2010-11-08
因為在公司附近,先後吃了三次,兩次是試業期間,一次是正式開張後。先講裝修,基本上係沿用了上手串燒居酒屋的格局,店子黑沉沉,要不是知道這店是用了上手裝修,我未必敢入去食。第一次吃了招牌叻沙($48),好香椰子味,海鮮也不錯,大大碗,味道ok。但對女仔來講,算是太大碗,而且因為重椰味,比較漏。新張期內,會送龍眼茶,清清地,正好解一解椰子的膩。當日還叫了xo酒香魚湯浸菜,酒味香濃,好味!同事叫了碗xo酒香魚湯米線($38),酒味反而不夠浸菜濃。老闆還送了每人一隻炸雞件,幾香口。第二次去,試了xo酒香魚湯米線,我覺得酒味幾濃,問老闆,佢話煮好晒最後才落酒,未撈勻,食容最好自己搞勻才試味。搞完再試,酒味仍在,幾好!另外試了炸物青洲魚船(唔肯定有無記錯?),$18,只有簿得四片,不化算,味道一般。第三次去,再食xo酒香魚湯米線,水準穩定,另叫了一個黃金帽($9),有四塊,下面好似tart皮咁,上面有一隻大蝦,好彈牙,呢個食得過。總結,味道幾好,但偏貴,上菜較慢,環境有點黑。
新張期內,會送龍眼茶,清清地,正好解一解椰子的膩。
當日還叫了xo酒香魚湯浸菜,酒味香濃,好味!
同事叫了碗xo酒香魚湯米線($38),酒味反而不夠浸菜濃。
老闆還送了每人一隻炸雞件,幾香口。
總結,味道幾好,但偏貴,上菜較慢,環境有點黑。