2025-05-02
一次同屋企人嚟到呢度用餐,因為要慶祝阿妹順利考上大學,所以我哋打算食一餐勁嘅,嚟呢度體驗咗呢度最豪華嘅頂級澳洲和牛海鮮放題,另外加咗特級海鮮食到飽。呢度嘅每一樣食材都係頂級嘅,就拿佢哋嘅和牛小排嚟講,我從來冇食過咁鮮嫩多汁,口感咁好嘅和牛,小排嘅油脂雪花好靚,肉感好有彈性。然後就係和牛胸腹同和牛板腱,喺口感上略有唔同,都係非常好食,非常美味嘅。講到海鮮唔得唔提到佢哋嘅特色牛油廣島蠔肉,牛油嘅香氣完美嘅融入咗蠔肉,味道唔單止鮮美,仲有牛油嘅奶香,令人慾罷不能。佢哋嘅鮑魚經過燒烤後口感都係非常彈牙嘅,肉質好扎實。青口好新鮮,唔會有海鮮嘅腥臭,肉同汁水非常鮮美。然後就係生蠔,冇諗到佢哋嘅生蠔可以咁鮮美,每一啖都能品嚐到生蠔嘅甜,入肚仲會喺口腔裏回甘。唔止肉,呢度嘅菌菇都係一流嘅,杏鮑菇新鮮之餘,味道好清新,食咗比較油膩嘅口味,嚟上一個杏鮑菇,可以解膩。一個晚餐體驗落嚟都係幾唔錯嘅,最緊要係抵食,價錢真係好公道!
佢哋嘅鮑魚經過燒烤後口感都係非常彈牙嘅,肉質好扎實。