2021-11-14 312 浏览
這是一間與竹虎京堂同公司的專賣cafe飲品和雪糕dessert店鋪以天藍色為主超美的😍但係質素嘅話真係同普通雪糕差唔多可能是打卡一流(?) 但價錢就唔平💩😬朱古力雪糕 (7.25/10) 忘記了價錢幾多了但唔平的挺可愛嘅係將個雪糕筒調轉🙈但朱古力味道唔算好重😪總結而言唔好有太大期望就可以了🙈🙋🏻‍♀️呢篇係自費食評 係試食/promotion就唔會有呢一句😙🙏🏻食評只供參考—————————————————————💯小編分數表6️⃣以下:不合格😣7️⃣:整體普通8️⃣:值得一試🤪9️⃣:必試🥳🔟:呢種程度應該不能挑剔吧~
這是一間與竹虎京堂同公司的
專賣cafe飲品和雪糕dessert
店鋪以天藍色為主超美的😍
但係質素嘅話真係同普通雪糕差唔多
可能是打卡一流(?)
但價錢就唔平💩
朱古力雪糕

😬朱古力雪糕 (7.25/10)
忘記了價錢幾多了但唔平的

6️⃣以下:不合格😣
7️⃣:整體普通
8️⃣:值得一試🤪
9️⃣:必試🥳
🔟:呢種程度應該不能挑剔吧~
2021-11-13 254 浏览
喺九龍灣食完飯口痕想食甜品🤣經過MegaBox見到有間藍白咖啡店好搶眼同朋友決定入去試吓.因為臨收工嘅關係所以舖頭入面可供選擇嘅甜品有限我哋就揀咗北海道牛乳雪糕 $58個份量都幾大😯牛乳味好香濃有喺日本食雪糕嘅感覺上面插着嘅趣筒都好香脆🥰.下次經過會想試埋其他款式😆😆👍🏻
喺九龍灣食完飯

有喺日本食雪糕嘅感覺
上面插着嘅趣筒都好香脆🥰
下次經過會想試埋其他款式😆😆👍🏻
2021-10-13 477 浏览
Latte$38好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:咖啡不苦不酸。最吸引是那隻杯。水松杯,夠特別。保溫亦做得較好。蓋子非常厚實。讓我很想知道那隻杯到底值多少錢。Cafe 牆身鋪了Tiffany Blue 的磚。喜歡tiffany blue 的你,要去打打咭啦!
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
2021-10-03 366 浏览
之前見圍板 期待已久 附近又多一間新cafe個裝修好靚 好吸引身為抺茶控 自然首選 點一啲抺茶飲品由於外賣自取有啲賣相特別嘅餐品今次就試唔到啦我哋試左兩款抺茶丸子🍡 奶太多抺茶味淡丸子好軟😋抺茶紅豆反而茶味濃啲CP值唔算太高周邊實在有太多更好既選擇同時有加購蛋糕優惠可惜今次就冇乜空間食希望黎緊會提升返啲質素有機會都會想試試特色飲品 呃下like😂目測位唔算多 得4/5張檯個位置都適合三五知己一齊去坐下算唔錯既
之前見圍板 期待已久

個位置都適合三五知己一齊去坐下
算唔錯既
外卖自取
2021-09-27 312 浏览
Mega box早前開了間新cafe,被他吸引到的原因是他們店Tiffany Blue的裝潢。未嚐鮮下,視覺上已經好開胃。當下試了他們的特色珈啡——沖繩岩鹽咖啡以及沖繩菠蘿咖啡,覺得非常可以。這次外賣試了大象🐘芋圓系列。想不到跟珈啡一樣很有驚喜、大象杯子好可愛、芋圓也夠煙韌、牛奶香濃:📌大象濃香黑糖芋圓奶茶📌大象黑糖芋圓牛乳✨有下次!雖然界限不到台式手搖飲品跟他們的分別,但就是有分別。可能是原材料的不一樣吧,我想將他分類為日式手搖飲品🤣下次會選擇坐下來試試低糖蛋糕、自家烘焙麵包。

📌大象濃香黑糖芋圓奶茶
📌大象黑糖芋圓牛乳

2021-08-18 501 浏览
the double and triple chocolate cake dont have any chocolate favour with horrible texture.the macha coffee is quite nice, and I do love the coffee cup design that has the heat protection.In this price range, I definitely could go for other cafes.

2021-08-15 727 浏览
時計Cafe沖咖啡需要控制温度時間喝咖啡就是感受温和時空環境賣相都討好坐下來慢慢欣賞每樣飲品都是甜抺茶雪糕味濃稠Edaciousness 5/10重點蛋糕咖啡未試到
時計Cafe

沖咖啡需要