2009-03-21
每天撘10號巴士回家途中都經過本陣。見佢裝修幾靚及有個大酒櫃...幾吸引,所以就book枱同老婆來慶祝我哋嘅結婚紀念日。之前睇週刋見嗰記者推介以下食物,我們都點了:赤鯥剌生 - 口感非常好,略似toro般肥美但價錢一半都唔洗魴鉘刺生簿切 - 另一味道及口感,比較爽滑、很鮮。老婆話鐘意赤鯥多d燒鵝肝 - OK,不過都是西餐煮法好食d燒牛脷 - 值得一讚!不會太淋但口感很好。有牛味跟老婆去仙台honeymoon時吃的很相近。好sweet呀帶回一些美好美食回憶給我們立魚湯稻庭麵 - 像鮮奶般雪白、很鮮但沒有腥味。沒有什麽花巧...簡單美味試完這些'招牌'嘢,男店員介紹我哋食"日式田樂焗蠔" 。蠔身極大 , 口感 creamy, 與面頭被焗至微焦的沙律醬同吃 , 酸味中都吃到鮮甜蠔味。的確好介紹!食飽後,点了個dessert大家share。梅酒啫喱 - 不太甜。 微酸中帶点清甜及酒意。很特別!Overall, 服務都很滿意。店員不會像很多較高檔嘅日本餐廳push你order貴的食物。相比之下哩度嘅食物質數可比美這些店舖不過感覺就casual和舒服好多。
之前睇週刋見嗰記者推介以下食物,我們都點了:
燒鵝肝 - OK,不過都是西餐煮法好食d