Tummy ate too much greasy food recently and it’s time to go green 🥹Vegetarian food are often commonly viewed as plain, dull and not interesting. 💭However, this shop will change your perception! 🎈Tummy knows this is not a cheap option. However, the technique behind every dish is really impressive! First of all, we started with the pizza that is rich in cheese and different sorts of vegetables, the dough is crispy and thin! 🍕We thought is better than Cafe Boheme 🤣then, we went for the jelly like s

Tummy knows this is not a cheap option. However, the technique behind every dish is really impressive! First of all, we started with the pizza that is rich in cheese and different sorts of vegetables, the dough is crispy and thin! 🍕We thought is better than Cafe Boheme 🤣then, we went for the jelly like sashimi and was so surprised to discover they served green caviar! 🍣Green caviar is nutritious and rare, often served in omakase. The third starter is their signature cha siu, which we though is more delicious than real cha siu 🤩🤩

The restaurant serves everyone a soup that contains cordyceps, the soup tastes good and not oily. 🍲They also served deep fried sweet and sour mushroom🍄, which is crispy and chewy 😍

On the other side dish, I really like their truffle mixed with fish cake and the tom yum soup!

As to dessert, I had the traditional Chinese snow fungus red dates sweet soup, you can see they added so much peach gum which is rich in collagen and good for skin 😎

All in all, highly recommend and I see some foreigners visiting too so I think it would be a nice idea to write in English 😚
2022-06-30
2022-07-10 246 浏览
上星期同屋企人去咗呢間喺銅鑼灣嘅素菜自助餐😆 最近仲推出東南亞系列菜式,一於試下 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
入座之後每位有一份燉湯同素鮑魚,賣相都好靚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 燉湯係羊肚菌蟲草花八寶湯,味道好清甜,入面有羊肚菌、蟲草花、桂圓等,好足料٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 素鮑魚食落去口感好似真鮑魚🤣
前菜方面,除咗沙律,呢度仲有埋刺身同壽司,推介黑松露三文魚壽司,食落去好重黑松露味,腐皮壽司都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
平時素食多數都係中菜,好少食到其他國家嘅素食,今次竟然食到幾款東南亞素菜,好有驚喜😍 我就試咗泰式酸辣XO醬野菜Pizza 同XO醬炒蘿蔔榚 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 0 Pizza 批底好脆,加埋芝士好邪惡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 中間有啲西蘭花同菠菜餡,食落去幾有層次🙆🏻‍♀️ XO醬炒蘿蔔榚幾有鑊氣,好香口惹味👍🏻中式菜方面我最鍾意食素叉燒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 食落去嘅味同真叉燒一樣😆 佢仲有燶邊位,好好食😋 另外仲有串燒吧,有燒菠蘿食😍 除咗串燒,佢哋仲有好多炸物同埋香口嘢,款款都啱我口味 ♪(´ε` )

甜品方面估唔到有泡芙同brownie🥰 兩款都好好食,食到好飽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

前菜方面,除咗沙律,呢度仲有埋刺身壽司,推介黑松露三文魚壽司,食落去好重黑松露味,腐皮壽司都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

喺歐洲留咗咁耐,其實最珍貴嘅係菜🥬 唔知點解啲沙律都好鬼死貴,同啲肉一樣咁貴,但係出街食飯又好少菜,隔離酒店又好少菜,感覺呢個應該係我人生食得最少菜嘅一個月🤭(賣下廣告先:story highlights 有我嘅歐遊同隔離日常🤣)成個月製造左咁多碳排放,於是一出返嚟即刻要同屋企人去食返餐素菜懺悔一下😀 呢間係bookmark咗好耐好想食嘅素菜自助餐 💗喺隔離期間已經book定要食😂😂一嚟到前菜已經有驚豔到,原本以為紫菜只會得沙律但係佢呢度仲有埋厚切魚生刺身,如果合埋眼食嘅話其實真係可以以假亂真🤣拎完前菜返到去就見到每位一份嘅羊肚菌蟲草花八寶燉盅湯同素鮑魚,個湯飲落去好清甜好暖胃,而且好足料,鮑魚食落去都好像真🥰泰式酸辣XO醬野菜pizza係薄批,脆脆地嘅批底加埋芝士幾邪惡🧀有啲西蘭花同菠菜夾餡食落去口感幾有層次🤪素冬蔭功飲落去酸酸辣辣幾正,而且入邊都有好多素海鮮🇹🇭整體嚟講炒嘢,例如係炒粉、炒麵、同埋XO醬炒蘿蔔榚都幾有鑊氣👍🏻其他中式菜入邊,自己就比較鍾意食素叉燒,佢個蜜糖汁整得唔錯,食落去都幾有叉燒嘅味道🫶🏻最估唔到嘅係呢個價位嘅自助餐都有live station做串燒吧🍢真心超香

最估唔到嘅係呢個價位嘅自助餐都有live station做串燒吧🍢真心超香,而且烤得外面脆脆地,完全食唔出係素🥹屋企人都話呢個最好食🤤除咗串燒,佢哋仲有好多炸物同埋香口嘢,自己最鍾意食佢個燈影紅菜頭,有啲似天婦羅咁🍤

除咗主食佢仲有好多甜品同埋湯,不過真係太多選擇食得太飽食唔晒🤣飲品都有五六款,屋企人特別鍾意飲羅漢果水同埋洛神花檸檬水🤪

自己最欣賞就係呢一間嘅選擇好多,而且樣樣野都好新鮮,雖然大家睇相都會見到今日係全場滿座😂但係佢哋有兩三位員工係到望住邊啲食物冇就即刻透過對講機叫人哋refill,所以食物refill嘅速度都好快,基本上冇見過空盤,甚至去到最後仲會見到有啲新款式出嚟😛 同埋佢啲素肉都好高質素,完全食唔出係齋菜,相信就算係食肉獸都應該會好滿意☺️

總括來講,雖然呢一間嘅素菜自助餐比起其他同類型餐廳價錢會貴少少,但係佢嘅質素喺返度💗所以真係一分錢一分貨🫶🏻相信無論係小朋友,老一輩過嚟定係後生嘅一班朋友過嚟食都會搵到自己啱食嘅素菜💚

❃注意❃
雖然呢度寫原價係$220/位其實埋單最後就算係公眾假期夜晚都係比緊$188/位包埋+1,OpenRice平時都有做折扣,平日仲會再平啲👍🏻如果想食嘅話真係一定要喺OpenRice嗰度買定折扣券🤣
2022-06-13 630 浏览
作為食肉獸,好少留意素食餐廳。 但因為媽媽生日,而媽媽係素食愛好者,就book咗呢間樂園素食自助餐。一坐低無耐, 店員好快就為每位客人送上每人一份素鮑魚同滋補靚湯。 素鮑魚既外表同真嘅鮑魚一樣, 無論顏色定係形狀,像真度都極高,咬落去嘅口感亦都同真嘅鮑魚好似,即刻令我哋眼前一亮。 滋補靚湯亦都好足料, 有蟲草有龍眼肉有菇等等嘅材料,味道好清甜, 而唔係味精湯嘅味。另一樣好令人大開眼界嘅,就係佢嘅素壽司, 外表好精緻,顏色好鮮豔。黑松露三文魚壽司 食落去竟然真係有三文魚嘅味道,好神奇啊! 壽司飯亦都有用到壽司醋,一啲都唔馬虎。如果驚食壽司太飽, 你可以淨係食刺身, 但我自己就覺得壽司嘅味道比較似, 可能因為有壽司醋, 而就咁食刺身嘅味道冇咁像真。佢嘅pizza都係我要大力推介嘅食物, 佢refill 食物嘅速度好快, pizza啱啱新鮮出爐,我哋就即刻拎嚟食,熱辣辣好好食,竟然仲有拉芝,好驚喜。因為係新鮮出爐,個pizza底好鬆脆, 明明知道食pizza會好飽,但我地都忍唔住食左三件。串燒嘅賣相都好吸引,但選擇就唔算多,味道亦都一般,我地就無特別encore 。仲有好多食物都好有驚喜,

仲有好多食物都好有驚喜, 素吉列豬扒, 素叉燒,素鵝,全部都又好睇又好食。 炸甜點入面我最推薦炸香蕉, 可能因為又係新鮮出爐, 外脆內軟而又唔會太甜。

雞絲粉皮都唔錯 ,但唔夠入味,可以自行去醬料吧加多啲芝麻醬, 味道會更佳。

仲有好多食物,特別係熱食,未能一一羅列亦都冇全部食曬,交比大家下次去試。 糖水方面有綠豆沙,有雪耳木瓜糖水等等, 嘢飲嘅選擇就相對比較少, 凍飲只有豆漿一樣, 熱飲就有洛神花茶,羅漢果水同咖啡三樣。

PS:串燒台隔離有個自助醬料吧, 有成十種唔同既醬料可以畀大家自行添加, 因為見好多人拎完壽司,都話揾唔到壽司豉油以為無, 但其實醬料吧連wasabi都有,好貼心。

PS2: 可以喺openrice用優惠券,咁就會平小小, 又享用到相同嘅食物,只要一日前買就得, 做個精明消費者😋。
2022-05-26 717 浏览
四月尾與朋友在這間素食店嘗試素食,感覺良好,首先眼福不淺,可以幻想自己食緊魚生壽司,各款肉類,最值得欣賞是烹調方法,本人覺得是小油小糖少鹽,在外邊傳統素食店,一般烹調會比較多油,有些會偏鹹,所以個人較為欣賞這個素食店。值得推介係素食魚生,口感一流,其次就是叉燒,至於炒菜及炒瓜款式都算多,尤其是炒菇類每位加送一燉湯,都非常好味,還有生炒咕嚕肉(哈哈當然是素食)但係口感你一定食唔出,因為實在太相似了,所以記得食這個咕嚕肉。

2022-04-26
用餐优惠
優惠券
  • 雪耳桃膠糖水
2022-05-06 1210 浏览
由於要返工嘅關係,所以提早一星期食母親節飯。因為媽媽係素食者所以特登揀咗呢一間人氣嘅素食自助餐,市面上有好多唔同嘅素食自助餐,不過睇過各種評語後發現呢一間最正,所以就帶埋媽媽出銅鑼灣試吓啦💝預早左book位,早咗少少去到唔太多人都可以入座一坐低新鮮熱辣嘅素鮑魚大大隻每位一份,咬口恰到好處唔會太老太韌,仲有一盅燉湯壽司超多選擇好正真嘅一樣,黑松露三文魚壽司好香好正嘅煤氣味超鍾意🤤蜜汁叉燒超好味超正,覺得仲好味過啲真嘅叉燒腐皮雞髀出邊好少地方有得食,啖啖腐皮感覺啖啖肉炸雲吞好脆好香口,紅菜頭薯片好特別脆脆地甜甜地好好味炒粉麵飯基本嘢,不過個松露炒飯嘅松露味就冇松露三文魚壽司咁勁涼拌小食都好正,個醃蘿蔔好酸夠晒醒胃,海葡萄係沖繩名物就算平時酒店自助餐都冇得食麻婆豆腐夠晒辣,應該加碗白飯一齊食就正啦蛋花海鮮素翅超好味飲咗兩碗另外凍豆漿都好好飲㗎薑醋蛋都好香濃不過如果隻蛋再硬實啲會開心啲,但都已經好好食串燒燒物區嘅食物就覺得麻麻地尤其是呢個章魚燒,因為個粉漿太多完全搞唔掂。得個燒菠蘿係正常嘅地方好大食物種類有較多而且坐得都算幾舒適
由於要返工嘅關係,所以提早一星期食母親節飯。

預早左book位,早咗少少去到唔太多人都可以入座
大大隻素鮑魚

蜜汁叉燒超好味超正,覺得仲好味過啲真嘅叉燒
腐皮雞髀出邊好少地方有得食,啖啖腐皮感覺啖啖肉

炸雲吞好脆好香口,紅菜頭薯片好特別脆脆地甜甜地好好味

麻婆豆腐夠晒辣,應該加碗白飯一齊食就正啦

蛋花海鮮素翅超好味飲咗兩碗
另外凍豆漿都好好飲㗎

薑醋蛋都好香濃不過如果隻蛋再硬實啲會開心啲,但都已經好好食

地方好大食物種類有較多
而且坐得都算幾舒適
2022-05-01
大大隻素鮑魚
2022-04-27 1720 浏览
晚市重開後經多晚報復式大吃大喝今晚決定和2位好友清淡點來個素食 記得樂園初開時有來過下午茶, 尤記得以新派素食店計這店整潔清雅坐得舒適; 食物也很美味故馬上訂位去食素也晚上7:00 準時到達, 可能是平日關係只約有3 -4 成入座客, 環境和以前一樣整潔舒服, 座位寛敞坐下不久待應姐姐馬上送來一客冰鎮咕嚕肉和每位一盅燉湯. 冰鎮素咕嚕肉 - 無論賣相/味道和口感真係幾可亂真, 完全做到外脆內軟, 外層酸甜汁比例非常好 忍不住一舊又一舊的放入口燉湯 - 內裡有圓肉/粟米/姬松茸/腰果/蓮子...... 清甜潤喉魚生 和 壽司 - 視覺享受一流雖然明知是蒟蒻, 但點上wasabi 和日本豉油一起吃, 也可以暫騙到自己的大腦老實說加州卷直頭和真的沒分別叉燒 - 超一流好好味 一入口不禁嘩一聲! 實在太似真叉燒了好吃到忘了影相. 串燒 - 我沒見過其他素食自助有串燒, 但串燒反而平平無奇. 可能燒得濃香點會比較好. 熱盤 - 是我吃過多間素色自助餐最多款色的 多到我不可能全部試勻, 酸齋 .乾煸四季豆, 南乳炆蓮藕, 四川回鍋肉全部都好好味豉油皇炒麵配上店家的XO 醬一流, 我吃完一碟再來一碟
故馬上訂位去食素也

坐下不久待應姐姐馬上送來一客冰鎮咕嚕肉和每位一盅燉湯.
冰鎮素咕嚕肉
忍不住一舊又一舊的放入口

魚生 和 壽司 - 視覺享受一流
老實說加州卷直頭和真的沒分別

叉燒
- 超一流好好味
一入口不禁嘩一聲! 實在太似真叉燒了
好吃到忘了影相.
熱盤
- 是我吃過多間素色自助餐最多款色的
豉油皇炒麵配上店家的XO 醬一流, 我吃完一碟再來一碟

炸物 - 又係超多款式, 比較物別少見的有蔗蝦 和 燈影牛肉 (炸紅菜頭薄片)

沙律 / 前菜 - 沙律欄內各菜蔬新鮮又乾淨
 涼菜有中華沙律, 手拍青瓜, 涼拌木耳, 韓式芽菜和酸蘿蔔泡菜. 最特別的是有四川口水西瓜片, 甜的西瓜配上口水汁又幾特別喎!  要是口水汁再辣點就更好

甜品又係多款選擇 -  南瓜丸, 煎堆仔, 綠茶餅, 椰汁紅豆糕....連糖水也有木瓜雪耳紅棗和綠豆沙2 款
飲品 - 即磨咖啡, 豆漿, 洛神花茶, 羅漢果茶.....
總托而論樂園素食環境真係相當唔錯濶落又舒服, 各待應服務有禮貌又好笑容
食物補充相當快 , 我留意到經理長期不停檢視自助區的食物, 還淨下一半食物已經通知廚房添加

但全晚入座率都只有4成左右, 隔住口罩也 feel 到老闆有點愁
 希望素食樂園在 OPEN RICE 的優惠會給這間我暫時覺得是最好食的素食自助店多點素食愛好者認識
 能捱得過咁多波疫情已經好難得, 大家努力呀 !!

冰鎮咕嚕肉
魚生拼盤
  • 叉燒
  • 各式熱盤
2022-04-19 3419 浏览
一班人約食飯,最煩就是要諗食咩。尤其是素食的朋友聚會,去到素食餐廳,總是想把所有美食都點齊。然而,近呢幾年來,主打素食的自助餐廳越開越多,立即解決了大家聚會時,想不到吃什麼的煩惱。是日,我們的素食聚會,就選擇了在銅鑼灣,新開的《樂園素食》自助餐廳,大伙兒試一試新地方。一聽是去食素食自助餐,我即時的感覺話俾我聽,咪同以前去過的素食自助餐廳差不多,都是幾個熱菜同炸點為主。但當我出去巡視食物時,《樂園素食》的食物選擇就令我另眼相看了。因為,一行入去,就有一個清新的沙津及水果吧在迎接大家。再來是一系列的涼伴菜式,也有好多款素食壽司選擇。此外,也有令大人小朋友都歡喜的甜點。當中,有一個叫和菓子的甜點,幾乎每一次盛出來的秒清。另外,素食的炸點絕對是少不了的,春卷,炸蕃薯,天婦羅等等,都好吸引。熟食方面,有瓜有菜,有咖喱魚蛋,豉油根絕對是美味入味。連同炒米粉,這四個食物都是好味的東西。有荷葉飯,有上海粗炒,有銀針粉同腸粉。說真,飯麵粉同腸粉都非常之吸引。弄得我們去取食物時,每一碟都總是有飯、粉、腸粉在相伴。不計湯,飲品至少有五款。有三款不同的茶,有清新可口的檸檬水,當然有大家都飲不停口的冰凍豆漿啦。
自已夾的食物,我只拍了兩張照。首先,是我每一次去自助餐的指定開場食品,沙律了。這兒的蔬菜新鮮爽脆,加上蛋黃醬同日式沙律醬,更令蔬菜變得更美味。
熟食的第一碟,我選擇了上海粗炒、銀針粉、芥蘭、菜花、春卷、魚蛋、天婦羅同烤麩。最最最喜歡的,其實是銀針粉,豉油王炒銀針粉,又爽又好味道,我隨時可以抱著一個淨食銀針粉的心態來吃這自助餐
很難得,幾乎所有食物的出品都好好味道。暫時來說,這是一間值得多來的素食自助餐店。
2022-03-25 1698 浏览
樂園素食|銅鑼灣下午茶自助餐之前見到網上介紹銅鑼灣有間新開嘅素食自助餐🥗價錢唔算貴之餘,新開嗰陣仲有折,趁放假就同朋友試咗佢嘅下午茶時段自助餐😆由於餐廳入面仲執緊野嘅關係,一去到門口已經企滿人,要夠鐘先可以入去😱雖然話係下午茶時段,但係食物選擇都非常豐富,睇嚟同中午時段嘅嘢食都大同小異,出去攞嘢食除咗要戴口罩之餘,仲要帶埋膠手套,感覺更加衛生👍🏻菜式嘅選擇非常多,有沙律吧、前菜、炸物、熟食、甜品等等,蒸包有三款,試咗蓮蓉包同麻蓉包,都係不過不失,炸物就有六至七款,推薦入面軟糯嘅炸香蕉、平時放題食到嘅芋泥波波同埋好香嘅咖喱角,而最特別嘅係呢度有好多款唔同嘅數壽司🍣我就試咗素嘅三文魚同吞拿魚壽司,素生魚片由蒟蒻製成,點埋豉油食個口感都有少少似😂而熟食都有十幾款,四喜烤麩切得非常大舊,不過醬汁可以再濃啲,薑醋蛋嘅雲耳非常入味,可惜雞蛋嘅蛋白就未入到味🤔比較推薦嘅係甜酸齋、煮得幾淋嘅椰汁芋頭、幾可亂真嘅咖喱魚蛋、同埋幾有鑊氣嘅炒河粉,甜品方面有日式和果子同埋朱古力布朗尼🍰蛋糕嘅朱古力味非常香濃,仲有中式嘅桃膠糖水同埋椰汁西米露, 十分滋潤養顏,飲品方面都有唔少選擇,有洛神花茶、羅漢果茶、豆漿同
樂園素食|銅鑼灣

下午茶自助餐

雖然話係下午茶時段,但係食物選擇都非常豐富,睇嚟同中午時段嘅嘢食都大同小異,出去攞嘢食除咗要戴口罩之餘,仲要帶埋膠手套,感覺更加衛生👍🏻菜式嘅選擇非常多,有沙律吧、前菜、炸物、熟食、甜品等等,蒸包有三款,試咗蓮蓉包同麻蓉包,都係不過不失,炸物就有六至七款,推薦入面軟糯嘅炸香蕉、平時放題食到嘅芋泥波波同埋好香嘅咖喱角,而最特別嘅係呢度有好多款唔同嘅數壽司🍣我就試咗素嘅三文魚同吞拿魚壽司,素生魚片由蒟蒻製成,點埋豉油食個口感都有少少似😂而熟食都有十幾款,四喜烤麩切得非常大舊,不過醬汁可以再濃啲,薑醋蛋嘅雲耳非常入味,可惜雞蛋嘅蛋白就未入到味🤔比較推薦嘅係甜酸齋、煮得幾淋嘅椰汁芋頭、幾可亂真嘅咖喱魚蛋、同埋幾有鑊氣嘅炒河粉,甜品方面有日式和果子同埋朱古力布朗尼🍰蛋糕嘅朱古力味非常香濃,仲有中式嘅桃膠糖水同埋椰汁西米露, 十分滋潤養顏,飲品方面都有唔少選擇,有洛神花茶、羅漢果茶、豆漿同埋咖啡,可能比較多澱粉質嘅關係,食完真係捧住個肚走,晚飯都唔洗食🤤
2022-01-06 1719 浏览
我重佢試業就開始幫襯,但自從睇到佢哋做埋本地遊,愈來愈多人,添加食物嘅次數也耐咗,加上食物質素也有所下降。另可能請唔夠人,令到啲服務員態度十分之差,所以我以後都唔會再幫襯😡😡
我哋星期六下午茶時段去樂園素食,一去到就見到長長嘅人龍,一條隊係book咗位,另一條隊係walk-in。當日都有九成滿座,入座後店員會比一對膠手套,疫情關係,出去攞食物要帶手套。一開始攞食物嘅情況相當混亂,D人一窩蜂去攞野食,企滿哂攞食物嘅地方。不過食物補充嘅速度都幾快,食物嘅款式同味道同以前素一一樣,最大嘅不足就係食唔到素章魚燒同串燒,可能只係晚餐時段先有。攞食物旁有一個區域放咗唔同醬料比食客自行調味。沙律bar小食:日本蕃薯仔、中華沙律、芝麻豆沙球、薑醋、日式麻醬山藥、炸天婦羅、炸地瓜丸、炸香蕉、綠茶餅、素餃子、煎堆仔、炸南瓜餅、春卷、咖喱角、印度薄餅、一口蘿蔔糕、麻辣雲耳、日式麻醬青瓜、酸蘿蔔本來以為炸香蕉入面會食到香蕉肉,點知咬開又係食粉團,應該改名叫炸香蕉糕。山藥嘅質感好淋,似大陸淮山。壽司:三文魚壽司、墨魚壽司、火腿壽司、卷物 (唔記得叫咩名)小菜:南乳齋、蓮藕炆花生、咖哩魚蛋蘿蔔、上海烤麩、酸齋、炒四季豆、茄子肉碎、薑粒炒芥蘭、炒菜心、炒粉絲小菜普遍幾好食,味道夠濃味,尤其推介咖哩魚蛋同炒粉絲,兩款都係辣辣哋,幾惹味。主食:海帶冷烏冬、黃薑炒飯、炒麵、炒河粉、腸粉、蒸粟米

攞食物旁有一個區域放咗唔同醬料比食客自行調味。

沙律bar

小食:

壽司:
三文魚壽司、墨魚壽司、火腿壽司、卷物 (唔記得叫咩名)

小菜:

主食:
海帶冷烏冬、黃薑炒飯、炒麵、炒河粉、腸粉、蒸粟米、蒸蕃薯

湯:
老火湯 (菜乾紅蘿蔔湯)、胡椒豬肚湯

推介飲老火湯,味道清甜,夠足料。

飲品:
羅漢果茶、檸檬水、咖啡

甜品:
綠豆沙、木瓜雪耳湯水、朱古力布朗尼、泡芙

2021-11-20
下午茶
2021-12-08 1489 浏览
「樂園」既前身係「素一」,果陣都好鐘意黎食,除左食物款式多,又有清楚標記邊啲係vegan之外,最重要就係地方闊落。香港雖然都有好幾間素食自助餐,但大部分既座位都好窄,食物擺到密密麻麻,出去拎野食時會撞手撞腳咁。「素一」就完全冇依個問題,坐得好舒服,拎野食都唔會撞到人。「樂園」基本上只係換左個名,裝修、食物同營運模式基本上都係同「素一」果陣一樣。今次掛住同朋友傾計冇乜點影相,不過都盡量share下啦。一坐低冇耐店員就主動送上燉湯同冰鎮咕嚕肉。咕嚕肉既真身係雞脾菇,個粉漿冰鎮完keep到脆脆地既口感,都幾好食,不過份量實在太多,我地三個人都食唔哂依一碟,建議份量可以減至少1/3,如果鐘意食先再encore會好啲。自助區分成沙律、炸物、壽司、主食等等,食物種類都真係幾多,而且vegan類既都好多!炸蓮藕片超好食,辣辣地咁好惹味,完全顛覆左我對蓮藕既認知。啲壽司就都係蒟蒻扮魚生,可以過下口癮。叉燒都做得幾出色,有燶邊,像真度高。整體黎講食物都唔錯,服務亦都幾好。夜晚黎都好多人食呀,長做長有絕對冇問題。

一坐低冇耐店員就主動送上燉湯冰鎮咕嚕肉。咕嚕肉既真身係雞脾菇,個粉漿冰鎮完keep到脆脆地既口感,都幾好食,不過份量實在太多,我地三個人都食唔哂依一碟,建議份量可以減至少1/3,如果鐘意食先再encore會好啲。

自助區分成沙律炸物壽司主食等等,食物種類都真係幾多,而且vegan類既都好多!炸蓮藕片超好食,辣辣地咁好惹味,完全顛覆左我對蓮藕既認知。啲壽司就都係蒟蒻扮魚生,可以過下口癮。叉燒都做得幾出色,有燶邊,像真度高。整體黎講食物都唔錯,服務亦都幾好。夜晚黎都好多人食呀,長做長有絕對冇問題。
2021-11-27 1823 浏览
選址大家放工都就腳嘅銅鑼灣,由於呢排嘅潮流都流行素食就搵咗呢一間主打素食嘅自助餐專門店。-一入去就馬上奉上靚湯,而且食左一個甜酸炸菇嘅冷盤,啲菇都炸得好香脆,同埋個鬆餅食落去都好香軟,配合埋一啲素餃子,都幾match。基本上甜品嘅裝飾擺設都好靚而且食落去香口恰到好處。-而且都飲咗一碗老火湯,老火湯裏面有有蓮藕嘅味道,雖然唔知每一日係咪都係相同嘅湯,但煲湯裏面裏面都有好多養生材料,見到用咗好多骨頭去熬製,仲有一啲蓮子龍眼等等嘅蔬果去製成~-不過可惜就係個炸秋葵到咗嘅時候就已經凍哂比較可惜,總括嚟講餐廳乾淨清雅,而且服務都好好,即是我哋未人齊但係都俾我哋先入俾我同埋攞嘢食,都幾滿意嘅

基本上甜品嘅裝飾擺設都好靚而且食落去香口恰到好處。
2021-11-21 1845 浏览
茹素本來應該令人心平氣和,點知食完之後我怒火中燒入座後未夠半小時,櫈都未坐暖就收檔 (入座前無提示完場時間)職員態度惡劣,食物質素參差星期日打電話去餐廳問自助餐嘅時間,佢答全日都係自助餐至晚上11點關門於是我3點半到餐廳入座時職員冇提過原來4:15收檔坐左唔夠半個鐘就有侍應埋黎叫埋單,火到黎同我講話出去拎埋最後一round囉態度極其惡劣最後我同當席經理投訴,態度更差,最後俾返幾蚊耍我走,無言祝各位好運
茹素本來應該令人心平氣和,點知食完之後我怒火中燒
職員態度惡劣,食物質素參差

於是我3點半到餐廳
入座時職員冇提過原來4:15收檔
坐左唔夠半個鐘就有侍應埋黎叫埋單,火到黎
同我講話出去拎埋最後一round囉
態度極其惡劣
最後我同當席經理投訴,態度更差,最後俾返幾蚊耍我走,無言

祝各位好運
2021-10-23 2184 浏览
網上search 見到有素食外賣,所以決定一試。在銅鑼灣外賣$48一份已經係唔多,而且份量相當大,會再幫襯試埋其他組合。是日我哋二人選擇係A餐雜錦壽司+凍豆漿,素壽司用蒟蒻扮魚生,點咗wasabi 同豉油後其實真係唔似食素🤣。另外選擇係B餐海鮮炒飯,跟麻辣粉絲牛肉及古法酸齋+凍豆漿,一盒份量好大,炒飯味道清淡但合我口味,2味餸小菜都好有質素。

外賣餐單
2021-10-23