呢間餐廳雖然唔大,但佈置成日洋風格幾好睇,加上光線柔和,如果同閨蜜聚會都唔錯。呢度有主食、甜品,因為黎之前已經食飽,所以今次只試乳酪雪糕,仲有買一送一優惠,好平!🍵抹茶醬+抹茶厥餅+Brownie:Brownie 朱古力味濃郁,厥餅則硬左少少,不過乳酪都幾大杯。🍦開心果醬+小丸子+香芋脆片+Brownie: 開心果醬同乳酪幾夾 。味道:🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

味道:🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
店名/Shop Name:楓地址/ Adresss: 旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D嘅舖種類/Type:日式晚餐推介/Recommend:章魚大阪燒人均價錢:$170店舖環境: 設計簡約以土木色嘅枱為主調,係一間小店,但係啲烏冬麵真係好彈牙,唔怪之得都幾多人交通:旺角地鐵站E出口行5分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵$108,呢個烏冬麵真係唔錯,嗰塊和牛漢堡扒牛肉味非常香濃,個烏冬好煙靭加埋蕃茄味好濃嘅湯底,吃上嚟一啲都唔漏章魚大阪燒$88好鍾意呢個大阪燒,,佢啲腸粉控制份量非常之好,唔會覺得成個都係麵粉做,而係淡淡都有好多章魚肉,同埋香蔥,加埋大阪燒嘅醬汁,吃到唔停得口,極之推介鳳梨檸檺梳打$38帶着鳳梨嘅香味同埋檸檬嘅微酸,比較清爽蜂蜜柚子梳打$38柚子蜜都係一般嘅柚子蜜加上梳打,很容易入口配搭烏冬同埋大阪燒非常夾伯爵刨冰杯 $38伯爵茶做嘅刨冰上面放咗綠茶雪糕,味道唔係好甜,茶味都好香濃
店名/Shop Name:楓
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵$108,
章魚大阪燒$88

鳳梨檸檺梳打$38
帶着鳳梨嘅香味同埋檸檬嘅微酸,比較清爽
蜂蜜柚子梳打$38

伯爵刨冰杯 $38
伯爵茶做嘅刨冰上面放咗綠茶雪糕,味道唔係好甜,茶味都好香濃
2023-12-11
  • 章魚大阪燒
大概年中的時候已經被一間主打巨型日式手工烤蛋糕吸引,年尾看見它們推廣希臘乳酪杯一送一又記起了;我們晚市拜訪,大約7-8時已經客滿,所以記得預約,一共點了2道主菜、2份甜品及飲品,人均 $195 大阪燒(章魚)$88 外層酥鬆爽口,内裏鬆軟滑順,章魚塊略帶嚼勁,分量感足夠;同時加入了大量的高麗菜,口感清脆;每間店鋪烹飪大阪燒的手法都有些微差異,這是我們吃過的「好吃大阪燒」 炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵 $78 首先番茄湯底很不錯,比起番茄專門店的番茄湯底更出色,濃稠酸口;烏龍麵較一般麵條粗,亦吸滿了湯汁很易入口;特別喜愛煮雞叉燒,口感軟嫩富油脂香,炙燒後香氣倍增! 【期間限定】伯爵刨冰杯 $48 伯爵茶愛好者必選~超濃郁伯爵茶香味,刨冰化口性且細密,配合着忌廉一起吃令人不禁一口接一口;提醒大家可以在下單後和店員說聲甜品後上 意大利可可榛子醬烤蛋糕 $138 久仰大名,烤蛋糕份量超巨型,需要三個人才能吃完🤣可可榛子醬有點像繽紛樂,香氣濃郁又不會太甜;蛋糕口感像厚身熱香餅,入口帶濃郁蛋香 蜂蜜柚子綠茶 $19 清新香甜的柚子配上清爽順口的綠茶,推介! 鳳梨檸檬梳打 $19 帶有微酸的刺激口感

大阪燒(章魚)$88

炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵 $78
炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵

【期間限定】伯爵刨冰杯 $48

意大利可可榛子醬烤蛋糕 $138

蜂蜜柚子綠茶 $19
清新香甜的柚子配上清爽順口的綠茶,推介!
蜂蜜柚子綠茶

鳳梨檸檬梳打 $19
帶有微酸的刺激口感,比較清爽
2023-12-01
炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵
蜂蜜柚子綠茶
2023-12-16 45 浏览
🫓帶子大阪燒外脆內軟既大阪燒,仲有口感彈牙既帶子,爽脆椰菜絲等餡料,配合大阪燒醬汁,係和風既味道🍜飛驒牛漢堡蕃茄烏龍麵焦脆漢堡扒,肉味濃郁,用上鮮蕃茄帶出甜甜酸酸味道,中和漢堡扒嘅油膩感,配有糖心雞蛋、粟米粒、紫菜🥤凍芝麻豆乳芝麻味香濃,配上豆乳,口感幼滑🥤凍可可豆乳可可配豆乳味道濃而唔甜🍧焙茶冰挫香滑既cream,每啖都好香濃焙茶味😋😋😋📍楓旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D

🫓帶子大阪燒

🍜飛驒牛漢堡蕃茄烏龍麵

🥤凍芝麻豆乳
芝麻味香濃,配上豆乳,口感幼滑

🥤凍可可豆乳
可可配豆乳味道濃而唔甜

🍧焙茶冰挫
香滑既cream,每啖都好香濃焙茶味😋😋😋

📍楓
旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D
2023-12-13 27 浏览
今日同朋友去完貓貓cafe行左嚟廣華間呢邊諗住食個甜品見到呢間日式木系風格,裝飾幾別緻有外賣買一送一大杯Froyo乳酪雪糕$58,可以揀3款配料1款醬,自由配搭,等緊其間都好多人買,真係要試試整得好靚~影番張靚相先我揀左開心果碎碎+麻糬粒粒+焦糖脆餅+焦糖醬乳酪雪糕乳滑香濃,開心果碎碎好香,焦糖脆餅好邪惡呀,麻糬粒粒煙un有咬口朋友揀左玄米脆脆+白玉丸子+布朗尼+榛子醬玄米脆脆有驚喜,好有咬口同好香玄米味,白玉丸子好似放大版既小丸子,布朗尼唔錯幾濃朱古力味
今日同朋友去完貓貓cafe行左嚟廣華間呢邊諗住食個甜品

見到呢間日式木系風格,裝飾幾別緻

整得好靚~影番張靚相先
我揀左開心果碎碎+麻糬粒粒+焦糖脆餅+焦糖醬

朋友揀左玄米脆脆+白玉丸子+布朗尼+榛子醬

2023-12-08
外卖自取
其他
2023-12-13 52 浏览
收藏左好耐嘅一間餐廳,今日終於有時間同朋友去試下,一間細細間嘅日式餐廳,坐位唔多,但好有日式感覺。一定要叫佢哋嘅日式烤蛋糕,超大一個,2-3個人食都夠,今次揀左焙茶醬,個醬唔會好甜,唔鐘意食甜野嘅都會接受到,仲配左焦糖香蕉同日式丸子🍡。另外佢哋嘅大板燒都好吸引,入面係滿滿嘅料,落嘅海鮮絕對唔手軟。如果一個人黎嘅話,仲可以叫個虎蝦咖哩烏冬,大大隻蝦配上香濃嘅咖哩。佢哋依家仲有好多優惠,一定要搵日再嚟食。
佢哋依家仲有好多優惠,一定要搵日再嚟食。
2023-12-12 81 浏览
\ 🍲 炙燒慢煮雞叉燒咖喱湯烏龍麵 ($78) /自家煲製湯底 三種口味供選擇分別有咖喱湯/蕃茄湯/鰹魚清湯濃味人士當然揀咖喱湯底啦 🍛雞叉燒慢煮完之後再炙燒 🔥而且用上雞髀肉🍗 食落啖啖肉\ 🐙 章魚大阪燒($88) /即叫即做 創意配搭大阪燒 配料用上章魚 粟米 菇 蟹柳口感特別 有別於一般傳統大阪燒 😝\ 🍨 希臘乳酪雪糕 /同朋友分別叫左2款唔同既口味🍦🍦(1) 牛油薄脆 x 麻糬粒粒 x lotus餅 x homemade 小山園焙茶醬 ($58)(2) 玄米脆脆 x 抹茶蕨餅 x 蜜味紅豆 x lotus餅 x homemade 小山園抹茶醬🍵 ($66)自由配搭 配料選擇多 可以創做出個人喜愛既款式除左堂食 當日見唔少人外賣雪糕黎食
\ 🍲 炙燒慢煮雞叉燒咖喱湯烏龍麵 ($78) /

自由配搭 配料選擇多
可以創做出個人喜愛既款式
除左堂食 當日見唔少人外賣雪糕黎食
2023-12-11 47 浏览
E碗鰹魚湯雞扒烏冬,超級難食🤮🤮🤮店員話啲湯係酸嘅係正常,但係個烏冬嘅味道似係變壞,都唔係蕃茄湯,但係好似酸過蕃茄湯咁,十級難食,雖然係平,但係冇理由做到咁架,食碗魚蛋粉都好過佢😮‍💨 大家千祈唔好點🤮🤮🤮🤮🤮

E碗鰹魚湯雞扒烏冬,超級難食🤮🤮🤮
2023-12-11
下午茶
🍴炙燒慢煮雞叉燒咖哩湯烏龍麵 $78 (7.5/10)咖喱湯比較清香嘅有少少咖喱味,唔係好濃肉蓉,烏冬好軟腍好滑,雞肉叉燒都好香好嫩滑,糖心蛋OK,真心個叉燒係好食嘅。🍴夕二大阪燒(章魚) $88 (7/10)大阪燒入邊有啲章魚粒雞髀菇粒椰菜蟹柳,感覺係非常家庭風係有蛋嘅粉漿,醬汁唔算好多食得出去自家製。🍦乳酪雪糕《自由配》 $82 (9/10)峰蜜蘆薈|麻糬粒粒|白玉丸子|比利時Lotus餅 ,開心果醬 ,乳酪酸酸哋幾好食,真心食完嘢食嘅話覺得都好解膩😋開心果醬有開心果味,啲配料都好好食,除咗麻糬粒粒比較硬之外!見到外賣嘅話係做緊買一送一啊,真係好抵食,早知就外賣😝😝🍴焙茶豆乳 跟餐半價 $29 (8/10)焙茶味好香濃,唔會好甜,加豆乳都係好夾!🍴芝麻豆乳 跟餐半價 $29 (8/10)冇諗過咁大球芝麻,芝麻味非常香濃,好似食緊芝麻糊咁!推薦指數: 7.5/10烏冬同埋大阪燒都係好住家嘅味道,個人覺得乳酪雪糕同埋飲品都OK唔錯嘅,係旺角想試吓啲新式健康嘅日式料理可以試吓呢間!六點前係做緊優惠$48一個烏龍麵,真係好抵食㗎!
🍴炙燒慢煮雞叉燒咖哩湯烏龍麵 $78 (7.5/10)

🍴夕二大阪燒(章魚) $88 (7/10)

🍦乳酪雪糕《自由配》 $82 (9/10)
峰蜜蘆薈|麻糬粒粒|白玉丸子|比利時Lotus餅 ,
見到外賣嘅話係做緊買一送一啊,真係好抵食,早知就外賣😝😝

🍴焙茶豆乳 跟餐半價 $29 (8/10)
焙茶味好香濃,唔會好甜,加豆乳都係好夾!

🍴芝麻豆乳 跟餐半價 $29 (8/10)
冇諗過咁大球芝麻,芝麻味非常香濃,好似食緊芝麻糊咁!

推薦指數: 7.5/10
2023-12-11 21 浏览
🍨旺角希臘乳酪雪糕🍨出開旺角行街,經過廣華街餐廳門口,見到外賣「希臘乳酪雪糕」$58 買一送一,所以買來試吓!Froyo 希臘乳酪雪糕 $58 ~ 可以自選3款配料+1款醬汁配料選擇多 :🍪「餅乾&脆脆」Cookie & Crunchy抹茶餅碎、Oreo 餅碎、開心果碎、焦糖餅碎、玄米茶脆粒、蒸麥脆脆、香芋脆片、草莓脆片、可可華田脆粒🍡「QQ煙韌」Mochimochi & Chewy麻薯粒粒、椰果粒粒、白玉丸子蜜味紅豆、黑糖蕨餅、抹茶蕨餅香濃紫米、蜂蜜蘆薈、迷你棉花糖荔枝爆爆珠、芒果爆爆珠🫗「醬汁」Sauces芒果醬、熱情果醬、榛子醬焦糖醬、士多啤梨醬、脆皮朱古力醬Homemade小山園抹茶醬、Homemade小山園焙茶醬
🍨旺角希臘乳酪雪糕🍨

Froyo 希臘乳酪雪糕 $58
~ 可以自選3款配料+1款醬汁

配料選擇多 :
🍪「餅乾&脆脆」
Cookie & Crunchy

🍡「QQ煙韌」
Mochimochi & Chewy
麻薯粒粒、椰果粒粒、白玉丸子
蜜味紅豆、黑糖蕨餅、抹茶蕨餅
香濃紫米、蜂蜜蘆薈、迷你棉花糖
荔枝爆爆珠、芒果爆爆珠

🫗「醬汁」
Sauces
芒果醬、熱情果醬、榛子醬
焦糖醬、士多啤梨醬、脆皮朱古力醬
Homemade小山園抹茶醬、Homemade小山園焙茶醬

2023-12-02
下午茶
行行下旺角就見到買一送一嘅雪糕點可以唔食‼️ 仲有成20款配料同10款醬汁可以揀✨佢哋唧雪糕完全一啲都唔輕手,大大杯用力唧,俾我係老闆應該會激死🤣 呢到用💰58就可以實現乳酪雪糕自由啦~ғʀᴏʏᴏ乳酪雪糕🍦自選3款配料 + 1款醬汁🥄1️⃣ ᴏʀᴇᴏ碎碎 + 香檳葡萄爆爆珠 + ʟᴏᴛᴜs餅 + ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ伯爵茶醬除咗揀自己最鍾意嘅Oreo之外🍪竟然俾我見到有爆爆珠,一定要嗌,一咬即爆嘅口感的確過癮🤩 呢杯希臘乳酪好軟滑而且超級大杯✨佢哋嘅自家製伯爵茶醬汁亦都好香🤭 味道💯2️⃣ 開心果碎碎 + 麻糬粒粒 + 繽紛樂 + ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ開心果醬開心果碎碎咬落去好脆爽,開心果醬味道好濃郁🤤麻糬粒粒糯糯的,俾我感覺好治癒💢先唧咗開心果醬再唧雪糕,出嚟嘅樣超級吸睛,而且佢哋嘅自家製嘅醬汁都唔會太甜太膩😍

ғʀᴏʏᴏ乳酪雪糕🍦

自選3款配料 + 1款醬汁🥄

除咗揀自己最鍾意嘅Oreo之外🍪

佢哋嘅自家製伯爵茶醬汁亦都好香🤭 味道💯

ғʀᴏʏᴏ乳酪雪糕

開心果碎碎咬落去好脆爽,開心果醬味道好濃郁🤤
ғʀᴏʏᴏ乳酪雪糕

麻糬粒粒糯糯的,俾我感覺好治癒💢

• FROYO乳酪雪糕
2023-12-09 11 浏览
旺角昭和風cafe香煎虎蝦蕃茄湯烏龍麵 $87超級精緻有誠意嘅烏龍麵,首先有濃郁嘅蕃茄湯底,香濃好重鮮香蕃茄味,加上爽口彈牙嘅麵底,配上湯底真心一流,仲有大大隻嘅香煎虎蝦,整體來講都完完全全融合咗蕃茄濃湯嘅味道,再加上菜底菇類嘅配菜,令到你好似食緊一個shabu shabu一樣!章魚大阪燒(章魚)$117二人份量嘅大阪燒,超級足料又剛剛好,食落去大大粒嘅章魚好好口感,而大阪燒嘅厚度又非常恰到好處,唔會令你好似食緊粉一樣,配料同醬料都令每一口都好豐富好滋味!可可豆乳/水蜜桃梳打不得不提跟餐仲可以有半價飲品,濃郁嘅可可豆乳都係必叫嘅推介,另外水蜜桃梳打都好清香入口甜滋滋又唔會太漏!伯爵刨冰杯 $58期間限定一定要叫伯爵茶冰,加上綿綿的伯爵茶忌廉真係好新鮮嘅配搭,仲有焙茶底,茶味濃郁喺淡淡嘅茶香不停咁滲透着伯爵嘅香味,真係一種享受!乳酪雪糕《自由配》 $48仲有乳酪雪糕可以自己揀好多嘅配料,今次我哋就揀咗玄米脆脆|麻糬粒粒 |繽紛樂丨棒子醬,全部都係可以自己鍾意嘅配料,咁樣嘅自由配真係越食越開心!加一服務費楓 (旺角)旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖
旺角昭和風cafe

加一服務費

楓 (旺角)
旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖
2023-12-09 53 浏览
之前經過門口見到個menu 覺得幾吸引,所以book mark左今日晏晝去咗食,首先我係12:00pm一開門就去到,入到去一坐低已經有舊飲筒膠套垃圾未清理… 然後侍應擺低兩杯水,個杯係肉眼可見嘅污糟…… 睇相可以見到係充滿油漬同不知名既漬.. 見到個下已經即刻想走,不過一場黎到諗住頂硬上,希望d野好食烏冬正常發揮係有啲稀同埋完全唔熱,$49 我都唔要求d咩然後章魚大阪燒,完全唔明白點解可以整到燶成咁???大大話話都成$100搞唔掂,真係 no next time
烏冬正常發揮係有啲稀同埋完全唔熱,$49 我都唔要求d咩

搞唔掂,真係 no next time
2023-12-09
呢一晚突然好想食日本野,朋友提議食大板燒🥢朋友介紹左呢間 位於旺角既楓📍-這間係日式小店,以大板燒、烏龍麵為主🥢我地首先點了大阪燒(章魚)🐙都幾大份同足料熱辣辣, 好經典呀!😋-我們再點了飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵🍜配埋蕃茄湯係開胃的✔️揀左和牛漢堡扒,都幾厚實🥩-甜品我地點左伯爵刨冰杯🍧呢個都偏貴❗️因為相對細杯😁-飲品方面,我地就點左水蜜桃梳打同鳳梨檸檬梳打🍹飲品就相對普通,偏淡‼️-這間小店位置唔多闊落,人多去要留意呢❗️
呢一晚突然好想食日本野,朋友提議食大板燒🥢
朋友介紹左呢間 位於旺角既楓📍
這間係日式小店,以大板燒、烏龍麵為主🥢
我地首先點了大阪燒(章魚)🐙都幾大份同足料
熱辣辣, 好經典呀!😋
我們再點了飛驒和牛漢堡扒蕃茄湯烏龍麵🍜
配埋蕃茄湯係開胃的✔️
揀左和牛漢堡扒,都幾厚實🥩
甜品我地點左伯爵刨冰杯🍧呢個都偏貴❗️
因為相對細杯😁
飲品方面,我地就點左水蜜桃梳打同鳳梨檸檬梳打🍹
飲品就相對普通,偏淡‼️
這間小店位置唔多闊落,人多去要留意呢❗️
水蜜桃梳打
鳳梨檸檬梳打
2023-11-29
水蜜桃梳打
鳳梨檸檬梳打
2023-12-07 41 浏览
🍜旺角廣華街開咗大阪燒+日系烤蛋糕專門店主打大夠阪燒同日系烤蛋糕• Roasted Slow-Cooked Chicken with Char Siu Tomato Soup Oolong Noodles $78:A hearty choice with a flavourful twist. The oolong-infused noodles elevate the classic roasted chicken, making it a go-to comfort. 慢烤滋味雞配叉燒番茄湯烏龍麵 $78:一道風味獨特的豐盛選擇。烏龍茶沁入麵條,提升了經典的烤雞。Japanese Soy Milk With Cocoa Favour +$29:A rich sip that adds a touch of indulgence without stealing the show. 濃郁的一口,增添一絲奢華而不喧賓奪主。Okonomiyaki With Octopus $88saka street food delight - savoury and satisfying. 大阪街頭

一道風味獨特的豐盛選擇。烏龍茶沁入麵條,提升了經典的烤雞。

Okonomiyaki With Octopus $88:
Osaka street food delight - savoury and satisfying. 大阪街頭美食的享受 - 鮮香可口,令人滿足。

Japanese Soy Milk With Houjicha Favour +$29:
Subtly roasted soy milk - a simple, satisfying choice. 微微烘焙的豆漿 - 一個簡單而令人滿足的選擇。

​[期間限定]伯爵刨冰杯 $48:
Limited-time cool-down with Earl Grey shaved ice . 限時推出的伯爵刨冰,清涼無比。

Yogurt Ice Creams (Free Combinations) 酸奶冰淇淋(可自由搭配):
Ovaltine Crumbs: Nostalgic crunch in every spoonful. 每勺都帶有懷舊的脆爽口感。

Shiratama Dango: Chewy, delightful texture.
有嚼勁的令人愉悅口感。

Chocolate Cookie Bars: Perfect for the chocolate lovers. 巧克力爱好者首選。

Matcha Sauce - Homemade Matcha Score: Authentic matcha kick for a sweet ending.正宗的抹茶味,為甜點畫上完美的句號。

楓 (旺角)
旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖

#hongkong #food #restaurant #mk #japanese #japanesecuisine