2024-06-14 505 浏览
前日我和細佬經過旺角朗豪坊時被一間餅乾店所吸引,店內放滿了造型可愛有包裝精美的動物形狀脆餅、包點及一些顏色鮮艷的西餅。最後我們點選了一盒脆餅及一些特色蛋糕。🌟焦糖堅果脆餅有貓貓和兔兔兩款選擇,最後細佬點選了兔兔,超級可愛的兔仔形狀的焦糖堅果脆餅,以糯米粉為原料烤製出如威化餅般薄脆的動物形狀餅皮,完美包裹著經烤焗過的堅果,再注入香甜焦糖醬,每口都充滿了焦糖與堅果香氣,每塊都設有獨立包裝,非常衛生方便,亦是送禮之選。🩷 飯糰蛋糕創意又可愛之選,它的外觀和包裝就像日式飯糰一樣,方便攜帶和打開,而且不會弄髒手。有六種口味選擇,我們揀了:🌟焦糖香蕉飯糰蛋糕香蕉和焦糖味道十分夾,蛋糕中間有焦糖香蕉忌廉、朱古力焦糖脆餅、原味法式薄餅、黑朱古力脆、多重口感、味道不算太甜,但是很喜歡他的脆餅。🌟士多啤梨飯糰蛋糕一件細小的蛋糕包含士多啤梨蛋糕、士多啤梨忌廉、士多啤梨醬、原味法式薄餅、黑朱古力脆脆,士多啤梨味香甜,忌廉幼滑,再加上脆餅及脆脆的口感,可愛的外型,非常吸引。🩷切件忌廉蛋糕🌟開心果士多啤梨切件蛋糕的外型非常漂亮,上面鋪滿士多啤梨脆粒,顏色配搭非常吸引,味道不太甜。🌟濃厚黑朱古力朱古力超級濃郁,質感
最後我們點選了一盒脆餅及一些特色蛋糕。

🌟焦糖堅果脆餅

🩷 飯糰蛋糕

🌟焦糖香蕉飯糰蛋糕
香蕉和焦糖味道十分夾,蛋糕中間有

🌟士多啤梨飯糰蛋糕

🩷切件忌廉蛋糕
🌟開心果士多啤梨

🌟濃厚黑朱古力
朱古力超級濃郁,質感豐富,有層次感,如果喜歡朱古力的朋友一定要揀,蛋糕忌廉亦很香滑。

2024-06-11
外卖自取
$100 (其他)
🍰🎂【 更紗制菓 • Sarasei 】 🎂🍰⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄擁有三間分店嘅「更紗制菓Sarasei 」出售多款精緻嘅和洋甜點,行咗入去定必大手入貨,冇可能全身而退😂🛍️必食嘅有「日本生乳軟雪糕」,揀咗開心果口味,非常濃郁,口感細緻綿滑💯必食❣️另外推薦「飯糰蛋糕」,有多款口味選擇,令人眼花撩亂😍賣相似飯糰,實際係法式薄餅包住鬆軟蛋糕,偶爾來一個,非常滿足💕🫶🏻如果想同朋友分享美味,可以選購「焦糖堅果脆餅:貓貓脆餅」🐾 用優質堅果製成,外皮口感酥脆,加上可愛貓咪造型,無法抗拒😽🐱⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🌰焦糖堅果脆餅:貓貓脆餅🐈($150/ 9件裝禮盒)🍙飯糰蛋糕🍰($29)-🍫三重朱古力-🧀藍莓芝士🐄北海道生乳蛋糕卷($16)🍦開心果日本生乳軟雪糕($30/筒裝)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:更紗制菓 (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖⋄🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami旺角⋄⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblog
🍰🎂【 更紗制菓 • Sarasei 】 🎂🍰

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

另外推薦「飯糰蛋糕」,有多款口味選擇,令人眼花撩亂😍

如果想同朋友分享美味,可以選購「焦糖堅果脆餅:貓貓脆餅」🐾

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🌰焦糖堅果脆餅:貓貓脆餅🐈($150/ 9件裝禮盒)

🍙飯糰蛋糕🍰($29)
-🍫三重朱古力
-🧀藍莓芝士

🐄北海道生乳蛋糕卷($16)

🍦開心果日本生乳軟雪糕($30/筒裝)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:更紗制菓 (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami旺角

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #旺角美食 #軟雪糕 #更紗制菓 #更紗制菓sarasei #sarasei @saraseihk
2024-02-26
2024-09-10 0 浏览
疲累的一天,想吃一點甜點令自己開心,放工經過「更紗制菓」,一間和洋甜點專門店,店內的產品融入了西式烘焙理念,嚴選進口、天然食材作為原材料,蛋糕款式選擇蠻多。這裡除了蛋糕,還有麵包、軟雪糕、禮盒,供客人選購。😋是日選擇:1️⃣濃厚朱古力天使蛋糕 🍽蛋糕外層呈現深沉的朱古力色,表面有濃醇朱古力醬、柔滑朱古力忌廉、香脆朱古力片,增添了濃厚朱古力多種層次的美味。而內裡的蛋糕質地輕盈、鬆軟。每一口都是苦中帶點甜,甜而不腻﹐還讓人感受到朱古力醇厚與香氣。朱古力愛好者,更是不能錯過!
疲累的一天,想吃一點甜點令自己開心,

😋是日選擇:
1️⃣濃厚朱古力天使蛋糕
2024-09-09
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
其他
🎂開心果士多啤梨味天使蛋糕揀開心果士多啤梨,最主要嘅原因就係因為屋企人好鍾意食開心果😄蛋糕個賣相都好好,蛋糕表面亦都有唔少嘅開心果粒同開心果醬。蛋糕嘅主體係戚風蛋糕🍰,咬落去會有開心果味同士多啤梨香🍓,但就唔會太甜。蛋糕外層仲包咗香滑嘅忌廉,忌廉嘅份量亦都幾好,食完都唔會覺得好膩😊小編最鍾意一切開蛋糕見到蛋糕有粉紅色同綠色嘅蛋糕,就覺得色彩繽紛好開心😆成個蛋糕嘅份量好適合小型聚會嘅慶祝😎
🎂開心果士多啤梨味天使蛋糕

成個蛋糕嘅份量好適合小型聚會嘅慶祝😎
👧🏻👧🏻姨甥女星期五晚特登過嚟搵我食飯!所以我喺更紗制菓買咗個蛋糕同佢食!簡左小朋友都鐘意既” 濃厚朱古力天使蛋糕🍫🍫”睇佢笑得幾開心就知道我揀啱咗!!🤭🤭賣相已經非常精緻!天使蛋糕口感非常鬆軟!建議由雪櫃拎出嚟之後即刻食!!🧊🧊🧊雪凍咗嘅朱古力忌廉食落似雪糕!🍦🍦香濃嘅朱古力醬令到朱古力味嘅層次更豐富🤎🤎作為飯後甜品最適合不過!! 🤤🤤🤤🤤值得一讚!! 店員仲提供即時寫牌!! 仲寫得幾靚添!!
👧🏻👧🏻姨甥女星期五晚特登過嚟搵我食飯!
所以我喺更紗制菓買咗個蛋糕同佢食!
簡左小朋友都鐘意既” 濃厚朱古力天使蛋糕🍫🍫”
睇佢笑得幾開心就知道我揀啱咗!!🤭🤭
賣相已經非常精緻!天使蛋糕口感非常鬆軟!
建議由雪櫃拎出嚟之後即刻食!!🧊🧊🧊
雪凍咗嘅朱古力忌廉食落似雪糕!🍦🍦
香濃嘅朱古力醬令到朱古力味嘅層次更豐富🤎🤎
作為飯後甜品最適合不過!! 🤤🤤🤤🤤
值得一讚!! 店員仲提供即時寫牌!! 仲寫得幾靚添!!
  • 濃厚朱古力天使蛋糕
2024-08-22 80 浏览
朗豪坊地鐵站C出口一出,就見到間新開木系和風裝修,主打戚風蛋糕店,有獨立包裝款似飯團既蛋糕,幾得意🥰 仲有多款生日蛋糕簡,不同尺寸同口味~.🍰榛果栗子蒙布朗(15cm)🍰:💰$250天使蛋糕面鋪滿綿密順滑既栗子蓉同栗子粒,都幾重手🫣戚風蛋糕好軟熟有彈性,配埋少量焦糖忌廉增加風味,整體濕潤唔會乾,仲有淡淡堅果同栗子味,除咗15cm,仲有20cm,之後買生日蛋糕又多個選擇喇!不過要記得提前預訂呀!
🍰榛果栗子蒙布朗(15cm)🍰:💰$250
2024-08-20 120 浏览
Zaber_gallery最近成績唔錯,好多文帖Like數幾好,甚至突破1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣大關~ 咁開心,梗係要揀個蛋糕慶祝一下啦🎉Zaza呢個ig用靚相做招徠,挑選嘅蛋糕當然要獨具匠心,所以「更紗制果Sarasei」係不二之選🥰一去到更紗制果,Zaza眼球就被天使蛋糕系列所吸引,士多啤梨🍓、濃厚朱古力🍫、榛果栗子蒙布朗🌰、開心果士多啤梨味 都好引人入勝最後由咕吱決定,先試開心果士多啤梨天使蛋糕($250) ~ 購買蛋糕,仲會附送生日牌同保溫袋,好貼心💕蛋糕賣相一流👍🏻,蛋糕表面鋪滿開心果粒、開心果朱古力醬、草莓片,同幼滑嘅奶白色Cream🤤天使蛋糕層次感豐富,一咬落去就感受到天使蛋糕嘅戚風悠軟感,入口鬆軟;忌廉柔滑輕盈,冇油膩感覺;仲有草莓同堅果香,口味清新簡約日式設計嘅店內 仲出售飯糰蛋糕、甜品杯、布丁、堅果脆餅、麵包同奶凍,外觀都令人心心眼😍♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️更紗制果📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層1B號舖⏰10:00-21:30☎️2347 3238

♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
更紗制果
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層1B號舖
⏰10:00-21:30
☎️2347 3238
之前朋友搞生日party嘅時候,一直嘗試搵緊一啲唔會太多忌廉,而且外型又要夠靚嘅戚風蛋糕做生日蛋糕,奈何呢一類型嘅產品唔算好多,而且好多都係主打mousse cake,今次朋友生日就搵到呢間主打戚風蛋糕嘅舖頭✨開心果士多啤梨天使蛋糕 ($250) 淨係個賣相已經勁ig-able🤤 平時食生日飯通常都會食到飽飽滯滯,食蛋糕都有啲困難,呢個蛋糕就行清新路線,主體係戚風蛋糕,食落去濕潤,仲有啲士多啤梨嘅香,而且唔會太甜,外層包咗啲忌廉,面頭再加上士多啤梨同開心果碎裝飾,食完成個都唔會好膩,如果一班女仔慶祝生日就啱晒😆除咗蛋糕,呢間仲有好多唔同麵包同埋奶凍,喺度買早餐都唔錯🥳

除咗蛋糕,呢間仲有好多唔同麵包同埋奶凍,喺度買早餐都唔錯🥳

2024-08-02 172 浏览
更紗制菓 (朗豪坊) (旺角)📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖⭐️開心果雪糕 $30有驚喜!因為睇到review話佢味好淡,所以本身都冇咩期望,點知都幾有開心果味!✨甜度適中,幾好食🤤佢嘅口感係比平時食嘅軟雪糕厚實同埋密度比較高,有少少似食緊cream cheese🤣有網友reply話牛奶味好食啲,等我下次試吓先!#fookdie開心果 #fookdie旺角#開心果 #開心果關注組 #又比開心果搶錢#hongkong #hkig #foodie #hkfoodie #香港美食 #旺角開心果 #旺角美食
更紗制菓 (朗豪坊) (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖
⭐️開心果雪糕 $30

有網友reply話牛奶味好食啲,等我下次試吓先!

準備離開工作咗七年嘅地方喇,最近開始物色散水餅,見到包裝靚,又吸引嘅都會自己買嚟試吓先😆 朗豪坊MTR個層都幾多選擇,我就俾更紗制菓嘅貓貓禮盒吸引住,最後仲買咗幾樣甜品嚟獎勵自己😝➿ 焦糖堅果脆餅 ($150)可愛嘅貓貓包裝已經可以俘虜一種貓奴嘅心啦(有唔少同事都係貓奴😛) 焦糖醬完全地包覆唔同嘅堅果🌰 脆餅好輕薄,更加突出到堅果嘅部份~➿ 伯爵茶朱古力飯糰蛋糕 ($29)➿ 京都焙茶飯糰蛋糕 ($29)兩款飯團蛋糕嘅味道都好不錯👍🏼 蛋糕同cream嘅比例完美啊~ 鍾意伯爵茶朱古力飯團蛋糕外層嘅嗰塊朱古力皮🍫真係好鬼似一塊包住飯糰嘅紫菜🍙 伯爵茶嘅茶葉又豐富咗蛋糕嘅口感~ 焙茶嘅烘焙香味唔會比甜味蓋過👍🏼 最緊要係嗰食法!從此喺街上面都可以唔使用叉,都食到一件好味嘅蛋糕喇😆➿ 皇室奶茶布丁 ($18)好滑捋捋呀,奶香十足,覺得就咁食,唔蘸下面嘅焦糖汁已經夠甜喇😛➿ 開心果士多啤梨戚風蛋糕 ($19)發現店家幾擅長做一啲混色+口味嘅戚風蛋糕~ 見到有開心果味就揀咗呢件啦☺️ 戚風蛋糕糕體嘅質感唔錯,帶回彈力😆

➿ 焦糖堅果脆餅 ($150)

➿ 伯爵茶朱古力飯糰蛋糕 ($29)
➿ 京都焙茶飯糰蛋糕 ($29)

➿ 皇室奶茶布丁 ($18)

➿ 開心果士多啤梨戚風蛋糕 ($19)
2024-07-17 200 浏览
行完朗豪坊諗住搭車返屋企,就經過呢間甜品店都好似幾吸引,有飯團包裝有蛋糕有禮盒,貓奴既我就係俾貓貓插畫圖案精緻禮盒吸引住🐈🐈因為都8點幾先經過所以都唔係淨返好多,之後要黎試下其他先🐥焦糖堅果貓貓脆餅 $150貓貓禮合插畫畫得好靚,一定吸引貓奴朋友仔,内餡為焦糖x堅果,好多堅果碎粒,香甜之餘香氣十足,堅果焦糖比例剛好🐥開心果士多啤梨蛋糕 ($39)蛋糕顏色清新,粉色加綠色,一層開心果一層士多啤梨,水果香味清新,蛋糕口感柔軟🐥京都焙茶抹茶蛋糕 ($39)我諗中意抹茶應該都會中意,抹茶味香,而且味濃郁,食落唔會好甜好膩,有滿足感🐥藍莓芝士$29好似飯團咁包裝,細睇原來係蛋糕,都幾特別,外層用crepes包住蛋糕, 好似飯團咁拎住食既藍莓芝士蛋糕又幾特別幾好味@saraseihk #cake #mk #蛋糕#禮盒 #散水餅

🐥焦糖堅果貓貓脆餅 $150

🐥開心果士多啤梨蛋糕 ($39)

🐥京都焙茶抹茶蛋糕 ($39)

🐥藍莓芝士$29

喺旺角🚇朗豪坊出口,一行出嚟就見到呢間好日系嘅甜點專門店🇯🇵更紗制菓Sarasei ♡。佢哋主打外型趣緻得意嘅飯糰蛋糕 ,仲有迷彩風嘅戚風蛋糕。之前唔少人都過嚟試咗開心果甜筒🍦,我今次都鎖定咗要試吓呢個名物!🍦 開心果日本生乳軟雪糕 $30可以揀杯裝或筒裝,梗係揀甜筒!店員唧得好好,神還原到佢張廣告相係扭三個半圈💫。質感偏杰身同扎實,唔會好水好快溶晒嗰隻。食落開心果味唔係好夠岀,偏向重奶味啲啲,但都幾滑👌🏻。同埋佢係低糖,消暑得嚟又冇咁有罪惡感🤣🐱 焦糖堅果貓貓脆餅$150呢個買嚟送禮都唔錯嘅👌🏻貓貓造型🐈,包裝都幾得意🎁🍙 三重朱古力飯糰蛋糕 $29🍙 宇治金時飯糰蛋糕 $29 同平時食日本飯糰一樣方式拆開,幾有趣味。出面係一層薄蛋皮,入面就包住夾心忌廉同海綿蛋糕,好有層次感✨朱古力嗰個勁濃郁,不過相比之下我就鍾意抹茶紅豆多啲,食落冇咁漏👍🏻。🍰 開心果士多啤梨切件戚風蛋糕 $19好鬆軟,撳落去會回彈𠻹。一拆開已經聞到好香嘅士多啤梨味,清清地,不過價錢都係有啲貴🤐

🍦 開心果日本生乳軟雪糕 $30
可以揀杯裝或筒裝,梗係揀甜筒!

🐱 焦糖堅果貓貓脆餅$150
呢個買嚟送禮都唔錯嘅👌🏻
貓貓造型🐈,包裝都幾得意🎁

🍙 三重朱古力飯糰蛋糕 $29
🍙 宇治金時飯糰蛋糕 $29

🍰 開心果士多啤梨切件戚風蛋糕 $19

2024-07-04 114 浏览
適逢 La Famile 戚風蛋糕專門店 十週年,今次黎到佢主打天然食材無添加既副線品牌 Sarasei 更紗製菓 和洋甜點專門店@戚風蛋糕分別有五個味:士多啤梨、皇室紅茶、京都焙茶、濃厚朱古力、開心果士多啤梨,全部都系$19(件)整體而言,戚風蛋糕口感濕潤,質地鬆軟,搭配各自吾同既味道,而我個人比較鐘意其中兩款:京都焙茶、濃厚朱古力🌟濃厚朱古力戚風蛋糕 戚風蛋糕口感濕潤,質地鬆軟朱古力味濃之餘,蛋糕入面仲會有朱古力粒 🌟京都焙茶戚風蛋糕 戚風蛋糕口感濕潤,質地鬆軟有經過煎焙既醇厚茶香😸焦糖堅果貓貓脆餅禮盒 $150以糯米粉為原料烤出酥脆,如同威化薄脆既得意貓貓外殼,內餡為焦糖x堅果,香甜之餘香氣十足甜點杯:🍊日本蜜柑乳酪甜品杯 $28蜜柑啫喱、果肉搭配滑溜既乳酪酸酸甜甜,味道清爽🍮焦糖布丁 $18蛋味香濃,口感綿密🍮皇室奶茶布丁 $18蛋味香濃,口感綿密之餘帶有奶茶獨有香氣📍更紗制菓 (朗豪坊)地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖#旺角 #更紗制菓 #戚風 #蛋糕 #戚風蛋糕 #覓食旺角 #食在旺角 #和洋甜點 #戚風蛋糕 #焦糖布丁 #為食關注組 #旺角食乜好 #香港美食地

戚風蛋糕分別有五個味:

🌟濃厚朱古力戚風蛋糕
戚風蛋糕口感濕潤,質地鬆軟
朱古力味濃之餘,蛋糕入面仲會有朱古力粒

🌟京都焙茶戚風蛋糕
戚風蛋糕口感濕潤,質地鬆軟
有經過煎焙既醇厚茶香

😸焦糖堅果貓貓脆餅禮盒 $150

甜點杯:
🍊日本蜜柑乳酪甜品杯 $28
蜜柑啫喱、果肉搭配滑溜既乳酪
酸酸甜甜,味道清爽

🍮焦糖布丁 $18
蛋味香濃,口感綿密

🍮皇室奶茶布丁 $18
蛋味香濃,口感綿密之餘帶有奶茶獨有香氣

📍更紗制菓 (朗豪坊)
地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓1B號舖

#旺角 #更紗制菓 #戚風 #蛋糕 #戚風蛋糕 #覓食旺角 #食在旺角 #和洋甜點 #戚風蛋糕 #焦糖布丁 #為食關注組 #旺角食乜好 #香港美食地圖 #皇室奶茶布丁#和洋甜點專門店 #士多啤梨戚風蛋糕 #皇室紅茶戚風蛋糕 #京都焙茶戚風蛋糕 #濃厚朱古力戚風蛋糕 #日本蜜柑乳酪甜品杯 #焦糖堅果貓貓脆餅 #九十後行到邊食到邊 #焦糖堅果貓貓脆餅禮盒 #開心果士多啤梨戚風蛋糕 #
#ʜᴋɪɢ #ʜᴋɪɢᴇʀ #ʜᴏɴɢᴋᴏɴɢғᴏᴏᴅɪᴇ

行經朗豪坊避雨⛈️ 見到最近好熱門既日式飯糰蛋糕🤩原來係一間黎自日本既甜品店有個充滿和風既名字 更紗制菓係港九新界都已經有分店黃昏時間好多野都賣哂 可見真係好受歡迎都要試下先🤓更紗制菓主打用天然食材 健康無添加👍🏻日式設計既甜品造型 自然可愛除左飯糰蛋糕戚風蛋糕 仲有甜品杯🍧 麵包🍞大部份甜品都係獨立包裝 方便又衛生今次就試左脆餅 飯糰蛋糕 戚風蛋糕 蛋糕捲 甜品杯好好味 下次想試埋佢地既天使蛋糕🍰同雪糕🔸焦糖堅果脆餅禮盒 (9件裝) 分別有貓仔🐈同兔仔🐇兩款造型我就揀左勁可愛既貓貓🐱🐱經烘烤既威化脆皮整成貓貓既形狀 卜卜脆既口感 類似日本既最中餅另一面係香甜可口既堅果&焦糖碎粒食落唔痴牙 仲有陣陣焦糖餘韻 好美味 🤤🔸意式芝士飯糰蛋糕外形包裝同平時食既便利店日式飯糰一樣🍙非常方便既食蛋糕方法 再唔需要店舖提供餐具🤭用黑朱古力整既法式薄餅夾住咖啡蛋糕&芝士忌廉口感綿密 好有層次 濃郁既味道🍫☕🔸京都焙茶切件戚風蛋糕Size 岩岩好做個下午餐質地鬆軟濕潤 焙茶香濃度點到即止🫖好適合輕鬆休閒咁食😌🔸皇室紅茶蛋糕捲用左北海道生乳整既無論係蛋糕定忌廉 口感都好幼滑呢個價錢食到 CP值高🥳紅茶味濃
行經朗豪坊避雨⛈️

除左飯糰蛋糕戚風蛋糕 仲有甜品杯🍧 麵包🍞
大部份甜品都係獨立包裝 方便又衛生

今次就試左脆餅 飯糰蛋糕 戚風蛋糕 蛋糕捲 甜品
好好味 下次想試埋佢地既天使蛋糕🍰同雪糕

🔸焦糖堅果脆餅禮盒 (9件裝)
分別有貓仔🐈同兔仔🐇兩款造型

滿滿既蜜柑果肉同啫喱🍊
鮮甜微酸 好開胃
乳酪低甜 口感飽滿
作為一個健康既早餐都唔錯👏🏻
每次搭地鐵行過都好想買黎食🤭今日終於放早啲可以買黎食😌日本生乳軟雪糕🍦($30/筒裝)佢既「日本生乳軟雪糕」,有原味、有開心果味同雙色扭紋,好濃郁,好滑溜,外型好得意😍好好味😋飯團蛋糕($29)除了雪糕仲有好多款精緻甜品🍮有「飯糰蛋糕」仲多款口味揀,每款都好吸引😍最後揀左伯爵茶朱古力🍫京都培茶🫖曲奇忌廉🍪 外貌成個飯團咁🍙佢用薄餅包住蛋糕,食落好鬆軟好好味😋仔仔見到好開心仲好鍾意食添🤭焦糖堅果脆餅 貓貓/兔兔($150/9件裝禮盒)見到呢款「焦糖堅果脆餅」用好多堅果製成,好美味😋外皮好脆卜卜,仲有好可愛既貓貓同兔兔外型選擇👍🏻北海道生乳蛋糕卷($16) /($88一條)蛋糕好軟,一咬落去好滿足😋仲有好多麵包,下次一定要試埋😋
每次搭地鐵行過都好想買黎食🤭今日終於放早啲可以買黎食😌

日本生乳軟雪糕🍦($30/筒裝)

飯團蛋糕($29)
除了雪糕仲有好多款精緻甜品🍮

焦糖堅果脆餅 貓貓/兔兔($150/9件裝禮盒)

北海道生乳蛋糕卷($16) /($88一條)
蛋糕好軟,一咬落去好滿足😋

仲有好多麵包,下次一定要試埋😋