2022-06-14
想去日本但出不到去?可以嚟呢間以歌舞伎町主題嘅日式料理店,頂住個日本癮先。唔鍾意新宿歌舞伎町?可以望店內另一邊嘅心齋橋固力果囉😂*第一次嚟,不知道原來呢度每碟菜都好大碟㗎!我仲要一個人食一鹹一甜🫢 店員話如果我食唔晒可以打包。特盛芫荽大板燒 (HK$48).無諗過會咁大一件😮.熱辣辣的,上面的鯛魚片郁吓郁吓好療癒呀~.大板燒好厚,上面鋪滿芫荽,大板燒入面都有芫荽呀,真係滿滿芫荽味💯炙燒焦糖布甸麻薯窩夫 (HK$76/set).2件窩夫疊在一起,好大碟呀😮.麻薯窩夫好煙韌,配埋超級多焦糖布甸醬,上面有少少炙燒效果,好好味😋.仲有一球雲尼拿雪糕淋上朱古力醬熱芝士奶蓋靜岡烏龍 (跟窩夫+HK$0).1/3杯芝士奶蓋和2/3杯熱靜岡烏龍.要慢慢飲,因為靜岡烏龍好熱呀,茶味香濃.芝士奶蓋係奶滑,微鹹芝士忌廉味😋伯爵茶珍珠梳乎厘班戟 (HK$86).即叫即製,耐心等待咗30分鐘,終於出場啦.2件梳乎厘班戟,幾有彈力,搖搖晃晃都冇冧到,入口軟綿綿有蛋香.班戟上面唧上靚靚的伯爵茶忌廉 (茶味濃,不太甜、糖霜和花生 (我要求多花生,不過不太多).配珍珠、芋圓及地瓜圓,微甜,都有煙煙韌韌的口感,不錯.也配
特盛芫荽大板燒 (HK$48)
.無諗過會咁大一件😮
.熱辣辣的,上面的鯛魚片郁吓郁吓好療癒呀~
特盛芫荽大板燒
炙燒焦糖布甸麻薯窩夫 (HK$76/set)
.2件窩夫疊在一起,好大碟呀😮
.仲有一球雲尼拿雪糕淋上朱古力醬
炙燒焦糖布甸麻薯窩夫
炙燒焦糖布甸麻薯窩夫
熱芝士奶蓋靜岡烏龍 (跟窩夫+HK$0)
.1/3杯芝士奶蓋和2/3杯熱靜岡烏龍
.要慢慢飲,因為靜岡烏龍好熱呀,茶味香濃
.芝士奶蓋係奶滑,微鹹芝士忌廉味😋
熱芝士奶蓋靜岡烏龍
伯爵茶珍珠梳乎厘班戟 (HK$86)
.即叫即製,耐心等待咗30分鐘,終於出場啦
.配珍珠、芋圓及地瓜圓,微甜,都有煙煙韌韌的口感,不錯
.也配有雪糕,我就揀咗綠茶味伴有焦糖醬
伯爵茶珍珠梳乎厘班戟
凍芝士奶蓋蜜瓜四季春 (HK$38/凍,少甜)
.是 #季節限定 飲品呀
.蜜瓜汁伴四季春茶,味道清甜,配奶滑微鹹的芝士奶蓋,飲到底,驚喜食到幾粒蜜瓜果肉
凍芝士奶蓋蜜瓜四季春