普庆餐厅

The Astor
130
23
12
餐厅: 普庆餐厅
资讯:

为鼓励食肆透过提供食物份量选择和采取减少厨余措施,与顾客共同从源头减少厨余,环境保护署推出了「咪嘥嘢食店」计划,参与食肆如符合评核准则将获「咪嘥嘢食店」认可资格和获发「咪嘥嘢食店」的标志及标贴,以供张贴於店舖内和宣传,供顾客识别。此计划全年均接受申请,申请费用全免。

详情可浏览:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

等级4
475
2
2020-06-19 9375 浏览
最近好多酒店都推出自助餐折扣优惠左拣右拣之下,选择了普庆餐厅!星期一的晚餐buffet,85折连加一,每位$540卫生防疫方面,去取食物时都要戴上口罩,食物档口旁也会有酒精搓手液可使用~海鲜区围上了隔板,由职员夹食物给食客,不能自行拣选啊!我们的座位正正对着海鲜区,就先从海鲜入手~~有生蚝﹑长脚蟹﹑面包蟹﹑龙虾﹑青口及冻虾,选择充足!生蚝每人每次分到两只纽西兰蚝,size虽不大只,但蚝肉也不会太瘦~味甜,质感creamy滑溜!另亦推介龙虾!龙虾肉质新鲜爽口弹牙,虽然膏不算多,但都几香!其他海鲜的质素都中规中矩~~店员於海鲜底部加冰,能保持冰冻温度啊!海鲜区的左右两端分别是ham及沙律已调味的沙律也有好几款,味道都不错!当然也可自行调制沙律啊~~7:30pm左右,烧味区那边推出限时限量的片皮鸭每人可分到两件,片皮鸭的油香味不算浓,而皮就够脆身饼皮不会过厚,不过好快就因冷却而变韧不过不失~既然去了烧味区,就夹了件蜜汁叉烧试试蜜汁味不会过甜,微焦的香气虽然是最侧边的部分,但肉质也不会太硬,几好食!烧牛扒是整顿buffet最不好吃的一款单单是牛扒太韧,已大大扣分!日本区有烧物及天妇罗,另一边档
更多
最近好多酒店都推出自助餐折扣优惠
左拣右拣之下,选择了普庆餐厅!
星期一的晚餐buffet,85折连加一,每位$540

卫生防疫方面,去取食物时都要戴上口罩,食物档口旁也会有酒精搓手液可使用~
海鲜区围上了隔板,由职员夹食物给食客,不能自行拣选啊!
93 浏览
0 赞好
0 留言
我们的座位正正对着海鲜区,就先从海鲜入手~~
生蚝
162 浏览
0 赞好
0 留言
有生蚝﹑长脚蟹﹑面包蟹﹑龙虾﹑青口及冻虾,选择充足!
生蚝每人每次分到两只
纽西兰蚝,size虽不大只,但蚝肉也不会太瘦~
味甜,质感creamy滑溜!
龙虾
43 浏览
1 赞好
0 留言
另亦推介龙虾!
龙虾肉质新鲜爽口弹牙,虽然膏不算多,但都几香!
27 浏览
0 赞好
0 留言
其他海鲜的质素都中规中矩~~
店员於海鲜底部加冰,能保持冰冻温度啊!

海鲜区的左右两端分别是ham及沙律
已调味的沙律也有好几款,味道都不错!
当然也可自行调制沙律啊~~
36 浏览
0 赞好
0 留言
7:30pm左右,烧味区那边推出限时限量的片皮鸭
片皮鸭&叉烧
27 浏览
1 赞好
0 留言
每人可分到两件,片皮鸭的油香味不算浓,而皮就够脆身
饼皮不会过厚,不过好快就因冷却而变韧
不过不失~

既然去了烧味区,就夹了件蜜汁叉烧试试
蜜汁味不会过甜,微焦的香气
虽然是最侧边的部分,但肉质也不会太硬,几好食!

烧牛扒是整顿buffet最不好吃的一款
单单是牛扒太韧,已大大扣分!
52 浏览
0 赞好
0 留言
日本区有烧物及天妇罗,另一边档口是寿司刺身这些自助餐常客~~
吞拿鱼刺身好鲜甜!!
天妇罗即叫即炸够热辣辣,脆浆不算太厚身,可以接受!
烧蕃薯及烧粟米够甜,好味~~

老公在另一区叫了份海南鸡饭,有白饭/油饭可选
油饭几香,鸡够嫩滑,唯鸡味略淡~~
53 浏览
1 赞好
0 留言
movenpick雪糕
30 浏览
0 赞好
0 留言
甜品区,有10款movenpick雪糕可选,选择够充足!!
蛋糕
34 浏览
0 赞好
0 留言
蛋糕款式都算多,味道不会过甜,就算是满满朱古力酱的蛋糕也不会好漏~~
酒心朱古力波充满酒香!!
即制waffle
62 浏览
0 赞好
0 留言
即制waffle好香脆,另外还有crepe可选,但太饱而吃不下了!!

以500多元的价钱来说,CP值都算不错!
食物质素都属中上水平,都值得再光顾呢~~~
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-25
用餐途径
堂食
人均消费
$540 (晚餐)
推介美食
生蚝
龙虾
movenpick雪糕
等级4
221
0
2020-02-16 36464 浏览
普庆餐厅嘅自助餐,我一直留意左好耐,都睇过好多平台介绍,今年情人节,加上弹出有75折优惠,二话不说就选择呢间嚟庆祝。首先我好锺意呢间自助餐嘅怀旧风设计,好靓,而食物方面分开中、日、西(另一边有印度薄饼咖哩)四个区域,非常清晰,空间足够。亦同平台上见到嘅已经唔一样,唔知系咪睇完改善左服务态度不得不赞,由拎位,侍应,食物柜位都相当唔错,有礼貌,做野勤力当侍应与食客响路中心相遇嘅时侯,侍应们会识得先让食客过。 而在场经理都会亲力亲为,帮手放碗放碟整体上味道都唔错。生蚝蟹钳,新鲜但好咸,相反面包面同虾,但无乜味鱼生刺身,新鲜西冷牛扒同羊架,好嫩,好食,薯蓉都好好食天妇罗即叫即炸,但外皮略为唔够松脆蟹粥,有少许腥味。加少少姜会更好汤有中西两款,当时有磨菇汤同莲藕瘦肉汤点心有牛肉球,腊肠卷,虾饺,味道唔错,食完鱼片食点心好暖胃,好合适有长者同小朋友粉面当中虾子面非常受欢迎,我忍唔住都叫左,面份量适中,相当多虾子,食完满口虾子香味香蒜虾乾炒韮菜,非常好味喜欢蒜味同韮菜嘅你一定要食!栗子蓉焗西米,好难响自助餐中搵到,儿时嘅我每次饮菜必点左甜品外貌吸引,但再略甜少少,焗西米会更出色,但同样好合适长者本人
更多
普庆餐厅嘅自助餐,我一直留意左好耐,都睇过好多平台介绍,今年情人节,加上弹出有75折优惠,二话不说就选择呢间嚟庆祝。




首先我好锺意呢间自助餐嘅怀旧风设计,好靓,而食物方面分开中、日、西(另一边有印度薄饼咖哩)四个区域,非常清晰,空间足够。亦同平台上见到嘅已经唔一样,唔知系咪睇完改善左



服务态度不得不赞,由拎位,侍应,食物柜位都相当唔错,有礼貌,做野勤力
侍应与食客响路中心相遇嘅时侯,侍应们会识得先让食客过。
而在场经理都会亲力亲为,帮手放碗放碟



整体上味道都唔错。

生蚝蟹钳,新鲜但好咸,相反面包面同虾,但无乜味
鱼生刺身,新鲜
西冷牛扒同羊架,好嫩,好食,薯蓉都好好食
天妇罗即叫即炸,但外皮略为唔够松脆
蟹粥,有少许腥味。加少少姜会更好
汤有中西两款,当时有磨菇汤同莲藕瘦肉汤
点心有牛肉球,腊肠卷,虾饺,味道唔错,食完鱼片食点心好暖胃,好合适有长者同小朋友
粉面当中虾子面非常受欢迎,我忍唔住都叫左,面份量适中,相当多虾子,食完满口虾子香味
香蒜虾乾炒韮菜,非常好味
喜欢蒜味同韮菜嘅你一定要食!
栗子蓉焗西米,好难响自助餐中搵到,儿时嘅我每次饮菜必点左甜品
外貌吸引,但再略甜少少,焗西米会更出色,但同样好合适长者




本人胃口有限,对甜品都无乜兴趣,食左一杯雪糕同栗子蓉焗西米露,甜品质素不加评论。

246 浏览
1 赞好
0 留言
201 浏览
1 赞好
0 留言
217 浏览
3 赞好
0 留言
173 浏览
0 赞好
0 留言
152 浏览
0 赞好
0 留言
120 浏览
0 赞好
0 留言
96 浏览
0 赞好
0 留言
83 浏览
0 赞好
0 留言
72 浏览
0 赞好
0 留言
53 浏览
0 赞好
0 留言




另外有一个小窝心嘅举动


我食到中途,痴牙无为意地拎我自己手袋嘅牙签撩牙。撩撩下,有个侍应突然放上牙签筒响我张枱随即离开。

我枱头望下周围,每张枱系无牙签筒。

所以呢度嘅侍应真不得不赞,好细心!
所以决定呢度表扬一下


54 浏览
0 赞好
0 留言




香港人嘅酒店自助餐唔多
同样我好享受今次全场只有香港人嘅自助餐,食得好舒服,大家好有规矩,识得排队


129 浏览
9 赞好
0 留言



由进入普庆开始,周围都有酒精消毒搓手液


普庆自助餐,无令我失望!有下次!

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-02-16
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
庆祝纪念
情人节
等级2
22
0
2020-07-26 0 浏览
今年父亲节嚟咗呢度食自助餐🍽其实自从疫情之後都成年冇食过自助餐而家(父亲节嗰阵)情况好咗少少所以先够胆食呢度环境同平时嘅酒店自助餐好唔同行怀旧风, 都几特别~食物选择都几多, 除咗平时都会有嘅食物, 仲有比较少见嘅韩国菜 (e.g. 炸鸡, 薄饼), 泰国菜 (e.g.各种泰式串烧🍢), 台湾菜 (e.g. 卤肉饭, 卤味)等等餐厅会定期feature唔同菜式~特别推介✨- 长脚蟹🦀 算多肉, 味道偏咸但个人可以接受- 章鱼小丸子🧆 / 大阪烧: 热辣辣,外脆内软好好味😋- 甜品🥰: Apple Crumble🍎: 唔会太甜,味道刚好🥰 waffle/ pancake🧇🥞: 试咗香蕉+nutella pancake, waffle就落咗花生酱, 即叫即整好好味 仲有海量嘅movenpick雪糕🍨💕卫生方面:因为而家疫情嘅关系, 所以每次出去攞嘢食都要戴口罩😷 虽然有少少麻烦, 但系我觉得可以保障返大家嘅安全👍🏻整体用餐体验唔错, 都算值得一试😊
更多
今年父亲节嚟咗呢度食自助餐🍽
其实自从疫情之後都成年冇食过自助餐而家(父亲节嗰阵)情况好咗少少所以先够胆食



呢度环境同平时嘅酒店自助餐好唔同行怀旧风, 都几特别~


食物选择都几多, 除咗平时都会有嘅食物, 仲有比较少见嘅韩国菜 (e.g. 炸鸡, 薄饼), 泰国菜 (e.g.各种泰式串烧🍢), 台湾菜 (e.g. 卤肉饭, 卤味)等等
餐厅会定期feature唔同菜式~


特别推介✨
- 长脚蟹🦀 算多肉, 味道偏咸但个人可以接受

- 章鱼小丸子🧆 / 大阪烧: 热辣辣,外脆内软好好味😋
- 甜品🥰:
Apple Crumble🍎: 唔会太甜,味道刚好🥰
waffle/ pancake🧇🥞: 试咗香蕉+nutella
pancake, waffle就落咗花生酱, 即叫即整好好味
仲有海量嘅movenpick雪糕🍨💕


卫生方面:
因为而家疫情嘅关系, 所以每次出去攞嘢食都要戴口罩😷 虽然有少少麻烦, 但系我觉得可以保障返大家嘅安全👍🏻


整体用餐体验唔错, 都算值得一试😊

0 浏览
0 赞好
0 留言

芒果糯米饭
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
甜品
0 浏览
0 赞好
0 留言
甜品
0 浏览
0 赞好
0 留言
章鱼小丸子🍡
0 浏览
0 赞好
0 留言
Apple  Crumble🍎🧇
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
长脚蟹🦀
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
甜品
章鱼小丸子🍡
Apple  Crumble🍎🧇
长脚蟹🦀
等级2
17
0
同其他酒店嘅自助餐唔同,呢度嘅自助餐明显走贴地路线,贯彻返成间酒店嘅亲民格调。入面嘅座位算系隔得几开,而侍应就系着T Shirt,所以印象冇其他酒店咁高级嘅服务。至於嘢食都几多选择,海鲜、鱼生、甜品、面食、亚洲熟食呢啲就一定有啦,最惊喜系佢有埋日式串烧同埋泰国炸串,都几好味架!锺意食海鲜嘅话呢度都算唔错,佢有龙虾、生蚝、蟹脚呢啲都有齐,味道都新鲜;不过每次佢会建议只系拎少少,所以想大食一餐嘅就要行多几转,不过我个人就几welcome呢个理念,咁就唔会眼阔肚窄浪费食物。甜品嘅话呢度都系细细件,唔算好多选择,不过都有心机同好食嘅,唔系HEA货,雪糕仲有唔少味道拣添~我都算系几满意。整体感觉呢度叫做精品一啲,有唔同类别嘅嘢食,但每类都系得几款选择,不过就用心制作嘅。要讲唔好嘅话,希望野饮选择可以再多一啲,有埋果汁之类就最好,因为而家全部都系珍珠奶茶、龙眼冰之类嘅特饮,唔系人人都岩饮。最後嘅感想系,如果平少少会更好,始终格调唔系走高尚路线,希望价钱都可以更加亲民。
更多
同其他酒店嘅自助餐唔同,呢度嘅自助餐明显走贴地路线,贯彻返成间酒店嘅亲民格调。

入面嘅座位算系隔得几开,而侍应就系着T Shirt,所以印象冇其他酒店咁高级嘅服务。至於嘢食都几多选择,海鲜、鱼生、甜品、面食、亚洲熟食呢啲就一定有啦,最惊喜系佢有埋日式串烧同埋泰国炸串,都几好味架!

锺意食海鲜嘅话呢度都算唔错,佢有龙虾、生蚝、蟹脚呢啲都有齐,味道都新鲜;不过每次佢会建议只系拎少少,所以想大食一餐嘅就要行多几转,不过我个人就几welcome呢个理念,咁就唔会眼阔肚窄浪费食物。

甜品嘅话呢度都系细细件,唔算好多选择,不过都有心机同好食嘅,唔系HEA货,雪糕仲有唔少味道拣添~我都算系几满意。

整体感觉呢度叫做精品一啲,有唔同类别嘅嘢食,但每类都系得几款选择,不过就用心制作嘅。要讲唔好嘅话,希望野饮选择可以再多一啲,有埋果汁之类就最好,因为而家全部都系珍珠奶茶、龙眼冰之类嘅特饮,唔系人人都岩饮。最後嘅感想系,如果平少少会更好,始终格调唔系走高尚路线,希望价钱都可以更加亲民。
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-07-01
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-07-10 314 浏览
I read many articles suggesting it is a good buffet restaurant and I watched YouTube in which youtuber said it is very good too. Once I stepped into here 6:30pm 9July for dinner buffet and felt that it is much below normal standard place for buffet. Lobster is cold with no taste meat, oyster is small limited choice of sushi and sashimi. The restaurant looks same as staff canteen using very cheap tableware. Food is bad, place is bad. Only services can meet a good restaurant but not hotel.I wi
更多
I read many articles suggesting it is a good buffet restaurant and I watched YouTube in which youtuber said it is very good too. Once I stepped into here 6:30pm 9July for dinner buffet and felt that it is much below normal standard place for buffet. Lobster is cold with no taste meat, oyster is small limited choice of sushi and sashimi. The restaurant looks same as staff canteen using very cheap tableware. Food is bad, place is bad. Only services can meet a good restaurant but not hotel.
I will not recommend to any person.😔😔😔
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
2
0
2020-07-07 495 浏览
一直也经常会去不同酒店食buffet , 预早一个月前订座,满心欢喜的期待,冻海鲜质素奇差,蟹脚、龙虾、蚝也没有味,还有需要排队等职员配给的! 烧牛肉普通,不知道她怎麽会切整份牛扒最尾极鞋的部分给客人,看了也没有胃口,卤水鸡翼不过不失,刺身选择只有带子、三文鱼,还有一款不知道什麽鱼!每人只配给一杯饮品!沙律菜也有苦味,粟米也没有refill ! 雪糕是movenpick 的最正常!甜品也没有心情吃下去!全枱人失望极了,$ 618 另外加一,这个质素绝对不成对比!相信连大喜屋也比这里质素高!
更多
一直也经常会去不同酒店食buffet , 预早一个月前订座,满心欢喜的期待,冻海鲜质素奇差,蟹脚、龙虾、蚝也没有味,还有需要排队等职员配给的! 烧牛肉普通,不知道她怎麽会切整份牛扒最尾极鞋的部分给客人,看了也没有胃口,卤水鸡翼不过不失,刺身选择只有带子、三文鱼,还有一款不知道什麽鱼!每人只配给一杯饮品!沙律菜也有苦味,粟米也没有refill ! 雪糕是movenpick 的最正常!甜品也没有心情吃下去!全枱人失望极了,$ 618 另外加一,这个质素绝对不成对比!相信连大喜屋也比这里质素高!
5 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
21
0
2020-07-06 458 浏览
十分多选择嘅自助餐,日、泰、韩、台、西都有,多嘢拣到食唔哂,甜品选择反而比较少。食物味道不是样样都好食,但以这价钱食物质素算ok的。地方都很乾净整洁,唯一少少进步空间系3个人去会俾张2人枱,略嫌有啲迫。
更多
十分多选择嘅自助餐,日、泰、韩、台、西都有,多嘢拣到食唔哂,甜品选择反而比较少。
食物味道不是样样都好食,但以这价钱食物质素算ok的。
地方都很乾净整洁,唯一少少进步空间系3个人去会俾张2人枱,略嫌有啲迫。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2020-07-05
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
推介美食
  • 自助餐
等级3
58
0
2020-07-05 415 浏览
寻日有人皇恩浩荡赏赐全家自助晚餐🤣又黎帮衬下黄黄的普庆💛.📍The Astor普庆, 逸东酒店.自助餐黎讲呢间都算多野食!分开唔同区个场又够大~可以食完一碟又行下再拎多碟🤭泰式区-好欣赏烧香蕉🍌本身以为系烧茄子😆返到位再望真啲先知原来系蕉黎!食落口暖暖地好香甜~日式区-竟然有章鱼🐙小丸子!!即刻夹返粒...点知好厚粉浆好失望🥺行过对面嘅冷面柜好色彩缤纷好靓好吸睛😍烧肉区-羊腿好好食!!拎左一旧烧得好juicy好香!!但好快俾人拎哂😩早知拎2件啦甜品区-好多唔同款嘅甜品🤩朱古力焦糖炖蛋几出色!朱古力味浓👍成餐食左好多好多野🤭🤭满足
更多
寻日有人皇恩浩荡赏赐全家自助晚餐🤣又黎帮衬下黄黄的普庆💛
.
📍The Astor普庆, 逸东酒店
.
自助餐黎讲呢间都算多野食!分开唔同区个场又够大~可以食完一碟又行下再拎多碟🤭
泰式区-好欣赏烧香蕉🍌本身以为系烧茄子😆返到位再望真啲先知原来系蕉黎!食落口暖暖地好香甜~
11 浏览
1 赞好
0 留言
5 浏览
1 赞好
0 留言

日式区-竟然有章鱼🐙小丸子!!即刻夹返粒...点知好厚粉浆好失望🥺行过对面嘅冷面柜好色彩缤纷好靓好吸睛😍
3 浏览
1 赞好
0 留言
7 浏览
1 赞好
0 留言

烧肉区-羊腿好好食!!拎左一旧烧得好juicy好香!!但好快俾人拎哂😩早知拎2件啦
3 浏览
1 赞好
0 留言

甜品区-好多唔同款嘅甜品🤩朱古力焦糖炖蛋几出色!朱古力味浓👍
4 浏览
1 赞好
0 留言
6 浏览
1 赞好
0 留言

12 浏览
1 赞好
0 留言

成餐食左好多好多野🤭🤭满足
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
14
0
2020-07-01 858 浏览
早前,去咗普庆食自助tea..朋友生日,又见有优惠就拣左呢间。抹茶红豆冰,即叫即冲,都几好饮!抹茶味好浓,都几高质。寿司同鱼生饭都系一般。仲有炸物同关东煮。仲有芝士火锅添,可以自己去拎配料,不过不失啦。仲有好多甜品可以选择!野食都系日常生活食到,但一次过有咁多选择,又可以食到饱一饱,都系唔错既选择!
更多
早前,去咗普庆食自助tea..
朋友生日,又见有优惠就拣左呢间。
6 浏览
1 赞好
0 留言

抹茶红豆冰,即叫即冲,都几好饮!抹茶味好浓,都几高质。
5 浏览
1 赞好
0 留言

寿司同鱼生饭都系一般。
8 浏览
1 赞好
0 留言

仲有炸物同关东煮。
7 浏览
1 赞好
0 留言

仲有芝士火锅添,可以自己去拎配料,不过不失啦。
7 浏览
1 赞好
0 留言

仲有好多甜品可以选择!

野食都系日常生活食到,但一次过有咁多选择,又可以食到饱一饱,都系唔错既选择!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
7
0
2020-06-23 2450 浏览
很久之前已经想试lee间,上个月full booking, book到今日,地方大,取食物地方分散,唔会太迫,而且乾净整齐,韩国,台湾,泰国,日本,沙拉,寿司,雪糕,甜品,牛排,海鲜,饮品……分开唔同区域,而且人手比其他自助餐人员多,我们两大一小,枱编小,有点迫,饮品派换领卷,每人一张到饮品吧换,青柠梳打好好饮,小朋友仲意食鲁肉饭,食物好快补充,需要带口罩出去取食物,以午餐来说,全场爆满,但不需要排大久,员工服务好好主动,值得一赞,刺身生嚎海鲜都有冰块放低,雪糕有十款味道
更多
很久之前已经想试lee间,上个月full booking, book到今日,地方大,取食物地方分散,唔会太迫,而且乾净整齐,韩国,台湾,泰国,日本,沙拉,寿司,雪糕,甜品,牛排,海鲜,饮品……分开唔同区域,而且人手比其他自助餐人员多,我们两大一小,枱编小,有点迫,饮品派换领卷,每人一张到饮品吧换,青柠梳打好好饮,小朋友仲意食鲁肉饭,食物好快补充,需要带口罩出去取食物,以午餐来说,全场爆满,但不需要排大久,员工服务好好主动,值得一赞,刺身生嚎海鲜都有冰块放低,雪糕有十款味道
38 浏览
0 赞好
0 留言
90 浏览
1 赞好
0 留言
60 浏览
0 赞好
0 留言
34 浏览
0 赞好
0 留言
28 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言
41 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-06-23
用餐途径
堂食
人均消费
$300 (午餐)
庆祝纪念
生日
推介美食
  • 刺身
  • 甜品区
等级1
2
0
2020-06-22 2153 浏览
满心期望,非常难食日韩泰主题食物太cheap刺身款式少大喜屋buffet 好食好多日式没美食台式只有几款泰式好大众没人想用378+10%食韩式炒粉丝食麻油鸡韩式炸鸡🍗,为什麽没有酱油蟹?因为没贵野的原则?
更多
满心期望,非常难食
日韩泰主题食物太cheap
刺身款式少
大喜屋buffet 好食好多

日式没美食
台式只有几款
泰式好大众
没人想用378+10%食韩式炒粉丝
食麻油鸡
韩式炸鸡🍗,为什麽没有酱油蟹?
因为没贵野的原则?
26 浏览
1 赞好
0 留言
26 浏览
1 赞好
0 留言
19 浏览
1 赞好
0 留言
14 浏览
1 赞好
0 留言
11 浏览
1 赞好
0 留言
10 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
15
0
2020-06-17 2369 浏览
生日正日男朋友带我去食buffet🥰食逸东酒店既普庆龙虾 生蚝 长脚蟹 通通都有😋其他热食 串烧 刺身 款式都多保证有水准🖖🏻-我最欣赏个即煎和牛细细块 又唔会太饱煎到七成上碟 刚刚好👍🏻好味道仲有唔同既调味料比你拣仲有...我行左好多转去拎🙊-甜品款式都多 但个人不太好太甜野而且食得太多块牛😅所以只系试左个窝夫 好味!
更多
生日正日男朋友带我去食buffet🥰
食逸东酒店既普庆
龙虾 生蚝 长脚蟹 通通都有😋
其他热食 串烧 刺身 款式都多
保证有水准🖖🏻
-
我最欣赏个即煎和牛
细细块 又唔会太饱
煎到七成上碟 刚刚好👍🏻
好味道
仲有唔同既调味料比你拣
仲有...我行左好多转去拎🙊
-
甜品款式都多 但个人不太好太甜野
而且食得太多块牛😅
所以只系试左个窝夫 好味!
14 浏览
1 赞好
0 留言
13 浏览
1 赞好
0 留言
20 浏览
1 赞好
0 留言
12 浏览
1 赞好
0 留言
8 浏览
1 赞好
0 留言
13 浏览
1 赞好
0 留言
5 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
95
0
2020-06-15 1632 浏览
I struggled whether to give this place a sad face or an OK. Although the food is passable, the price is too high for its subpar quality. Therefore, in the end I decided to give them a sad face.. I guess my expectations were too high. I had done my research before coming and most of the reviews seemed good, though I was aware of some mixed/negative reviews. When I called to book, they informed me that I had to pay a $200 deposit (which I was given a deadline for) and there was a strict no cancell
更多
I struggled whether to give this place a sad face or an OK. Although the food is passable, the price is too high for its subpar quality. Therefore, in the end I decided to give them a sad face.. I guess my expectations were too high.


I had done my research before coming and most of the reviews seemed good, though I was aware of some mixed/negative reviews. When I called to book, they informed me that I had to pay a $200 deposit (which I was given a deadline for) and there was a strict no cancellation/refund policy. I was also not allowed to change the booking date.  I must admit I don't go to buffets often so I don't know if this is common practice or not, but the booking process certainly hyped me up since I thought they must be really good and popular to be so strict about their reservations! Anyway, here's what I thought of the overall experience: 


The good:
- The sheer variety of cuisines and food available! Seriously, I was both impressed and overwhelmed.

- The South East Asian stations (Singaporean/Thai) I liked their Hainanese chicken and Thai boat noodles.

- The pineapple crumble from the dessert section.

- The coffee! Went perfectly well with our dessert.
- The decor. The best way to describe it is retro/hipster/cha gei inspired?

- The restaurant has WhatsApp which makes it easy to contact them when it's not convenient to talk on the phone, or when you can't reach them by phone (their line is always super busy, most times I was redirected to the Eaton's main reception)


The bad:
- Everything tasted just okay... not particularly good or bad. Quite disappointing, really

- Service (on the day) was also just okay... expected more for the price I was paying. Some wait staff seemed really rushed. When I asked for a bag/envelope for our masks, the waitress seemed reluctant to give it to me... 'er...how many do you need'? she asked. However, the staff/reservations manager who I talked to before the visit was very helpful and pleasant

- Birthday cake arrived in the most anticlimactic way.. waitress wished the birthday girl happy birthday in the most softspoken tone ever, and didn't give us forks to eat the cake with.. but it's alright, we just stood up and got some ourselves! It's very easy to find utensils at a buffet restaurant


Overall: Not worth the price. Quantity means nothing without quality!
38 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-06-13
用餐途径
堂食
人均消费
$378 (午餐)
庆祝纪念
生日
等级3
30
0
2020-06-14 1972 浏览
下星期父亲节谂好同父亲👨🏻食咩未呢,如果乜都想试可以简自助餐唔洗烦,可以俾老人家自己周围夹🤣 逸东酒店翻新之後,装修、餐具连员工制服都玩本土情怀路线🇭🇰 但d野食一d都唔马虎👍🏻 海鲜有齐即开生蚝长脚蟹面包蟹龙虾等等🦞 刺身款式都有五六款🐟 最欣赏系佢哋嘅羊架熟成程度啱啱好👍🏻 宜家仲玩紧台日韩泰地道小食菜式,呢个价位绝对试得过🤟🏻🤟🏻.#员工服务态度都好好 #执野都好快手 #经常refill野食唔怕无野食 #环境都劲乾净 #拎野食记得带口罩 #好满意.🔹Lunch Buffet $378+10% Service Charge(六月份有85折优惠).📍The Astor 普庆 🎗️佐敦弥敦道380号香港逸东酒店B1
更多
下星期父亲节谂好同父亲👨🏻食咩未呢,如果乜都想试可以简自助餐唔洗烦,可以俾老人家自己周围夹🤣 逸东酒店翻新之後,装修、餐具连员工制服都玩本土情怀路线🇭🇰 但d野食一d都唔马虎👍🏻 海鲜有齐即开生蚝长脚蟹面包蟹龙虾等等🦞 刺身款式都有五六款🐟 最欣赏系佢哋嘅羊架熟成程度啱啱好👍🏻 宜家仲玩紧台日韩泰地道小食菜式,呢个价位绝对试得过🤟🏻🤟🏻
.
#员工服务态度都好好 #执野都好快手 #经常refill野食唔怕无野食 #环境都劲乾净 #拎野食记得带口罩 #好满意
.
🔹Lunch Buffet $378+10% Service Charge
(六月份有85折优惠)
.
📍The Astor 普庆 🎗️
佐敦弥敦道380号香港逸东酒店B1
259 浏览
0 赞好
0 留言
99 浏览
0 赞好
0 留言
120 浏览
1 赞好
0 留言
96 浏览
0 赞好
0 留言
78 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-06-13
用餐途径
堂食
人均消费
$400 (午餐)
庆祝纪念
父亲节
等级4
127
0
2020-06-14 1386 浏览
又记得一年前来到普庆吃自助餐时,确实被佢嘅种类、服务、食物味道,都有惊艳到⋯可惜一年後再带家人预祝父亲节嘅时候,质素大不如前直头有时啲失望添⋯首先,先讲生蚝,来自新西兰嘅生蚝🦪,极度细只⋯妈咪直头话有一只系苦嘅😔屋企人九个入面有两个肚痾⋯唔知系咪因为生蚝定系因为其他海鲜海鲜有虾,面包蟹、蟹、青口,虾正常、面包蟹好食,但蟹肉质较霉⋯最近餐厅主题为台湾、韩国、泰国美食,所以会有台式卤味、卤肉饭、泰式沙嗲串烧等等。但台式卤味,因为佢系即叫即整,所以一啲都唔入味仲有啲甜添鱼生睇到唔太厚/肥美,比较失望。甜品都系一样咁出色佢今期特别啲既有凤梨酥,上面仲有印着普庆两个字。同埋椰汁芋圆,不过家人都话个好甜,唔系咁好味⋯反而,佢嗰杯嘢饮珍珠奶茶珍珠就真系好食,不过佢条饮筒完全饮唔到,要用本身嘅匙羹先食到,佢其他嘢饮都几好味既但系佢个即整格仔饼配movenpick雪糕都系无得输!因为庆祝父亲节,所以预订左一个拿破仑蛋糕(要加$78),不过个牌上面写住嘅父亲节快乐个中文字,实在有点丑⋯但系佢嘅安排都系好贴心,因为佢都会系预先打电话俾你同你确定时间先送上嚟嘅咁黄嘅自助餐,咁黄嘅酒店,真系好想多啲支持。不过,
更多
又记得一年前来到普庆吃自助餐时,
确实被佢嘅种类、服务、食物味道,都有惊艳到⋯
可惜一年後再带家人预祝父亲节嘅时候,质素大不如前直头有时啲失望添⋯

首先,先讲生蚝,来自新西兰嘅生蚝🦪,极度细只⋯
19 浏览
0 赞好
0 留言

妈咪直头话有一只系苦嘅😔
屋企人九个入面有两个肚痾⋯
唔知系咪因为生蚝定系因为其他海鲜
海鲜有虾,面包蟹、蟹、青口,虾正常、面包蟹好食,但蟹肉质较霉⋯
最近餐厅主题为台湾、韩国、泰国美食,所以会有台式卤味、卤肉饭、泰式沙嗲串烧等等。
21 浏览
1 赞好
0 留言

但台式卤味,因为佢系即叫即整,所以一啲都唔入味仲有啲甜添

鱼生睇到唔太厚/肥美,比较失望。

甜品都系一样咁出色
19 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言

佢今期特别啲既有凤梨酥,上面仲有印着普庆两个字。
同埋椰汁芋圆,不过家人都话个好甜,唔系咁好味⋯
反而,佢嗰杯嘢饮珍珠奶茶珍珠就真系好食,不过佢条饮筒完全饮唔到,要用本身嘅匙羹先食到,佢其他嘢饮都几好味既

但系佢个即整格仔饼配movenpick雪糕都系无得输!
18 浏览
0 赞好
0 留言

22 浏览
0 赞好
0 留言

因为庆祝父亲节,所以预订左一个拿破仑蛋糕(要加$78),不过个牌上面写住嘅父亲节快乐个中文字,实在有点丑⋯但系佢嘅安排都系好贴心,因为佢都会系预先打电话俾你同你确定时间先送上嚟嘅

18 浏览
0 赞好
0 留言

咁黄嘅自助餐,咁黄嘅酒店,真系好想多啲支持。
不过,今次食嘅自助餐。实在有啲失望。
可能下次会去番食逸东轩,水准可能会比较好。
总括而言,服务非常不错,可惜,性价比低左,未必会再返嚟食。



(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食