今晚約了家人食5:30至7:30畤段, 䦕頭出食物速度還可以, 食到6:20分左右要結賬, 6:30分已有買工有6:30分鐘last call, 6:40已開始出食好慢及欠單, 6:50分有人問有沒有欠食物, 我們回覆有很多食品還未到, 7:00有人開始問用不用碗筷, 我一家人説還有很多食物未到, 7:05食物很快到了, 7:15分已不問我們直頭收碗筷, 食到7:20分有員工同我們説用膳時間到了, 我們一家人覺得奇怪我們都未到時間已不能進食? 話就話有2小時, 我覺得得1小時, 吹速人結賬,  吹人走.
2018-09-02 193 浏览
講起日本放題身為香港人應該個個都知道大喜屋呢個品牌!愈來愈多唔同級數唔同分別嘅大喜屋😁而我呢就比較鍾意食極上大喜屋,唔係最貴嗰間!但我有晒我鍾意食嘅嘢🤭今次黎發覺Wasabi轉左包裝比以前更辣啦😅有十幾個刺身選擇, 穩定新鮮,款式多!從未失望過👍🏼火炙左口魚,入口溶化的感覺約 四姐川菜9月14日星期五20:151位BLOGGERS+1frdAC: 拳頭仔Thanks 火炙芝士蟹柳壽司,熱辣辣,芝士份量剛好!食完再Encore雖然海膽份量唔算豐滿但勝在新鮮鮮甜,紫菜好脆海老天婦羅外脆內軟,熱辣辣,有蟹柳嘅香味,我哋每人食咗幾條,嗌完再嗌😛雪糕每人只可嗌一個,有Häagen-Dazs同movenpick我揀咗我最愛嘅movenpick strawberry味嘅雪糕真係好好味,有草莓味,雪糕更軟同細滑
今次黎發覺Wasabi轉左包裝比以前更辣啦😅
有十幾個刺身選擇, 穩定新鮮,款式多!從未失望過👍🏼
火炙左口魚,入口溶化的感覺
約 四姐川菜
9月14日星期五20:15
1位BLOGGERS+1frd

AC:
拳頭仔
Thanks
火炙芝士蟹柳壽司,熱辣辣,芝士份量剛好!食完再Encore
雖然海膽份量唔算豐滿但勝在新鮮鮮甜,紫菜好脆
2018-08-30 216 浏览
今日同屋企人Happy Sunday, 去左尖沙咀The One 睇Sailor Moon, 未行之前先生醫醫個肚, 於是簡左呢間包羅萬有的放題.入到去, 見到都差不多滿座, 等左一陣就好快到我地, 當然刺身係必叫既食物, 啲甜蝦肉身爽口, 一round 吾夠, 要可encore, 其他刺身都好新鱒, 但不得不提既係左季節限定之松葉蟹腳, 啖啖都係肉, 點少少豉油調味, 更加好食, 大讚!當然吾少得既係三文魚壽司, 一上台, 仲有少少凍凍地既三文魚, 加少少芥辣,簡值一流.燒帆立貝也是不二之選, 大大粒既肉, 配上濃郁既芝士沙律醬, 口感超豐富, 我相信燒雞翼都係必點既食物, 表面燒到金黃色, 帶一點點咸, 又香, 又脆! Encore!牛油粟米粒, 粒粒粟米都係爽口, 雖然吾係好好好甜, 但勝在爽口, 配上牛油果隻咸咸地得黎, 又有陣牛油味, 食多多都吾會厭對於屋企人黎講, 呢餐相當滿足, 而且大家都覺得好好食.價錢都算合理, 食到咁多好好食既野, 個個都飽晒!

對於屋企人黎講, 呢餐相當滿足, 而且大家都覺得好好食.
價錢都算合理, 食到咁多好好食既野, 個個都飽晒!
2018-08-30 200 浏览
早幾日係openrice 見到極尚大喜屋做promotion, 係指定時間食放題有85折優惠, 於是拉埋男朋友一齊去食, 食完之後會覺得可以再食, 價錢吾貴, 食物總類都算多, 最重要的係, 好食!一去到坐底, 緊係叫左野食先, 叫左三文魚壽司, 淨睇外表, 已經覺得夠晒嫩溫, 食一啖, 中間都無啲根, 而且夠鮮味,之後到刺身, 三文魚又係必叫, 仲有帶子, 粒粒爽口, 而且又吾會腥, 仲有叫左季簡限定的長蟹腳, 雖然上碟見到吾係長腳, 但比左個蟹鉗我, 勁度開心, 因為蟹鉗既肉仲多! 補充一句, 因為呢間加入左”咪嘥嘢食店”所以我地只係預2人份量食. 之後仲叫左蟹棒壽司同帶子壽司, 蟹棒上的芝士增加左成個口感, 蟹棒啲肉吾會梅, 我們2個不停地叫呢個壽司, 而帶子壽司大大粒肉, 一啲都吾吝嗇.之點叫左燒菠蘿, 雖然有少少邊燶, 但勝在夠甜, 蓋過晒啲味! 燒雞肶菇, 夾口, 陣陣燒烤味, 上食物的速度都算快, 又吾會等好耐.

上食物的速度都算快, 又吾會等好耐.
2018-08-30 169 浏览
食物水準有番咁上下:魚生夠生鮮有魚味,都有6/7款以上,寫幾多就上幾多,一次唔需寫咁多,食幾多寫幾多,咪嘥野。上菜時間唔算快,食到咁上下就快啲比紙,其他熱食都ok,串燒配梅酒當日飲左半打,差唔多番本啦但甜品就差左啲,佢自家制蛋糕,細細件又冇咩味,芝士味同檸檬味都唔係好分得出唔同,不過好彩有Haagen-Dazs守尾門,所以攞番唔小分!但環境就麻麻地,坐得好密好密同嘈到一個點係傾唔到偈,食完出門口反而覺得條街好靜添
食物水準有番咁上下:
魚生夠生鮮有魚味

其他熱食都ok
,串燒配梅酒
當日飲左半打,差唔多番本啦

2018-08-29 174 浏览
個人黎講,好鍾意食放題,因為可以任我叫任我食今次同女朋友試呢間極尚大喜屋,雖然開左好耐,不過一直冇人陪我食今次機會黎喇勁勁勁勁多人好在我地係打定電話訂位,如果唔係都唔知有冇得食,大家記得要訂位食呀入面好大,不過真係滿晒座環境有d逼同嘈,都可以叫做熱鬧既日式放題,刺身一定不可或缺。一間日式放題好唔好,刺身已經完全可以分出高下我可以好肯定咁講,呢間放題係值水回票價既刺身好新鮮,好好味。我食咁多間放題,呢間真係高水準種類唔算多,11種到,不過竟然有松葉蟹腳唔係間間有。另外d特色壽司都一定要試,細細件又好味串燒都有好多款,當中我推介雞比菇,好juicy仲有我最鍾意既燒鰻魚好好味,我食左5串呢個沙律燒扇貝都好好味,不過食唔得多,食1,2件就好了,太多會好膩最後仲有上面2個牌子既雪糕送,1人1個呢間放題值得推介可能會比出面貴小小小小,不過真係值既。人流已反映一切
個人黎講,好鍾意食放題,因為可以任我叫任我食
今次機會黎喇

勁勁勁勁多人

入面好大,不過真係滿晒座
環境有d逼同嘈,都可以叫做熱鬧既

日式放題刺身一定不可或缺。一間日式放題好唔好,刺身已經完全可以分出高下
我可以好肯定咁講,呢間放題係值水回票價既
刺身好新鮮,好好味。我食咁多間放題,呢間真係高水準
種類唔算多,11種到,不過竟然有松葉蟹腳
唔係間間有。

另外d特色壽司都一定要試,細細件又好味

串燒都有好多款,當中我推介雞比菇,好juicy
仲有我最鍾意既燒鰻魚
好好味,我食左5串

最後仲有上面2個牌子既雪糕送,1人1個

呢間放題值得推介
可能會比出面貴小小小小,不過真係值既。人流已反映一切
卜了5:30 (85折),店員吩附早十分鐘在樓下排隊入座。和朋友5:20到,赫然發現巳有過百人在排隊,真的嚇了一跳。朋友見到這場面還説要放棄。幸好5:30準時放行,我們不用5分鐘巳被安排入座。食品選擇頗多,賣相也不錯。只是因為7:30前埋單才有85折,我只知大部分也好吃,但實在沒有時間氣氛細意品嚐。只記得芝士年糕,番薯詖,牛肉鍋比較好吃。雖然好吃,但食得匆忙,在我來說好像少了時間消化食物的味道,少了一份自在感。下次人多聚會還是選擇比較舒適自在的食肆好了。

芝士年糕
2018-08-25
芝士年糕
  • 北海燒帆立貝
  • 牛肉鍋
2018-08-26 137 浏览
星期六中午總見排長龍,放題3小時@TST, $248+10%,正常價格。若按食物類別,頗齊全,可惜冇吞拿魚刺身,衹有吞拿魚壽司,但🐟質麻麻。食物質素整體👌, 但漏單明顯。少許敗筆😔,有Movenpick和Haggan Dazs雪糕, 但每人衹可叫一杯! 註: 以位處尖沙咀商業大廈,佢個廁所算簡陋 和吾太乾淨。 若有需要,可以過對面the one解決😂。

2018-08-18
庆祝纪念
生日
2018-08-25 160 浏览
那天為跟朋友慶祝其生日,於是便訂了位於尖沙咀加連威老道愛賓商業大廈,的一間叫極尚大喜屋中食日本放題。大家一齊早到了,事前順便在附近周圍行街買嘢,直至午飯時才入座,並發現裡面所提供的膳食種類凡多,看來乃口碑應該不錯的日本料理餐廳。首先,我們叫了一些例牌壽司如煙三文魚、蟹柳及切蝦片等,而它們面頭上亦加了一些沙律醬及介辣醬等,因此嗒落質感味感方面都份外爽滑滋味。此外,我們亦叫了一些鮮蝦、北寄貝片、蟹及其他厚切鮮魚片等的刺身拚盤,串燒牛柳牛脷肉、烤菠蘿、烤帶子、以及切魚皮絲條等,都是日本放堤膳食中的常見款項,立刻使我回味起以前食過的類似美食。當然,餐後不可少得一些如雪糕及香甜布甸以潤喉。總言之,一頓豐富的日本放堤午餐膳食都進在極尚大喜屋,下次要帶家中小寶貝侄女來食先。

2018-08-24 169 浏览
有点怀疑这家店的卫生情况。好不容易定到位,兴冲冲地去吃。没想到当天晚上肠胃炎,症状持续一天一夜,整个人都脱力。本来是打算到港玩的结果最后却是在酒店度过一天。二人桌的位置实在太小了,感觉桌与桌之间就十几厘米的距离,动作大一点都可以碰到彼此。不过四人位还算宽裕。上菜速度也不是很快,可能是人比较多,这点可以理解。但是刺身感觉没有那么新鲜。总之我来港七八次,真的是第一次吃出肠胃炎,以后来港再也不会吃这家放题了。
有点怀疑这家店的卫生情况。

2018-08-23 181 浏览
聽了這間餐廳的名字很多次,由於男朋友興起想食放題,終於預約到平日接近宵夜時段!剛到餐廳門口,已經見到不少人排隊進場,場面令我有點驚訝。 甫一進店,環境比我想像中一般,很迫很多人,是吃過眾多放題中最濟迫的一次。我點了不少刺身,包括有三文魚松葉蟹腳(比較咸)油甘魚池魚王北海道帶子象拔蚌赤蝦等。壽司方面,我比較推介三文魚腩壽司。雖然點了極壽司和尚壽司,但不太肯定是否三文魚壽司旁邊的海膽吞拿魚壽司,如果是的話,我都會推介呢!至於食物的味道,比其他放題的水準還要高!而且分量十足,基本上點的數目都齊,亦無限客人點的次數。飲品和冰淇淋款式也很多,雪糕牌子也是比較出名的兩款,有新口味呢!最後都吃飽飽的!總括而言,值得一試極尚大喜屋!

我點了不少刺身,包括有
三文魚
松葉蟹腳(比較咸)
油甘魚
池魚王
北海道帶子
象拔蚌
赤蝦等。

壽司方面,我比較推介三文魚腩壽司
雖然點了極壽司和尚壽司,但不太肯定是否
三文魚壽司旁邊的海膽吞拿魚壽司,如果是的話,我都會推介呢!

總括而言,值得一試極尚大喜屋!
有個朋友一個月之前已經話想食放題,難得佢今晚既課堂取消左所以就約咗今晚😁 我地都係係較出名果幾間放題度揀,朋友話好似未食過呢間,就揀左呢間啦!我地一行四人,book咗七點半,早咗幾個字到,經理都準時7點半安排我哋入座👍野食選擇都算多,基本既壽司刺身都有齊既 (但印象中無軟殼蟹)燒牛舌,燒菠蘿,芝麻雞翼,露荀炒象拔蚌,蒜片牛柳粒都整得唔錯,連個瑤柱粥都幾好食,好綿,味道剛好,可能係一鍋煮,幾香😀😁😋飲品都有支裝道地茶,果汁先生,清酒,梅酒等等 (食食下就唔記得影相😁 )有啲單無黎到我地再追店員都有跟足,唔多漏單,幾盡責,咁忙黎講佢地服務態度都算好好,抵讚!👍👍👍每人可以要一杯haagen dazs or movenpick雪糕😁幾年前食過一次,感覺無退步,難得👏👏埋單連加一每人$295,價錢中等,有機會會再幫襯👍
幾年前食過一次,感覺無退步,難得👏👏
埋單連加一每人$295,價錢中等,有機會會再幫襯👍
  • 燒有機菠蘿
  • 蒜片炒牛柳粒
  • 火灸左口魚邊壽司
2018-08-21 190 浏览
今日同朋友食lunch,地點揀左比較就腳嘅尖沙咀,極尚大喜屋,食日本料理。呢間平時都係夜晚食放題多,第一次試lunch。首先我地點左幾款壽司。帶子甜蝦蟹膏壽司、和牛鵝肝壽司、芝士玉子壽司、每款都大大舊,一啖咬落去,鮮味滿溢成個口腔。當然唔少得天婦羅啦!脆卜卜、熱辣辣,又唔會過份油膩,內裡有汁,冇過份乾身,唔錯!刺身係冰鎮,材料新鮮,而海膽都幾厚肉,齒頰留香,三文魚不過不失。熱食方面,有炸榴槤波波,咬落係醬爆,粒粒鬆脆,好好食。另外叫左個花甲海鮮粥醫肚,暖笠笠,既令個胃舒服下,亦可以飽肚。有6款特飲可揀,甜品係Haagen Daz嘅乳酪,一食即刻覺得值回票價。今次每人248加一,喺尖沙咀黎講價錢算係咁,坐得舒服,地方又就腳,下次會再黎!

2018-08-19 167 浏览
日本放題就食得多喇,但係好似哩間極尚大喜屋嘅服務態度咁積極就真係少有首先嚟個冷盤蟹籽沙律,OK啦跟住到海膽軍艦,都係果句OK啦再嚟就係刺身,有甜蝦、海蝦、赤貝、帶子、希靈魚、象拔蚌同埋池魚王松葉蟹腳,比較乾同細隻然後叫左D極尚大喜屋嘅創意壽司,本人覺得其實可以不如......都係叫多round刺身好算把啦串燒類都唔錯,串燒鰻魚中上串燒牛舌唔靭、爽串燒手羽先,燒得皮脆肉嫩燒羊架叫做可以啦哩度嘅sake都係任飲架MOVENPICK雪糕雖然唔係任食,但係都起碼每人一杯嘅總括嚟講食物質素 中上環景 中等服務態度 非常好又積極主動又無黑面,雖然有溜單但好快就上到枱,我臨走時有個女員工走過嚟問我:「走嗱?唔食埋雪糕先走,食唔落都可以拎走架喎」真係非常親切

首先嚟個冷盤蟹籽沙律,OK啦

跟住到海膽軍艦,都係果句OK啦

松葉蟹腳,比較乾同細隻

串燒類都唔錯,串燒鰻魚中上

串燒牛舌唔靭、爽

串燒手羽先,燒得皮脆肉嫩

燒羊架叫做可以啦

哩度嘅sake都係任飲架

MOVENPICK雪糕雖然唔係任食,但係都起碼每人一杯嘅

總括嚟講
食物質素 中上
環景 中等
真係非常親切
2018-08-08
2018-08-19 671 浏览
見好耐都無見日式放題,咁見朋友剛剛食完極尚大喜屋話幾好食又抵,咁就打左去bokk又有位,終於有機會同老公去食餐勁!我地食8點9呢轉,嘩,咁夜都全場爆滿😨我地見咁多人梗係快快手點野食。點左好多野食,竟然唔駛一陣就上檯。我地叫左好多刺身,甜蝦同帶子勁甜勁新鮮!仲有油金魚都好正!仲有海蝦、赤貝、希靈魚、三文魚、象拔蚌都水準之上。最正係壽司每件都細細舊,唔駛食飯食飽,仲可以食多幾款,而且仲有海膽壽司任食!估唔到係有霸王花豬骨湯飲,我飲左兩碗,都幾好飲,仲有我愛的雞腳。最值得一讚,係佢地既服務係超級好,我可以講我未見過一間日式放題有咁好既服務,上菜快、無漏單、有笑容,仲要對客人好關心,我地臨走個時,侍應驚我地唔記得叫雪糕,仲提醒我地。

我地食8點9呢轉,嘩,咁夜都全場爆滿😨
我地見咁多人梗係快快手點野食。
點左好多野食,竟然唔駛一陣就上檯。

油金魚

海膽壽司