2005-03-21 28 浏览
d sushi好新鮮,迴轉帶好密,係冇空位既,但碟碟都好新鮮,d sushi好大件架,so$14碟我都覺得好抵食,因為食完真係會好滿足架~^^最衰冇圖解,我都食左好幾碟唔知係咩名既SUSHI...不過都係新鮮大件好味既~^^推介軟殼蟹手卷,一PAIR有成隻軟殼蟹,係即叫即炸既,好味+抵食過元氣係個環境唔夠元氣ATTRACTIVE,有D金太郎FEEL(不過野食QUALITY好勁多),所以唔識既係唔會貿貿然係入去,好似佢都開左N年我都係第一次食...........OVERALL COMMENT係同峰一樣,佢俾到個GD IMPRESSION我,雖然唔同FEEL~!不過我都係會當元氣係主要飯堂,因為元氣仔可愛,黃色外觀ATTRACTIVE,有9折,綠茶粉...........

2005-01-23 21 浏览
其實已經去過好多次d 野食真係唔錯值得推介係軟殼蟹手卷不過一叫要叫兩隻, 真係好大隻, 好抵食, 都係$28 (一式兩隻)而佢地d壽司都好大件基本上件件魚生都好大件同厚兼且好新鮮價錢都合理, 同元氣, 元綠d價錢相約所以絕對抵食同好食過佢地順帶一提, 通常1900 - 2000 去都要等一陣位
其實已經去過好多次
d 野食真係唔錯
值得推介係軟殼蟹手卷
不過一叫要叫兩隻,
真係好大隻, 好抵食, 都係$28 (一式兩隻)
而佢地d壽司都好大件
基本上件件魚生都好大件同厚
兼且好新鮮
價錢都合理, 同元氣, 元綠d價錢相約
所以絕對抵食同好食過佢地

順帶一提, 通常1900 - 2000 去都要等一陣位
2005-01-08 26 浏览
今日同bf來這裡食lunch, 壽司餐$32有7,8件壽司, 抵係抵, 但味道麻麻, 三文魚有根, 八爪魚沒味道, 我bf話d飯好硬都唔知係咪隔夜的. 最衰係間野好逼, 走廊好窄, 當我飲緊麵豉湯時個侍應行過撞親我手, 成碗麵豉湯倒晒出來, 燙親手不特止件衫仲污糟晒.咁既服務仲收我加一!!!!
咁既服務仲收我加一!!!!
2004-12-13 7 浏览
今日一條冷去食set lunch,係出奇地好的!諗住叫set lunch都唔方會比d靚野你食,但又唔係wor!個set包4件三文魚壽司、2件鰻魚壽司、2件加州反卷、蟹子沙律再加一杯餐飲,都係32蚊(加一)。可以話剩係食果幾塊又肥又厚的三文魚已經值回票價,真係好食過元X!但今次佢話冇晒加州反卷,問我改唔改其他,但唔知點解改左加州卷後會少左一件(即係TOTAL 7件only),但我都冇問佢lu,因為已經夠飽!
今日一條冷去食set lunch,係出奇地好的!
2004-12-10 7 浏览
前天與好朋友興祝壽辰,約定在旺角等。朋友很久無食過壽司,我又數天前嘗過朗豪坊元氣,有不太好的經歷,最終朋友話事到我未曾光顧過的東京。由於時間尚早,食客不多。我們選了迥轉bar枱。朋友最好三文魚...三文魚十分新鮮,有光澤,脂肪分佈均匀,切得厚身,size大,十分正!元貝壽司的元貝大大粒,鮮甜!我們還試了腐皮壽司,八爪魚等,水準中上。最重要的是飯軟而不鬆散,無"隔夜"的感覺。遺憾是因太飽無食海膽壽司。共叫十碟,才$120,很抵食。元氣壽司近來水準退步了,要加油挽回食客了!
由於時間尚早,食客不多。我們選了迥轉bar枱。
元氣壽司近來水準退步了,要加油挽回食客了!
(非会员)
2004-11-15 7 浏览
食物不錯, 三文魚新鮮. 兩個人吃才一百三十元左右(包Tip ) Lunch Time
2004-11-11 11 浏览
兩個人黎東京食sushi,食左11碟左右,埋單連加一$150,ok啦,唔可以話好抵食,平日灰碟$8;白碟$12,紅碟$16,而價日只係知白碟會係$13sushi質素ok既,每樣都好新鮮兼大件,三文魚,tuna等各樣魚都好大,另外甜蛋都係好大塊好厚,可能平日食既迴轉壽司都係飯既比例好多,肉少,所以相對地起東京食,會覺得d肉多,飯少sushi款式起迴轉帶上都算多,覺得比較好食係北寄貝,因為好爽口,有咬感;炸蝦sushi係即叫即整,上台果陣d蝦仲有d熱,所以都好好全晚最好食係蟹子沙律見到人地食$28/兩件既炸軟殼蟹手卷好似好正,因為好足料,可惜佢冇炸軟殼蟹sushi,只係得炸軟殼蟹手卷or就咁炸軟殼蟹不過唔明d「甜」味起邊到黎?黎自豉油?飯?wasabi?定舊肉?真係諗唔明?試過單食舊飯,同單食舊肉,都唔係覺得好甜,我估係d豉油有甜味,所以食落去有d怪怪地咁,豉油應該係咸,點會咁?!整體上,都食得過嫁,如果d豉油咸d會更好la

全晚最好食係蟹子沙律

整體上,都食得過嫁,如果d豉油咸d會更好la
2004-07-29 7 浏览
覺得好抵食,我同老公兩個食到飽飽,一共十三碟壽司都只係$172﹝連加一﹞,而且味道仲好過元氣,款式比元氣更多,除了一碟紅色碟的不知名魚生壽司外,其他味道都very good,以後都可以多點幫襯。見到隔離點了一客兩件的軟殼蟹手卷$28,很大件料很足,但未有機會試到,因為已經好飽,下次會試下。不過洗手間的衛生需要改善,都頗污糟。另外侍應不夠人手,導致服務質素比較差。
2004-06-02 9 浏览
上次去食左個"血池冷麵"好唔掂,所以好耐都無去啦,但係今次有驚喜喎. 壽司款式跟足元氣,有辣三文魚,芥辣八爪魚,$13,味道都好正,但芥辣八爪魚略為咸了點.鯨魚好新鮮,唔會好似金太郎咁雪到硬晒,芒果salad壽司都好好味,感覺好fresh,另外又有新野希靈魚子壽司,咬落"卜卜脆",好正,係causeway bay"隨你鐘意"都有得食,不過呢度平$3!另order了一個豬頸肉炒烏冬($35)有一杯汽水,好鬼大碟喎,豬頸肉唔肥又好味,又加左好多菜,營養均等,正啊!!最特別係個蔥煙三文魚壽司,真係好少見用煙三文魚做材料,出來效果又好好食喎!!!唯一唔好係個d waiter好唔smart,叫好多次先有人見到, 有d煩.
2004-03-29 11 浏览
I always go to this shop.Sushi are better & fresh than other shop.
2004-03-29 4 浏览
昨日唱完k都幾夜.想醫肚後儘快見周公. 事但就入左去開飯. 軟榖蟹手卷同金菇牛肉卷ok地好食. 其他食品就普通囉.超級港式做法喇.
2004-03-03 7 浏览
壽司餡好大份!好新鮮!軟殼蟹手卷即叫即做,大隻,好食..夜晚十一點後仲有三送一,抵好多...落旺角通常都會去東京食0架!
壽司餡好大份!好新鮮!軟殼蟹手卷即叫即做,大隻,好食..
夜晚十一點後仲有三送一,抵好多...
落旺角通常都會去東京食0架!
2004-01-04 6 浏览
各款魚生壽司係幾肥美...食落仲好甜...甜0既唔係塊三文魚, 而係d壽司飯...未食過咁甜0既壽司飯...糖落得重手得滯...食唔到魚生本身0既鮮味..叫個刺身試試, 係幾大件, 不過點解好似冇乜味咁既?不過價錢係幾抵0既...仲有lunch set, dinner set供應我見唔少人專攻佢d三文魚壽司...其他壽司都係一般, 果日食埋做緊promote0既海膽...唔係好新鮮anyway, 如果要求唔高0既話, 平平地, 都算食得過
各款魚生壽司係幾肥美...
食唔到魚生本身0既鮮味..
叫個刺身試試, 係幾大件, 不過點解好似冇乜味咁既?
我見唔少人專攻佢d三文魚壽司...
anyway, 如果要求唔高0既話, 平平地, 都算食得過
2004-01-04 7 浏览
三文魚壽司的餡好大件, 好新鮮, 唔似d大型迴轉放到乾精精都仲放o係運輸帶上, 比客人見到都唔開胃。軟殼蟹ok啦, 又有拉面叫, 多元化。海膽夠鮮, 服務都唔錯, 一叫就有人來。我都係東京常客。^^
我都係東京常客。^^
2003-10-11 14 浏览
東京迴轉d野真係好正~好好味~佢地d三文魚真係好好味...未食過d咁好味..咁有質感既三文魚架..~有肥有大件~比起其他果d集團式日本餐廳真係大件得多~~仲有其他野都超好食..~果個"軟殼蟹手捲"真係好特別..味道好正~..嘩~仲有果d海膽壽司真係好新鮮呀~有平喎~$25蚊就食到...~嘩~邊到有得食呀~!!總之我一定會再去食多幾次~會keep住去...因為實在太抵食喇~仲有佢地間野d服務員既服務態度真係好好...~我入到去就會好快咁帶我入位~仲布好好既笑容~多謝前多謝後~我都唔知聽左幾多句既多謝...仲有同我講笑添~令我今餐真係食得好開心...真係要多謝東京迴轉壽司?廳比左一個咁開心既晚上~多謝~