2018-07-31
話說今天朋友生日,所以預早訂左元朗呢間日本放題比驚喜佢,之前聽過朋友話呢間唔錯,所以揀左呢間約晚上9點去到,人流不是很多。環境方面的確唔錯,地方寬躺,裝修新淨,同埋夠乾淨整潔!店員亦都十分友善,態度有禮店員帶我地入座期間經過自助吧,令我地驚訝!因為真在太多款式!包括小食,野飲,甜品同雪糕等等,多到影唔哂,真係未食先興奮坐低後二話不說,立即點野食!首先黎左碟刺身,有甜蝦,泰國生蝦,吞拿魚等等。近鏡影一影,刺身既色澤仲係好鮮豔,証明係好新鮮,認真抵讚另外特別一讚吞拿魚刺身,完全冇根!入口鬆軟,正!下一輪就係食壽司,比我第一感覺就係:好足料! 完全癲倒左我對放題既印象壽司🍣入面既米飯,軟硬適中,材料新鮮,製作得好有心思海膽手卷- 迷你版,海膽被炙燒過,特別香!估唔到紫菜亦都好脆口清酒煮蜆 - 份量適中,但勝在夠鮮甜,同埋食落冇沙,有水準在自助吧拎取的,味道也不差,份量剛好,個人認為呢種小食唔需要太大碟整體來說,係一間十分用心既日本放題餐廳,不論係食物、服務及環境上都係比其他勝一籌到最後埋單平均每人約$230,值得!
約晚上9點去到,人流不是很多。
環境方面的確唔錯,地方寬躺,裝修新淨,同埋夠乾淨整潔!
店員亦都十分友善,態度有禮
坐低後二話不說,立即點野食!
首先黎左碟刺身,有甜蝦,泰國生蝦,吞拿魚等等。
近鏡影一影,刺身既色澤仲係好鮮豔,証明係好新鮮,認真抵讚
另外特別一讚吞拿魚刺身,完全冇根!入口鬆軟,正!
壽司🍣入面既米飯,軟硬適中,材料新鮮,製作得好有心思
海膽手卷- 迷你版,海膽被炙燒過,特別香!
估唔到紫菜亦都好脆口
清酒煮蜆 - 份量適中,但勝在夠鮮甜,同埋食落冇沙,有水準
到最後埋單平均每人約$230,值得!