2025-08-15 106 浏览
今日帶左媽媽去九龍站ICC 101/F 打邊爐。這是朝天門繼中環後,在香港的第二間分店,主打四川麻辣火鍋。可以一邊打邊爐,一邊享受香港由101/F 看下的無敵海景,大地在我腳下的感覺好得意。火鍋店除咗有大堂位外,仲有私人廂房, 可以家庭聚會、公司搞活動使用,房內仲有唱K設施。來得四川火鍋店,必點麻辣口味過下癮。但又怕太辣,記叫了鴛鴦鍋,一個叫菌湯口味,另一個叫蕃茄口味。極品鮮毛肚 x 烽火戲豬喉將毛肚及豬喉加入麻辣鍋煮30秒上水,非常爽口👍好新鮮。海鮮拼盤超級新鮮蠔非常大隻,鮑魚亦好大隻,煮完後非常之爽口。冷鍋鴨血食得四川麻辣鍋,當然要叫當地必叫嘅鴨血鴨血吸收晒麻辣湯底嘅香味非常好食。黑虎蝦滑牛肉丸超級精緻,用5個玻璃盒,裝住5粒豬肉丸,打卡必影。肉多多午餐肉非常厚切,煮完嘅午餐肉非常有肉味田園山珍拼盤排到超精緻,如同盤景一樣非常美。多種疏菜在內,非常新鮮呈青綠色,煮後亦非常爽口。紅糖餈粑外皮炸到錢黃色,咬落好脆,入面是糯米,食落煙煙韌韌。安格斯雪花牛肉拼F4純血和牛板腱非常吸晴、打卡必點。牛肉脂肪比例均勻。加入麻辣湯底煮熟令牛味更提鮮。亦唔會過嚟非常過癮。松露和牛炒飯細細碗,有松露片
今日帶左媽媽去九龍站ICC 101/F 打邊爐。
這是朝天門繼中環後,在香港的第二間分店,主打四川麻辣火鍋

極品鮮毛肚 x 烽火戲豬喉
將毛肚及豬喉加入麻辣鍋煮30秒上水,非常爽口👍好新鮮。

海鮮拼盤
超級新鮮蠔非常大隻,鮑魚亦好大隻,煮完後非常之爽口。

黑虎蝦滑牛肉丸
超級精緻,用5個玻璃盒,裝住5粒豬肉丸,打卡必影。

肉多多午餐肉
非常厚切,煮完嘅午餐肉非常有肉味

紅糖餈粑
外皮炸到錢黃色,咬落好脆,入面是糯米,食落煙煙韌韌。

安格斯雪花牛肉拼F4純血和牛板腱

松露和牛炒飯
細細碗,有松露片在炒飯上。食返碗飯有飽肚感,同無咁辣。幫助吸返d辣油,對胃無咁傷。
2025-08-13
  • 安格斯雪花牛肉拼F4純血和牛板腱
  • 田園山珍拼盤
  • 海鮮拼盤
  • 極品鮮毛肚
  • 麻辣口味鴛鴦鍋
2025-08-15 124 浏览
今晚約好朋友去食麻辣火鍋, 訂了來自重慶的  [朝天門]  (第二間香港分店),  位於尖沙咀環球貿易廣場 .門外用了紅色城門好有氣勢, 金碧輝煌,  同中環店極相似. 這間分店設置於 101樓.  高高在上,   欣賞維港景色最理想.  設有三間大小不同的廂房.  私隱度甚高.   VIP 房間內有客廳, 可以聚會唱 K,  適合尊貴客人.今晚 我們只得兩個入,  安排了窗邊卡座,  有獨立個人火鍋.  窗外看見海景,  大家感覺飄然.  座位舒服,  服務員招呼親切,  落單後,  送上熱茶, 小食, 隔油方包, 再送上火鍋調味料, 醬油, 麻油, 蔥, 蒜, 辣椒......餐前小食有三款:  脆麻花/ 雲片糕/麻辣蠶豆.   傳統中國小食, 香脆小甜, 比吃西方薯片更可口.   大家都喜歡  麻辣紅鍋湯底, 因為採用重慶當地新鮮採摘香料熬制, 香味濃郁.  辣而不燥. 我的 鴛鴦鍋 (麻辣紅鍋湯底 + 板栗雞湯鍋)   用了電磁爐可以自己調教溫度.   板栗雞湯鍋雞味濃.朋友選 鴛鴦鍋 (麻辣紅鍋湯底  + 山珍雜菌湯鍋)   山珍雜菌鍋湯底有香菇菌味.  火鍋食品未到前, 我
門外用了紅色城門好有氣勢, 金碧輝煌,  同中環店極相似.
設有三間大小不同的廂房.  私隱度甚高.
VIP 房間內有客廳, 可以聚會唱 K,  適合尊貴客人.
鴛鴦鍋 (麻辣紅鍋湯底 + 板栗雞湯鍋)
火鍋食品未到前, 我們吃口 重慶炸酥肉,  椒香酥肉, 鬆脆可口, 加些 辣粉一 起食, 正 !!
紅糖爆漿糍粑,  炸得非常軟糯,  內裡包裹著流心紅糖,  食得滋味.
重慶炸酥肉, 紅糖爆漿糍粑,
服務員接著送上了我們落單的各款食品.  食材好豐富,  色澤明亮整齊, 擺盤有心思.
最吸引大家眼球,  安格斯雪花牛肉拚 f4純血和牛板腱,  服務員用餐車送上大大個瓷器盆, 盛滿冰雪藏著雪花牛肉, 有仙女伴盤, 非常隆重, 活像嫦娥般俏.
安格斯雪花牛肉拚 f4純血和牛板腱
精選雪花肥牛,   佈滿大理石油花紋路,  嫩紅色.
肥牛肉味夠香, 肉質柔軟, 油香而不膩.  餐廳給客人備用麵包吸油,  好窩心,
海鮮拼盤:  鮑魚, 生蠔.  每入一隻.  鮑魚彈牙, 生蠔蠔味濃.
海鮮拼盤: 鮑魚, 生蠔.
接著  鋒火戲豬喉,  好有儀式感. 招牌菜,  粉紅色的豬喉切成花狀,  擺設非常漂亮,  放在 [朝天門城堡] 之上,
鋒火戲豬喉
即滾即食, 口感脆爽.
冷鍋鴨血,   服務員好細心,  替我們把冷鍋鴨血加進火鍋內,  用咭蓋遮擋, 湯不會濺起.
冷鍋鴨血
鴨血滑溜軟嫩 , 可同滑蛋比美, 配麻辣或雞湯底也非常好食.
極品鮮毛肚, 用冰塾著保冷, 大塊薄身, 嫩脆好食, 十分爽脆, 必吃之選.
極品鮮毛肚
肉多多午餐肉, 脂肪含量低,  啖啖肉, 打邊爐最好.
肉多多午餐肉
黑虎鮮蝦滑, 牛肉丸拼.  用水晶盅送上,  獨立裝載, 高貴又高質,  口感鮮,  煙韌彈牙.
黑虎鮮蝦滑, 牛肉丸拼.
田園山珍拼盤:  蔬菜新鮮翠綠, 有娃娃菜, 生菜, 茼萵菜, 粟米, 紅蘿蔔, 及菇菌, 好健康 , 滾滾便可入口, 質地爽.
田園山珍拼盤
金玉滿堂蛋炒飯,  炒飯粒粒分明, 有蛋香. 炒得香而不油膩. 非常好食.
正宗重慶火鍋, 紅卜卜, 有麻香同辣味, 吃得醒神.  配合食材新鮮, 擺設有濃厚儀式感. [ 朝天門] 給大家留下好印象.
鴛鴦鍋 (麻辣紅鍋湯底 + 板栗雞湯鍋)
重慶炸酥肉, 紅糖爆漿糍粑,
安格斯雪花牛肉拚 f4純血和牛板腱
海鮮拼盤: 鮑魚, 生蠔.
鋒火戲豬喉
肉多多午餐肉
黑虎鮮蝦滑, 牛肉丸拼.
  • 重慶炸酥肉
  • 紅糖爆漿糍粑
  • 海鮮拼盤: 鮑魚
  • 生蠔.
  • 黑虎鮮蝦滑
  • 牛肉丸拼.
2025-08-11 240 浏览
知道朝天門喺ICC開左分店,望住海景,好吸引,所以約左朋友去食。喺圓方入邊就可以上到ICC,101樓有獨立專lift。 餐廳裝修好有私隱度,2個人都有獨立空間,呢度食一人一鍋,仲可以揀鴛鴦鍋。 麻辣湯底夠哂香辣,很惹味,小辣啱啱好,菌湯很鮮,菌味勁香,番茄湯底酸甜度啱啱好,裡邊亦有很多番茄,真材實料。 呢度同平時打邊爐嘅醬汁有啲唔同,照樣落芫荽蔥蒜蓉等等,不過就唔係落豉油,而係落香油,係重慶食法。 F4純血和牛呢個設計好靚,好架勢,和牛肉質柔軟,油花分佈均勻。 海鮮拼盤鮑魚很新鮮爽口,介左格紋好快熟,蠔亦都非常新鮮,蠔味很香。 河豚竹蓀滑呢款即係竹苼,釀左料入去增加口感。 極品鮮毛肚職員話呢款配辣湯底,8秒食得,毛肚新鮮,爽口彈牙。 冰川鵝腸職員話呢款都係推介辣湯底,一樣係8秒就食得,鵝腸新鮮,很爽口,口感滑溜。 肉多多午餐肉本身有輕微煎香,午餐肉味道很香,鹹度剛好。 椒香酥肉呢款趁熱食,很香脆,點埋辣粉很惹味,不會太辣,啱香港人口味。 重慶擔擔麵呢款都係趁熱食,先撈好擔擔麵醬汁,醬汁很味,麵有彈性。 田園山珍拼盤呢度嘅蔬菜拼盤用料很不同,有花生芽同鉛筆菇,蔬菜都很新鮮。 呢度環境好好

F4純血和牛
呢個設計好靚,好架勢,和牛肉質柔軟,油花分佈均勻。

海鮮拼盤
鮑魚很新鮮爽口,介左格紋好快熟,蠔亦都非常新鮮,蠔味很香。

河豚竹蓀滑
呢款即係竹苼,釀左料入去增加口感。

極品鮮毛肚
職員話呢款配辣湯底,8秒食得,毛肚新鮮,爽口彈牙。

冰川鵝腸

肉多多午餐肉
本身有輕微煎香,午餐肉味道很香,鹹度剛好。

椒香酥肉

重慶擔擔麵
呢款都係趁熱食,先撈好擔擔麵醬汁,醬汁很味,麵有彈性。

田園山珍拼盤
呢度嘅蔬菜拼盤用料很不同,有花生芽同鉛筆菇,蔬菜都很新鮮。

呢度環境好好,食物用料高質,而且仲有3間廂房,可以唱K,職員話3間房都有客人用緊,非常受歡迎。

2025-08-03
2025-08-06 478 浏览
最近發掘咗一間好正嘅高空重慶火鍋🍲❤️‍🔥 就係喺環球貿易廣場101樓Skydining嘅朝天門🚪 呢度環境靚,有無敵海景,私隱度又夠高,仲可以包房唱K添💓今次我哋就叫咗個👭🏻午市雙人A套餐,每人揀咗一個火鍋底,我揀嘅係鴛鴦鍋,麻辣口味🌶️番茄口味🍅,一邊有正宗重慶風味,越煲越麻辣,超入味🤤 另一面清甜解膩,好match☺️🐮 F4純血和牛呢盤和牛超級正😍 牛肉雪花好靚,肥瘦得宜,牛味香濃,我最鍾意加落麻辣湯,味道更突出🥳 🦪 海鮮拼盤海鮮拼盤有鮑魚同蠔,兩樣都大大隻好肥美🥰🍢河豚竹蓀滑第一次食呢個菜式,佢用竹蓀包住蝦滑,口感更豐富😋🤰極品鮮毛肚🦆冰川鵝腸🩸冷鍋鴨血好少食內臟嘅我,嚟到「重慶」都入鄉隨俗試咗幾款,估唔到配兩個湯都好夾,又香又新鮮~🐷 肉多多午餐肉之後仲有幾時都咁夾嘅大大塊午餐肉!🥬 田園山珍拼盤當然唔少得蔬菜同菇喇~🍤 椒香酥肉🍜 重慶擔擔麵熟食方面就椒有香酥肉同擔擔麵,好滿足呀🥳

🐮 F4純血和牛

🦪 海鮮拼盤
海鮮拼盤有鮑魚同蠔,兩樣都大大隻好肥美🥰

🍢河豚竹蓀滑
第一次食呢個菜式,佢用竹蓀包住蝦滑,口感更豐富😋

🤰極品鮮毛肚
🦆冰川鵝腸
🩸冷鍋鴨血

🐷 肉多多午餐肉
之後仲有幾時都咁夾嘅大大塊午餐肉!

🥬 田園山珍拼盤
當然唔少得蔬菜同菇喇~

🍤 椒香酥肉
🍜 重慶擔擔麵
熟食方面就椒有香酥肉同擔擔麵,好滿足呀🥳
2025-08-15 0 浏览
位於ICC 101樓嘅新開麻辣火鍋店!一行入去就感受到好豪華嘅裝修😹應該主打商務客~整體食物質素符合預期,但主要都係去食個景,可以對住270度維港海景打邊爐,真係超靚!🥰。手切牛肉吊龍用聖旨盤上碟,好有氣派,好有打卡feel🤣啲肉都好嫩~淥大嘅8-10秒就食得,但就算煮耐咗都完全唔使擔心會韌!(因為我一開始揾唔返嚿肉所以淥咗好耐😂,但都仍然好好食,所以實證左唔會韌)。海鮮拼盤有象拔蚌、帶子、鮑魚、蟶子皇、生蠔,全部都大大件,而且感覺都好新鮮,唔會腥。東星斑 又係一個好浮誇嘅擺盤!用魚片砌到成個摩天輪咁🎡肉質偏結實,魚肉片有細骨,小朋友同長者可能都要注意一下~。烽火戲豬喉 / 冰川鵝腸 呢兩樣都係平時香港打邊爐比較少見嘅食物,兩個嘅口感都有啲相似,都係好脆好爽口😆,本身擔心呢類型嘅食物會有一浸內臟味,但食落都唔太覺~。特色紅糖冰粉口感清涼爽滑,而且佢本身係唔甜,主要甜味來自面頭嘅少量果乾~同埋有少少花生碎增加口感,是好適合嘅清爽解膩之選!概括一下,其實呢類型火鍋主要都係超濃味湯底同埋調味料😂,所以食材嘅味道唔係太明顯、但都食得出口感係唔錯嘅!有得唱K又有靚景,都可以一試!

。手切牛肉吊龍
用聖旨盤上碟,好有氣派,好有打卡feel🤣

。海鮮拼盤

。東星斑

。烽火戲豬喉 / 冰川鵝腸

。特色紅糖冰粉

2025-08-12 0 浏览
ICC 101樓,全港最高商廈,望到360°維港景!✨ VIP包廂仲配備KTV,可以邊品嚐火鍋邊唱歌。🎤 🔥 麻辣控必試「全紅麻辣鍋底」傳承近百年非物質文化遺產,湯底濃郁醇厚,麻辣鮮香層次分明。花椒與辣椒的香氣撲鼻。每款食材入鍋後吸滿濃香湯汁,滋味無窮! 🌟 招牌必試菜式🌟🥩 手切吊龍:牛肉油花均勻,即入口即化,肉香四溢。 🦞 海鮮拼盤:肥美蟶子入口爆汁,鮑魚彈嫩鮮甜,生蠔絲滑濃郁,配麻辣湯底完美融合,毫無違和感! ✨極品鮮毛肚:爽脆彈牙,吸滿麻辣湯汁,火鍋必點之選! 🍮 紅糖糍粑椒香酥肉:重慶經典小食,外脆內軟,紅糖香甜不膩,為火鍋體驗畫上完美句號。

🔥 麻辣控必試「全紅麻辣鍋底」

🌟 招牌必試菜式🌟
🥩 手切吊龍:牛肉油花均勻,即入口即化,肉香四溢。

✨極品鮮毛肚:爽脆彈牙,吸滿麻辣湯汁,火鍋必點之選!

101層高空打邊爐,景觀豪華味道夠勁打卡必到 望住咁靚嘅無敵維港景食重慶火鍋真係好爽!270 度全海景包廂房,景觀真係震撼,任影唔嬲,仲有得唱K,即刻變咗私人聚會空間。 今次食人氣過江龍火鍋「朝天門」,百年火鍋品牌,係香港第二間分店,裝修豪華又有格調。 麻辣控必點嘅就係佢哋嘅「全紅麻辣鍋底」,傳承近百年嘅重慶風味,香氣濃郁,麻勁十足,一落料就勁掛湯,味道入到心,麻得舒服,食到唇舌都醒晒。每款食材吸滿湯汁,越煮越夾味,真係越食越上癮。 有四款湯底可以選擇全紅麻辣口味、板栗雞口味、番茄口味、菌湯口味我就選了全紅麻辣口味和番茄口味 推薦幾款招牌集中講:1. 手切吊龍 ~ 配上特製聖旨盤裝飾,出場好有架勢。師傅手切,紋理靚、肉質嫩滑,入口即溶超Juicy。 2. 極品鮮毛肚 — 切得薄而均勻,爽脆彈牙,浸幾秒就熟,口感好正,帶嚟層次感。 3. 海鮮拼盤 — 有象拔蚌、帶子同鮑魚,鮮味十足,就算配住麻辣湯底都完全能夠突出海鮮本身鮮甜,越食越過癮。 小食方面都唔失禮:- 九園非遺醬肉包:皮薄餡多,超級爆汁- 紅糖糍粑椒香酥肉:外脆內Q,甜而唔膩,解膩神器。 今餐環境食得好舒服,有獨立私人空間,
101層高空打邊爐,景觀豪華味道夠勁打卡必到

望住咁靚嘅無敵維港景食重慶火鍋真係好爽!

有四款湯底可以選擇
全紅麻辣口味、板栗雞口味、番茄口味、菌湯口味
我就選了全紅麻辣口味和番茄口味

推薦幾款招牌集中講:

小食方面都唔失禮:
- 九園非遺醬肉包:皮薄餡多,超級爆汁
- 紅糖糍粑椒香酥肉:外脆內Q,甜而唔膩,解膩神器。

今餐環境食得好舒服,有獨立私人空間,暢食暢玩。蘭桂芳分店都已經裝修重開,下次同屋企人或者大客食飯又多個選擇。

朝天門火鍋·天際至尊店 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道西1號環球貿易廣場101樓B1號舖

ICC嘅朝天門座落於101高層,能夠180度俯瞰香港無敵海景!呢度每個位都有間隔私隱度幾好,而且仲有好幾個包廂。午市百零蚊起就有交易,而2人套餐黎講就有F4純血和牛海鮮非遺宴香江,可以喺咁離地嘅環境下享受到正宗重慶火鍋。🌆首先有重慶嘅小食、而每人一鍋嘅鴛鴦鍋可以揀全紅麻辣、番茄、板栗雞、菌湯口味,呢度嘅麻辣鍋會令人食上癮,套餐仲跟咗椒香酥肉、紅糖糍粑、重慶擔擔麵等重慶當地美食。☺️海鮮拼盤有大大隻鮑魚和生蠔🦪,鮮甜肥美,好奢華;更浮誇嘅有成隻冰船上嘅F4純血和牛,油花均勻,入口軟嫩,肉味濃郁🤤極品鮮血毛肚爽脆彈牙,涮幾十秒即可達致最佳口感;冰河鵝腸脆嫩又唔會腥,質感一流。另外仲有午餐肉、冷鍋鮮鴨血等,比較特別喺香港好少見到嘅係竹蓀河豚滑雙拼,即係將竹笙包住河豚肉做成嘅滑,口感豐富且鮮美。😀

2025-08-07 127 浏览
係香港想食正宗重慶火鍋,非「朝天門」莫屬‼️呢間ICC嘅朝天門仲有埋靚景,坐享101樓,飽覽整個香港景色一人一個鴛鴦鍋,麻辣拼菇菌湯,麻辣湯底係整場火鍋嘅靈魂。紅油翻滾,花椒密布,辣而不燥入口先是香氣撲鼻,隨後辣意漸進,層次分明❤️搭配菇菌鍋底,令人在刺激與溫潤之間自由切換👍🏻菌香味濃郁,和牛淥一淥,已經充滿菇菌香😋- 和牛 :油花分布均勻,入口即化。係麻辣湯中涮至五分熟,肉香與辣香交融,奢華感十足- 鵝腸:處理得極為乾淨,將鵝腸開邊,做成薄切嘅感覺,爽脆彈牙,涮煮時間只需幾秒,口感已經令人驚艷- 新鮮鴨血 :滑嫩細膩,毫無腥味- 河豚竹笙滑:竹笙內填滿哂河豚魚滑鮮甜細膩,中間仲加左啲馬蹄,令口感更有層次- 鮮毛肚 :選用新鮮毛肚,厚薄適中,七上八下涮煮後爽脆無比,是重慶火鍋嘅靈魂食材之一
係香港想食正宗重慶火鍋,非「朝天門」莫屬‼️

一人一個鴛鴦鍋,麻辣拼菇菌湯,

麻辣湯底係整場火鍋嘅靈魂。
紅油翻滾,花椒密布,辣而不燥
入口先是香氣撲鼻,隨後辣意漸進,層次分明❤️
搭配菇菌鍋底,令人在刺激與溫潤之間自由切換👍🏻
菌香味濃郁,和牛淥一淥,已經充滿菇菌香😋

- 和牛 :油花分布均勻,入口即化。
係麻辣湯中涮至五分熟,肉香與辣香交融,奢華感十足

- 鵝腸:處理得極為乾淨,
將鵝腸開邊,做成薄切嘅感覺,爽脆彈牙,
涮煮時間只需幾秒,口感已經令人驚艷

- 新鮮鴨血 :滑嫩細膩,毫無腥味

- 河豚竹笙滑:竹笙內填滿哂河豚魚滑
鮮甜細膩,中間仲加左啲馬蹄,令口感更有層次

- 鮮毛肚 :選用新鮮毛肚,厚薄適中,
七上八下涮煮後爽脆無比,是重慶火鍋嘅靈魂食材之一
2025-08-07 0 浏览
呢間朝天門火鍋喺天際至尊店,位置仲可以一邊食火鍋一邊睇住靚海景,真係好正!望住外面個無敵海景,食嘢心情都特別好,啱晒同朋友或者家人嚟吓chill。款式同材料都好豐富,鴛鴦鍋試咗麻辣味同菌湯味,之後仲有好多精選配料,包括F4純血和牛、海鮮拼盤、鮮毛肚、鴨血等等。呢啲高質嘅配料令整餐火鍋更加豐富有層次,食落啲肉質鮮嫩,海鮮亦夠新鮮,湯底吸晒味,非常正宗。特別係鮮毛肚同河豚竹蓀滑,都係好少見而且好有特色嘅配料。餐廳嘅環境都幾舒服,座位安排得寬敞唔會逼,服務員態度又好,最正係餐廳有海景優勢,入面嘅光線充足,除咗食物味道好之外,眼睛都好享受,可以望住對面嘅海景同天際線,感覺好Relax,正啱約會或者朋友聚會。喺香港咁嘅地方,能夠一邊食火鍋一邊欣賞海景,真係加分好多。總結嚟講,朝天門火鍋(天際至尊店)係一間集優質食材、實惠價錢同靚景於一身嘅火鍋店,無論係家庭聚餐定係朋友約會,都係一個非常好嘅選擇。麻辣同菌湯嘅鴛鴦鍋湯底,豐富嘅海鮮拼盤同精選肉類,配合優美海景,絕對值得一試。下次想食地道火鍋又想欣賞海景,呢度一定要揀返嚟!

2025-07-30 349 浏览
最近我同朋友午市去咗位於ICC嘅重慶過江龍海景火鍋店 - 朝天門,坐落喺ICC 101樓,睇住居高臨下嘅海景天際線一路品嚐重慶高質火鍋,真係好高享受😌我同朋友都鍾意食辣,所以每人一鍋鴛鴦鍋都揀左麻辣,我同朋友另外一邊鴛鴦鍋就係蕃茄同菇湯,連埋餐具會跟埋一塊白麵包,白麵包用來吸過多嘅油真係非常好,可以食到麻辣湯底嘅麻辣,但係又唔會太油,蕃茄湯亦都好濃郁,今日同朋友揀咗午市雙人A套餐午市雙人A套餐每人每鴛鴦鍋底2份(口味4選2)火鍋小料2份f4純血和牛1份小海鮮拼盤1份竹荪河豚滑雙拼1份鮮毛肚1份冰川鵝腸1份肉多多午餐肉1份冷鍋鴨血1份田園蔬菜拼盤1份椒香酥肉1份重慶擔擔麵2份我自己比較鍾意純血和牛同埋竹荪河豚滑,和牛我就放咗喺麻辣湯,真係好新鮮好濃郁嘅牛肉味,竹荪河豚滑我就放咗喺蕃茄湯,放喺蕃茄湯真係好夾,竹荪河豚滑索曬啲蕃茄湯,海鮮同蔬菜我都係放咗喺蕃茄湯,食火鍋嘅前段我就係食辣,然後就係食唔辣嘅🥳依度仲有私人包廂,可以約埋一班friend一路打邊爐一路唱K,兩個人來二人世界又得,一班人來吃喝玩樂又得🥰

午市雙人A套餐
竹荪河豚滑雙拼1份

2025-07-17
午餐
用餐优惠
試食活動
2025-07-25 226 浏览
最近同朋友聚會嘅好推介~重慶老字號朝天門火鍋「香港ICC·天際至尊店」坐落於ICC 101樓的朝天門在離海最近的天際線🌤️用最溫暖的方式,品嘗最鮮活的滋味 今日開啓咗我嘅~雲端味覺之旅~今次試咗午市雙人A套餐每人每鴛鴦鍋底2份(口味4選2)火鍋小料2份f4純血和牛1份小海鮮拼盤1份竹荪河豚滑雙拼1份鮮毛肚1份冰川鵝腸1份肉多多午餐肉1份冷鍋鴨血1份田園蔬菜拼盤1份椒香酥肉1份重慶擔擔麵2份我幾鍾意一人一個鴛鴦湯底鍋,我就揀咗麻辣同菇湯,兩款湯底都好香濃🥘餐廳設有私人包廂,仲可以唱埋K😀一班friend可以一邊打邊爐一邊唱K😆

坐落於ICC 101樓的朝天門在離海最近的天際線🌤️
用最溫暖的方式,品嘗最鮮活的滋味
今日開啓咗我嘅~雲端味覺之旅~

今次試咗午市雙人A套餐
竹荪河豚滑雙拼1份
重慶擔擔麵2份

餐廳設有私人包廂,仲可以唱埋K😀
一班friend可以一邊打邊爐一邊唱K😆
重慶火鍋
重慶火鍋
ICC 101/F 君臨天下的維港美景🌊 醉人火鍋之夜🥢..「朝天門」主打重慶地道老火鍋♨️,為中國火鍋十大品牌之一🏅,大門的牌匾及紅色城門設計營造滿滿的中國風正是品牌的特色。其招牌麻辣紅鍋湯底🌶 辣得過癮,愛辣人士必試!而家新分店開到上ICC 101/F 了🥳,環境更壯觀美麗,可以欣賞君臨天下的維港美景🌊,絕對是一次難忘的用餐體驗🥢,來都來了~必須好好的享受重慶火鍋吧。另外,餐廳更設有包廂房,整個室內設計 (6枱 3房 3廳),供6、10、15人包間,獨立房間私穩度高。提供KTV 設施🎤 食飯可唱K 更盡量呢!今次點選2款鴛鴦鍋,可試更多口味湯底~🔸鴛鴦鍋(麻辣口味+板栗雞口味)🔸鴛鴦鍋(麻辣口味+菇菌湯口味)擺盤精緻有氣派的火鍋配料,材料豐富有:🔸極品鮮毛肚
🔸烽火戲豬喉🔸安格斯雪花牛肉拼盤🔸純血和牛板腱🔸黑虎虾滑牛肉丸拼盤
🔸海鮮拼盤🔸冷鍋鴨血🔸肉多多午餐肉🔸田園山珍拼盤🔸甜點紅糖糍粑🔸金玉满堂蛋炒飯一頓開心滿足且多元化的火鍋之夜,居高臨下吃火鍋的體驗~真的讚!..×××××ש尖沙咀柯士甸道西1號環球貿易廣場101樓B1號舖..

ICC 101/F 君臨天下的維港美景🌊 醉人火鍋之夜🥢

提供KTV 設施🎤 食飯可唱K 更盡量呢!

今次點選2款鴛鴦鍋,可試更多口味湯底~
🔸鴛鴦鍋(麻辣口味+板栗雞口味)
🔸鴛鴦鍋(麻辣口味+菇菌湯口味)

擺盤精緻有氣派的火鍋配料,材料豐富有:
🔸極品鮮毛肚

🔸烽火戲豬喉