2024-08-03
最近去咗極尚大喜屋,真係好耐冇食過放題。每次諗到放題,首選都係大喜屋。呢次每位$308加一,真係物有所值。 一入到去,我哋就開始點刺身。松葉蟹腳、鱆紅魚薄切、柚子醋伴鰺魚薄切、原隻粒貝、甜蝦、螺片、北海道帶子、赤蝦、赤貝、油甘魚,每一款都新鮮,真係冇得頂。特別推介原隻粒貝、鱆紅魚薄切同油甘魚,呢啲絕對係回本之選! 壽司都有唔少款,鹽燒三文魚腩、柚子胡椒油甘魚腩、拖羅蓉伴吞拿魚壽司同柚子胡椒左魚邊,海膽三色撻、全部都正常發揮,味道唔錯,值得一試。餐廳推出咗燒金枕頭榴槤王,好熟好香甜,我哋叫咗幾round都未夠喉。 有好多款熱食,燒香草羊鞍、薑蔥爆鱔球、牛油煮蜆、避風塘賴尿蝦、馬拉盞芥蘭炒螺片、鹽燒雞軟骨、蟹黃蟹肉鮑魚粥、金蒜炭燒廣島蠔、蒲燒鰻魚、西京燒比目魚、鹽燒牛舌、燒雞泡魚乾、煙鵝胸、鵝肝多士,真係每樣都好正。推介蟹粥,醉鮑魚、王牌燒乳鴿王、花膠、蒲燒鰻魚,熱辣辣即燒,真係冇得輸。天婦羅方面,即叫即做,所以等嘅時間比較長,不過值得嘅。天婦羅蝦、蟹棒天婦羅、甜蕃薯天婦羅、溫室南瓜天婦羅,每一款都炸得外脆內嫩,好味。最後仲食埋兩杯Häagen-Dazs雪糕,真係食到捧住個肚走。極尚大喜屋
最後仲食埋兩杯Häagen-Dazs雪糕,真係食到捧住個肚走。極尚大喜屋真係一個唔錯嘅選擇,下次一定會再去!