2022-09-10 186 浏览
位於觀塘核心區高質素放題及性價比極高的日式放題(極尚大喜屋),喺港鐵觀塘站B3出口,交通超級方便。餐廳環境乾淨企理和座位舒適,店員好有禮貌介紹怎樣落單和到自助區取食物的流程。自助區內有熱食例如豬手,蒸魚,有冷盤,鮮蝦,無骨鳳爪和不同生果。自助飲品區內有超級多款飲品任君選擇,亦有熱飲和清酒供選擇,自助區內的食物種類豐富,供客人自由選擇。呢度落單全部都係用QR code非常方便,分類非常清楚,有刺身、壽司,不同種類的手卷,軍艦,卷物,一品料理,天婦羅,炸物和串燒,每個種類都有好多食物選擇。壽司和刺食方面我叫咗三文魚、赤蝦、帶子、北極貝和希靈魚,全部刺身都好大塊同新鮮,底層仲有冰保持新鮮,壽司方面有芝士炸蝦卷,花之戀,芝士鰻魚玉子燒,鰻魚壽司,芝士軟殼蟹卷,全部都係創作壽司,味道特別,壽司包住的紫菜還是脆卜卜,值得嘗試。燒物羊架燒得好入味和好大件又唔肥。燒菠蘿好香,又大件和超多菠蘿汁。燒翠玉瓜非常大件,又清甜燒牛舌一定係必食,厚度適中又大件,夠咬口和惹味燒芝麻雞翼,燒得好脆同入味,肉質嫩滑燒雞軟骨,燒得好香脆和有咬口一品料理有豬軟骨拉麵,拉麵湯非常濃郁,份量適中,豬軟骨非常入味;蒜蓉粉絲蒸帶

呢度落單全部都係用QR code非常方便,分類非常清楚,有刺身壽司,不同種類的手卷,軍艦,卷物,一品料理,天婦羅,炸物和串燒,每個種類都有好多食物選擇。

壽司和刺食方面

燒物
羊架燒得好入味和好大件又唔肥。
燒菠蘿好香,又大件和超多菠蘿汁。
燒翠玉瓜非常大件,又清甜
燒牛舌一定係必食,厚度適中又大件,夠咬口和惹味
燒芝麻雞翼,燒得好脆同入味,肉質嫩滑
燒雞軟骨,燒得好香脆和有咬口

一品料理有豬軟骨拉麵,拉麵湯非常濃郁,份量適中,豬軟骨非常入味;蒜蓉粉絲蒸帶子,蒜蓉好香,粉絲數量有非常多,帶子好大粒有沒有縮水。

總結食品種類超級豐富,適合各人口味,好適合朋友聚餐,值得推薦大家來嘗試。
2022-09-10 131 浏览
今日收工同朋友去咗食放題,呢間放題食物種類豐富,任食自助區有冷盤、不同的沙律,生果,熱盤和熱湯,還有好多甜品和雪糕選擇道自助飲品區內有好多不同的飲品選擇,例如清酒,梅酒,不同的汽水和熱飲,食物種類超級多元化。刺身- 我點咗三文魚、北極貝、赤背、甜蝦和帶子- 每款刺身都好肥美和新鮮- 三文魚好大件,油脂分布均勻- 北極貝食落好爽口- 帶子都好鮮甜熱食- 咖喱軟殼蟹:軟殼蟹炸得好鬆脆,非常熱辣辣,配上咖喱汁都幾惹味- 清酒煮蜆有10多隻,全部都好新鮮,沒有沙,煮得好入味- 豬軟骨拉麵,豬軟骨炆得好入味,拉麵湯底也不會好鹹,細細碗食左也不會很飽炸物- 炸天婦羅粉漿剛剛好,送上枱面是保持熱辣辣- 亦推薦炸鮮奶和芝士竹輪燒物- 燒菠蘿清甜多汁,燒得好焦香- 翠玉瓜非常爽脆- 燒鯖魚燒得外脆內軟,配上檸檬汁好開胃總結食物種類豐富,都沒有漏單,全部食物叫咗都會送到,全部食物都是高質,性價比很高,值得推薦一班朋友來聚餐。

刺身
- 我點咗三文魚、北極貝、赤背、甜蝦和帶子
- 每款刺身都好肥美和新鮮
- 三文魚好大件,油脂分布均勻
- 北極貝食落好爽口
- 帶子都好鮮甜

熱食

- 清酒煮蜆有10多隻,全部都好新鮮,沒有沙,煮得好入味

炸物
- 炸天婦羅粉漿剛剛好,送上枱面是保持熱辣辣
- 亦推薦炸鮮奶和芝士竹輪

燒物
- 燒菠蘿清甜多汁,燒得好焦香

- 翠玉瓜非常爽脆

- 燒鯖魚燒得外脆內軟,配上檸檬汁好開胃

2022-09-10 114 浏览
今晚約左同事一齊去觀塘大喜屋食放題,估吾到5點都full哂咁濟。一入去叫左盤刺身,款式可以話係包羅萬有。樣樣都新鮮送到,亦吾需要等太耐。估吾到呢家仲有咖喱蟹食,質素亦尚可。另外炸物方面亦做得出色,天婦羅亦香脆可口。熟食選擇非常多!
2022-09-01
  • 刺身
🤩久違了既放題選擇左幾有口碑既極尚大喜屋每人都係二百幾三百蚊就可以任食刺身、壽司、燒物、熱炒、生果等等⋯⋯🤤QRcode落單之餘仲有個area可以自取野食👍🏻環境有夠闊落職員多 收野快 有禮貌至少零漏單情況😏Wow難怪平日晚市人山人海 座無虛席!!QRcode:⍥ 刺身多達14款,幾推帶子、三文魚、油甘魚,食完都已經回本🤪⍥ 芝士鰻魚玉子燒好好食,值得encore兩次🤤⍥ 壽司因為有飯所以我食得唔多,但係左口魚、三文魚腩、帝王蟹棒壽司就走唔甩既😆⍥ 手卷好的骰,唔會太多飯就岩晒啦,五款口味,見到好多人食!⍥ 炸物都處理得好好,唔會油!凍左依然鬆脆,其中炸蠔、榴槤炸彈、天婦羅蝦都食左幾次🤗⍥ 黃金焗開邊蝦、黑椒蜜汁一口牛好好味!!蒸扇貝勁多炸蒜我食左兩隻🤩燒鰻魚、燒比目魚、薑蔥爆鱔球都ok,咖喱一啲都唔hea,係有層次既辣度😋軟殼蟹又夠脆!⍥ 怕唔夠飽都仲有牛肉鍋、烏冬、拉麵、粥類既主糧提供,我地就怕太飽所以無order😝自助:⍥ 沙律及生果有成十幾款,而且有滋補既椰子雞湯同埋清潤既龍眼蜜糖水😚⍥ 蒸魚、南乳豬手、仲有蔬菜類選擇,偏向傳統餸菜既朋友都有得揀🤭⍥ 甜品有雪糕、甜筒、雪條及十
🤩久違了既放題
選擇左幾有口碑既極尚大喜屋
每人都係二百幾三百蚊
就可以任食刺身壽司、燒物、熱炒、生果等等⋯⋯🤤
QRcode落單之餘
仲有個area可以自取野食
👍🏻環境有夠闊落
職員多 收野快 有禮貌
至少零漏單情況😏
Wow難怪平日晚市人山人海 座無虛席!!

QRcode:
刺身多達14款,幾推帶子、三文魚、油甘魚,食完都已經回本🤪
⍥ 芝士鰻魚玉子燒好好食,值得encore兩次🤤

自助:
甜品有雪糕、甜筒、雪條及十幾款自家製既甜品杯,小小份量又可以試多幾杯😌
⍥ 好貼心既係除左勁多凍飲提供,仲有個熱櫃keep warm熱飲😆驚喜位係有埋清酒任飲,照顧週到呀!!🫰🏻

2022-09-05 124 浏览
聚會最鐘意就係同朋友食放題🥳,因為款式種類多,大家跟返自己口味就得,所以放題款式種類夠多真係好重要!呢間放題款式真係好多🤣,成個menu都食唔晒阿。🍴晚市放題$288🍴刺身款式好多,仲有帶子任食❤。象拔蚌鮮甜,三文魚同油甘魚切得超厚,甜蝦鮮甜,同最重要叫幾多真係上幾多😋。仲有好多款特色既熱食。🍴泰式咖喱軟蟹殼蟹 炸得岩岩好,外脆內軟,隻蟹仲要勁大隻😍,正!🍴雪花牛肉鍋牛肉嫩滑,有牛味😚,又夠晒熱辣辣,仲有好多配菜,吸埋汁好入味。🍴蒜蓉粉絲帶子必點‼️好惹味,仲要粒帶子大大隻啖啖肉!出面仲有好多熱食、沙律前菜同炸物,炸物方面有炸餃子🥟、章魚燒、甜品仲超多有成10幾款😍,杯裝同雪條,好滿足既一餐☺。

🍴晚市放題$288

🍴刺身

仲有好多款特色既熱食。
🍴泰式咖喱軟蟹殼蟹
炸得岩岩好,外脆內軟,隻蟹仲要勁大隻😍,正!

🍴雪花牛肉鍋

🍴蒜蓉粉絲帶子
必點‼️好惹味,仲要粒帶子大大隻啖啖肉!

2022-09-01 153 浏览
身邊總有朋友👭👭每次約食飯都會約放題食🤣而e間放題款式真係好多 個個朋友都岩口味仲有好多創意款式🫶🏻超正➽晚市放題$288➽刺身款式有好多😋放題就一定會叫黎食當中帶子任食鮮甜 大大粒除左常見既刺身之外😍仲有象拔蚌 赤貝➽創作壽司🍣係我最欣賞有好多款既創作壽司😍真係有驚喜款款都好吸引 size適中 真係可以食多幾款都唔驚🥳♡芝士鰻魚玉子燒♡ 鰻魚表面有燒熔左既芝士 正♡花之戀♡ 細細舊唔怕膩又好食😋♡帶子吞拿魚容塔♡ 帶子同吞拿魚好夾😍下面飯團炙燒過 食落好味😋➽熟食方面我最鐘意牛舌同比目魚😍♡比目魚♡ 好滑又有魚既油脂香 配味一流🫶🏻♡黃金焗開邊蝦♡ 必點‼️隻蝦大大隻 好野味♡雪花牛肉鍋♡ 牛肉同菜吸曬個汁😍正➽自助區有甜品 前菜 小食 熟食 炸物 野飲💕款式多到數唔曬最後我地幾個人仲食左好多款甜品🍮🍮💕
身邊總有朋友👭👭每次約食飯都會約放題食🤣

甜品 前菜 小食 熟食 炸物 野飲💕款式多到數唔曬
最後我地幾個人仲食左好多款甜品🍮🍮💕

2022-08-31
2022-08-30 192 浏览
同家姐去觀塘行街,諗定左食咩之後就打電話留位😁去到超多人 ,可能係午市時段,好多人食🤭佢有個位置係自助式,有好多野自己攞,有前菜、炸物、飲品、甜品、凍野,酒類等等 超多選擇丫!-先黎個刺身拼盤,有三文魚🍣北海道帶子、螺片、甜蝦,好新鮮!賣相都好吸引🤤-鹽燒鯖花魚,加埋檸檬汁一齊食好開胃呀!監燒食法係我食過最好食既-黑椒蜜汁一口牛,呢個係必食推介,佢將牛柳粒煎到粒粒都有蜜汁味好好味😋-香草牛油煮大蜆,好鮮味既湯底,蜆肉又夠新鮮👍🏼-帶子吞魚容塔,份量細細膽一口食🤭食落有帶子既鮮味又食到入口溶化既感覺👍🏼整體黎講呢個價錢夠親民又多選擇😜下次黎開觀塘要再食

-香草牛油煮大蜆,好鮮味既湯底,蜆肉又夠新鮮👍🏼

整體黎講呢個價錢夠親民又多選擇😜下次黎開觀塘要再食
2022-08-30 174 浏览
自從帶媽咪食左個放題後,佢係咁話正,因為令佢諗起去日本旅行既感覺,今日突登預約左觀塘呢間大喜屋,呢間都屬於大喜屋最新嘅分店之一👍🏼-超肚餓食個蟹粥打打底先,鮮甜!夠濃味丫!份量又大份,好暖胃!又香瑤柱味-壽司方面食左好多款丫!特別好食就係呢幾款,柚子胡椒左口魚邊、鹽燒三文魚腩、醬燒帝皇蟹棒、蒜香青蔥燒牛肉😍樣樣都好好食,佢既size係偏細舊 款款都可以食到又唔會食到好濟咁-吉列蠔,即叫即炸!蠔夠新鮮配埋沙律醬食好味👍🏼-風味淋燒魚乾同埋鹽燒雞軟骨👍🏼諗起攞黎餸酒一流,午市都忍唔住飲左一罐啤酒🤣-裏面仲有一個自助區任食任拎好多選擇😍正係呢個區域都食到飽飽

-吉列蠔,即叫即炸!蠔夠新鮮配埋沙律醬食好味👍🏼

2022-08-29
  • 手卷
  • 刺身
  • 壽司
  • 甜品
今天去了 位於觀塘極尚大喜屋, 去食午市套餐, 套餐價錢超抵食,非常優惠, 早了二十分鐘到達, 用餐時間九十分鐘,由十二點到一點半, 餐廳有套餐,和自助餐,所以分開兩邊排隊,去到巳超多人,餐廳員工早了五分鐘就放人入內,因今天 實在太多人, 有位員工超大聲的說,那些食午市套餐的人,在員工還未上班,十一點已開始在排隊,所以同在場的人說,可能沒有位置要在第二輪才可以入座。 今天好多都是 上了年紀和一家大細的人嚟食午市套餐, 員工超冇禮貌是常呼喝食客, 雖然這間餐廳午市套餐非常抵食,但如果這樣冇禮貌對食客,我覺得 非常之有問題。我們等了超過10 分鐘才能安排上座位,之後出去取食物,這裡好似要 搶食物,可能有些食物不會refill. 取了食物回到座位,預備要食時, 有個超冇禮貌嘅員工同我們說, 叫我們不要弄污糟他們的餐牌, 因為他們之前將餐牌放在枱面,但我們沒有為意, 我立即同佢講我哋唔會整污糟你的餐牌, 叫他不要太沒有禮貌, 他即時 串我 ,如果你不滿意可以不來這裏用餐, 我知你們的午市套餐非常優惠,但我哋不是乞丐不是來這裏乞的, 如果你們餐廳覺得套餐太平,你們可以加價, 不是對客人 不禮貌。
這裡食物沒有問題,但 有些自助吧食物,不會 refill, 所以好多人在搶食物,而且員工態度亦非常有問題,我知超多人來用餐,但你們是服務性行業,應該多些禮貌,客人是用餐, 不是來受氣的。
這間餐廳我已blacklist, 雖然抵食, 寧願俾貴些,都不想受這些不禮貌對待。
2022-08-24
2022-08-28 13017 浏览
難得放假,約咗朋友去觀塘shopping食好西。揀咗極尚大喜屋午巿放題,十二點未到已經排晒人龍。有兩條隊,一條排放題,一條排定食,一樣都多人捧場。放題$228一位,用QR code落單。另外仲有自助區。 冷盤海鮮有凍蝦和花甲,勁搶手。熟食、沙律、生果、飲品、甜品、糖水、雪糕好多選檡。放題方面,有好多都係必點之選😋。刺身當然唔會放過,種類好多好新鮮。手工壽司賣相精緻又創新。海膽手卷海膽非常鮮味,魚子手卷爆汁過癮。小小一件食完再食都唔會飽過頭。羊架、燒鰻魚,鹽燒鯖花魚,燒比目魚,薑葱爆鱔球都好正。燒菠蘿和脆肉瓜多汁好吃。榴櫣炸彈外脆內香。 收碟和上菜快,服務好。廁所又乾淨,真係好少有。環境勁正,好大好闊落又光猛,走動唔使左閃右避,座位又舒服。可以坐足三個鐘,真係樣樣都好滿意。
難得放假,約咗朋友去觀塘shopping食好西。
放題$228一位,用QR code落單。另外仲有自助區。 冷盤海鮮有凍蝦和花甲,勁搶手。熟食、沙律、生果、飲品、甜品糖水、雪糕好多選檡。
放題方面,有好多都係必點之選😋。
刺身當然唔會放過,種類好多好新鮮。
羊架、燒鰻魚,鹽燒鯖花魚,燒比目魚,薑葱爆鱔球都好正。
燒菠蘿和脆肉瓜多汁好吃。
榴櫣炸彈外脆內香。
2022-08-23
午餐
2022-08-26 6998 浏览
出左消費卷,今日決定去觀塘血併。不過要填包肚子先,午巿放題就最岩啦。大喜屋係駱駝漆附近,又近地鐵,非常就腳,岩晒。十二點開始,但未夠鐘已經排晒人龍,好誇張。佢分開兩條隊,一條隊食放題,另一條隊食定食,唔好排錯。午巿放題好抵食,二百零蚊位。地方很大,大量卡位,坐得舒服。我同朋友一個用QR code落單,一個出外面自助區拿食物。 務求食盡每分每秒。自助區都有好多野食,海鮮,熟食,沙律菜,生果,糖水和甜品都有。食物種類多到數唔晒。冷盤海鮮有凍蝦和花甲,非常鮮味,勁搶手。刺身一大盤,三文魚、油甘魚、吞拿魚、希靈魚、北海道帶子、象拔蚌、赤貝、花海哲、赤蝦和甜蝦…….最驚喜係花海哲刺身,又滑又爽口,很美味。手工壽司賣相精緻,配搭新穎,一 口一件,一個用味道也不錯呢。手卷也要吃。海膽同飯既比例近乎一比一。海膽非常鮮味,滿口都是海膽獨有既香味,好食到要再叫過。燒菠蘿和脆肉瓜必點,多汁好吃。燒羊扒有我手掌咁大,大塊得誇張,又厚身,味道也很好,不會有過重既羊羶味,好吃。一向喜歡吃魚,呢度有燒鰻魚,鹽燒鯖花魚,燒比目魚,同埋仲有薑葱爆鱔球,正到不得了。圓滾滾即榴櫣炸彈,好吃到停不了,外脆內香。 冰糖龍眼併陶
大喜屋係駱駝漆附近,又近地鐵,非常就腳,岩晒。
十二點開始,但未夠鐘已經排晒人龍,好誇張。
佢分開兩條隊,一條隊食放題,另一條隊食定食,唔好排錯。
午巿放題好抵食,二百零蚊位。
地方很大,大量卡位,坐得舒服。
我同朋友一個用QR code落單,一個出外面自助區拿食物。 務求食盡每分每秒。自助區都有好多野食,海鮮,熟食,沙律菜,生果,糖水甜品都有。食物種類多到數唔晒。

冷盤海鮮有凍蝦和花甲,非常鮮味,勁搶手。
最驚喜係花海哲刺身,又滑又爽口,很美味。
手卷也要吃。
燒菠蘿和脆肉瓜必點,多汁好吃。
圓滾滾即榴櫣炸彈,好吃到停不了,外脆內香。
冰糖龍眼併陶膠,糖水超足料,仲落左紅棗,不會太甜,不過食左好飽。
飲品除了汽水,紙包飲品,咖啡機沖咖啡,檸檬茶,還有清酒和手工茶。 佢哋仲好貼心有暖櫃,有暖既紙包飲品和罐裝咖啡,讚👍🏻。
服務也很滿意,收碟和上菜快過我張嘴。
一座底就完全冇停過,食足三個鐘。 朋友話雖然好滿足,但就飽死了。
2022-08-23
午餐
ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧自從我同朋友分隔兩地工作,佢去咗將軍澳我去咗美孚做PT🤭真係好掛住佢丫🙈💕今日就同佢約出嚟食返餐勁嘅👋🏻佢就我返完正職係觀塘放工🫶🏻我想講呢度好多選擇🤭而且味道又好食價錢又優惠$288一位,下次食放題都會返嚟🤣𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝食物有:刺身,壽司,卷物,手卷鍋物,炸物,燒物❤️‍🔥數之不盡~用QR下單😚我地叫咗👇🏻三文魚,北寄貝,北海道帶子,象拔蚌赤貝,螺片,赤蝦,甜蝦,芝士鰻魚玉子燒芝士鰻魚玉子燒,花之戀,鮑魚蟹膏雪昆布山三文魚腩,火炙鰻魚,柚子胡椒左口魚邊熟芥辣八爪魚軍艦,海膽,,鰻魚忌廉芝土卷鹽燒牛舌,蒲燒鰻魚,黃金焗開邊蝦,瑤柱鮮蟹粥我特別鍾意食嘅係:💕三文魚,北寄貝,赤貝,螺片,赤蝦,甜蝦刺身款都比較新鮮👍🏻💕 鰻魚忌廉芝土卷,呢個必叫!勁Juice!💕 蒲燒鰻魚,黃金焗開邊蝦蒲燒鰻魚冇得輸,黃金焗開邊蝦香濃可口!💕瑤柱鮮蟹粥,竟然有膏!加上粟米~香甜既蟹粥😍❤️‍🔥!而家諗起都想食多碗!💕清酒煮大蜆,滑啫啫大蜆好入味➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿༶•┈┈┈┈୨♡୧┈

自從我同朋友分隔兩地工作,
佢去咗將軍澳我去咗美孚做PT🤭
真係好掛住佢丫🙈💕
今日就同佢約出嚟食返餐勁嘅👋🏻
佢就我返完正職係觀塘放工🫶🏻
我想講呢度好多選擇🤭而且味道又好食
價錢又優惠$288一位,下次食放題都會返嚟🤣

食物有:刺身壽司,卷物,手卷
鍋物,炸物,燒物❤️‍🔥數之不盡~

用QR下單😚我地叫咗👇🏻
三文魚,北寄貝,北海道帶子,象拔蚌
赤貝,螺片,赤蝦,甜蝦,芝士鰻魚玉子燒
芝士鰻魚玉子燒,花之戀,鮑魚蟹膏雪昆布山
三文魚腩,火炙鰻魚,柚子胡椒左口魚邊
熟芥辣八爪魚軍艦,海膽,,鰻魚忌廉芝土卷
鹽燒牛舌,蒲燒鰻魚,黃金焗開邊蝦,瑤柱鮮蟹粥

我特別鍾意食嘅係:
💕三文魚,北寄貝,赤貝,螺片,赤蝦,甜蝦
刺身款都比較新鮮👍🏻

💕 鰻魚忌廉芝土卷,呢個必叫!勁Juice!

💕 蒲燒鰻魚,黃金焗開邊蝦
蒲燒鰻魚冇得輸,黃金焗開邊蝦香濃可口!

💕瑤柱鮮蟹粥,竟然有膏!加上粟米~
香甜既蟹粥😍❤️‍🔥!而家諗起都想食多碗!

💕清酒煮大蜆,滑啫啫大蜆好入味

➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 極尚大喜屋
≋ ≋ 觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘
2022-08-24 1940 浏览
壽司日本野都係大部分港人至愛,我都唔例外,今日星期一同朋友來觀塘呢間極尚大喜屋晚飯,07:30-09:30 成人放題都係$288加一咋,好抵食😋💕 當晚全場full晒,觀塘呢間地方超大,座位與座位之間都算闊落,唔會太迫,場內有熱盤,冷盤,雪糕機,糖果區,冷熱飲品⋯⋯等等提供👍🏻💕,點野食係掃QR code嘅,款式都幾多,放題應該有嘅選擇佢都有齊,噤多野揀緊有一款岩你心水💜 我本人食放題一定要食晒呢幾樣野➡️刺身,壽司,炸物,串燒,主食(粥/麵),飲碗湯,飲品,雪糕/雪條🤭我一定要自己食回本😂呢間啲野食質素好平均,樣樣都唔錯,我本人推介以下必點食物⏬ꕥ______________ฅ^•ﻌ•^ฅ_____________ꕥ💜鰻魚忌廉芝士卷🐟 呢個真係超邪惡🤭但真係超好味,噤樣夾埋一齊來食,味道出奇地夾,食完佢飲啖熱茶解膩🤤人生一大樂事💜黃金焗開邊蝦,食得出即叫即焗,上枱熱辣辣,啲蝦好彈牙鮮味🤤正 💜鹽燒牛舌,我本人好鍾意食燒牛舌,同埋一定加幾滴檸檬汁,減低油膩感,佢嘅燒牛舌唔會燒到乾晒,牛舌嘅厚道適中👍🏻燒得好香口💜鮮蟹粥 平時我唔食埋蟹,但見佢啲蟹膏顏色噤鮮艷就食下,嘩🤤真係勁鮮味呀,我好
壽司日本野都係大部分港人至愛,我都唔例外,今日星期一同朋友來觀塘呢間極尚大喜屋晚飯,07:30-09:30 成人放題都係$288加一咋,好抵食😋💕 當晚全場full晒,觀塘呢間地方超大,座位與座位之間都算闊落,唔會太迫,場內有熱盤,冷盤,雪糕機,糖果區,冷熱飲品⋯⋯等等提供👍🏻💕,點野食係掃QR code嘅,款式都幾多,放題應該有嘅選擇佢都有齊,噤多野揀緊有一款岩你心水💜 我本人食放題一定要食晒呢幾樣野➡️刺身壽司,炸物,串燒,主食(粥/麵),飲碗湯,飲品,雪糕/雪條🤭我一定要自己食回本😂呢間啲野食質素好平均,樣樣都唔錯,我本人推介以下必點食物⏬

💜鮮蟹粥 平時我唔食埋蟹,但見佢啲蟹膏顏色噤鮮艷就食下,嘩🤤真係勁鮮味呀,我好鍾意佢啲粥有大量粥米,增加咬口

2022-08-22
  • 鹽燒牛舌
  • 蒜蓉牛油芝士焗開邊蝦
  • 鰻魚忌廉芝士卷
  • 鮮蟹粥
2022-08-24 136 浏览
好耐都無食放題啦,今日朋友放假我地約埋一齊去食午市放題,原來午市放題同晚市食品係一樣,可以食三個鐘而且價錢仲平,超值👍🏻呢到環境大,一點都唔覺得逼,坐得舒適。我地先掃qr code落單再出去拎熟食。飲品種類選擇多,凍飲熱飲都有。先黎食刺身先,刺身方面都新鮮,帆立貝厚肉鮮甜,象拔蚌赤貝爽口,最中意三文魚同油甘魚,厚切啖啖肉。燒牛舌好香,黑椒味濃,有口感。鮑魚蟹膏昆布山鮑魚唔韌,爽口彈牙,蟹膏份量少但鮮甜。燒雞軟骨燒得香口,encore左好多串👍🏻蟹王咖喱軟殻蟹出色,軟殻蟹炸得香脆唔油膩,配上咖喱醬好好食。燒菠蘿呢個次次都一定要叫,香甜多汁。炙燒三文魚壽司,帆立貝壽司,左口魚壽司飯量細可以食多幾件。炸蝦天婦羅粉漿薄身,蝦肉爽口彈牙。食完正餐就開動第二個胃,食甜品!

飲品種類選擇多,凍飲熱飲都有。

燒牛舌
好香,黑椒味濃,有口感。

鮑魚蟹膏昆布山
鮑魚唔韌,爽口彈牙,蟹膏份量少但鮮甜。

燒雞軟骨
燒得香口,encore左好多串👍🏻

蟹王咖喱軟殻蟹
出色,軟殻蟹炸得香脆唔油膩,配上咖喱醬好好食。

燒菠蘿
呢個次次都一定要叫,香甜多汁。

炙燒三文魚壽司,帆立貝壽司,左口魚壽司飯量細可以食多幾件。

炸蝦天婦羅
粉漿薄身,蝦肉爽口彈牙。

食完正餐就開動第二個胃,食甜品

2022-08-22 144 浏览
呢日黎到觀塘呢間極尚大喜屋, 其實觀塘真係好多好野食, 地點又方便, 仲唔駛淋雨! 一入到黎就覺得D 位都好闊下, 同埋有好多唔同款式既野食, 係你落完單之後可以係出面自助區拎下D 前菜, 湯又或者係熟食先, 咁就唔駛餓住等! 但係其實落完單之後D 野食好快黎! 真係叫幾多黎幾多, 所以大家食得哂先好叫! 熟食方面,真係好中意佢既榴槤炸彈同埋芝麻雞翼, 雖然好邪惡,但次次黎一個人都要叫幾隻至夠~ 每次一知道要黎食放題我前一日就會食少D, 等自己有最佳既狀態可以食多DD !hahaha! 佢既刺身好新鮮, 又大塊,勁肥美, 食落真係一塊接一塊停唔到…..而家諗起又想再食過! 佢好多熟食都好好食, 我地都叫左唔少, 但真係太多不能一一盡錄~~~真係要自己去試試!