從第一次吃日式放題,便選上了木村(在兆萬樓下拿了好幾間店的宣傳研究,最後木村的餐牌和價錢勝利了)。從前沒看Openrice,並不知道大家對這家店的評語參差不齊,也曾有過朋友向我說木村不好吃。但從本人第一次光顧到尾二那次(一年內多少也光顧過不下七次),每次去都很好吃,刺身就算不會每次都很肥美,也不會說瘦到不好吃,還蠻多次都有肥或半肥的三文魚吃到,而且食物、飲料到甜品都很有心思和特別,這成了我是忠心粉絲的原因。還記得那時大概每兩個月左右便會轉換餐牌的某幾種食物。第一次吃時其中一個炸物「一口炸芝士」和「炸芝士通心粉」完全是小食中的最愛,雖然像Pizza Hut的芝心,但卻真的有芝味且比P記還要濃,也真的能拉出來,第一次吃時很驚喜。至於炸芝士通心粉,我能看出和吃出是小時候媽媽買過的某牌芝士通粉來的,但這兒炸得很好吃,很值得吃和嘗試。不過到了第三次來時,已經沒了最愛的「一口炸芝士」,但取而代之的是「炸芝士春卷」,炸得蠻好吃的,不過這次的芝士很少…所以點了兩次就沒再點了。後來第四次去吃,再次點了「炸芝士春卷」(通心粉不用說,一定點),那次的芝士真的多了!那次帶了六個朋友去吃,最初他們都不太敢試,全

還記得那時大概每兩個月左右便會轉換餐牌的某幾種食物。第一次吃時其中一個炸物「一口炸芝士」「炸芝士通心粉」完全是小食中的最愛,雖然像Pizza Hut的芝心,但卻真的有芝味且比P記還要濃,也真的能拉出來,第一次吃時很驚喜。至於炸芝士通心粉,我能看出和吃出是小時候媽媽買過的某牌芝士通粉來的,但這兒炸得很好吃,很值得吃和嘗試。

後來第四次去吃,再次點了「炸芝士春卷」(通心粉不用說,一定點),那次的芝士真的多了!那次帶了六個朋友去吃,最初他們都不太敢試,全部都是一人一半地試,但吃了後覺得很好吃,不消五分鐘(真的沒誇張)便被清光了,結果後來我們reorder了很多次。

那時木村還有每人送兩客特別小吃的,也是約兩個月就會換一次的,在第四次吃時還有火鍋可選!(雖然火鍋現在已變成長期供應了)

後來繼續光顧接下來的次數。不過第六次去時已除消了送特別小吃了。(有點少失望)

但直到六月這一次,本人真心地覺得超級失望

原本木村有不少舒服的卡位坐,也有很特色的木欄做分隔,但這次才剛步入店(從第二次後我都會book位),店鋪裝修過,店面擠逼到像M記或大家樂這些連鎖食店。卡位剩不多,木欄變少了。

因為這次我們只有兩人,結果卻像和別人搭枱一樣,差不多完全人貼人,桌子間完全拍攏,正常交談聲或略細聲地交談都會被身邊的人聽到,十分不自在和不舒服(不論心理還是坐位太逼讓身體不舒服)。

有一點要讚的,那時我和朋友都買了東西,原以為會有卡位坐,但不知道店鋪裝修了,結果腿能放手袋就放不了戰利品,有店員看到便主動拿了凳仔給我放東西,這點要讚的。

不過我們坐的位,桌子只有像M記的二人桌的大小,加上放了個放點單紙的木架子,位置更少,根本就是來幾盤東西就滿了。(所以點一round後,我和朋友根本要用吸塵機的速度吃,他們這次上菜比往常還要快)

原來心想算了,可能只是想多做點生意,只要食物質素沒變差就好。但當我拿起紙想點飲料時就愕然了!
從前有金桃蜜(我的最愛)芒果蜜、菜蜜等的飲料,但現在全部變成汽水!還有某牌啤酒。
汽水沒汽的,甜膩到不行(我不明白為什麼會這樣)
沒了金桃蜜這些免費的特色飲料,實在失色。

然後我當然馬上拿「炸物」的紙想點我最愛的「炸芝士春卷」和「炸芝士通心粉」,但結果映入眼中的,卻沒有了!(我重看了三次都看不到),能選的數量少了很多!而且能選的東西…和大多數放題一樣…沒了這兒的特色食物。

無奈之一只選了幾種東西吃。

炸豆腐是我每次必點一到兩次的食物,薄薄的炸麵衣裹著嫩豆腐,炸麵衣吸了點湯汁,蠻好吃。
但這次的炸豆腐簡直讓我驚恐!厚到不行的麵漿,炸到像炸太多的西多一樣,麵漿一咬下去口感已很差,也不是容易咀嚼,甚至連味道也有點怪,讓我無法吞下,最後吐掉。

芝士年糕,這又是又一恐怖作品…超級粉!甚至粉到有苦味!芝士味?吃不出,結果我朋友要幫忙吃一半才能了結它。(本人根本就是要喝汽水灌下去。)

野菜薯餅可以一吃,味道普通,但不能跟從前的咖哩薯餅比。

但紫芋甘粟薯餅就不太建議了…

七味雞軟骨…我的感想是「軟骨在哪兒?」,我咬不到有軟骨的感覺,超級乾的,又炸太久,而且超鹹!根本吃不下去!

炸餃子,還可以…但來到時已經有點冷。

炸物中最好吃的沒想到是蕃薯天婦羅,我朋友每round也點幾塊。

然後說到刺身了,三文魚奇差到不行!,不肥,很瘦而且很薄!現在的一塊大概是從前的厚度的一半!瘦瘦的…肉質感覺「梅梅」的,然後我猜想可能是這條三文魚不行,之後共追加三次(在不同的時間,特別在last call時再點一次)但就算已不「梅梅」的,也有兩次是「梅」的,然後全都瘦三文。(從前他們的擺碟很好看很用心,現在卻隨便到不行)

其實他們現在的選擇真的少了很多(不管哪一個分類)

花之戀是ok的,蠻大的,還吃得過。
壽司的三文魚也ok的,刺身的肥一點,但卻薄得不像話。但蟹籽壽司不得不說,叫了3 round,三次都是用已經軟到像快要爛掉(快爛掉是指上面碰到蟹籽的,但下面的也很軟,只差沒要爛)的紫菜包著,而且不管是三文魚還是蟹籽壽司的飯,握得不緊!一點醬油就散掉了!從前我翻點一次也不一定會散,就算欺也不會很大地散掉!(但從前的飯也不會說是死力握得很實,算剛好)

燒物的冬菇,也很失敗!沒洗過,有沙(這個算了能接受,因為外面吃火鍋也是都不洗的),但無法接受的是…還沒熟的
還好我那天有點火鍋,所以只好把幾串冬菇都放進去煮熟。(我不否認可能不是全部都是生的,但安全起見…吃到生的還是全部都下鍋煮好了,順道洗洗沙。)

玉米燒得還可以,但有一塊後面沒熟掉。雞翼和每次吃一樣…太乾…乾到肉很難分開…
然後是新的豚肉西京燒!第一round時是半肥糕半肉的,但味道不錯。但第二、三次…根本就是燒肥糕!一塊肉3份之2是肥糕!
說到這兒,又有一點要讚,店員叔叔看到我當時在消滅三文魚刺身,而沒動放在前面的豚肉西京燒,便主動友善跟我們說「先吃這個比較好,冷掉味道會不太好,也會難脫雜竹籤。」(不忍說當時其實我是有看到太大塊肥糕而沒胃口)

然後沒想到他們會沒了中華沙律…(又一無奈)

不過麵那邊多了很多款!不過其中一次他們給錯了…我點肉醬麵又給了我牛肉拉麵,也許過把我和另一張桌的麵弄錯。
而且送錯桌和搞混的情況很常出現,當我和朋友剛坐下時右邊那桌的女人在短短五分鐘被送錯兩次(她們沒有點),到她們離開前至少我看到送錯七次。
而我們也遇到這樣的情況,明明沒點,但卻送來,當我說沒點時,那男店員一臉質疑,問了我兩次「真的沒點?」態度有點不好。後來又有另一男店員來,這個男店員態度更差,完全質問地說「咩呀,18C丫嘛!咩冇點呀。」「玩野咩。」然後我說「我們是18A…你搞錯了。」,他還發出接近「哼」的聲音走掉,也許他不小心,但卻踢到了我的椅子,態度差到很過份,和上面兩位店員完全給相反評價。(我真心覺得木村可不可以把桌分類分好點!)

然後途中因為我和朋友的東西太多,桌放不下(當時round1中),剛好看到有兩人卡位空了,也看到前兩行的人能轉位,便問一位阿姐能否轉,原本看到阿姐好像不太想,但我說「桌子放不下我們的東西…而且還有很多還會來…」(當時能放在同一盤的食物我都放了,而且左手長期拿著杯子),阿姐有說其實差不多太少,是不是真的要轉。我回說「至少有兩張桌的大小,會能放到。」然後她便call人幫忙轉了,這個阿姐態度也不差。

豆腐沙律,芝麻醬味道很好,但太少…而且豆腐太少…只有一、兩顆…

火鍋牛肉有點不夠新鮮,其他沒什麼特別…(從前沒這問題)

到了甜點…少了超級多…沒了布朗尼蛋糕…沒了兩種口味的泡芙(巧克力和草苺)只剩香草味,而且來到時裡面的雪糕已在溶化了。也沒了冬甩…(這個偶爾好吃)也沒了一直以來也失敗的布丁。雪米糍現在應該換了牌子,沒從前好吃。
但比從前總是給少甜點(像3人就算我點要10個卻只給5個雪米糍、泡芙,有時候連刺身也會),現在總算會給我們全數

總結,這一頓在食物上我是很失望的,我不知道是他們換了大廚還是怎樣,但如果為了多做點生意而犧牲質素及舒適度,相信會越來越少人光顧,熟客也不會再光顧了。服務態度倒是ok的。(事實上平常最多人的時段外面總會有人等位,但那天沒有,連位子也沒坐滿)
2012-06-23
2012-07-10 123 浏览
超級差,平時去開兆萬中心高層食放題既我,今次想試下其他,女朋友又話想試下木村,咁唔睇openrice就上去試下啦,點知.........刺身:三文魚刺身超級淋,三文魚壽司比刺身更好甜蝦超級(鞋),完全唔滑八爪魚一咬超級多水,好明顯已經離開雪櫃一段時間壽司:壽司無任何問題,但一心食放題,上到去點會食壽司多熟食:炸七味魷魚鬚,繁忙時間炸定情有可原,但碟野竟然係凍,都唔知裡面咁多人係咪有一半人係到打緊貓整體上,對木村失去信心,不會再光顧,下次都係去返兆萬高層食放題正常d
刺身
三文魚刺身超級淋,三文魚壽司刺身更好
甜蝦超級(鞋),完全唔滑
八爪魚一咬超級多水,好明顯已經離開雪櫃一段時間
壽司
壽司無任何問題,但一心食放題,上到去點會食壽司
熟食:

2012-07-09
  • 壽司
2012-06-27 4 浏览
因為之前父親節冇慶祝,所以今日去左食放題本身唔係去呢間,但係見到呢間未去過,所以就去試下個陣時5:30p.m.,冇咩人,一去到就入得^_____^入去就比左個卡個我地,好comfortable,同埋見到都幾多野食下第一次叫左野飲,有6至7樣到,我就叫左橙汁,點知比我個陣時係橙汁氣水咁都算啦.我家姐叫左杯檸茶,我飲左一啖,難飲到爆我地叫左魚生,每樣20,出黎個左時得十幾快lo,(同埋等左好耐,但飲品同甜品就好快)吞拿魚好腥,八爪魚好難咬,又腥,咬左一啖都噁番出黎,其他就庥庥地,都係甜蝦最好食^_____^其他都冇咩特別.第一次食到咁差既放題
炸豆腐~好難食>_<
好肥,勁多雞皮
魚生~甜蝦好食
魷魚鬚~都OK
所謂既橙汁
因為之前父親節冇慶祝,所以今日去左食放題

本身唔係去呢間,但係見到呢間未去過,所以就去試下
個陣時5:30p.m.,冇咩人,一去到就入得^_____^

咁都算啦.我家姐叫左杯檸茶,我飲左一啖,難飲到爆
我地叫左魚生,每樣20,出黎個左時得十幾快lo
,(同埋等左好耐,但飲品同甜品就好快)
其他都冇咩特別.第一次食到咁差既放題
魚生~甜蝦好食
好肥,勁多雞皮
  • 甜蝦
2012-06-20 3 浏览
一早BOOK左,不過,入到都冇咩人,我地一行四人就食1830---2030呢個時段。野食都算不少。欣賞的是芝士軟殼蟹壽司,甜蝦刺生,拉麵都不錯。特別的是,它凡火鍋,真係有個鍋俾你慢慢打,都算係得意,當然D料就麻麻地,好普通。其他就一般般起初其實都上得好快,但當人愈來愈多,走單既情況就慢慢多,而且D 刺生不論寫左幾多件,都係最多俾5件,真的討厭,後期,我地寫左三張,先來得一碟,吹過,又叫我地等下,邊有咁多時間等!!!最後夠鐘時,真係剛剛2030,立即有數個人輪流同我地講,夠鐘啦,好煩LOR,我都係想食埋少少野姐,最後宦係遲左幾分鐘,唉.....由於係樓下拎左張9折COUPON,埋單每人159其實我自己一般放題︿以呢間來說,159都算係公價啦,野食又唔算太差,普普通通。
野食都算不少。

欣賞的是芝士軟殼蟹壽司,甜蝦刺生,拉麵都不錯。
其他就一般般

由於係樓下拎左張9折COUPON,埋單每人159

2012-06-19
星期六去食放題, 竟然唔洗等位都覺奇怪. 坐落去食就知中晒伏. 首先, 雖然標榜迷你, 但叫每樣數量10, 來的只有3-4, 同行一共六人, 唔計食物的大小, 數量根本唔夠食.最抵死系朋友寫左1多春魚, 真系黎左一條, 呢條多春魚仲好似差D跌出碟tim!!! 味道如何我就唔知了, 因為唔系我食.走單真系太強, 比左好幾次單, 次次都寫左好多野, 但真系黎到既, 都唔知有無四分一, 明明全部刺身都點晒(10樣), 每樣10塊, 但黎既就只有兩樣同埋又系每樣6塊都無, 10咁少, 轉寫20塊既時候, 黎都無黎, 我諗緊系咪呢到收單, 個頭就扔單呢? 最神奇系落甜品, 一落完即上, 之前落既刺身, 串燒, 拉面, 唔知去晒邊, 黎得最齊既, 咪last order lo. 同行每位$159, 可以去百佳惠康買壽司食仲抵仲飽D. 如果真系要諗一樣野讚呢間野, D位算OK既, 唔算坐得太逼, 吹水仲OK既

1條多春魚

2012-06-09
2012-05-29 7 浏览
話說就黎考試,諗住同個friend去癲埋最後一個禮拜五晚。佢提議話食呢間,我見佢介紹得,咪諗住去試lor,點知......我地一開頭叫咗20塊三文魚刺身,係,係二十塊。仲有夾埋十令廿件壽司同刺身。但係唔知點解最後黎得五件三文魚,三件吞拿魚 etc. 總之就黎唔晒啦。我唔知佢係咪以為我地玩野,但係你d刺身仲短過隻手指,叫廿件都好正常jeh。 不過最離譜都係d單,我起碼落左十張單(唔係講笑),但係最後黎得三四張單。不過有幾樣野都幾好食geh:燒雞翼、豚肉西京燒同埋蒜香牛柳粒。尤其是個牛柳粒,真係超香,超好食!!!!!不過都係嗰句啦,希望走單ge情況可以改善吓......話唒食得放題都係挨餓左好耐先去食,如果去到仲要等嘅話,咁d客人會好慘架啦...

我地一開頭叫咗20塊三文魚刺身,係,係二十塊。仲有夾埋十令廿件壽司刺身。但係唔知點解最後黎得五件三文魚,三件吞拿魚 etc. 總之就黎唔晒啦。我唔知佢係咪以為我地玩野,但係你d刺身仲短過隻手指,叫廿件都好正常jeh。 不過最離譜都係d單,我起碼落左十張單(唔係講笑),但係最後黎得三四張單。

题外话/补充资料: 最好訂定枱,不過唔訂頂多都係等5-10分鐘
2012-05-25
2012-05-22 25 浏览
6:00 入去食,第一轉D野正常咁上,但係我地3個人叫幾款魚生,一款叫6塊都係一人2塊者,佢比得個4塊....食落三文魚唔算肥,但可以入口,牛利完全咬唔開=.=, 係個抄雜姑好d,有牛油香味.我地知叫得多佢地唔會上,之後第2轉叫我地幾款都叫3塊, 坐左好耐都唔呢,我地再落左4次單,都係唔上D野食,我地再吹佢5次都係唔上!坐左1個鐘咩都無上過!!!之後一共坐左2個鐘咁上下(我地應該可以坐3個鐘), 佢比張單我地叫我地埋單,但我地都無咩點食過野,埋咩單呢?!!!!我地同個經理講叫佢埋左單但係要上埋D野佢, 我地即時點左小小, 張野即克比佢,等左一陣D野上啦, 但係比D咩我!燒都黑哂,入口苦的(見圖), 仲有個燒栗米一邊黑哂, 軟殼蟹壽司凍又硬,沙津、手卷無上過, 拉麵似米粉多d而且無味得個辣字, 我唔會再食里間野!!!!!

坐左1個鐘咩都無上過!!!

题外话/补充资料: 成$200一個人,去茶餐廳都唔會再里,而且大部分都幾難食
2012-05-19
  • 唔好食
2012-05-19 6 浏览
啲野食一般~~唔算太好食~~好普通!!款又唔太多!!最大問題係"野食等得超耐",比左單佢成30分鐘都未有野食~~連野飲都黎得勁慢~~唔知搞咩!!仲有啲野食黎得勁小~~我地6個人~每碟都係得幾粒咁~~超小~~總結:野食一般~~等野食既時間長~~份量小~~
2012-05-19
2012-04-27 16 浏览
haha.考完個試.梗係要爽一爽.因此同左3個朋友去食木村.由於我地係食5:30-7:30個場.而且正值星期5冇咩人所以唔洗等位.很好!但就有少少逼囉我同個fd打對面坐.差6.7cm左右就撞到.呢一點no good.(係講緊個人已經貼到椅背都就撞到)坐低之後事不而遲就開波點野食.前前後後落左20幾張單左右.走左單一兩張.(remark:每張唔同顏色既單都只係一次可以選3樣(2-4人) 同埋sashimi,sushi個d你填咩30塊.20塊佢係唔會上齊個個數量)掛住食既原故冇圖...sorry整體係ok既.sashimi叫左幾round.都上得好快.)三文魚 一時厚切一時薄切甜蝦 正常,但個size唔係大條.3-4cm長針魚 我個人唔中2個味.size都唔係大.4-5cm咁.鮑魚片 ok.甜甜的.sushi我地叫左一round因為唔想食咁多飯)三文魚 正常蟹子-->唔好期望表面會有密鋪既蟹子炸物:芝士春卷 好食.有芝士香味叫左2次雞軟骨 我食到好似冇味.蝦天婦law 好食.夠鬆脆.唔會粉>蝦.都係叫左2次炸餃子 好食.食完一次又係唔夠又再叫.炸魷魚圈 一般.
haha.考完個試.梗係要爽一爽.
因此同左3個朋友去食木村.

由於我地係食5:30-7:30個場.而且正值星期5冇咩人
所以唔洗等位.很好!

但就有少少逼囉

(係講緊個人已經貼到椅背都就撞到)

坐低之後事不而遲就開波點野食.
前前後後落左20幾張單左右.走左單一兩張.

掛住食既原故冇圖...sorry

整體係ok既.

sashimi:(叫左幾round.都上得好快.)
三文魚 一時厚切一時薄切
甜蝦 正常,但個size唔係大條.3-4cm長
針魚 我個人唔中2個味.size都唔係大.4-5cm咁.
鮑魚片 ok.甜甜的.
sushi
我地叫左一round因為唔想食咁多飯)
三文魚 正常
蟹子-->唔好期望表面會有密鋪既蟹子
炸物:芝士春卷 好食.有芝士香味叫左2次

雞軟骨 我食到好似冇味.
蝦天婦law 好食.夠鬆脆.唔會粉>蝦.都係叫左2次

炸餃子 好食.食完一次又係唔夠又再叫.
炸魷魚圈 一般.炸粉同魷魚係分得開
鐵板眷
牛柳粒 一般
牛舌 好食又叫左2次.
drink:
都係大路野.cola.7up.芬達.
但特別有幾款熱飲
冷既就有芒果/金桃蜜(冇咁甜)

btw.下列有幾樣我唔建意大家點.
茄子...我覺得冇特別而且重點係咸,
雞腎 比較乾身同埋硬左少少.而且唔係好夠味.
一口豚...一上菜已經心知不妙.食落我覺得係泥膠

Tatally.唔算差既.我都會有回頭既.
但當然如果你係要求高的話就可能唔係咁岩你.
不過講到尾自己去食一次就知咩事.
题外话/补充资料: 我去既時候佢係樓下俾左85折優惠卷. 85折--->$xxx(是日價錢)x0.85 +是日價錢既加1 (e.g $139 x 0.85 +13.9=$132)
2012-04-27
用餐优惠
其他
2012-04-20 2 浏览
奉勸大家一句 千其唔好去呢間野度食放題有無見過一間放題落汽水..催左佢4,5次..半個鐘後先有第一罐汽水飲?而呢罐汽水仲要係你等左半個鐘後黎既第一樣野刺身黎左一次之後唔洗指意ENCORE到D員工全部黑口黑面 特別係個男經理 態度惡劣 會明寸番你轉頭仲有wo 你要記得你幾時坐低 我試過坐低左半個鐘之後就話我夠鐘
奉勸大家一句 千其唔好去呢間野度食放題

而呢罐汽水仲要係你等左半個鐘後黎既第一樣野

刺身黎左一次之後唔洗指意ENCORE到

2012-02-26 3 浏览
25.2.2012, 2人, 1730-1930時段. 門口編位職員, 態度差! 地方峽窄細, 2人枱好細, 放咗個火煱爐, 張枱無晒位, 落單食物, 好耐先到, 每次追單職員態度呼遺, 食物質素差!地面好滑, 行路必需要好小心!唔會再去!Bad List!
2012-02-25
2012-02-13 7 浏览
一去到門口 個部長態度極差 都算入到坐低叫野食 第一輪寫十幾樣野 只係黎得幾樣 仲要勁少份量 算 咁叫第二輪拉 坐左成半粒鐘 一樣野都唔黎 叫個人黎問佢 態度求其 佢叫我地落多幾次 就走左去之後寫多左3次先有野黎 仲要係埋單先黎 總結 坐左2粒鐘 食就得十分鐘 勸大家 唔好幫襯 !!
2012-02-12
2012-02-02 3 浏览
人生第一次可以食放題係食唔飽既.....D食物唔新鮮又細件, 除左第1轉既食物係好快上檯, 之後第2,3輪到叫結帳都唔出, 唔理吹多少次都係唔出. 叫罐可樂就寫2次紙都唔出, 真係頂佢唔順到出聲, 重要黑晒口面. 都唔明, 汽水只係在雪櫃攞都要成個鐘都唔出, 其他食物可想而知, 總共點了3輪, 第2輪9成都唔比你, 第3輪出一半, 份量亦只係你點既一半......都唔知叫好彩定唔好彩, 我只係食平日10:00果PART, 只係138.......重有CITI BANK唔係9折, 只係95折, 我就唔建議大家去食啦, 除非改為50蚊同你唔怕服務差都可以考慮下既, 不過茶餐廳既服務都好過佢....
人生第一次可以食放題係食唔飽既
.....
2012-01-31
$150 (宵夜)
問左10點後有特價138+1 即係埋單150左右有交易就去試下la..點知入到去1.先係地板偏向"冼"..有d垃圾好明顯見到..環境分減左..2.坐低好迫張台..跌野落台底..唔洗旨意就咁彎低就執到..至少要你隔離無人先得..3.叫野全程真係時快時慢..令人唔知幾時落單好la..開波5mins先有野黎..(唔似得之前有幾間係見你新入座會即刻將你order刺身比左先<-好敬客既做法)呢度無見此情況出現..反而話每位送兩款小食 我揀左 扇貝芝士+海旦...前者一般...唔覺有鮮味..後者完全唔覺有旦出現過...真係手指甲既一半size可能係...4.服務無乜態度..試過大聲講追單唔該..應都無應..舉手拎住張單..有職員視若無賭..maybe 10點後人都累就放慢左la..見d職員只係小貓3,4隻..有個4眼比較呆下..另外有好似係兩個阿婆既人間唔中黎收野..亦係慢動作..小見真係..抱歉..講返野食..,試左3文魚刺身.無雪味..但亦無乜鮮味..2.8分..螺肉刺身...唔錯..但友人唔覺反而..4分八八魚刺身..有味..但鞋左d..因人而異..3.3分甜蝦...唔多好呢味..所
講返野食..,試左
3文魚刺身.無雪味..但亦無乜鮮味..2.8分..
螺肉刺身...唔錯..但友人唔覺反而..4分
八八魚刺身..有味..但鞋左d..因人而異..3.3分
甜蝦...唔多好呢味..所以合格算..3分..
天婦羅蝦...真係如下面所講..粉係厚...而蝦就炸到還蝦..總之就失敗..2分..
咖哩薯餅..,紫芋餅..2.7分..,無乜特別..後者黎個陣竟然仲要係凍哂...

羊扒..飛左一次單..第2次先黎..仲要差唔多爆哂既時間先黎..好癲下....味係偏咸..羶味重左d..麻麻地..係口感唔錯..3.1分..
芥末青口..最ok一款...唔算辣而且青口仲有味...4.2分..但又係飛左一次單..
牛柳粒...牛薄片..前者好un..係有肉味..3.2分...後者好似食梗薄片肥膏牛咁..無益但算有味..2.9分..
鯖魚...麻麻地...燒同切都講功夫..無以往幾間好..2.7分..
多春魚..好一般...又係燒得麻麻地..仲要偏凍...2.5分
壽司..韓式辣壽司..好差..唔知咩黎..友人都咁覺...2.3分..芝士饅魚/軟殼蟹卷物..好差.完全唔知吃梗乜..特登正係食入面d料..都食唔出咩味..後者直頭帶d澀澀地..
野飲罐裝都係個d...算拎得快...
整體樣樣都差d..係青口算正常..=.=
$150 (宵夜)
服務差,食物數人頭,限時間,全晚來得3次野食1)藍色衫條友,做野夠"西",態度勁串,問一句頂9句2)話就話店長送 2隻野食任你選,如果吾選湯底,之後想打邊壚,諗下就好了3)每張落菜紙,可供選擇好小,仲要寫到明 基於公平原則 2-3人 每次得 3 隻野食到, 2條友去,全晚來既份量就係2個人,真係吾知夠邊個食隔離台,叫左d炸物,同埋來左一round 壽司之後就咩都無來過,左手隔離台 落2次野飲都冇次到食到9點個晚,8點半叫我做payment,野都未食過就叫做pay 傻L左170蚊仲要未加一,去食其他好過,起碼吾會走單信又好吾知又好,總知就好L火,下次叫D FD冇得食都吾食呢間價錢吾到位,膠到喊總結 : 2條友就每次來2個人份量,壽司2舊,想食多d, 食c就有份
服務差,食物數人頭,限時間,全晚來得3次野食

1)藍色衫條友,做野夠"西",態度勁串,問一句頂9句