香肉丁餐蛋麵度.... 唔知呢... 哈哈.... ^^"
五香肉丁餐蛋麵 - 一樣咁大碗, 份量一樣咁多!!
值得一讚係員工雖然大聲, 但認同之前有位食評人士所講
「我大聲, 但我有禮貌」
眼見都有好多人去買外賣拎走~肯定好多人鐘意呢間!
雖然係九龍城都要食個幾乎$50既lunch, 不過總算係有heart之作~
一定會再去!!!