2021-03-29 54 浏览
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🧋黑糖珍珠鮮奶2.0 $33〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️好耐冇飲過李圓圓,對上一次已經喺台灣飲過1.0, 經過章魚無雙就順便買埋啦,咁問左店員普通版嘅黑糖珍珠鮮奶同2.0會有咩分別,店員答我2.0會多左厚奶🤔🤔咁我就叫左啦,價錢差$3,但出到嚟佢同1.0其實係冇分別,問左店員個厚奶去左邊🤔,佢話係牛奶多左30%,但見到都係用同一盒明治奶倒落去1.0隻杯,佢就去問senior厚奶係咩😑,製作嗰個店員都分唔到有咩分別後來senior同我講厚奶同奶蓋唔同杯野係就係幾好飲,甜度同冰都冇得調節,用碎冰,黑糖個比例都唔會令到我覺得太甜,而珍珠都好好咬,真係完美比例😞,但我覺得有啲野係真係要寫清楚
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🧋黑糖珍珠鮮奶2.0 $33
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
後來senior同我講厚奶同奶蓋唔同

2021-03-21 69 浏览
其實本身自己好少飲黑糖珍珠奶茶既飲品因為自己好驚過甜 不過由於太多人講過呢間過江龍幾高質素所以呢經過葵廣 就真係要試試今次叫了黑糖珍珠鮮奶2.0心諗2.0究竟係咩嚟呢原來呢個2.0係完美比例唔需要同員工講微糖少甜少冰已經調配好晒!👍🏻👍🏻👍🏻拎到手 記得將飲筒輕輕攪拌 將啲黑糖攪勻飲左一啖 真係甜度真係岩岩好珍珠Q彈又煙韌而且最重要係好啱唔鍾意飲甜野嘅我!!!值得推薦⭕️⭕️果然名不虛傳!
其實本身自己好少飲黑糖珍珠奶茶既飲品

已經調配好晒!👍🏻👍🏻👍🏻

拎到手 記得將飲筒輕輕攪拌 將啲黑糖攪勻
飲左一啖 真係甜度真係岩岩好
珍珠Q彈又煙韌
而且最重要係好啱唔鍾意飲甜野嘅我!!!

值得推薦⭕️⭕️果然名不虛傳!
黑糖珍珠鮮奶2.0
台灣淡水過江龍嘅台式飲品店,多區都開設分店。連掃街嘅葵廣都有得飲啦😍《黑糖珍珠鮮奶2.0》💰$33- 問左店員2.0有咩特別之處,原來係加左30%嘅鮮奶,所以奶味更濃郁- 最出面當然就係黑糖珍珠啦,Order完之後店員係現煮到裝落杯,模到杯仲感覺到熱騰騰嘅感覺- 珍珠口感好煙韌,咬落去好有黑糖香味👍🏻👍🏻(店員仲有提話唔好搖晃得咁勁,好容易影響珍珠口感👀)《現煮冬瓜茶》💰$20- 飲落有冬瓜天然香味,唔會覺得死甜- 飲到大半杯都唔會覺得濟,好清爽整體兩杯飲完都會想下次再飲,過江龍之名都認同!環境:⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐打卡:⭐⭐⭐服務:⭐⭐⭐回頭率:⭐⭐⭐⭐⭐
《黑糖珍珠鮮奶2.0》💰$33

- 珍珠口感好煙韌,咬落去好有黑糖香味👍🏻👍🏻
(店員仲有提話唔好搖晃得咁勁,好容易影響珍珠口感👀)

《現煮冬瓜茶》💰$20
- 飲落有冬瓜天然香味,唔會覺得死甜
- 飲到大半杯都唔會覺得濟,好清爽

整體兩杯飲完都會想下次再飲,過江龍之名都認同!

環境:⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐
打卡:⭐⭐⭐
服務:⭐⭐⭐
回頭率:⭐⭐⭐⭐⭐
黑糖珍珠鮮奶 2.0,現煮冬瓜茶
2021-02-02
10 分钟 (外卖自取)
黑糖珍珠鮮奶 2.0,現煮冬瓜茶
  • 黑糖珍珠鮮奶2.0
2021-02-02 69 浏览
又系飲肥仔水既時候☑️黑糖珍珠鮮奶2.0 其實系咪即系多奶?奶味好濃!中意奶製品既朋友岩哂珍珠都好彈牙🤪 不過黑糖味唔算好突出!可能比奶味蓋哂😆今次第1次飲⋯有機會應該會再試下其他飲品
又系飲肥仔水既時候☑️
黑糖珍珠鮮奶2.0 其實系咪即系多奶?
奶味好濃!中意奶製品既朋友岩哂
珍珠都好彈牙🤪 不過黑糖味唔算好突出!可能比奶味蓋哂😆
今次第1次飲⋯有機會應該會再試下其他飲品
2021-01-20 82 浏览
葵廣有好多台式飲品店,揀左陣就決定試下出名黑糖珍珠鮮奶既李圓圓啦黑糖珍珠鮮奶 2.0 ($33)店員話糖度同冰度都固定左,佢地話咁樣既比例係最完美喎。佢地仲提我飲之前用飲管攪5下先!呢杯野飲落喉嚨又真係幾舒服,鮮奶用明治奶,夠奶味又夠滑,珍珠係我食過最軟糯既質感,而黑糖味亦剛剛好。本身好怕佢會好似其他黑糖珍珠鮮奶咁甜咁膩,但佢又唔會過甜,鮮奶同黑糖珍珠好夾,一口接一口,好快就飲哂成杯嚕下次會再幫襯試下李圓圓其他飲品

黑糖珍珠鮮奶 2.0 ($33)
黑糖珍珠鮮奶  2.0

呢杯野飲落喉嚨又真係幾舒服

下次會再幫襯試下李圓圓其他飲品

5 分钟 (外卖自取)
黑糖珍珠鮮奶  2.0
  • 黑糖珍珠鮮奶2.0
2021-01-19 63 浏览
最近經常去葵廣,貪佢係美食集中地,就算6點後禁堂食都唔驚「斷水斷糧」🥲早排 @bubbleleehk 分店進駐葵廣,今次就試下佢嘅黑糖珍珠鮮奶2.0🧋#黑糖珍珠鮮奶2.0 $33 8.5/10————————————2.0同正常珍奶分別在於多咗30%鮮奶,所以奶味會更濃🥛黑糖掛杯顏色非常靚,打卡一流😚珍珠份量都幾足,佔咗全杯差唔多3份1~珍珠keep住熱辣辣,亦非常軟糯,完全唔係硬崩崩嗰隻。不過我個人比較嗜甜,如果再多少少少少🤏🏻黑糖就好,因為多咗奶味道比平時淡咗啲,但整體嚟講已經好唔錯喇~🤤

#黑糖珍珠鮮奶2.0 $33 8.5/10
————————————
星期日去都多人排隊,不過值得一等🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️💁🏻‍♀️拎嘢飲記得留意後面櫃台有無自己杯嘢,再問店員拎☕️黑糖珍珠鮮奶紅茶 HK$30🥛黑糖珍珠奶昔 HK$33呢個黑糖珍珠無得頂😍♨️熱辣辣咁裝落去,食落好腍、好煙韌黑糖味好甜好香,但又唔會好膩個人覺得按原本嘅完美比例叫就好少甜令到奶同珍珠嘅甜味唔balance走冰嘅話杯嘢會暖暖地‼️黑糖珍珠奶昔要整好後10分鐘內飲晒
💁🏻‍♀️拎嘢飲記得留意後面櫃台有無自己杯嘢,再問店員拎
[左]  黑糖珍珠鮮奶紅茶  /  [右]  黑糖珍珠奶昔

☕️黑糖珍珠鮮奶紅茶 HK$30
🥛黑糖珍珠奶昔 HK$33
呢個黑糖珍珠無得頂😍
♨️熱辣辣咁裝落去,食落好腍、好煙韌
黑糖味好甜好香,但又唔會好膩
個人覺得按原本嘅完美比例叫就好
少甜令到奶同珍珠嘅甜味唔balance
走冰嘅話杯嘢會暖暖地
‼️黑糖珍珠奶昔要整好後10分鐘內飲晒
[左]  黑糖珍珠鮮奶紅茶  /  [右]  黑糖珍珠奶昔
2021-01-15 52 浏览
大鄉里既我終於飲到李圓圓🥲之前一直驚黑糖珍奶太甜同太高卡路里所以等緊人陪我share先敢飲😂見佢No.1係黑糖珍珠鮮奶2.0 $𝟛𝟛No.2係黑糖珍珠鮮奶$𝟛𝟘 一直諗緊揀邊個好 2.0版係加多左鮮奶 最後決定都係揀佢🤭好怕太多珍珠飲完野仲有淨要慢慢咬唔知想點咁於是叫左少珍珠 份量岩岩好 珍珠同鮮奶最尾一啖一齊清空埋🙈🙈珍珠好暖 入味又煙靭😍黑糖味好濃郁但鮮奶味無想像中咁突出整體甜度岩岩好 飲完都唔會膩下次可以試埋普通版🧋
大鄉里既我終於飲到李圓圓🥲

但鮮奶味無想像中咁突出
整體甜度岩岩好 飲完都唔會膩
下次可以試埋普通版🧋
2021-01-12 53 浏览
好耐都無嚟葵廣行街喇,今次嚟到見到呢間好多人追捧既李圓圓一於試下,好多人都話佢既黑糖珍奶💛係全港最正,等我都實測下係咪真係咁堅先(笑)黑糖珍珠薑汁鮮奶2.0呢度好多飲品都可以揀凍/暖/熱,天氣咁凍🥶就揀咗暖既黑糖薑奶暖下手暖下胃,雖然叫做暖不過都有啲熱,飲個陣要小心辣親(即係我😅😅)飲落好香好濃郁既薑味,夠薑得嚟又唔會好辣好刺激,個個都會接受到,黑糖珍珠份量好多,雖然薑味比較搶,但飲落都會飲得出黑糖既香甜味,珍珠質感啱啱好,好QQ😙😙,因為熱飲關係所以會有少少軟身唔會太煙靭太硬,我都幾鍾意呢種口感,唔會咬到好攰😂配薑奶好夾~黑糖珍珠冬瓜鮮奶2.0冬瓜版本都唔錯,飲落冬瓜茶既甜味好出好香,甜度對於我平時飲開微糖/走糖/咖啡嚟講會有少少甜,但又無想像中咁甜😂我好怕啲太甜既黑糖飲品,呢個我都覺得ok,唔會好似坊間其他黑糖珍奶咁甜咁漏人均消費:$30推介指數(10分為滿分):8.5分

黑糖珍珠薑汁鮮奶2.0

黑糖珍珠冬瓜鮮奶2.0

人均消費:$30
推介指數(10分為滿分):8.5分
2021-01-10
  • 黑糖珍珠薑汁鮮奶2.0
2021-01-05 59 浏览
去葵芳掃街點少得買杯野飲爽下😆我今次就揀左李圓圓尼個台灣可愛小女孩👧.黑糖珍珠鮮奶2.0人氣no.1! 睇簡介話鮮奶成份畀初代增加30%!雖然無飲過飲初代 對比唔到同初代口感嘅分別!但直接飲2.0都feel到奶香好順滑可口而且黑糖珍珠粒粒都好煙韌 勁好口感 正呀🙆‍♀️.冬瓜鮮檸檬人氣no.5! 平時飲冬瓜茶好驚會甜到漏但尼杯雖然係固定甜度 但甜度岩岩好唔會有甜到漏既感覺而且以冬瓜茶基底加入檸檬配搭飲落清甜帶新鮮檸檬香氣
去葵芳掃街點少得買杯野飲爽下😆
我今次就揀左李圓圓尼個台灣可愛小女孩👧
人氣no.1!

睇簡介話鮮奶成份畀初代增加30%!
雖然無飲過飲初代 對比唔到同初代口感嘅分別!
但直接飲2.0都feel到奶香好順滑可口

唔會有甜到漏既感覺
而且以冬瓜茶基底加入檸檬配搭
飲落清甜帶新鮮檸檬香氣
2021-01-04 48 浏览
🧋李圓圓🧋食完飯想飲下野就去左李圓圓買左杯黑糖珍珠鮮奶綠茶🧋.以前飲過黑糖珍珠鮮奶覺得成杯又奶又甜飲到最後會太膩🤧,所以今次就揀左黑糖珍珠鮮奶綠茶(半糖半冰).珍珠咬落好煙韌但又唔會話好難咬,珍珠嘅黑糖甜味越咬越出,配上小小澀嘅奶綠就岩岩好🥸.朋友對佢嘅形容:甜得黎帶啲苦,好茶👍🏻
🧋李圓圓🧋

食完飯想飲下野就去左李圓圓買左杯黑糖珍珠鮮奶綠茶🧋
朋友對佢嘅形容:甜得黎帶啲苦,好茶👍🏻
2020-12-22 940 浏览
剛剛係葵涌廣場地下食左間新開嘅魚蛋燒賣腸粉舖頭,食完個口鹹鹹地,就諗住上2樓睇吓有咩嘢飲!又比我撞到‘李圓圓’手搖飲品新開試業,招牌連紅紙都未剝,唔試唔得啦😋😋叫左李圓圓第一位嘅 ~~~黑糖珍珠鮮奶2.0 ~~~店員好用心等嘅時候教埋點樣飲,熱辣辣嘅黑糖珍珠一開始飲嘅時候係軟林林,但當你攪勻之後比冰融化會變得硬身啲💪🏻💪🏻第一口嘅珍珠真係軟林林、暖綿綿,我覺得自己食緊一個好好味嘅甜品咁呀!😍😍飲咗一半再攪勻之後,珍珠真係變硬咗變得有趙口,兩種唔同嘅風味😚😚我同🤴🏻好快5分鐘就飲完!😁😁我自己就鍾意‘淋’身啲所以下次都係叫‘小冰’😃😃

叫左李圓圓第一位嘅
~~~黑糖珍珠鮮奶2.0 ~~~

我同🤴🏻好快5分鐘就飲完!😁😁
我自己就鍾意‘淋’身啲所以下次都係叫‘小冰’😃😃
2020-08-06
外卖自取
$33 (其他)
黑糖珍珠鮮奶2.0
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥤 Ⓑⓡⓞⓦⓝ Ⓢⓤⓖⓐⓡ Ⓑⓤⓑⓑⓛⓔ ᗯITᕼ ᖴᖇEᔕᕼ ᗰIᒪK ᗩᑎᗪ GIᑎGEᖇ & 🍋 ᔕᗯEET ᗯᕼITE GOᑌᖇᗪ ᗪᖇIᑎK ᗯITᕼ ᖴᖇEᔕᕼ ᒪEᗰOᑎ ᒍᑌIᑕE @ 🌟 李圓圓 Bubble Lee HK《👽食神大媽掃街記》.💁‍♀️ 圖中展示飲品為:黑糖珍珠薑汁鮮奶 HKD30黑糖珍珠冬瓜檸檬 HKD28.👽 利申一下大媽一直都係李圓圓嘅忠實粉絲,主要原因係因為佢出品嘅質量好穩定,而珍珠大細適中。同埋真係每一次幫襯都保持一樣彈性,唔會一時好林一時硬到銀胃。而最重點係,佢係唯一一間用甘蔗提煉黑糖珍珠,所以你入口會食到淡淡甜而不膩嘅甘蔗味!呢個味道已經成為李圓圓最獨特嘅味覺標誌!😚.🌬 今次見已經入冬,就試左黑糖珍珠薑汁鮮奶,薑汁足料味道濃,黑糖嘅甜完美融合薑汁嘅辣!😋 .另外因為掃街食好多炸物需要清一清味蕾,就試埋招牌冬瓜檸檬 🍋 真係好REFRESHING,但又唔會好似一般果茶咁酸或者過甜。😃 不過大媽做錯一件事,就係額外再加黑糖珍珠,因為佢每一杯珍珠都非常足料,呢杯再額外加,大媽眼闊肚窄差D消滅唔

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖中展示飲品為:
黑糖珍珠薑汁鮮奶 HKD30
黑糖珍珠冬瓜檸檬 HKD28

黑糖珍珠薑汁鮮奶

另外因為掃街食好多炸物需要清一清味蕾,就試埋招牌冬瓜檸檬 🍋 真係好REFRESHING,但又唔會好似一般果茶咁酸或者過甜。😃 不過大媽做錯一件事,就係額外再加黑糖珍珠,因為佢每一杯珍珠都非常足料,呢杯再額外加,大媽眼闊肚窄差D消滅唔完呢 🤣

黑糖珍珠冬瓜檸檬

大媽掃街嘅時候最怕就係口渴,所以一杯好味嘅飲品絕對係必需品!💪 宜家成行成市嘅飲品店,有時都會貪新鮮亂試而中伏。而李圓圓就絕對無一次令我失望,絕對係質量信心保證!😬👍

👽 各位支持大媽咁耐都知道大媽幾乎無咩貼過掃街嘅分享,今次就一連幾個帖黎同大家分享下人氣葵廣掃街經歷啦 😁
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C78號舖
☎️ +(852)6690-3788

黑糖珍珠薑汁鮮奶
2020-11-29 96 浏览
黑糖珍珠鮮奶2.0 Brown sugar bubble with fresh milk + 30% HKD 33黑糖味夠香,珍珠屬於煙韌,好香奶味。叫得黑糖珍珠鮮奶, 都預左會比較甜,不過我覺得甜度都算適中,店員仲話除咗黑糖之外冇另外加糖👍🏻不過我私心希望佢有非牛奶版,因為自己飲新鮮牛奶都會有少少唔舒服,所以見係純鮮奶就唔敢飲太多🙈不過我竟然唔記得咗嗌熱飲個杯唔係透明,結果影唔到靚靚黑糖嘅樣,好可惜呀!冬瓜鮮檸檬 Sweet white gourd drink with fresh lemon juice HKD 22呢一款感覺清新啲,冇咁膩,啱晒唔飲得奶嘅朋友仔!

呢一款感覺清新啲,冇咁膩,啱晒唔飲得奶嘅朋友仔!
2020-11-27 76 浏览
• 黑糖珍珠鮮奶 2.0 $33李圓圓既Signature,好多人都有讚冇彈🥰2.0既意思係比1.0用多左30%既鮮奶,所以奶既比例會再重啲㗎!用上明治牛奶,夠滑夠香夠濃!重點:黑糖珍珠煮到入哂味,吸盡黑糖中既日月精華,同時又保留到珍珠煙韌彈牙嘅口感,依度真係要有返咁上下功力,雖然冇得調整甜度,但係小肥妹就覺得甜度岩岩好,果然係完美比例啊🤤• 冬瓜鮮檸檬 $22有時候唔想飲奶,想飲返啲清爽啲既飲品,依杯就岩哂你!入口首先會感受到檸檬既酸,之後冬瓜茶既甜味慢慢滲出,仲有少少回甘,清涼又解渴🤩
• 黑糖珍珠鮮奶 2.0 $33

• 冬瓜鮮檸檬 $22