2017-05-08 2112 浏览
母親節通常周街都加價,所以提早一個月過嚟慶祝嘢食都好豐富,無論凍嘅熱嘅菜式都相當豐富其實最欣賞應該就係個湯同海參湯煮得非常濃郁,而且啖啖都係湯料,阿媽飲咗N碗。另外係海森好大條,裡面釀咗蝦肉,好彈牙,食落口感同平時自己煮好唔同,酒店出品係好食啲!另外鵝肝都有得食,雖然我減緊肥,但係都忍唔住食咗幾舊~!甜品款式都好多,幾個人都無辦法每樣都試到!服務、環境都唔錯~!
母親節通常周街都加價,所以提早一個月過嚟慶祝

嘢食都好豐富,無論凍嘅熱嘅菜式都相當豐富

其實最欣賞應該就係個湯同海參
海參

另外鵝肝都有得食,雖然我減緊肥,但係都忍唔住食咗幾舊~!

题外话/补充资料: Openrice有coupon
2017-05-07
母亲节
  • 海參,湯
2017-03-21 3463 浏览
同男朋友2週年慶祝 諗住食自助餐 見到哩間咁多好評 就決定一試 點知伏到應一應勁少野食 勁無新意 勁普通 環境舊野食應該都算係我食咁多個自助餐 最少款既一間咁既價錢 可以有好多更好選擇D三文魚就咁放係碟 係就係方便D唔駛排隊但又無冰雪住 又比人夾到一Patpat 好核凸甜品係好cheap果d 我最鐘意食甜品 都只係拎得一round 因為完全唔好食同少款 朱古力噴泉 無哂生果一直都無refill 咁點樣食呢總結係 哩個價錢 真係可以食更高級既自助餐

勁少野食 勁無新意 勁普通 環境舊

總結係 哩個價錢 真係可以食更高級既自助餐

纪念日
  • 冷盤
2017-03-20 3224 浏览
今晚四姨媽同表姐提早同爹哋慶祝生日,我們揀咗去之前食過覺得都幾好嘅九龍維景酒店嘅「棕櫚閣西餐廳」食自助晚餐!他們嘅主題係燕窩同海參!魚翅龍蝦濃湯嘅濃稠度調教得恰到好處,唔會過稠或過稀,味道極之鮮味濃郁,而且仲有魚翅魚翅裙邊同爽甜嘅龍蝦肉粒,最好係可以任飲,所以本人都飲咗三碗,真係好正呀!紅燒蠔皇百花釀海參係每位客人憑卡去換領嘅,每人一份,爽口軟滑嘅海參包著爽甜彈牙嘅蝦膠,再配上蠔皇醬汁一齊食,而且係師傅即場煮㗎,所以真係超正呀!凍老虎蝦嘅蝦肉超爽甜彈牙,另外仲有鐵板燒嘅,但我們比較鍾意凍食,因更加可以食到蝦肉原本嘅鮮味!燉燕窩雙皮奶嘅奶味非常濃郁,質感都幾滑溜!燕窩蛋撻嘅撻皮焗得好芳香鬆脆,有好濃郁嘅牛油同鷄蛋香味!
他們嘅主題係燕窩同海參!
魚翅龍蝦濃湯嘅濃稠度調教得恰到好處,唔會過稠或過稀,
味道極之鮮味濃郁,而且仲有魚翅魚翅裙邊同爽甜嘅龍蝦肉粒,
最好係可以任飲,所以本人都飲咗三碗,真係好正呀!
再配上蠔皇醬汁一齊食,而且係師傅即場煮㗎,所以真係超正呀!
凍老虎蝦嘅蝦肉超爽甜彈牙,
燉燕窩雙皮奶嘅奶味非常濃郁,質感都幾滑溜!
燕窩蛋撻嘅撻皮焗得好芳香鬆脆,有好濃郁嘅牛油同鷄蛋香味!
魚翅龍蝦濃湯
燉燕窩雙皮奶
2017-03-18
魚翅龍蝦濃湯
燉燕窩雙皮奶
2016-11-05 9054 浏览
繼上次無奈步上無肉不歡不歸路之後,今次,又一班苗條唔驚肥嘅可恨朋友(妒忌=”=)將我拉去食自助晚餐…….雖說食得是福,但請容許我無福消受……(被抓)好吧,為左我地嘅情誼,我就再去吃一攤吧QAQ......步入餐廳,就聽到”沙~~~~” 嗯~鐵板燒嘅聲音永遠可以令人食指大動~ 唔知咩食物嘅香味隨即撲面而來…….一坐好位,當然要急不及待去睇下D香味係咩黎啦~~喔~原來係大虎蝦~難怪咁香啦~~ 除左蝦,重有鵝肝,羊排……重有我最鍾意嘅多春魚~=3=(果然係平民體質阿XD) 不過唔好睇小條多春魚阿@@~肉質緊實,唔似得有D會一夾就爛~~睇黎小魚好新鮮咁bor~~講起新鮮,不得不提海鮮籠仔蒸。係小嘅見識淺陋,一直以黎都睇唔起蒸海鮮有咩好吃,咪就係咩都唔使落,放入蒸爐蒸一蒸囉?有咩了不起=..=............依家食過先知,原來新鮮,真的殊不簡單……那鮮甜嘅味道,點可以咁甜架~~~甜到甚至令我懷疑係咪有人偷偷地落左糖?睇黎依樣就係傳說中的平凡中見不平凡…….今次終於俾我見到(不,應該係嘗到才對@3@)。食前好彩有有見識嘅朋友話我知,原來桌上裝住檸檬嘅水,唔係茶俾你解膩,而係俾你洗手用嘅。(

食前好彩有有見識嘅朋友話我知,原來桌上裝住檸檬水,唔係茶俾你解膩,而係俾你洗手用嘅。(好彩無一時口渴飲左佢遮=..=”””)
另外桌上還有標著數字嘅牙籤類嘅野,唔係俾你當牙籤挑牙用架(stop~~~),而係俾你放入蒸籠入面以作識別知道邊個蒸籠係你嘅,蒸完支牙籤會放返原位。我唸,如果你真係唔小心將佢當成牙籤用,咁就唯有祈求下一個用家唔好咁好彩抽到你支”幸運籤”啦………= =”a
食完滿滿嘅蒸海鮮,重吃左D熟食菜式,其中乳酪燒鴨胸係我最愛,鴨胸肉嫩滑入味~ 味道濃郁,卻不會騷,調味到位,好食~

每次食自助餐,我必定要留肚食甜品。唔好以為墩蛋平凡無出色,原來內藏燕窩,而且奶味十足,果然係必吃之選!! (點讚)
最後黎個movenpick雪糕(又係佢?@@)今次黎試朱古力味啦。嗯~就係朱古力味,好味就係啦~=P(睇黎打字打累了吧=..=”)
吃完後嘅結論: 食材新鮮果然係飲食嘅不二法門,多謝俾我重新體會到何謂新鮮的滋味~=p
2016-11-04
  • 海鮮籠仔蒸
  • 多春魚
  • 乳酪燒鴨胸
  • 燕窩墩蛋
  • 奶酪塔
  • movenpick雪糕
2016-10-21 5480 浏览
收到生日會員優惠 送旦糕用 Openrice 7折 酒店網2日前訂7折侍應靚仔靚女 有禮貌 好招呼環境企理 唔係奢華嗰隻噏得出嘅食物差唔多都有 但“冇生蠔“送一板海膽招來 但海膽係較細size 板邊嘅有啲乾咗燕窩海鮮濃湯 ~ 冇鮮味 微苦 腥 有1匙燕窩放面 買相吸引 但都唔會再攞😞酸辣海鮮湯 ~ 又係海鮮湯 冇得揀鵝肝有啲煎得唔夠熟 出得唔密底嗰嚿包好味 似牛角包咁嘅味蚧腳 虾 青口 三文魚不停出 甜蝦北寄貝 出一次 瞬間消失😓中西式熱葷 炒蚧香口 有啲嚡 (出一次)其他都唔太吸引 冇勿驚喜
收到生日會員優惠 送旦糕

鵝肝有啲煎得唔夠熟 出得唔密
底嗰嚿包好味 似牛角包咁嘅味

蚧腳 虾 青口 三文魚不停出
甜蝦北寄貝 出一次 瞬間消失😓

中西式熱葷 炒蚧香口 有啲嚡 (出一次)
其他都唔太吸引 冇勿驚喜

MOVENPACK
羊鞍 元貝 煎大虾
  • 甜品
2016-10-13 16944 浏览
適逢母親大人生日,作為她的女兒,當然要好好跟她慶祝!聽朋友說九龍維景的BUFFET 性價比高,所以決定帶母親大人試一試。媽媽很喜歡這個燕窩龍蝦濃湯,每一份也是獨立烹煮的,非常用心! 而且味道濃郁,材料豐富,基本上每一口都能吃到燕窩及龍蝦! 兩者都是媽媽的最愛,難怪會對它讚不絶口!再來是籠仔蒸海鮮! 近來很多地方也流行蒸海鮮,無他! 因為蒸是最能帶出海鮮鮮味的方法,上好的海產,其實真的不必加太多調味料! 加得太多,有時反而會喧賓奪主, 搶過了主角海鮮的味道, 得不償失。 這裏海鮮種類也不少,有鮑魚、扇貝、蝦、螺等! 我們可以自行選擇放自己喜歡的海鮮於籠內,但謹記最後要記得放多一枝屬於自己枱號的竹簽於蒸籠內,;因為蒸好後,侍應會根據竹簽號碼,直接將海鮮送到我們桌上。免卻我們怕熱,及要走來走去的麻煩! 讚!  若說回味道,扇貝真的是無得輸,大大隻,而且鮮甜可口! 另外鮑魚是任吃的,吃多幾件已值回票價!食Buffet 點少得蟹爪!這裏的蟹爪又大又多肉,而且還有陣陣海水味,感覺很Fresh! 鵝肝多士又是必推的!鵝肝的肥美配搭多士的鬆脆,不錯!重點是任吃!而且鵝肝是即場在鐵板烹煮的,在我面前由生

鵝肝多士又是必推的!鵝肝的肥美配搭多士的鬆脆,不錯!重點是任吃!而且鵝肝是即場在鐵板烹煮的,在我面前由生煮成熟,感覺很過癮!
除了鐵板鵝肝,還有鐵板老虎蝦!我最怕軟腍腍的蝦,幸好這裏的蝦不但大大隻,而且爽口彈牙,媽媽也有讚好吃的。
最後當然是甜品,一直大愛movenpick 的雲呢拿味雪糕!打開盒蓋,可以清楚看見一粒粒的雲呢拿籽混入在雪糕中,味道濃郁,而且盒蓋附送一隻小湯匙,食吃來很方便!

媽媽很滿意是日晚餐,作為女兒,看見媽媽開心,自己也會不期然開心起來!
2016-10-12
  • 鐵板燒
  • 籠仔蒸海鮮
2016-09-03 13716 浏览
8月係小豬既生日🎂所以男朋友就帶我食大餐😍😍喺旺角行過去都要15分鐘,都幾熱架,如果喺登打士街嗰邊行過去就會近D坐低見到餐牌,有海膽、鵝肝同燕窩既食物都幾驚喜行左左圈睇下有咩野食我唔記得左影熟食嗰部分,種類都頗多既,比高級自助餐遜色少少啦三文魚真係大盤到好誇張😂不過放岀嚟咁耐就似乎唔太衛生同新鮮,好彩食落都冇事而且下面有冰雪住都夠凍既Movenpick雪糕任食真係好抵!有雲尼拿味、朱古力味坐低冇耐,侍應俾左一人一板海膽我地,仲有紫菜因為男朋友唔食生野,所以我一個人食晒2板,哈哈😆我平時唔好食海膽,因為以前食過覺得苦苦地但今次食就改左以往既感覺,甜甜地都幾好食帶少少腥味,如果用紫菜包住再點wasabi豉油又好味好多!鵝肝幾厚,外表脆身,入面軟同滑不過有D油,要放喺麵包上面一陣先吸下油先食舊鵝肝燕窩味冇乜,但雙皮奶就好好食!奶味好香,食落都好濃味!係高質素既燉奶食左2盒雪糕咋!蝕左😩😩但真係太飽最後原來男朋友order左個birthday cake俾我碟既花紋好特別呀!😍😍冇諗過原來自助餐都可以咁樣安排係好sweet既🙈🙈blueberry cheesecake幾稔身,好彩蛋糕係細細舊,所
8月係小豬既生日🎂
所以男朋友就帶我食大餐😍😍
1993 浏览
坐低見到餐牌,有海膽、鵝肝同燕窩既食物都幾驚喜
行左左圈睇下有咩野食
Movenpick雪糕任食真係好抵!有雲尼拿味、朱古力味
坐低冇耐,侍應俾左一人一板海膽我地,仲有紫菜
因為男朋友唔食生野,所以我一個人食晒2板,哈哈😆
我平時唔好食海膽,因為以前食過覺得苦苦地
但今次食就改左以往既感覺,甜甜地都幾好食
帶少少腥味,如果用紫菜包住再點wasabi豉油又好味好多!
鵝肝幾厚,外表脆身,入面軟同滑
不過有D油,要放喺麵包上面一陣先
吸下油先食舊鵝肝
燕窩味冇乜,但雙皮奶就好好食!
奶味好香,食落都好濃味!係高質素既燉奶
食左2盒雪糕咋!蝕左😩😩
但真係太飽
最後原來男朋友order左個birthday cake俾我
碟既花紋好特別呀!😍😍冇諗過原來自助餐都可以咁樣安排
係好sweet既🙈🙈blueberry cheesecake幾稔身,好彩蛋糕係細細舊,所以都食得落
用左openrice 7折晚餐coupon所以好抵!
400蚊唔洗一個人,自助餐質素屬於高上,性價比係高既^_^
2016-08-12
  • 海膽
  • 甜品
2016-08-23 4200 浏览
地方比較細,款式唔太多,不過服務與食物質數還好,熟食無咩味道!有待改善,海鮮類選擇不多,長腳蟹比較鮮甜,無咩人,吾吵,傾計好方便!refill其實比較慢,有待改善😊
2016-08-09 6919 浏览
小妮子既小學同學係加拿大返左黎,不過佢貴人事忙約極都約唔到,好彩都臨時臨急約左一日,都就因為太趕急所以無時間揀地方,諗起上次黎呢到姊妹聚會好坐野食又唔差,二話不說就打電話book旺角放工既小妮子6:25就已經黎到,未夠鐘但職員照安排入座,好細心問我要暖水定凍水,之後小學同學都到左buffet都開始,大家都拎左D野食再坐底慢慢傾同上次一樣都係好多野食,每樣都有D,由冷盤、刺身到熱盤、甜品咁講起啦凍海鮮有六款*蟹腳、蝦、青口、扇貝、翡翠螺同龍蝦仔,每樣都試左少少,凍蝦同蟹腳最好味*凍蝦好爽口,點D汁食酸酸辣辣好味*蟹腳唔會好咸又夠肥,食左幾條沙律都有成十款,D款式有D都幾特別*南瓜沙律既南瓜超級甜,又蒸到好淋好好味,不過都幾漏,唔敢食得多*雞絲青瓜沙律以為係普通野,但係原來係好好食,有少少辣超惹味*薏米粒粒沙律好適合夏天食,薏米加埋雜椒好有口感,都幾特別*蘑菇沙律開頭怕草青味好重唔敢食,小學同學食話好味,於是夾左佢少少試,估唔到又真係唔錯喎,無咩味但係好fresh幾好冷盤都好多嫁,不過真係試唔哂咁多*煙三文魚夠香但唔會死咸,幾好*凍牛肉好食過肉車牛肉,夠味夠香唔會UN*燻魚我無食,不過小學

凍海鮮有六款
*凍蝦好爽口,點D汁食酸酸辣辣好味
*蟹腳唔會好咸又夠肥,食左幾條
沙律都有成十款,D款式有D都幾特別
*薏米粒粒沙律好適合夏天食,薏米加埋雜椒好有口感,都幾特別

冷盤都好多嫁,不過真係試唔哂咁多
*煙三文魚夠香但唔會死咸,幾好
*凍牛肉好食過肉車牛肉,夠味夠香唔會UN
*燻魚我無食,不過小學同學話幾特別但陣味唔係個個鐘意
*香橙鴨胸夠醒神,佢用個細碟仔裝住好的骰
黎到熱食啦,佢有普通熱盤又食肉車同鐵板,真係眼闊肚窄
鐵板都有虎蝦、鵝肝、羊架同多春魚

*鵝肝好好味我地食左好多件,好彩佢有舊泡芙墊底唔算好漏

*羊架唔算好SO又唔會UN,佢個薄荷汁點左好好味

*虎蝦都煎完超香,但係就比較漏D,唔食得太多
*有個咖哩肉醬薄餅要成件拎我怕食唔哂,咁岩隔離有人聽到我咁同師傅講就話分開一件我地share,同小學同學一人試左少少,個咖哩醬幾香濃
*肉車牛肉同小學同學share左一年覺得比較普通,如果太飽可以唔試都得
*炒蟹有膏好肥,不過一出就好快俾人拎哂,好彩小妮子第一輪已經拎左

*蒸魚又係一開始就出,所以原條可以夾,見後來俾人夾到甩皮甩骨咁
*焗扇貝無試過,因為食左凍既又驚呢個好飽,反而青口就熱食好過凍食
終於黎到小妮子好鐘意既甜品環節,成個甜品吧好多款揀,但係真係食唔到咁多,因為仲有好好味既雪糕等緊小妮子,雖有忍痛割愛揀幾款黎食

*藍莓芝士蛋糕好好味呀,好想再食多件但真係食唔落啦
*楊枝甘露係好細兜所以食左一個,好味
*士多啤梨拿破崙夠酥脆,好味
*燕窩雙皮奶有個爐熱住,夠熱所以都好好味,share左一個
*Movenpick雪糕簡直係小妮子既至愛,覺得佢好食過滑過H記好多,只係平時唔捨得買,所以今日要盡情食,結果食哂三款味,都係覺得朱古力同士多啤梨最正

*朱古力噴泉由於太飽都真係食唔落,淨係吉左一舊開胃D既菠蘿食

飲野佢都算係咁,咖啡、茶果D野斟仲要有埋果汁,不過食咁飽緊係沖杯檸茶穩陣啦
另外,佢仲每人送多一板細細既海膽,由於小學同學唔食,結果小妮子一人食左兩小枝,不知幾開心幾
正,海膽處理得唔好好易變臭唔好食,但係佢竟然出奇地鮮甜濃味,食到小妮子lam lam脷呀
呢到折實左$366.4一個人,食到咁多野又無限時,仲好好坐可以坐足全晚,待應都主動,係夜左開始收檔無咩人理之外,呢個價錢小妮子真係覺得絕對超值,希望佢可以保持呢個水準,等我下次黎都擦餐勁既

最後又係食到捧住個肚走,我地兩個都好滿足好飽,仲傾得好開心,走既時候大家都好唔捨得,希望佢快D再返黎啦

2016-08-03
$366.4 (晚餐)
2016-07-11 6154 浏览
nee間buffet真係抵食兼有良心!完全係海鮮大雜燴任食!!超級大隻ge虎蝦任得你食,仲有長腳蟹~虎蝦超級新鮮,係煮熟咗再凍起身,食落好彈牙同鮮甜。雖然我唔鐘意拆蟹肉,但係佢D蟹真係好新鮮,完全冇霉味。另外,虎蝦除咗凍食,佢地仲有鐵板現場煎,同凍食唔同ge感覺,好香,而且仲開咗邊,適合好似我咁比較懶ge人食。魚生同壽司果個area都好豐富,三文魚我覺得最好味,隔離有wasabi、豉油同其他配料,鐘意食海鮮ge絕對係非常好嘅選擇。鵝肝都係任食,個人覺得食多兩件已經係值回票價,下面塊麵包都係一齊食ge,我唔建議分開食,因為一齊食,鵝肝先唔會覺得油,我估nee個係廚師特別設計咁食ge。熱食位都有好推介,就係炒蟹同蒸魚,個炒蟹炒到金黃色,配埋佢嘅濃厚醬汁,yummy~最後係我覺得最最最touch ge係,佢地會每位顧客有一板海膽刺身,媽咪唔鐘意食生海膽,佢地即刻幫我地用蛋白炒海膽,而且媽咪話炒得好好味,好多謝間餐廳~!!本身海膽刺身係配紫菜食,拍得住我係台灣澎湖島新鮮開嘅海膽。佢地仲有果汁任飲同Movenpick雪糕任食,個雪糕真係好好味ga!!(申脷)埋單每位366(用openrice c
nee間buffet真係抵食兼有良心!

埋單每位366(用openrice coupon)
题外话/补充资料: 記得用openrice coupon,唔鐘意食生海膽其實可以同waiter講~
2016-07-05
2016-02-16 11154 浏览
係旺角食到悶,行咗黎何文田…臨時係酒店門口打入去問buffet有冇位,竟然又有,帶住有機會中伏嘅心入咗去試…入到去,見人都唔算好多,都驚驚地,不過班friend反而話夠曬清淨,有feel睇wor咁真係坐低,又發現啲staff好nice,會好主動話我地知洗手間係邊啊,有啲咩好食啊,最後埋單嘅時候仲主動話我地知信用卡有折咁食物就真係好得,可能因為一開始諗住會好一般,點知食落真係好正!我個人覺得真係超級無敵好食嘅係凍虎蝦同鐵板虎蝦,啲蝦肉好彈牙,勁新鮮,簡直稱得上業界良心。另外冷盤都好特別,好多水果同海鮮嘅新鮮搭配,壽司都好新鮮,所以消失得好快,大家瞬間就搶曬。每個人有隻鮑魚,記得沾汁。鵝肝單食好似有啲膩,但係佢本身係同塊細麵包一齊食,咁就正都爆啦!芝士撻流心嘅,好香芝士味但係唔會話太濟…最後重點推介:Movenpick雪糕!!!一定要食!!滑到不得了!大家都知呢隻雪糕出面冇得賣啦,所以班friend一發現就大叫…(我估當晚有去食飯嘅人都會認得我地),同埋呢,原來個雪糕裡面有羹,我仲自己去攞咗隻羹黎食tim…價錢:用匯豐卡每位大約430+啲相擺上facebook呃到好多like

價錢:用匯豐卡每位大約430+

啲相擺上facebook呃到好多like
凍蝦
刺身
冷盤
鐵板蝦
芝士撻
雪糕
题外话/补充资料: 最後其實冇辦法每樣野都試到,應該會再去食試埋其他野
信用卡優惠
凍蝦
刺身
冷盤
鐵板蝦
芝士撻
雪糕
2016-01-12 8061 浏览
評語:自助餐以價錢及食物來說物有所值兼不設時限,值得一讚是員工服務態度親切有禮主動棕櫚閣西餐廳位於窩打老道,附近沒有地鐵到達,位置有些不方便。從油麻地地鐵站前往大約要步行十分鐘左右路程,不算難找。西餐廳每天午晚都有提供自助餐,口碑不差。今期的新主題是鮑魚、龍蝦、燕窩自助晚餐 *預訂有額外折扣優惠。食客們可以無限量享用龍蝦、長腳蟹、燕窩及鮑魚1隻餐廳沒有堂煌的裝飾,樓底感覺較矮,空間迫迫地,但環境算舒服。取食物的地方很集中,但有點窄。當晚我被安排到後廳座位,剛巧有國語人機構包場,人好多好噪,又飲酒又高聲談笑,感覺不太良好。但以價錢及食物來說算得上是物有所值兼且不設時限,而員工服務態度親切有禮和主動,值得一讚冷菜小碟除了coldcut、ham、芝士及海參批,還有些小碟賣相精緻份量剛好,頗喜歡刺身吧種類不多,而且已經切好擺放,勝在不需排隊等師傅切,加上是無限份量,唯一是你面皮有幾厚。魚生跟按魚原本形狀同部位排列,客人可以挑選自己鍾意的部位,連脂肪比例都有得揀熱葷一字排開應該都有十一二盆,較出色的有白汁扇貝、炒蟹、煮青口、炒鮮魷。亦有肉車及鐵板燒,師傅即場煎蝦、羊架及多春魚凍海鮮吧如圖所見,有

師傅即場煎蝦、羊架及多春魚
凍海鮮吧如圖所見,有青口、凍蝦、小龍蝦、長腳蟹、翡翠螺, 龍蝦多得驚人,refill亦非常快
沙律吧有十款已經拌好的沙律,除了傳統的蕃茄、什菜、通粉、薯仔沙律等亦有比較特別的如海參、茄子及柚子沙律等
暗角處有DIY飲品部,有自助製作飲品。Haagen Das雪糕味道選擇唔多,得2種
每位人客都會奉送一份翡翠窩燒藍鮑魚(憑咭每人換領一客),由廚師即埸翻熱,鮑魚扣得好入味,肉質好煙韌彈牙!
2015-12-29
2015-12-20 6307 浏览
店名:棕櫚閣西餐廳 Palm Court Western Restaurant地點:旺角窩打老道75號九龍維景酒店1樓,電話:2197 3509今午我們去了九龍維景酒店的棕櫚閣西餐廳吃自助餐!(1) 牛扒;(2) 魚生;(3) 煎雞 ;(4) 藍莓芝士雪糕; (5) 白菜; (6) 青口; (7) 德國青豆湯。共兩人享用本餐,透過中旅訂票,每人一百六十八元。魚生不是切成片狀,不算是上乘的,皆因他們只是把剩餘的肉切給我們。不過,站在生意人的立場,如果不切頭切尾的話,成本上升。煎雞、白菜、牛扒與藍莓芝士雪糕味道可口:牛扒軟韌度適中,藍莓芝士雪糕選用某名牌的雪糕,口味特別,有濃厚的芝士味,藍莓味亦突出。青口由於生,而且沒有經過任何調味,所以淡而無味;最好吃的還是德國青豆湯,青豆完全融化入湯裡,所以具有很香的豆味。環境:整潔舒適,設有精美藝術掛畫。服 務:很有禮貌。衛生:良好。抵食:團餐來說,算是合理價格。
今午我們去了九龍維景酒店的棕櫚閣西餐廳吃自助餐
共兩人享用本餐,透過中旅訂票,每人一百六十八元。
環境:整潔舒適,設有精美藝術掛畫。
服 務:很有禮貌。
衛生:良好。
抵食:團餐來說,算是合理價格。
德國青豆湯
團購
德國青豆湯
藍莓芝士雪糕
2015-11-22 5346 浏览
19號同男友去左維景食buffet .見食評話有龍蝦,長腳蟹,燕窩蛋撻,仲有鮑魚1隻tim...唔食生野既我,都係算一個唔錯既選擇。由於放工遲,去到已經7點鬆D..見檯檯都有座小山的龍蝦。座底男友就去取左食物先。剛巧出長腳蟹,所以取了幾隻,好鮮甜。之後想取都好難了。好啦…都我出去睇下有咩食啦…行左幾個圈。點解仲未有龍蝦出既,咁見有鮑魚就想取啦。但職員話要有張換領卡先有,咁我返位睇下有冇啦…問職員先知未俾我地。咁我順道問埋,又話有龍蝦食既?點解出面唔見有??職員就話出就會通知我。轉頭就拎左2隻俾我地食住先!服務很好好好彩又俾我取到帶子(見出過1次)很快就冇了。龍蝦見出過1次10隻左右秒間消失埋。係鐵板燒排隊取了幾隻大蝦,多春魚很有BBQ風味,唔錯,但排隊時間較耐,好多人等。另外仲食左件雞 (冇味的),牛仔骨,青口,杏仁魚柳,日式豆腐都OK,但件燒排骨就唔夠熟出面個樣燒焦左好似好正,但切開點解係生架。甜品燕窩牛奶燉蛋,好味。燕窩撻個樣普通食落都普普通通。薯角很脆,好好味。菠蘿大部份都好甜好好食。Haagen Das雪糕味道選擇唔多,得2種。冇哂先fill另一隻味。print埋open ri

。之後想取都好難了。

職員就話出就會通知我。轉頭就拎左2隻俾我地食住先!
服務很好

好好彩又俾我取到帶子
,多春魚很有BBQ風味,唔錯,但排隊時間較耐,好多人等。
出面個樣燒焦左好似好正,但切開點解係生架。

print埋open rice coupon再75折
。算底食
整體都很滿足。
2015-11-19
  • 鐵板燒
2015-11-03 6661 浏览
上openrice搵野食,偶然發現有coupon,其實我之前都冇留意有呢樣野,後來先聽friend講話一直有,我先知自己離地,咁就即刻開咗個openrice account,獻出我第一篇食評。廢話少講,呢間buffet係酒店裡面,環境好舒服加清淨,我成日都話,出黎食野,除咗食物正,同間餐廳氣氛夾唔夾都緊要ga!最吸引係龍蝦有得任食,D蝦肉好新鮮,有D人誇張到一次過攞十幾隻,佢地就真心回本啦所以每次refill前大家都去排隊~跟住仲有亞拉斯加蟹腳同好好味嘅螺!美中不足係每個人得一隻鮑魚,因為隻鮑魚好好味咯,食完好想再食!但係咁嘅價錢又龍蝦又鮑魚又刺身同好多其他野食,都算係抵啦!跟住係D羊架、蝦同多春魚(其實我估係多春魚),我encore咗好多次,明明好飽,行過聞到個師傅煎得超香,跟住又想食跟住我記得好食嘅仲有燕窩蛋撻啦、三文魚刺身、吞拿魚刺身、熱盤區有隻泰式薯仔同hageen dazs雪糕~最緊要係幾錢呢?我星期日去,帶埋張75折openrice coupon,每位都係360左右~!抵到爛!

最吸引係龍蝦有得任食,D蝦肉好新鮮
,有D人誇張到一次過攞十幾隻,佢地就真心回本啦
龍蝦
美中不足係每個人得一隻鮑魚,因為隻鮑魚好好味咯
燕窩蛋撻
题外话/补充资料: 其實如果平日得閒,平日去會更加抵!
2015-11-01
龍蝦