2009-07-22 17 浏览
這間食肆推動我寫食評的原因之一. 吃過一次便知是甚麼事, 雖不至於差, 但距離好吃尚有一段距離! 漢堡包的包是熱且脆, 這便是唯一優點, 但牛肉無肉味, 怎樣也說不通. 價錢及品質還不如麥當奴, 怎能常佔受歡迎榜前列? 若給遊客知道並品嚐, 也許會暗暗偷笑呢!
2009-03-10
2009-07-21 10 浏览
因為男朋友今日到個頭做野, 咁佢做完野買左芝士burger 俾我. 佢拿住過到黎中環仲係熱既, d 芝士都溶晒!!!!!! 好食到震. 成個飽都好香, 成個pantry 都係個間味!! 勁正!! 個飽都只不過係$13!! 平到爆炸, 有机會會再食!
好食到震.

成個飽都好香, 成個pantry 都係個間味!! 勁正!!

個飽都只不過係$13!! 平到爆炸, 有机會會再食!
2009-07-21
前晚同女友睇演唱會前有時間在紅碪區找嘢食,想起有一間快餐店十分出名所以一試,當到達鋪頭入到裏面十分像"香港8幾"戍叔的小食店十分懐舊,我叫了漢堡旦包,芝士漢堡包,一份薯條,一隻炸比&兩杯凍飲,都只是$70有找十分平,食物來到漢堡包好味到極點首先個包十分軟咬入口裏面塊漢堡味道一流有又的汁不是太乾好食,之後再試雞比皮脆入面D肉又不'鞋'再好食,薯條條條都脆炸得不過火正!所以一間好食店只要用心去做出品一定得!加油!!!支持!!!
當到達鋪頭入到裏面十分像"香港8幾"戍叔的小食店十分懐舊,
我叫了漢堡旦包,芝士漢堡包,一份薯條,一隻炸比&兩杯凍飲,
都只是$70有找十分平,
食物來到漢堡包好味到極點
皮脆入面D肉又不'鞋'再好食,薯條條條都脆炸得不過火
正!
所以一間好食店只要用心去做出品一定得!加油!!!支持!!!
2009-07-19
2009-07-20 12 浏览
終於終於食到香港第一代漢堡包喇其實之前去黃埔時都想去食架﹗不過真係搵唔到呢間茶餐廳囉~今次都係有人帶住先識去咋。入到去,本來就黎曬到融左0既我,入到去簡直係好似去左天堂一樣,冷氣好足呀0個度d客仔好似都同個老闆好熟,係度不斷打牙骹,另外坐0係隔離又有4個好似我一樣係黎「朝聖」0既年輕男女,不斷討論住手上唔同包0既餡料同味道,感覺好似去左一個唔係香港0既地方。終於我手上都攞住個漢堡包,見到d肉汁係一咬之下唧哂出黎,真係感覺良好,呢d先叫做新鮮嘛~麥記真係要行埋一邊喇~我覺得食完,個口都依然充滿住香濃0既肉汁味,真係好好feel,而杯奶茶亦好好飲,離開之前仲有對日本夫婦幫襯添~時新真係出哂名喇
終於終於食到香港第一代漢堡包喇

2009-07-20 9 浏览
個時聽森美介紹所以去一試見往佢整個個漢堡真係好正D肉汁一放入口就爆出黎,又香,又好味外表有其它漢堡包金令,但我覺個比起其它快餐店好食好多
個時聽森美介紹所以去一試
見往佢整個個漢堡真係好正
D肉汁一放入口就爆出黎,
又香,又好味
外表有其它漢堡包金令,
但我覺個比起其它快餐店好食好多
2009-07-02
  • 雙層漢堡包(好多肉...)
2009-07-19 21 浏览
6月份唔知幾時好有興致特地去紅磡時新食包!班上的同學話到好味到爆,係openrice又有成500幾個"笑"唔去唔心死!仲要之後睇tv 又有介紹佢!眞係好誇張.間野唔係幾方便.要我自己去都係咪啦!雙層芝士蛋漢堡係新鮮!熱辣辣的.配上沙拉汁.嘩,d汁流晒出黎.都幾手忙腳亂,唔知點食好.xd漢堡: 入面有d洋蔥,香口.但我覺得太鹹!(really)面包:ng......如果有d咬口就好d囉.不過...以咁ge price食上咁ge burger算係ok好嘅炸雞腿嘩.尼個眞係要試.!!!!!強烈推介!!!!!必食!!!!好好好好好味!中午去食,好多番工人士去食.眞係出名架啫xd但有冇d人講到好成咁.我有所保留.overall was ok!
6月份唔知幾時好有興致特地去紅磡時新食包!
唔去唔心死!仲要之後睇tv 又有介紹佢!眞係好誇張.

間野唔係幾方便.要我自己去都係咪啦!

雙層芝士蛋漢堡
係新鮮!熱辣辣的.配上沙拉汁.嘩,d汁流晒出黎.
都幾手忙腳亂,唔知點食好.xd
漢堡: 入面有d洋蔥,香口.但我覺得太鹹!(really)
面包:ng......如果有d咬口就好d囉.

炸雞
嘩.尼個眞係要試.!!!!!強烈推介!!!!!必食!!!!
好好好好好味!

中午去食,好多番工人士去食.眞係出名架啫xd
但有冇d人講到好成咁.我有所保留.
overall was ok!
炸雞腿
2009-07-19 4 浏览
雙層芝士蛋漢堡堆得好高!!一啖咬唔到入面D牛肉好林, 入口即溶. 食到d汁流曬出黎.BUT, d薯條炸過火, 超脆超硬and係空心的.
雙層芝士蛋漢堡堆得好高!!

一啖咬唔到
入面D牛肉好林, 入口即溶.
食到d汁流曬出黎.
BUT, d薯條炸過火, 超脆超硬and係空心的.

2009-07-19 20 浏览
用餐個日期對我黎講係多餘的,正如樓下所言,我這位poly學生的確係得閒就過黎食個漢堡的,邊記得自己邊日食過?最鍾意就係$15的雙層芝士蛋漢堡,兩塊厚厚多汁的漢堡扒,加上即煎的蛋、爽脆的洋蔥粒、微熔的芝士,同自家制的沙律醬,咬下去,汁液從漢堡包旁滴出,呢種同身體膽固醇含量作對的感覺真滿足,實在諗起都想返紅磡食!不過,放緊假好少過紅磡了。同mos比就無謂啦,唔同材料,唔同風味,價位都唔同。日系burger同香港本地化的西式burger,又比較難直接比既。
,邊記得自己邊日食過?

!不過,放緊假好少過紅磡了。

$15 漢堡
2009-04-14
$15 漢堡
OPENRICE呢到咁多笑面點都要試一試去到有位梗係坐低食啦又唔係趕時間ORDER左要成15-20MINS先有得食不過係即叫即整將就下時間啦老實講個薯條真係一般貨式包就來料啦$1X食到一般$2X既水準你係都要用MOS既水準比冇計價位都唔同好有肉味係有肉汁既我諗M記係冇可能發生既事時新加油!
OPENRICE呢到咁多笑面

我諗M記係冇可能發生既事

時新加油!
2009-07-11
2009-07-14 18 浏览
是日男友放假, 提議到榜首o既依間漢堡快餐店一吃不過咁熱天時行住黎搵都幾辛苦, 建議4點後作下午茶較好 (汗")去到唔係好知掟, 見到門口好多人不知係等位還是等外賣但見入面尚有空位就直接進去了需要先比錢買完等嗌no.先有得吃叫了2包一薯條:雙層芝士漢堡 $13以為係有兩塊芝士, 原來係兩塊漢堡肉先真入口第一啖不太吃得出味道, 咬到第二三啖開始食到味了肉質比較乾, 肉汁也不多, 芝士味略淡....但肉的份量很夠 雙層芝士蛋漢堡 $15男友吃多我一隻蛋, 改選了黑椒汁佢話食落黑椒汁較少, 令塊漢堡仍然不太juicy = ="炸薯條 (忘了10蚊定8蚊)是少數地方有得吃的彎彎薯條, 好懷念喔!!新鮮炸起小心燙口= =食的時候唔夠咸, 桌上的鹽大派用場...男友落了不少不過食完個包已經好飽, 最後係硬把薯條塞下去我諗佢能穩佔榜首應該是便宜又抵吃吧~~~食完之後真係好一段時間都未想食野不過由於味道未至於非常吸引, 試過就不用突登坐車去吃^^"如果再去開果頭可能會再試吧!!
是日男友放假, 提議到榜首o既依間漢堡快餐店一吃

去到唔係好知掟, 見到門口好多人
不知係等位還是等外賣
但見入面尚有空位就直接進去了
需要先比錢買完等嗌no.先有得吃

叫了2包一薯條:
雙層芝士漢堡 $13
以為係有兩塊芝士, 原來係兩塊漢堡肉先真
入口第一啖不太吃得出味道, 咬到第二三啖開始食到味了

雙層芝士蛋漢堡 $15
男友吃多我一隻蛋, 改選了黑椒汁
佢話食落黑椒汁較少, 令塊漢堡仍然不太juicy = ="

炸薯條 (忘了10蚊定8蚊
是少數地方有得吃的彎彎薯條, 好懷念喔!!
新鮮炸起小心燙口= =
食的時候唔夠咸, 桌上的鹽大派用場...男友落了不少
不過食完個包已經好飽, 最後係硬把薯條塞下去

我諗佢能穩佔榜首應該是便宜又抵吃吧~~~
食完之後真係好一段時間都未想食野
不過由於味道未至於非常吸引, 試過就不用突登坐車去吃^^"
如果再去開果頭可能會再試吧!!
炸薯條
2009-07-06
炸薯條
2009-07-14 7 浏览
成日聽查理弟弟講話時新有幾好食,又成日話心思思想去食..終於係是日,黃雨天既日子,同寶寶去完歷史博物館後有幸一試..門面非常平庸,但人頭湧湧,我就知冇帶寶寶去錯喇雙層芝士蛋漢堡(沙律醬):塊包烘到熱辣辣,而漢堡真係好厚好多汁,塊蛋都好厚,沙律醬好足,配埋洋蔥同芝士,食落真係好味過本地連鎖快餐店好多.即叫即整,而且所有材料都熱辣辣食入口,好有home-made感覺,小店可以做出超越連鎖快餐店既質素,真係好值得支持雙層蛋漢堡(黑椒汁):寶寶所叫,佢既評語:食過最好食既漢堡如果我係住呢頭/POLY學生,我諗我一定會成日買黎食
成日聽查理弟弟講話時新有幾好食,又成日話心思思想去食..
門面非常平庸,但人頭湧湧,我就知冇帶寶寶去錯喇

雙層芝士蛋漢堡(沙律醬):

雙層蛋漢堡(黑椒汁):
寶寶所叫,佢既評語:食過最好食既漢堡

如果我係住呢頭/POLY學生,我諗我一定會成日買黎食
雙層芝士蛋漢堡(沙律醬)
雙層蛋漢堡(黑椒汁)
2009-05-24
雙層芝士蛋漢堡(沙律醬)
雙層蛋漢堡(黑椒汁)
2009-07-14 6 浏览
估唔到第一次食評就俾左間所謂10強 昨天去食, 環境預左好差, d登就跌就跌,心想只要d野好食就得, 點知失望而回~~唉, 癈話少講...首先叫左1x 漢堡旦飽, 1x 魚柳旦飽, 2x 炸雞脾1x 薯條, 2x 可樂都等左一會(多人關係), 主菜來了見個樣普通過普通,到食啦, 飽乾漢堡似中式食法, 雞脾又乾到似柴皮咁,未試過可以飲晒一罐可樂, 今次試左而且一罐唔夠,最慘係老婆食左2啖雞脾就唔食俾埋我, 覺得太乾,薯條普通啦...雖然係平, 因為食到咁多樣野, 但都唔係平好多, 都係覺得 mos burger 好味好多, 都係貴10元左右除非真係經過想食, 如果唔係, 一定冇下次!
估唔到第一次食評就俾左間所謂10強

昨天去食, 環境預左好差, d登就跌就跌,
心想只要d野好食就得,
點知失望而回~~唉, 癈話少講...

首先叫左1x 漢堡旦飽, 1x 魚柳旦飽, 2x 炸雞
1x 薯條, 2x 可樂

都等左一會(多人關係), 主菜來了見個樣普通過普通,
到食啦, 飽乾漢堡似中式食法, 雞脾又乾到似柴皮咁,
未試過可以飲晒一罐可樂, 今次試左而且一罐唔夠,
最慘係老婆食左2啖雞脾就唔食俾埋我, 覺得太乾,
薯條普通啦...

雖然係平, 因為食到咁多樣野, 但都唔係平好多,

除非真係經過想食, 如果唔係, 一定冇下次!
2009-07-13
2009-07-11 10 浏览
琴日放左工去左尖沙咀拎健康檢查報告~因為去開尖沙咀就順便去埋時新茶餐廳食漢堡包喇!一直一直都好想去...不過時時覺得間店好難搵,唔近地鐵站而放棄...琴日終於同老公仔去左試囉 搵搵搵...由理工大學行去宿舍沿路經過天橋後... 就見到有一間外面排滿人gei店舖我地估佢就係我地想搵gei時新~~ 果然bingo!! 搵到成身汗=.=" 嗱嗱聲搵個位坐低左~店面一d都唔大... 好多人好多人... 不過好快就有位我估大部份都係理工大學學生?? 哈哈睇睇個紅色gei menu~就決定order左一個雙層芝士蛋漢堡($15), 一隻炸雞肶($10)同一杯凍檸茶($10)要行出出面自行order ka~佢會比個order no. 你要記住啊!! 因為無receipt ka...等左好一段時間終於有得食囉=P一見到我就即刻影影影...影完之後就即刻食左一大口漢堡包~~~嘩嘩... 真係好好味!!同平時食gei大眾漢堡好大分別-->佢gei洋蔥係熟gei~ 最討厭生洋蔥gei我搵到所愛了^^雖然漢堡扒gei肉味唔係好夠, 又唔係太有肉汁... 不過我幾中意佢gei港式味道 至於炸雞肶亦好味道
琴日放左工去左尖沙咀拎健康檢查報告~
因為去開尖沙咀就順便去埋時新茶餐廳食漢堡包喇!
一直一直都好想去...
不過時時覺得間店好難搵,唔近地鐵站而放棄...
琴日終於同老公仔去左試囉

搵搵搵...
我地估佢就係我地想搵gei時新~~ 果然bingo!!

搵到成身汗=.=" 嗱嗱聲搵個位坐低左~
店面一d都唔大... 好多人好多人... 不過好快就有位
我估大部份都係理工大學學生?? 哈哈

睇睇個紅色gei menu~
要行出出面自行order ka~

等左好一段時間終於有得食囉=P
一見到我就即刻影影影...

影完之後就即刻食左一大口漢堡包~~~
嘩嘩... 真係好好味!!

至於炸雞肶亦好味道~~
雖然多油左少少... 不過唔太多肥脂肪~~ 兩個人share都ok!

凍檸茶無咩特別!

下次我要再去~~ 試埋魚柳包先得

推薦!!
掛左牆上的menu
材料十足ka~~ 汁都流晒出黎!!
兩塊漢堡扒都幾厚ka~ 係差d肉味同肉汁...
2009-07-10
$17.5
掛左牆上的menu
材料十足ka~~ 汁都流晒出黎!!
兩塊漢堡扒都幾厚ka~ 係差d肉味同肉汁...
  • 雙層芝士蛋漢堡
2009-07-09 6 浏览
食完澳洲牛奶公司,,,過左無既耐就去食時新!!!叫左魚扒包配沙律汁 + 芝士漢堡包配沙律汁 +魚扒包配黑椒汁個包唔係好大....個魚真係好滑!!!我幾鍾意 : )朋友話個芝士漢堡包冇想象中咁好食....野食唔係好貴,,,,我都覺得幾好食,,環境都同一般既茶餐廳差唔多,,,態度亦比澳洲牛奶公司好十倍!!!野食都好過澳洲牛奶公司!!!我會再去!
食完澳洲牛奶公司,,,過左無既耐就去食時新!!!
個包唔係好大....
個魚真係好滑!!!我幾鍾意 : )
朋友話個芝士漢堡包冇想象中咁好食....

野食唔係好貴,,,,我都覺得幾好食,,
環境都同一般既茶餐廳差唔多,,,
態度亦比澳洲牛奶公司好十倍!!!
野食都好過澳洲牛奶公司!!!
我會再去!
大家既包
朋友既芝士漢堡包
我既魚扒包
大家既包
我既魚扒包
2009-07-08 16 浏览
前日食完burgeroom,琴日就再去試下時新唔錯,講真十幾蚊個包黎講仲想點?個包d汁真係好正塊肉都算有肉味總比m記好食左個雙層芝士蛋漢堡真係幾正兩塊牛肉夠哂厚仲有值得一試係佢d炒烏冬,唔太油,我食左牛扒都算幾大塊真係幾抵食!
前日食完burgeroom,琴日就再去試下時新
唔錯,講真十幾蚊個包黎講仲想點?
個包d汁真係好正
塊肉都算有肉味
總比m記好
食左個雙層芝士蛋漢堡
真係幾正
兩塊牛肉夠哂厚

仲有值得一試係佢d炒烏冬,
唔太油,我食左牛扒
都算幾大塊