2019-09-15 17 浏览
聽聞李圓圓既黑糖珍珠鮮奶係全台灣最好飲 知道香港都開左一直都想trytry😻---------------------------黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0 $33店員提醒因為佢地用左碎冰 所以唔需要搖勻直接用飲管攪拌就得 攪拌前既珍珠較軟糯 而且仲係溫熱既 攪勻左之後會變得煙韌但唔會硬👍🏻2.0版本增加30%鮮奶做成厚奶版 紅茶底令到厚奶唔會有膩既感覺 反而有紅茶既甘香 甜度方面難得可以揀半糖 甜度適中 黑糖味頗突出 珍珠又多又好咬 係飲過最好飲既黑糖珍奶之一😽
---------------------------
黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0 $33
黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0
黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0
聽過唔少李圓圓嘅好評 今日終於可以試下啦🙈小編叫咗佢嘅招牌款🙈-------⭐黑糖珍珠鮮奶2.0($33)呢杯2.0版本比普通版多30%嘅鮮奶 拎上手暖暖地🙈職員好貼心幫我搞混之後飲落第一啖真係好濃厚💕好rich嘅奶味同奶香🙈珍珠好重黑糖味 不過小編就覺得可以再煙韌啲 口感會更好💕總括黎講都值得一試的!💕-------價錢:$33-------評分(10分滿分)賣相:8味道:7性價比:7回頭率:7-------店鋪資料名稱:李圓圓地址:旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號鋪前往方法:旺角站B3出口
-------
⭐黑糖珍珠鮮奶2.0($33)
價錢:$33
-------
評分(10分滿分)
賣相:8
地址:旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號鋪
前往方法:旺角站B3出口
2019-09-13
2019-09-14 35 浏览
李圓圓今日食完晚飯,行經旺角見到呢間李圓圓,新開無耐,忍吾住捉住同事一齊黎買黎試下,之後問店員推薦飲咩?佢介紹左2.0黑糖鮮奶茶同冬瓜茶,佢話係佢地招牌作。2.0黑糖鮮奶茶,佢既珍珠好煙韌,好好食,暖暖地,冷熱交錯,好正。會食上癮。小編要每星期飲返杯先舒服,黑糖味都好重好香,果然名不虛傳。甜度適中,奶味都好重,飲完好飽好濟,拎黎打卡無得輸😋😋 店員好細心,飲之前幫我地用飲管攪5-6個圈,佢地話咁先可以將底陪既黑糖化開。但係千其可以將成杯飲料上下搖,因為甘樣會破壞左杯野飲既結構,令到冰既融化速度加快,而令到d珍珠變硬。另外冬瓜鮮檸檬,檸檬味較冬瓜味重,依家夏日熱辣辣,要飲杯冬瓜解暑止渴😘,飲落酸酸甜甜,好開胃,正常甜都吾會太甜。味道⭐⭐⭐⭐️⭐️價錢⭐⭐⭐⭐環境⭐⭐⭐⭐️⭐️服務⭐⭐⭐⭐⭐️推薦星數⭐⭐⭐⭐⭐️。 李圓圓旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號舖
李圓圓

而令到d珍珠變硬。

味道⭐⭐⭐⭐️⭐️
價錢⭐⭐⭐⭐
環境⭐⭐⭐⭐️⭐️
服務⭐⭐⭐⭐⭐️
推薦星數⭐⭐⭐⭐⭐️

李圓圓
旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號舖
2019-09-12
$35 (宵夜)
2019-09-13 61 浏览
下課後和朋友逛街的時候看見角落開了新的茶飲店,又是黑糖珍珠的天下,本來不打算買,但發現有一杯很特別的飲品,所以忍不住買來試!黑糖珍珠奶昔 $33奶茶見得多,奶昔還真是第一次見!店員提醒我們要10分鐘內喝完,因為奶昔是碎冰狀態,放太久會融掉沖淡了本來得味道。雖然它沒有另外加茶,但喝著和著還真是有茶香散發出來!雖然是黑糖珍珠,卻沒有太甜的感覺,反而很夠味,很好喝,推薦!黑糖珍珠冬瓜檸檬 $28天氣太熱,我自己選擇了解渴之選-冬瓜!不過怕太甜,配檸檬剛剛好,調和了其酸味,也不會令黑糖珍珠太甜鎖喉。黑糖珍珠鮮奶2.0 $332.0的分別是鮮奶多了30%,奶香更突出,因為黑糖是現炒現盛,所以會有溫溫的感覺,珍珠的黑糖味實在是非常突出,口感亦很彈牙,由於份量不少,所以攪好喝的時候不會覺得自己只喝一杯奶,反而是很香很濃的飲品。

黑糖珍珠奶昔 $33

黑糖珍珠冬瓜檸檬 $28
黑糖珍珠冬瓜檸檬

黑糖珍珠鮮奶2.0 $33
黑糖珍珠鮮奶2.0

黑糖珍珠冬瓜檸檬
黑糖珍珠鮮奶2.0
現在不少地方都有得賣黑糖珍珠鮮奶 可惜做得出色的地方卻不多😣今次第一次試呢間茶飲店反而有驚喜❣️_黑糖圓圓鮮奶2.0 $33 🥛黑糖味超突出 重點係雖然重味但五會覺得太甜珍珠超級入味,而且口感仲非常彈牙這個2.0版本 加多了30%的明治鮮奶 減少了冰量 奶味更加重更加順滑-冬瓜鮮檸檬 $22由於係冬瓜茶嘅關係冇得較甜到 但係飲落去檸檬味都幾濃幾清新。有小小似港式凍檸茶 想飲清啲嘅朋友仔可以試吓呢杯價錢合理而且幾好飲
_
黑糖圓圓鮮奶2.0 $33 🥛
黑糖味超突出 重點係雖然重味但五會覺得太甜[得意]珍珠超級入味,而且口感仲非常彈牙

冬瓜鮮檸檬 $22
2019-09-10 35 浏览
The popular Bubble Lee from Taiwan has always been on my list of must-try bubble tea shops, but their other two stores were quite inconvenient for me, so I was super happy to pass by their new store in MK one day! We ordered their signature brown sugar bubble tea 2.0, which is labeled as their #1 most-ordered item (I don’t think I saw anyone ordering anything else while I was there) We saw them first adding the hot tapioca balls into the cup and measuring the weight to ensure the perfect taste.

We ordered their signature brown sugar bubble tea 2.0, which is labeled as their #1 most-ordered item (I don’t think I saw anyone ordering anything else while I was there) We saw them first adding the hot tapioca balls into the cup and measuring the weight to ensure the perfect taste. The 2.0 meant that there was 30% extra milk added in, so it was creamy and smooth.

While we were waiting for the drink, there was a video showing customers how to properly stir it 5-6 times before taking the first sip, instead of shaking it up and down to prevent the ice from melting too quickly and making the bubbles go hard.

Brown Sugar Bubble with Fresh Milk 2.0

We would definitely rank it as one of HK’s top brown sugar bubble teas, as the sweetness was just right while the bubbles were extra chewy and sweet!

2019-09-08
2019-09-09 16 浏览
🥤黑糖珍珠鮮奶紅/綠茶2.0($33)🔻#兔_良心黃店推薦指數:🌕🌕🌕🌗🌑甜度:適中🌕🌕🌕🌑🌑*無糖少冰質地:順滑香濃 珍珠Q彈🔺之前係佐敦飲過一次,依家係旺角都開左一間新店🥰叫左2.0比普通版多30%嘅厚乳,叫了無糖少冰,表示喝到鮮奶嘅乳香🤭有底部濃黑糖漿珍珠加持,無糖也不淡還喝到點黑糖味~不用上下shake均,用吸管攪拌珍珠嘅同時就能 隨之攪拌均勻奶茶底!原本以為綠茶底是加入綠茶粉,出來會帶綠色的🤔但出來效果比紅茶淺色一點,喝起來像茉莉帶花香嘅茶味,個人覺得紅茶比較好喝一點,茶味比較濃郁。珍珠是溫熱的!即煮煙韌🤤好嚼🤘
🥤黑糖珍珠鮮奶紅/綠茶2.0($33)
🔻#兔_良心黃店
推薦指數:🌕🌕🌕🌗🌑
甜度:適中🌕🌕🌕🌑🌑*無糖少冰
質地:順滑香濃 珍珠Q彈
🔺
之前係佐敦飲過一次,依家係旺角都開左一間新店🥰
2019-09-05 24 浏览
好耐以前已經有朋友向我推薦李圓圓,而一個出名挑剔嘅food blogger都擺李圓圓喺佢嘅number one🥇,所以一直都想試下。香港本店喺佐敦,呢日經過旺角,見到開咗分店。擇日不如撞日,一於就入去試返杯🥤果然名不虛傳,味道好不在話下,珍珠仲好煙韌Q彈,鍾意咬口嘅你一定會鍾意呢到嘅珍珠。因為珍珠係現煮嘅,熱辣辣,所以凍奶嘅溫度會令到啲珍珠變硬。店員好貼心咁提我哋,飲嘅時候唔好大力搖,會令到珍珠因為凍咗而變硬。攪杯嘢飲嘅話都同樣會令珍珠變硬,所以可以按照個人喜好決定攪幾多個圈,我就大概5-6個圈啦~黑糖珍珠鮮奶 2.0 ($33)每杯飲品都有個「2.0」版,會比原本增加咗30%鮮奶分量。所以我呢杯黑糖珍珠鮮奶 2.0嘅鮮奶都好濃味。凍鮮奶再加上預先炒熱咗嘅黑糖珍珠,有冰火交融嘅感覺。如果你平時只係飲開珍珠奶茶嘅話,飲呢個可以話係另一種享受,值得一試!黑糖珍珠鮮奶紅茶 ($30)我叫咗半糖,茶味會出啲。如果你鐘意重啲茶味嘅珍珠奶茶,呢個係一個唔錯嘅選擇。加埋佢最有特色嘅珍珠同埋黑糖嘅甜味,就為杯奶茶增添唔少色彩。珍珠份量好多,差唔多有成半杯,飲晒啲奶茶之後仲剩翻好多🤣Menu:

黑糖珍珠鮮奶 2.0
黑糖珍珠鮮奶 2.0 ($33)
每杯飲品都有個「2.0」版,會比原本增加咗30%鮮奶分量。
所以我呢杯黑糖珍珠鮮奶 2.0嘅鮮奶都好濃味。
黑糖珍珠鮮奶紅茶
黑糖珍珠鮮奶紅茶 ($30)
我叫咗半糖,茶味會出啲。
珍珠份量好多,差唔多有成半杯,飲晒啲奶茶之後仲剩翻好多🤣

Menu:
黑糖珍珠鮮奶 2.0
黑糖珍珠鮮奶紅茶
2019-09-04 761 浏览
🍴黑糖珍珠鮮奶2.0🥛 33 蚊冇分大細 size呢杯黑糖珍珠鮮奶甜度比平時既鮮奶飲品鋪淡 我鍾意太甜所以啱我 佢既鮮奶係用左平治鮮奶 2.0 意思係奶既量多3 成 所以佢個奶味香濃🥛黑糖珍珠 佢標榜係全 hk第一間 用明火整既黑糖珍珠 雖然我唔識煮野 但食得出佢個珍珠口感好 q彈 黑糖味同珍珠融合為一 好入味 而且甜度適中 撈埋鮮奶飲好正😍而且用左碎冰 冬天飲更加清涼❄🍴冬瓜鮮檸檬 22 蚊🍋冬瓜茶個味幾香甜 聽 staff講係用左冬瓜整 味道濃郁 再加上少少檸檬汁 甜酸味 match 👍🏻加上夠哂冰凍 啱喺夏天食完野 邊行邊飲#冬瓜 #檸檬 #黑糖 #鮮奶 #黑糖珍珠 #黑糖鮮奶 Score 平均分 <7.6/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#李圓圓旺角旺角道30 至36 號寶安大廈地下~~~~~~~~~~~~

🍴黑糖珍珠鮮奶2.0🥛 33 蚊

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#李圓圓
旺角旺角道30 至36 號寶安大廈地下
~~~~~~~~~~~~
2019-09-03
2019-09-04 20 浏览
李圓圓又開新店喇😝,地址仲要喺旺角大街夠哂方便。好鍾意食呢間嘅黑糖珍珠, 夠哂彈牙QQ😚, 今次叫咗2 款都好好飲。.黑糖珍珠冬瓜檸檬:冬瓜配檸檬係好強嘅消暑組合✨, 加埋黑糖珍珠令成杯野飲更有口感👍。.黑糖珍珠奶茶2.0: 難怪叫皇牌之選🏆, 獨有formula 調出黎嘅珍珠奶茶,奶味香滿又充滿紅茶香氣😍,再加埋黑糖珍珠真係可以一次過飲2杯(我已經中咗珍珠奶茶毒,每星期都要飲一次👻) ~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$35⏪回頭率:90%~~~~~📍李圓圓旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號舖
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
~~~~~
📍李圓圓
旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號舖
2019-09-02 26 浏览
想念台灣,就來喝一口吧!旺角終於都開左啦!唔洗去咁遠啦!淡水最有名既李圓圓。招牌是黑糖珍珠鮮奶,我最喜歡是黑糖珍珠冬瓜鮮奶。珍珠是慢火兩小時煮岀來非常Q彈,不是煮爛,不會糊口。非常幸運我去的時候是剛剛煮好!所以口感非常好!我最喜歡這間正常比例下,也不會太甜。黑糖香濃,奶滑,正!如果喜歡飲冬瓜茶亦都可以試吓佢嘅黑糖珍珠冬瓜鮮奶佢嘅冬瓜茶,也不是嗰種又死又假既甜,反而飲落有清清地嘅感覺,飲過絕對會鐘意!
我最喜歡這間正常比例下,也不會太甜。黑糖香濃,奶滑,正!

2019-09-02 51 浏览
淡水老街出名既李圓圓係旺角終於有喇珍珠好煙韌細細粒好好咬而且仲暖暖地好正覺得愛上珍珠了黑糖味都香甜度適中奶味好重仲因爲我係叫左黑糖鮮奶2.0鮮奶會多30%鐘意奶味重d既你可以試呢隻❤️❤️❤️❤️❤️另外飲之前要先用飲管提5-6個圈唔好將成杯飲料上下搖先可以keep到珍珠既煙韌度抵飲呀 $30李圓圓 (旺角)旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號#foodie#foodieblogger#hkfoodieblogger#hkmama#hkmamablogger#黑糖珍珠鮮奶
淡水老街出名既李圓圓

飲之前要先用飲管提5-6個圈
唔好將成杯飲料上下搖
先可以keep到珍珠既煙韌度

抵飲呀 $30
李圓圓 (旺角)
旺角旺角道30-36號寶安大廈地下E2號

2019-08-27 42 浏览
之前放lunch食完飯,行經旺角見到呢間淡水老街出名既李圓圓,忍吾住捉住同事一齊黎買黎試下😎。佢既珍珠好煙韌,好好食,暖暖地,冷熱交錯,好正,會食上癮😝。黑糖味都好重好香,果然名不虛傳👍🏻。甜度適中,奶味都好重,飲完好飽好濟,拎黎打卡無得輸😋😋 ⚠️另外記得飲之前要先用飲管攪5-6個圈,先可以將底陪既黑糖化開。但係千其可以將成杯飲料上下搖,因為甘樣會破壞左杯野飲既結構,令到冰既融化速度加快,而令到d珍珠變硬。

甜度適中,奶味都好重,飲完好飽好濟,拎黎打卡無得輸😋😋

2019-08-23
  • 黑糖珍珠奶昔
2019-08-23 51 浏览
去年我到台北旅遊,試過淡水李圓圓的黑糖珍珠奶茶之後,煙韌口感念念不忘,香港有分店,我終於可以去體驗台灣手搖飲料中,珍珠奶茶是我的最愛,也是最有代表性黑糖珍珠鮮奶珍珠是我喜歡的那種,外層軟糯,內裡煙韌,無粉粒,無糊狀,鮮奶味濃香滑,黑糖香濃順喉,職員介紹純正黑糖珍珠由火爐用古法熬煮達兩小時,好有誠意冬瓜鮮檸檬冰凍冬瓜中配上新鮮檸檬肉,冬瓜味香,酸酸甜甜好消暑,不過太甜,感覺好清新,解油膩店門乾淨,職員態度親切,介紹飲品很細心,與上年台灣飲時的味道一樣,回味
去年我到台北旅遊,試過淡水李圓圓的黑糖珍珠奶茶之後,煙韌
口感念念不忘,香港有分店,我終於可以去體驗

台灣手搖飲料中,珍珠奶茶是我的最愛,也是最有代表性

黑糖珍珠鮮奶

冬瓜鮮檸檬

2019-08-15
2019-08-22 51 浏览
由佐敦散步,一路傾一路行,不知不覺去到旺角!咁就試一試試李圓圓嘅新分店!就係位於旺角出口附近!黑糖珍珠奶昔$33評分:3.5/5雖然個名叫奶昔,以為有雪糕,但實際係沙冰先岩🤣之前試過一次佐敦鋪,李圓圓嘅黑糖珍珠鮮奶,用嘅係明治鮮奶,佢嘅奶味真係好香。今次明治鮮奶變沙冰,冰係水,冇佐明治鮮奶嘅濃郁同厚度,變成夏天消暑飲,偏淡。現煮黑糖珍珠,濃度岩岩好,溫熱。而珍珠都有黑糖味,好有咬口!
[第一次試黑糖鮮奶沙冰]

黑糖珍珠奶昔$33
評分:3.5/5

黑糖珍珠奶昔

雖然個名叫奶昔,以為有雪糕,但實際係沙冰先岩🤣