2022-05-27
呢間手撕雞專門店已經開第三間分店了🥳店鋪新淨光鮮,非常乾淨整潔,而佢地只做外賣服務💁🏻♀️雖然店鋪名寫明係手撕雞專門店,但試過之後發現原來其他餸都好吸引😍我地試咗兩個手撕雞全日套餐:套餐1:腸粉+原味招牌手撕雞+涼伴萵筍+香麻海蜇($56)估唔到腸粉係今餐嘅最大驚喜🥰質感滑溜,柔軟得黎唔易爛,加埋豉油麻醬味道一流,凍咗食一樣好滋味,真心贏咗好多主打食腸粉嘅店鋪🤗至於招牌手撕雞雞肉嫩滑而且雞皮較少,怕肥嘅朋友仔可以放心食👍🏻萵筍爽口味道好夠❤️而海蜇口感爽脆,加埋淡淡嘅麻油香,岩晒我口味😋套餐2:白飯+Wasabi飛魚籽手撕雞+酸辣薯仔絲+香麻鹵豬耳($59) 加咗芥末嘅手撕雞一d都唔覺辣或啃喉,好易入口,唔會食到流晒眼水,怕辣都可以一試❤️仲發現原來同白飯一齊食味道好夾😍白飯目測有兩碗份量😳由於同d配料味道好夾,最後連白飯都食咗唔少😆酸辣薯仔絲切到好幼條,如果粗d口感會更好👏🏻味道酸辣得黎唔過份,岩我呢d唔食到太辣嘅人☺️豬耳咬落爽脆唔油膩,鹵水味再重d會更惹味👍🏻呢兩個餐仲配有飲品,我地揀咗Bonaqua 330ml包裝嘅微氧礦物質水同200ml裝嘅可樂,以呢個價錢同份量黎計真心好抵食🤩食
我地試咗兩個手撕雞全日套餐:
套餐1:
腸粉+原味招牌手撕雞+涼伴萵筍+香麻海蜇($56)
腸粉+原味招牌手撕雞+涼伴萵筍+香麻海蜇
套餐2:
白飯+Wasabi飛魚籽手撕雞+酸辣薯仔絲+香麻鹵豬耳
食完第二日我地仲突登去買咗盒淨腸粉😸原來都只係$10/4條😱單買仲加咗甜醬所以更好食😻食物質素高服務態度又好,好值得繼續支持👏🏻💪🏻