2002-05-12 19 浏览
NOT real coffeecheap x 1000000000000
NOT real coffee
cheap x 1000000000000
(非会员)
美國人同香港人普遍都唔識飲咖啡,這就是starbucks成功\之因,就如識食的人都不會覺得mcdonalds正,因為starbucks的咖啡只能形容成fastfood級數.香港人應多接觸真正的咖啡,便知道真正的咖啡是如何吸引.法國和意大利這些歐洲國家就容納不了starbucks(或mcdonalds)的低級數咖啡(食物)了.
2001-11-27 2 浏览
而家去好有x'mas氣氛添呀!!!我最中意熱既Mocha, 同埋blueberry chesse cake, 一邊嘆一邊同朋友傾計一流!!!美中不足係成日無位
而家去好有x'mas氣氛添呀!!!
美中不足係成日無位
2001-09-26 3 浏览
this little cake ... is really nice ... must try!
2001-09-20 7 浏览
不論o係上海、台北定香港, D coffee & cake 都係咁好味, 又平. 有時真係覺得外國D cake好味D, 不過環境度度都咁舒服, 但係邊個城市都好, 如果想坐梳化, 一樣要成日要等,要爭位坐. 如果搵到梳化坐, 真係賴死都唔走.
2001-09-17 1 浏览
我都係第一次o黎,以前o係外國讀書o個陣就成日幫襯,返到o黎香港都係鍾情港式奶茶多D,所以冇乜o黎。不過噚日星期日一早要o黎呢度附近考試,又未食早餐,所以諗住o黎呢度食小小o野。呢度好大,梳化好舒服。之前同bf都想o黎坐下,不過可能呢度太好坐,所以坐滿哂。仲吾覺有人想走,所以上次我地等o左一陣就放棄了。好耐冇食bagel,突然好想食,雖然貴o左小小,要$12...不過諗番,外國食菠蘿包都貴Do拉!所以都差吾多o拉,可以接受。侍應幫我焗熱o左,熱辣辣,好正~!仲有一段小插由,個侍應吾小心將我個bagel跌o左落地?!個侍應非常吾好意思,跟住用極速重新幫我烘過一個,好快...雖然佢咁吾小心,不過服務都算ok!個個都有笑容,幾好!
2001-08-25 2 浏览
我都有飲過台灣,日本,澳洲0既STARBUCKS,唔覺得香港0既比較差.未必外國0既月亮特別靚0既!
2001-08-17 0 浏览
飲咖啡重除o左好飲之外,最重要係環境,依間分店就環境一流,座位唔太逼,檯與檯之間又多空間,自己叫一杯coffee 坐低,望往窗外各人急速o既步閥,自己怡然自得o既感覺會好正!但此情此景只限於上班時間,因為上班時間,間cafe 會好少人,但若然午飯或早餐時段的話,你只會換來人多擠迫之感!
2001-08-11 0 浏览
Regard from many of the comments on this coffee shop, i find that most serious problem is that there is not enough space for customers to rest and spend an afternoon there in order to relax themselves. So, i would like to suggest having more room for us and open more branches would be a quite good idea to achieve what we are lookinf for.If you have similar idea, would you please reply me. Thx!
2001-07-26 5 浏览
Good coffee with lot of choices but compare to Pacific Coffee, it is not comfortable enough and too noisy. If we compare it with other countries, the taste has some difference, I guess it may be the milk in HK is not creamy and fat enough for a nice coffee.
2001-07-03 13 浏览
係Starbucks飲勻o甘多種咖啡, 我覺得最正就係Iced Latte. 另外大家不妨好似我o甘玩下mix and match, 事關俾多幾蚊就可以係杯咖啡度add favour, 有幾種味(e.g. hazelnut, vanilla, rapsberry etc)俾大家加落去, 我試過o甘多種覺得最好味既就係Iced Hazelnut Latte, 真係值得一試o架!
2001-07-03 5 浏览
出名o既Fappuccino 明顯唔夠外國starbucks o既好飲(相對美國,加拿大,日本......等地都有所不及),唔夠凍又甜o左D, D 泡都爭少少.Iced Moccha o岩晒D 唔鍾意奶味o既人飲,算唔錯(雖然都係甜o左D)Dragon Blend 幾醇,唔甜,同第D 亞州區starbucks o個D 差唔多,幾好
2001-06-25 18 浏览
我都仲係會prefer Pacific Coffee, 坐幾耐都得, starbucks 比較嘈... 又難等位... coffee 就幾好... 同埋我諗Frappucino 會同Granita and Chillino nearly 一樣...我唔係想話starbucks 唔好... 只係想話比大家聽我的意見... NO OFFENCE...And 我諗starbucks 的service 會好過PCC.. as all those staff seem not to be able to understand Cantonese... Haveta Order in English...But actually they understand chinese, they just don't like taking order that way. Kinda bad about it...
2001-06-21 8 浏览
我都好鐘意starbucks, 仲好同意王小虎呀‧環境服務飲品都比pacific, key coffee 等正好多!冬天飲cappucino 夏天飲frappucino,勝在梗有一間o係左近‧銅鑼灣某間瑞士咖啡連鎖店的咖啡其實仲香,但係就冇咁易搵‧想飲咖啡仍是Starbucks 方便又好飲!
2001-06-18 0 浏览
我已經俾佢o既咖啡俘虜o左,尤其係佢o既Frappicino,而且對於佢o既咖啡,員工服務同產品種類,要俾Comment 的話,只可以俾個"正"字